Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Σίγουρα την "βαράνε" την νέα τεχνολογία.. αν και ισχύει βέβαια και το "Ότι πληρώσεις παίρνεις"! :cool:

Πάντως το "χόμπι" εδώ είναι αρκετά δημιουργικό..
και σίγουρα μπορεί να βρει και μία επαγγελματική άποψη, αν και όντως δύσκολα τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα..

Γιάννη, αυτό το Setup εδώ πως το βλέπεις ? Καλό ?
http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=341_372&products_id=7449

Όντως το "άθλημα" προσφέρει μία εύκολη και καλή λύση και για τις ταινίες! ;)

Last edited:

Δυστυχως o καιρος μας τα χαλασε το τριημερο, αλλα χτες βγηκε λιγο ηλιος και προλαβα νa δοκιμασω το νεο gimbal ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

από αντιαεροπορικα τι διαθέτεις?
να ειχα μια σφεντόνα εκεί κοντά...

και στα σοβαρά τώρα έχω εντυπωσιαστεί... δικό σου Γιάννη ή εταιρικό; τι εμβελεια σου δίνει

Last edited:

Δικο μου ειναι, για προσωπικη και επαγγελματικη χρηση. Εμβελεια πτησης γυρω στο χιλιομετρο.

Σίγουρα την "βαράνε" την νέα τεχνολογία.. αν και ισχύει βέβαια και το "Ότι πληρώσεις παίρνεις"! :cool:

Πάντως το "χόμπι" εδώ είναι αρκετά δημιουργικό..
και σίγουρα μπορεί να βρει και μία επαγγελματική άποψη, αν και όντως δύσκολα τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα..

Γιάννη, αυτό το Setup εδώ πως το βλέπεις ? Καλό ?
http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=341_372&products_id=7449

Όντως το "άθλημα" προσφέρει μία εύκολη και καλή λύση και για τις ταινίες! ;)

Αυτο περιπου εχω κι εγω...

Δικο μου ειναι, για προσωπικη και επαγγελματικη χρηση. Εμβελεια πτησης γυρω στο χιλιομετρο.

είσαι Ο μερακλής τελικά.

Φαντάζομαι τι υλικό θα έπαιρνε κανείς εάν το πετούσε αυτό πάνω από διαδηλώσεις/ταραχές κτλ. αλά σύνταγμα ταξιμ, κτλ.. Αυτό δεν θα πουλούσε Γιάννη;
βέβαια έχεις τον κίνδυνο της σφεντόνας όντως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κανονικα απαγορευεται, θελεις ειδικη αδεια για πτηση σε κοσμο!

είσαι Ο μερακλής τελικά.

Φαντάζομαι τι υλικό θα έπαιρνε κανείς εάν το πετούσε αυτό πάνω από διαδηλώσεις/ταραχές κτλ. αλά σύνταγμα ταξιμ, κτλ.. Αυτό δεν θα πουλούσε Γιάννη;
βέβαια έχεις τον κίνδυνο της σφεντόνας όντως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η μπαταρία του αλλάζει εύκολα ?
Αξίζει να έχεις μία 2η φορτισμένη να αλλάζεις?

Μπαταριες πρεπει να εχεις πολλες!

Εγω εχω 4 για το πολυκοπτερο, 3 για τη gopro, 2 για το fpv και gimbal,2 για τη τηλεκατευθυνση kai 2 για το μονιτορ - δεκτη !
Δυστυχως δε κραταει πολυ η μπαταρια για το πολυκοπτερο, περιπου 8-10 λεπτα με full εξοπλισμο.

Οι μπαταριες εδικα του πολυκοπτερου ειναι πολυ βαριες και ακριβες.... ζυγιζουν απο 500-1000 γρ και κοστιζουν απο 50-150€

Στα μεγαλυτερα μοντελα, οι μπαταριες μπορει να κοστιζουν οσο και το πολυκοπτερο μου!

Last edited:

Κανονικα απαγορευεται, θελεις ειδικη αδεια για πτηση σε κοσμο!
Ναι Γιάννη γιατί αυτοί εκεί που είναι κ τα σπάνε έχουν πάρει ειδική άδεια.

Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι για τέτοιες περιπτώσεις είναι ταμάμ.

Μου έλυσες την απορία πάντως. Για μερικά πλάνα και φώτο που βλέπω κατά καιρούς όπως αυτά που έχετε ποσταρει εδω. Μολις συνειδητοποιησα οτι δεν πρόκειται να βάλω κάτι παρόμοιο ποτέ δυστυχώς.

Μπαταριες πρεπει να εχεις πολλες!

Εγω εχω 4 για το πολυκοπτερο, 3 για τη gopro, 2 για το fpv και gimbal,2 για τη τηλεκατευθυνση kai 2 για το μονιτορ - δεκτη !
Δυστυχως δε κραταει πολυ η μπαταρια για το πολυκοπτερο, περιπου 8-10 λεπτα με full εξοπλισμο.

Οι μπαταριες εδικα του πολυκοπτερου ειναι πολυ βαριες και ακριβες.... ζυγιζουν απο 500-1000 γρ και κοστιζουν απο 50-150

Στα μεγαλυτερα μοντελα, οι μπαταριες μπορει να κοστιζουν οσο και το πολυκοπτερο μου!

Κατάλαβα! :cool4:

Από όσο γνωρίζω άδεια χρειάζεται μόνο για επανδρωμένη πτήση. Τα μηχανοκίνητα επανδρωμένα πρέπει να πετούν σε ύψος μεγαλύτερο των 300 μ. Αυτό είχα ακούσει όταν είχα ξεκινήσει να κάνω μαθήματα για παρά πέντε.

Για πτηση με κοσμο απο κατω ειπα Βλάση... οχι γενικα.
Και ειδικα αν βιντεοσκοπεις , ειναι ακομα χειροτερα... ακομα και σε δημοσιο χωρο μπορουν να σου κανουν παρατηρηση, και οχι μονο!
Ειναι επικίνδυνο γενικά θελει προσοχη.

Ο λογος για τον οποιο χρειαζεται αδεια να πετας σε κοσμο.... http://www.suasnews.com/2014/04/28435/triathlete-injured-in-drone-incident/

ναι Γιάννη αυτά τα ξέρω, όπως και το τί ισχύει στις ΗΠΑ. Μου φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα δεν τίθεται θέμα άδειας. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος.

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι λιγο χυμα, αλλα αν συμβει κατι και δεν εχρις αδεια , εμπλεξες ασχημα, ετυχε σε γνωστο μου κι εχει τραβηγματα!

Οταν προσφατα μου ζητηθηκε να καλυψω εκδηλωση σε ανοιχτο γηπεδο, μου ειπαν οτι θα πρεπει να βγαλω ειδικη αδεια γι αυτο...

Στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι λιγο χυμα, αλλα αν συμβει κατι και δεν εχρις αδεια , εμπλεξες ασχημα, ετυχε σε γνωστο μου κι εχει τραβηγματα!

Οταν προσφατα μου ζητηθηκε να καλυψω εκδηλωση σε ανοιχτο γηπεδο, μου ειπαν οτι θα πρεπει να βγαλω ειδικη αδεια γι αυτο...

ok έτσι πρέπει να είναι, κανένα πρόβλημα.

Για το παραπάνω περιστατικό, φήμες λένε ότι η πτώση οφείλεται σε hacking
Για να είμαστε ειλικρινείς
Αυτά τα μαραφέτια είναι πανεύκολο να τα ‛σαμποτάρει’ κάνεις
Όσο εύκολα ανεβαίνουν άλλο τόσο εύκολα κατεβαίνουν

μου εχει πεσει κι εμενα σε γυρισμα... απο μπαταρια!
Ευτυχως δεν υπηρχαν ανθρωποι απο κατω... θελει πολυ προσοχη.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Επειδή, ήθελα να σηκώσω ένα εξακόπτερο στο Καραισκάκης (πριν 1 βδομάδα), για τις ανάγκες της μετάδοσης, ρώτησα και μου είπαν ότι πανω από πλήθος, χρειάζεσαι ειδική άδεια από την αστυνομία. Στον περιβάλλοντα χώρο όμως δεν υπήρχε θέμα.
Επίσης πάνω από αρχιολογικούς χώρους απαγορεύεται, εκτός αν έχεις πάρει άδεια.

http://www.helicamgreece.com

Last edited: