Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

το μόνο που μένει είναι να βάλουν και τεκμήριο στα drone

Αν δεν είχε τέτοιο τίτλο πως θα τσίμπαγε τα clicks? Πάντως όπως όλα στην Ελλάδα έτσι και αυτό η δε θα εφαρμοστεί καθόλου ή θα εφαρμοστεί λειψό. Το λέει άλλωστε και στο τέλος του άρθρου (παραδοχή στελεχών ΥΠΑ κλπ)...

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και αυστηρά γιατί προέχει η ασφάλεια των πτήσεων.

Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και αυστηρά γιατί προέχει η ασφάλεια των πτήσεων.

Να μετρήσουμε τα θύματα των drone (????)_ κι αυτών απο το τσιγάρο (παθητικών και μη) να δούμε πόσο αυστηρά εφαρμόζονται οι νομοί εκεί που πραγματικά χρειάζονται...

Τελείως γελοίο το νομικό πλαίσιο. Απαράδεκτο. Με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να χορηγείται και ειδική άδεια για το ποδήλατο το οποίο επίσης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στο δρόμο αν ο οδηγός είναι άπειρος ή αρχάριος και χάσει τον έλεγχο ή περάσει με κόκκινο ή λιποθυμήσει στη μέση του δρόμου κλπ.

Δεν είναι το ίδιο ρε παιδιά! Drones αγοράζεις πλέον κινέζικα με κάτω από 50 ευρώ. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν έχει ο καθένας από ένα. Από συγκρούσεις μεταξύ τους στον αέρα, από μπαταρίες που θα τελειώνουν στον αέρα και θα πέφτουν σε κεφάλια, από "περιπετειώδεις" τύπους που θα τα βγάζουν εκτός range και θα πηγαίνουν εκτός ελέγχου, κλπ κλπ κλπ. Όλα αυτά χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να μιλάμε για μπανιστήρια και τέτοια.

Λογικό είναι να υπάρχει αυστηρό πλαίσιο. Μένει να δούμε βέβαια πως θα εφαρμοστεί.

Κατάχρηση δυνατοτήτων και κακή χρήση μπορεί να γίνει σε οτιδήποτε ασχολούμαστε γύρω μας. Όχι μόνο στα drone.
Ενα πλαίσιο χρειάζεται, αρκεί να υπάρχει μια λογική πίσω από αυτό και να είναι εφαρμόσιμο. Δυστυχώς εμπειρία δεν υπάρχει στον τομέα αυτό κι ως γνωστό έχουμε μια τάση να τραγικοποιούμε κάθε τι νέο σαν να φέρνει την καταστροφή κι φτάνουμε να κάνουμε απλά πράγματα δύσκολα και γραφειοκρατικά.
Έτσι η τα παρατάει κάποιος η γίνεται παράνομος για να κάνει την δουλειά του η σκύβει το κεφάλι και πάει υπομονετικά by the book κατακρεουργώντας την θέληση/δημιουργικότητα/ενθουσιασμό του.

Εχω την ίδια άποψη με εσάς, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι και θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Από άτομο που ανήκει στο προσωπικό της ΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη γνωρίζω ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν υπάρξει τουλάχιστον 2 περιστατικά που drones πετούσαν μέσα στο χώρο του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης κι όχι στους βοηθητικούς χώρους. Καταλαβαίνετε τί εννοώ. Έγιναν και συλλήψεις. Ο ένας ηλίθιος ήθελε να τραβήξει βίντεο το αεροπλάνο την ώρα της απογείωσης από κοντινή απόσταση μάλιστα. Και επέμενε ότι είναι δικαίωμά του και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον συλλάβουν !!!! Και μιλούμε για χώρο όχι μόνο πολιτικού διεθνούς αεροδρομίου, αλλά και για το χώρο της 113 Πτέρυγας Μάχης.

Από διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης έμαθα ότι υπήρξε τουλάχιστον μια καταγγελία στο ξενοδοχείο του που drone βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο του και μάλιστα στο χώρο μπαλκονιού και τραβούσε βίντεο τον πελάτη μέσα στο δωμάτιό του. Ο πελάτης ξένος από χώρα των Βαλκανίων.

Τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά θέματα και σαφώς πιο σοβαρά από την πτώση ενός drone στο κεφάλι ή στην πλάτη μιας κυρίας όταν περπατά σε πλατεία ή δρόμο της πόλης μας. Εμείς μπορεί να θέλουμε να έχουμε ωραία πλάνα, αλλά κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν για "άλλες" δουλειές.

Έτσι είναι, και δυστυχώς στην χώρα που γέννησε την έννοια του μέτρου το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού καταλήγοντας στην ύβρη...

Λοιπόν, χθες είχα την πρώτη μου επαφή με drone, ένα Phantom 3 (νομίζω δεν ήταν το Pro). Η αλήθεια είναι ότι μ'αρεσε, και τελικά συνειδηοποίησα ότι ο όγκος του δεν είναι όσο τρομακτικός πίστευα στην αρχή. Θεωρητικά δηλαδή μπαίνει και σε αεροπλάνο αν είναι το μοναδικό σου carry on.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, και βασικότατο για μένα είναι: Το (live) βίντεο στο iPad ήταν αρκετά choppy, σε σημείο που δε με γέμιζε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση για "χαμηλές" πτήσεις ή τίποτα πιο δύσκολα (ανάμεσα σε δέντρα κλπ). Ήταν θέμα του Setup ή αυτή είναι η κανονική συμπεριφορά του; Επίσης, η εμβέλεια του live feed είναι σταθερή μέχρι το όριο ή φθίνει όσο απομακρύνεσαι;

Btw... παίζοντας λίγο με βίντεο τις τελευταίες βδομάδες αρχίζω να σκέφτομαι ότι ειδικά σε drone, όπου it's all about panning and moving, μάλλον τα 60fps είναι καλό να υπάρχουν... κι αρχίζω να χαζεύω το P4 Pro.

στις περισσότερες περιπτώσεις και τα 30p είναι αρκετά, γιατί δεν έχει και τόσο γρήγορη κίνηση, εκτός αν έχεις σκοπό να τραβάς από πολύ χαμηλά. Το P4 pro κάνει διαφορά σε low light λήψεις και σε φωτογραφίες. Ειδάλλως και μ'ένα p3 pro (4Κ) ή ακόμα και advanced (2.7Κ) είσαι καλυμμένος και σου μένει και 1κ στην τσέπη.

Καλά μη φανταστείς, εννοείται ότι όταν λέω "σκέφτομαι" για P4pro, το συζητάω μόνο αν το βρω σε προσφορά στο 1000αρικο (διότι εδώ που και που πέφτουν κάτι τέτοια crazy deals για λίγες ώρες).

Αλλιώς αναμονή και βλέπουμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η αλήθεια είναι ότι το drone το σκεφτόμουν και ως "γερανό" για κάποια πλάνα, δηλαδή να ακολουθεί σε ύψος 3-4 μέτρα τον "ηθοποιό". Οπότε θα ήθελα αργή και ομαλή κίνηση.

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Καλά μη φανταστείς, εννοείται ότι όταν λέω "σκέφτομαι" για P4pro, το συζητάω μόνο αν το βρω σε προσφορά στο 1000αρικο (διότι εδώ που και που πέφτουν κάτι τέτοια crazy deals για λίγες ώρες).

Αλλιώς αναμονή και βλέπουμε.

Δεν υπαρχει περιπτωση... μονο αν βγει p5 pro θα το δεις να πέφτει!

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δεν υπαρχει περιπτωση... μονο αν βγει p5 pro θα το δεις να πέφτει!

Μην το λες, πριν από μια βδομάδα έπαιξε για λίγες ώρες το 4 απλό στα 700. Εδώ λόγω τεράστιας αγοράς το αφεντικό τρελαίνεται πολύ συχνά. Αρκεί να'σαι τυχερός και να πετύχεις τη σωστή στιγμή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μην το λες, πριν από μια βδομάδα έπαιξε για λίγες ώρες το 4 απλό στα 700. Εδώ λόγω τεράστιας αγοράς το αφεντικό τρελαίνεται πολύ συχνά. Αρκεί να'σαι τυχερός και να πετύχεις τη σωστή στιγμή.

φυσικά το απλό, ξεστοκάρισμα. εσυ όμως περιμένεις το καινούριο που φοβάμαι οτι δύσκολα θα βγει σύντομα σε τόσο χαμηλή τιμή. Μακάρι να κάτσει πάντως!

Πάντως... οι πωλήσεις του 4 pro.... στα ράφια κάθεται ενώ δε προλαβαίνουν να παραδίδουν mavic....
Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αυτό φυσικά, το 4 pro είναι καλύτερο απο πλευράς εικόνας και δυνατοτήτων, απλά το μικρό έχει τρελάνει κόσμο με τον όγκο/ τίμιες επιδόσεις του.

1350... το 4 Pro, να τ'αφησω;; :flipout:

Δεν ξέρω, ίσως το Mavic να είναι υπεραρκετό, αλλά βλέπεις τα specs της κάμερας και λες κρίμα ρε γαμώτο, αν κάνεις τόσο μεγάλη επένδυση πατώντας πάνω απο χιλιάρικο, να μην έχεις και έναν 1" sensor, με τα 20MP του για να'χεις χώρο να παίξεις στο after, με τα 60p του στο 4K, just in case, και ίσως και καλύτερη συμπεριφορά στο σούρουπο που το Mavic δείχνει να φρικάρει λίγο...

Σε αυτή τη τιμή θα το σκεφτόμουν σοβαρά και εγώ.

Sent from my iPhone using Tapatalk