Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Καλή προσπάθεια.
Λίγο στην αρχή έχει ένα θεματάκι με τον ήχο και κρατάει και πολύ το πλάνο αλλά η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή που αποζημιώνει.

Καλή προσπάθεια.
Λίγο στην αρχή έχει ένα θεματάκι με τον ήχο και κρατάει και πολύ το πλάνο αλλά η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή που αποζημιώνει.

thanks! κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.. disclaimer: έχω να φτιάξω βιντεάκι πάνω από 2 χρόνια

Πολυ μου αρεσε!! Περιμενα κ καποια πλανα με πολυ γρηγορη κινηση κ αποτομα παγωμα τα οποια ειναι αρκετα της μοδας ;) Μπραβο!!

Πολυ μου αρεσε!! Περιμενα κ καποια πλανα με πολυ γρηγορη κινηση κ αποτομα παγωμα τα οποια ειναι αρκετα της μοδας ;) Μπραβο!!

thanks. γίνεται αυτό με το imovie? ή θέλει FinalCut pro? είμαι ο πανάσχετος

απο "σποντα" ηρθε στα χερια μου ενα Dji Phantom 3 Pro... αν βρω χρονο και οταν φτιαξει λιγο ο καιρος θα το δοκιμασω.
Σε πρωτη επαφη ειναι εντυπωσιακη η τεχνολογια της dji για αναμεταδοση εικονας και η καμερα δεν ειναι fisheye , exei επισης log ρυθμιση για μεγαλη δυναμικη περιοχη.

Ειναι επισης εντυπωσιακο να εχεις ενα τεραστιο ipad για μονιτορ !

Ακομα και οι μπαταριες εχουν firmware , κυριως για τη σωστη φορτιση , αλλα κυριως για τη σωστη απο-φορτιση και αποθηκευση.... εχει επιλογη για ξεφορτιση στα 50-70% αν τη ξεχασεις πληρως φορτισμενη (οπως εχω κανει στο παρελθον, με αποτελεσμα να φουσκωσει η μπαταρια).

Το software επισης ειναι ολα τα λεφτα , και υπαρχει και ακομα πιο "περιεργο" οπως το Litchi app.
Τελος υπαρχει και simulator στο software για να μαθει καποιος να πεταει με το χειριστηριο , χωρις να κινδινευσει το πολυτιμο phantomακι !

Last edited:

Γιάννη, αν έχεις ακόμα το ipad air 2 που σου είχα δώσει, θεωρείται το καλύτερο monitor για τα phantom! Εμένα με έχει εντυπωσιάσει η dji που τα προιόντα της είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά και οι συσκευασίες και το design έχει μια αύρα "apple", και απέχουν πολύ από τα "κινέζικα" πλαστικά gadgets που μυρίζουν πετρέλαιο

ναι , to air 2 εχω τωρα... απλα ο καιρος δεν το επιτρεπει να το δοκιμασω εκτος σπιτιου.
Μολις βρω χρονο θα το κανω.

Να πω παντως, οτι σε αγγελιες το βρισκεις σε καλη τιμη πια (ειδα το pro 650 ευρω + εξτρα μπαταρια (που κοστιζει 120 ευρω) , και ειδικα το standard edition το βρισκεις σε αρκετα χαμηλη τιμη (προσφατα δωθηκε ενα στα 350 ευρω με εξτρα μπαταρια) .

Ειναι πολυ τιμια αγορα και ιδανικο για τον αρχαριο...

Που είναι αυτές οι αγγελίες.
Εδώ προχτές ο άλλος πούλαγε το standar 550 ευρώ και στο skroutz το έβρισκες 499!

ναι, αν δεν χρειάζεσαι μεγάλη εμβέλεια, είναι απόλυτα επαρκές και το standard. απλά όταν του παίρνεις τον αέρα θέλεις να το στείλεις και λίγο πιο μακρυά και σε κόβει..
Το pro πετάει και εντός σπιτιού με τους σένσορες που έχει, αλλά καλύτερα να το δοκιμάσεις εκτός σπιτιού με άπνοια για αρχή. προσοχή αν του κάνεις update, γιατί εμένα είχε κάνει 1,5 ώρα, και πολλοί την πατάνε γιατί το κλείνουν από την αγανάκτησή τους και brickάρει (!)

Στο ινσομνια Παναγιώτη..εκεί βρήκα μέσω ανταλλαγής και το δικό μου.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για μες στο σπίτι έχω το μικροτερο fpv...eitchine e10w!

http://www.banggood.com/Eachine-E10...G-4CH-6-Axis-LED-RC-Quadcopter-p-1048676.html

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εδώ προχτές ο άλλος πούλαγε το standar 550 ευρώ και στο skroutz το έβρισκες 499!

Τα Phantom Standard τα δίνουν γύρω στα 350, για τα Pro ζητάει ο καθένας ότι θέλει αλλά μπορείς να πετύχεις και καλές τιμές.

https://www.facebook.com/groups/590715777763509/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλές πτήσεις Γιάννη , πρόσεχε λίγο με τα updates της DJI (εφαρμογή & firmware) αν μπορείς μείνε όπως το πήρες και μην αναβαθμίζεις τίποτα, εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούν συνήθως κόβουν και features.

Την έχω πατήσει 2 φορές σε δουλειά, έκανα update και πήγα να πετάξω χωρίς να έχω κάνει δοκιμαστική πτήση πριν το αποτέλεσμα ήταν να μην πετάξω καθόλου, οπότε αναγκαστικά το γύρισα 5 firmware πίσω και για app χρησιμοποιώ κυρίως το Litchi και όχι το DJI GO.

H DJI εκτός από την μείωση ταχύτητας που πέρασε μέσω firmware update έκοψε σημαντικά και την εμβέλεια με αποτέλεσμα στα 300-400μέτρα να μου βγάζει no-signal ενώ πριν η απόσταση αυτή ήταν πάνω από 1.5 χιλιόμετρο.

Γενικά η DJI κάνει διάφορες αλλαγές μέσω firmware και δεν ενημερώνει τους χρήστες.

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το Inspire 2 η DJI έκανε γνωστό με δελτίο τύπου ότι η τελική ταχύτητα δεν είναι αυτή που αναφέρθηκε στην παρουσίαση αλλά 10 μίλια περίπου μικρότερη.

Είχα ένα Mavic για λίγες ημέρες δοκιμαστικά, οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν πολύ καλές, έχει την ίδια πτητική συμπεριφορά με το Phantom παρότι είναι αρκετά μικρό, ειδικά σε περιορισμένους χώρους (όχι κλειστούς) είναι πολύ πιο σταθερό από το Phantom, σύμφωνα με την DJI η εμβέλεια του μπορεί να φθάσει τα 7 χιλιόμετρα αλλά στις δοκιμές που έκανα στα 1.800 μέτρα είχα no-signal, στα θετικά του είναι ότι λόγω μεγέθους μπορείς εύκολα να το έχεις σχεδόν παντού μαζί σου.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αλλά στις δοκιμές που έκανα στα 1.800 μέτρα είχα no-signal

αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο, εκτός αν το πέταξες μέσα στην πόλη και είχε πολλές παρεμβολές, ή δεν είχες line of sight. Με το P3 advanced έχω πάει πάνω από 4km εύκολα. Στην αρχή έκανα το λάθος και σημάδευα το drone με τις κεραίες (κλασσικό λάθος αρχαρίου), ενώ πρέπει οι κεραίες να είναι κάθετες προς το drone για να πετύχεις τη μέγιστη εμβέλεια.

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ναι τα ξέρω τα θέματα των firmware.

To pro παντως σε αγγελια το πήρα,στην ουσία το ανταλαξα, στα 650 ευρώ το εχω δει.

Αν σκεφτείς ότι η έξτρα μπαταρία έχει 100-150'ευρω, είναι πολύ καλη τιμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο, εκτός αν το πέταξες μέσα στην πόλη και είχε πολλές παρεμβολές, ή δεν είχες line of sight. Με το P3 advanced έχω πάει πάνω από 4km εύκολα. Στην αρχή έκανα το λάθος και σημάδευα το drone με τις κεραίες (κλασσικό λάθος αρχαρίου), ενώ πρέπει οι κεραίες να είναι κάθετες προς το drone για να πετύχεις τη μέγιστη εμβέλεια.

Οχι δεν το πέταξα μεσα στην πόλη πάνω απο θάλασσα ήμουν ίσως να παίζει ρόλο το ότι ήταν μοντέλο παρουσίασης και όχι προς πώληση τεσπα θα δείξει όταν κυκλοφορήσει ευρέως τι και πώς.
Το σίγουρο είναι οτι η μέγιστη εμβέλεια που ανακοινώνει η DJI ισχύει για την Αμερική και κάποιες άλλες ηπείρους στην Eυρώπη λόγο κανονισμών την πετσοκόβουν και αυτό το κάνει αυτόματα βλέπει που βρίσκεσαι απο το GPS και κόβει ανάλογα, αυτές οι αλλαγές πέρασαν μέσα απο firmware για αυτό αναγκάστηκα να κάνω downgrade στο δικό μου για να επαναφέρω την εμβέλεια και να μην έχω no-signal.

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Υπαρχει τώρα αγγελία για Phantom 3 Standart με 360, αλλά χωρίς δεύτερη μπαταρία στο fb.

KI Phantom 3 PRO 4κ, με 2 μπαταρίες και έξτρα, 690 .

Ευκαιρειες υπάρχουν...θέλει υπομονή και ψάξιμο (και λίγο παζαρι)!

Last edited: