Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

1350... το 4 Pro, να τ'αφησω;; :flipout:

Δεν ξέρω, ίσως το Mavic να είναι υπεραρκετό, αλλά βλέπεις τα specs της κάμερας και λες κρίμα ρε γαμώτο, αν κάνεις τόσο μεγάλη επένδυση πατώντας πάνω απο χιλιάρικο, να μην έχεις και έναν 1" sensor, με τα 20MP του για να'χεις χώρο να παίξεις στο after, με τα 60p του στο 4K, just in case, και ίσως και καλύτερη συμπεριφορά στο σούρουπο που το Mavic δείχνει να φρικάρει λίγο...

1350... οχι όμως στο Ελλάδα!

Εδω ακατέβατα 1600 + 1-2 μπαταριες φορτιστη αυτοκινήτου βαλιτσα μεταφοράς xtra blades ND filtra φτάσαμε στα 2Κ+

O όγκος στο τέλος γι όλα αυτά είναι μεγάλος. Αν μετακίνηση γίνεται με αυτοκίνητο και δεν ενοχλεί ο μπόγος τότε οκ.

Η ποιότητα της εικόνας είναι μεν καλύτερη, αλλά η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου!

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Στην πραγματικότητα η διαφορά τιμής είναι στα 200$ μεταξύ Mavic και 4 Pro, αφού τόσο διαφέρουν τα πακέτα με τα καλούδια (θήκες, μπαταρίες, φορτιστές αυτοκινήτου, κάρτες, μπιχλιμπίδια κλπ). 1300 το μικρό, 1500 το μεγάλο.

Το μόνο θέμα που υφίσταται είναι του όγκου (το βάρος του 4 Pro αν και διπλάσιο, δεν ξεπερνάει το 1μιση κιλό). Ωστόσο η διαφορά βάρους ίσως να σε σώσει σε μέρα με αεράκι. Το 3 που πέταξα προχθές, σε αρκετό αέρα δεν καταλάβαινε τίποτα. Το Mavic δεν ξέρω...

Ευχάριστα, first world problems, αλλά παρεμένει πελάγωμα το άτιμο. (σε συνδυασμό βέβαια με τις εκ προοιμίου τύψεις του "τι πας να κάνεις ρε βλαμμένε, για τέτοια είσαι τώρα;; ) :afro:

Last edited:
Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μας μπερδεύεις με τις τιμές USA, χααχχα :)

Η διαφορά (Εδω) δεν είναι 200USD ( ), με 1500 παίρνεις το Mavic combo, όπου έχει soft θήκη + 2 μπαταρίες +Multi charger + car charger +props κλπ δλδ δε χρειάζεται να πάρεις τπτ άλλο απο dji. Tο 4 pro ξεκινάει απο 1600 γυμνό, με το χειριστήριο μόνο(έκδοση ΔΙΧΩΣ την android οθόνη). Αν βάλεις και τον εξοπλισμό αντίστοιχο του combo ξεπερνάμε τα 2000 +
Η διαφορά είναι μεγάλη!

Οσο για τον αέρα που λες, δεν έχω άποψη από προσωπική εμπειρία. Απ οτι εχω δει να το λιώνουν στο youtube ούτε το μικρό mavic καταλαβαίνει πολλά, εφάμιλλο του p4. Έξαλλου όπως έχω αναφέρει και παλιότερα σε αυτό το νήμα, ποιος θα το πέταγε με αρκετό αέρα για τις δυνατότητες ενός drone?

Πάντως αν δεν είχα θέμα να το παίρνω μαζί στα βουνά, σαφώς θα κοίταζα το 4 pro!

Κουλή απορία, αφού μου πέρασε απ'το μυαλό ως πραγματική ανάγκη:

Το gimbal και η κάμερα γίνεται να λειτουργήσουν όταν οι μηχανές είναι σβηστές; Δηλαδή, λέω εγώ τώρα, αν σε κάποια φάση χρειαστείς κάποιο κανονικό πλάνο, και θες να εκμεταλλευτείς τη σταθεροποίηση, σε αντίθεση πχ με το iphone σου... μπορείς να πάρεις αγκαλίτσα το drone και να πάρεις βίντεο; Ή πρέπει να κουβαλάς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου παντα;

Το gimbal και η κάμερα γίνεται να λειτουργήσουν όταν οι μηχανές είναι σβηστές; Δηλαδή, λέω εγώ τώρα, αν σε κάποια φάση χρειαστείς κάποιο κανονικό πλάνο, και θες να εκμεταλλευτείς τη σταθεροποίηση, σε αντίθεση πχ με το iphone σου... μπορείς να πάρεις αγκαλίτσα το drone και να πάρεις βίντεο; Ή πρέπει να κουβαλάς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου παντα;

Ναι δουλεύει κανονικά.
Στο βίντεο που σου βάζω στο 0:56 είναι πλάνο χωρίς έλικες και σβηστά τα μοτέρ
https://youtu.be/QnUEaOG5QMg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δουλεύει αλλά το start/stop πρέπει να το κάνεις από το smartphone η το χειριστήριο.

Στο ένα χέρι το Phantom και στο άλλο το smartphone είναι λίγο δυσλειτουργικό, μόνο σε (πολύ) ανάγκη όπως λες.

Έχω χαθεί λίγο στο ψάξιμο. Ήμουν στο τσακ να τσιμπήσω το 4 Pro στο εναμιση χιλιάρικο με εξτρα μπαταρια και βαλιτσα, αλλά έφαγα μια ευγενική παντόφλα στη μούρη (ξέρετε, απ'αυτές που δεν είναι τελεσίδικες και καταλήγουν στο "μωρό μου κάνε ό,τι σ'ευχαριστεί", αλλά τη δουλειά τους με τις τύψεις την έχουν ήδη πετύχει :D :D :D

Έλεγα λοιπόν να κάνω την ώριμη κίνηση, και, αφού είναι το πρώτο μου drone, να πάω σε κάτι χαμηλότερο. Το Mavic είναι πατημένο στα 1300 (το bundle με τα έξτρα), που ας πούμε παραμένει στα όρια του μπάτζετ. Υπάρχει όμως και το Phantom 3 Pro 4K, που έρχεται εδώ στα 900 μαζί με όλα τα καλούδια + 2 εξτρα μπαταρίες... και σου μένουν και 4 κατοστάρικα, και μένεις και κάτω απ'το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου.

Προσπαθώ από χτες να βγάλω άκρη για το πως πλασάρεται το 3Pro4K δίπλα στο Mavic, και ακόμα δεν έχω καταφέρει να καταλάβω. Μιλάω φυσικά πέραν του προφανούς της φορητότητας. Οι κάμερες φαίνεται να έχουν ακριβώς τα ίδια specs, με το 3Pro να έχει λίγο μεγαλύτερο FOV ,ενώ το range είναι μεν μικρότερο, αλλά πάλι πολύ περισσότερο απ'οσο χρειάζομαι (5km - χαώδες για μένα που θα πετάω πάντα αυστηρά με οπτική επαφή), ενώ χοντρικά κερδίζεις και +1 μποφόρ αντοχές. Επίσης, κερδίζεις (αν κατάλαβα καλά) καλή αυτόματη εστίαση χωρίς να χρειάζεται να πατάς την οθόνη για το που θες να εστιάσεις όπως στο Mavic, και επίσης λίγο καλύτερη διάρκεια ζωής, αφού το Phantom έχει ανταλλακτικά για όλα του τα μέρη, ενώ το Mavic μάλλον αν το διαλύσεις πας για άλλο.

Τελικά τι χάνεις αν πας στη μια γενιά πίσω, πέρα από τη φορητότητα;

Last edited:

Μεταξύ των 2 θα πήγαινα στο Mavic Pro δεν θα πήγαινα στο Phantom 3 Pro για 3 λόγους

1)Σχεδόν όλα τα Phantom 3 παρουσιάζουν ραγίσματα στο πλαστικό κέλυφος στο σημείο που βιδώνουν τα μοτέρ ή λύση σε αυτό είναι να το λύσεις και βάλεις μεταλικά ελάσματα μεταξύ των μοτέρ και του πλαστικού.
2)Ολη η σειρά Phantom 3 και το Phantom 4 (εκτός του Phantom 3 Standard) σταμάτησαν να παράγονται απο την DJI πρίν λίγες ημέρες.
3)To Mavic Pro είναι καλύτερο τεχνολογικά, σουπερ φορητό και προσφέρει την ίδια ευστάθεια σε ισχυρούς ανέμους με τα Phantom 3, μειονεκτεί ελαφρά στο βίντεο αλλά για τον μέσο χρήστη οι διαφορές είναι ανύπαρκτες (συμπέρασμα απο δικές μου δοκιμές).

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μεταξύ των 2 θα πήγαινα στο Mavic Pro δεν θα πήγαινα στο Phantom 3 Pro για 3 λόγους

1)Σχεδόν όλα τα Phantom 3 παρουσιάζουν ραγίσματα στο πλαστικό κέλυφος στο σημείο που βιδώνουν τα μοτέρ ή λύση σε αυτό είναι να το λύσεις και βάλεις μεταλικά ελάσματα μεταξύ των μοτέρ και του πλαστικού.
2)Ολη η σειρά Phantom 3 και το Phantom 4 (εκτός του Phantom 3 Standard) σταμάτησαν να παράγονται απο την DJI πρίν λίγες ημέρες.
3)To Mavic Pro είναι καλύτερο τεχνολογικά, σουπερ φορητό και προσφέρει την ίδια ευστάθεια σε ισχυρούς ανέμους με τα Phantom 3, μειονεκτεί ελαφρά στο βίντεο αλλά για τον μέσο χρήστη οι διαφορές είναι ανύπαρκτες (συμπέρασμα απο δικές μου δοκιμές).

Τι εννοείς με το 2? Δηλαδή το Phantom 4 θεωρέιται κατηργημένο;

Ναι οτι υπάρχει στις αποθήκες της DJI και σε καταστήματα, με το Mavic Pro η DJI κατάφερε να εξαφανίσει το ενδιαφέρον για τα Phantom 3 και 4.

Ναι οτι υπάρχει στις αποθήκες της DJI και σε καταστήματα, με το Mavic Pro η DJI κατάφερε να εξαφανίσει το ενδιαφέρον για τα Phantom 3 και 4.
Ότι φωνάζω εδώ και μέρες!

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με γειά μου το μικρό, μετά από σκέψη καμιάς βδομάδας τώρα, βαρέθηκα και κλίκαρα στο 1299 fly more bundle... :D

(Υποτίθεται κάνει ship σε 5 μέρες, για να δούμε...)

Ωραίος, με το καλό να παραλάβεις!!!!! αλοίμονο σε μας με μήνα+ αναμονή!

Με γειά μου το μικρό, μετά από σκέψη καμιάς βδομάδας τώρα, βαρέθηκα και κλίκαρα στο 1299 fly more bundle... :D

(Υποτίθεται κάνει ship σε 5 μέρες, για να δούμε...)

με γειά σου να το χαρείς πραγματικά. Υποθέτω ότι έχεις ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείς μαζί του...

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ευχαριστώ παιδιά! Ο "ελεύθερος χρονος" εδώ είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. :flipout:

Το καλό είναι ότι ως χωριό έχουμε πολύ χαμηλή δόμηση (τα κλασσικά αμερικανικα σπιτάκια μέχρι 2 ορόφους), flat επιφάνεια (πουθενά δεν υπάρχει ούτε ο παραμικρός λόφος), πολύ πράσινο, λιμνούλες, ωραία τοπία, άπλα και πεντακάθαρο ουρανό. Οπότε το να κλέψεις 40 λεπτά τη μέρα για να παίξεις δεν είναι δύσκολο.. Eξάλλου για παραπάνω δε σου επιτρέπουν οι μπαταρίες :flipout:

Πάντως να πω την αλήθεια, από χθες 2-3 φορές μπήκα στο site έτοιμος να το ακυρώσω γιατί μου φαίνεται πολύ σοβαρό έξοδο για πρώτη προσπάθεια (εννοώ για κάτι που δεν ξέρω πόσο θα μου ταιριάξει τελικά στην πράξη). Τελικά όμως καταλήγω στο ότι η τιμή είναι καλή, εγώ προσεκτικός μέχρι απελπισίας, οπότε στη χειρότερη το καλοκαιράκι να το δείτε αγγελία εδώ μέσα, με μικρή μόνο χασούρα για μένα και καλή τιμή για σας :D

Last edited:

Δηλώνω από τώρα ότι ενδιαφέρομαι :-) με γεια και καλές πτήσεις!!!

Δηλώνω από τώρα ότι ενδιαφέρομαι :-) με γεια και καλές πτήσεις!!!

Duly noted :D thanks!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για την ώρα κάνω pre-training στο youtube. Βλέπω κάποια θεματάκια με την ευθυγράμμιση του ορίζοντα. Σε πολλά βιντεάκια γέρνει αισθητά, ελπίζω να μπορείς να το τριμάρεις κάπως στον αέρα... Κι εκεί έρχεται ο άλλος προβληματισμός, για το κατά πόσο θα μπορείς να κάνεις δουλειά με το κινητό (μικρή οθόνη, glare όταν είσαι έξω, κλπ). Έχεις που έχεις το tap to focus που πρέπει να προσέχεις, αμά πρέπει να προσέχεις και ευθυγραμμίσεις κλπ, οι 4.5 ιντσες του iPhone είναι κωμωδία. Σκέφτομαι μήπως τσιμπήσω κάποιο tablet mount να πετάω με iPad..

Άλλο θέμα που διαβάζω σε σχόλια είναι ότι το gimbal είναι κάπως εκτεθειμένο, και όταν προσγειώνεσαι/απογειώνεσαι, τα πετραδάκια κλπ που ανασηκώνει μαζί μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Οπότε καλό είναι να το σηκώνεις από κάποια καθαρή επιφάνεια. Καλά δεν νομίζω να πάρω τίποτα τέτοιο, μου φαίνεται υπερβολή, όμως κάποια επιφάνεια (ίσως ένα σκίαστρο που'χω στ'αμαξι για το τζάμι) θα την επιστρετεύσω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα πολύ καλό βιντεάκι για τα προτερήματα του Dlog (φυσικά για όποιον έχει την υπομονή να ξημεροβραδιάζεται σε post processing, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο):

https://www.youtube.com/watch?v=mPWXdLfjDpQ