Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Αχα πολύ ενδιαφέρον. Βλέπω ότι το ιδιωτικό αεροδρόμιο στο Πόρτο Χέλι δεν είναι από τα επίσημα. Παρόλαυτά το καλοκαίρι που πετούσα το phantom 3 δε μου επέτρεπε να πλησιάσω στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, υπολογίζω σε μια ακτίνα 3χλμ από αυτό.

Γιατί γύρω από το Τατόι έχει μεγαλύτερο κύκλο απ'ότι γύρω από το Ελ.Βε.?

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Το NFZ της DJI είναι ελαφρώς διαφορετικά έχει όντως κάποια ανενεργά αεροδρόμια και άλλα σημεία(γήπεδα κλπ) που δεν τα έχει ο χάρτης της ΥΠΑ.

Στο Πόρτο Χέλι είχα και εγώ πρόβλημα με ένα γύρισμα λόγω του αεροδρομίου.

Φυσικά αν σου δώσει άδεια η ΥΠΑ να πετάξεις στέλνεις αίτημα στην DJI και σου ξεκλειδώνει την περιοχή που αφορά η άδεια.

Για πείτε τι άλλο χρειάζεται για να παίξεις στην Ελλάδα; Ευτυχώς το μέρος που περνάω τα καλοκαίρια μου (και το 80% των λόγων που αγόρασα drone, και το 100% των λόγων που κατέληξα σε υπερ-φορητό και όχι στο P4P) βρίσκεται εκτός αεροδρομίου. Χρειάζεται όμως να βγάλω αναγνωριστικό αριθμό, όπως εδώ;

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Για πείτε τι άλλο χρειάζεται για να παίξεις στην Ελλάδα; Ευτυχώς το μέρος που περνάω τα καλοκαίρια μου (και το 80% των λόγων που αγόρασα drone, και το 100% των λόγων που κατέληξα σε υπερ-φορητό και όχι στο P4P) βρίσκεται εκτός αεροδρομίου. Χρειάζεται όμως να βγάλω αναγνωριστικό αριθμό, όπως εδώ;

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τις λεπτομερείες το μόνο που ξέρουμε για τους χομπίστες είναι οτι απλά θα το καταχωρούν σε μια βάση δεδομένων.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τις λεπτομερείες το μόνο που ξέρουμε για τους χομπίστες είναι οτι απλά θα το καταχωρούν σε μια βάση δεδομένων.

Θαενκς! Κατάλαβα λοιπόν, βλέποντας και κάνοντας.

Μα ειναι τοσο μικρό!!!!
3ee45c479ef066be65fcc84510bc2682.jpg

Πολύ ωραίο! Με γειά & καλές πτήσεις! Το τσαντάκι με φτιάχνει εμένα

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Να'σαι καλά!

Βρε παιδιά, έχω παρακολουθήσει καμιά 500αριά βιντεάκια με reviews μέχρι τώρα, αλλά και πάλι δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο μικρό διπλωμένο. Το τσαντάκι φαίνεται καλής ποιότητας, θα σας πω όταν το μαζέψω όλο μέσα του. Για την ώρα γίνεται της φόρτισης το κάγκελο...
afb8ba161406b70aa703ccc84cd8971c.jpg

Αααααααα ααααααα σταμαααατααααα !!! Υποφέρουμε :)

Μεγιες! Καλές πτήσεις με ασφάλεια!

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ!! Αλλά κάποιος με μάτιασε.

Αφού φορτίσαμε, συνδέσαμε, ανάψαμε, αναγνωρίσαμε, πωρωθήκαμε, ζητάει firmware update, και πατάω OK.

Ξεκινάει να κατεβάζει, κολλάει στο 93%, και στην οθόνη μου γράφει 'αν κολλησει, σβήστε το και ξαναδοκιμάστε'. Σβήνω, εγκαθιστώ το DJI Assistant για να το κάνω απ'το PC, το κάνω επιτυχώς στο Mavic, πάω να ανάψω, και πλέον είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δει το κοντρόλλερ το Mavic. Προσπαθώ να συνδέσω το controller στο DJI assistant, αλλά, ενώ το καλώδιο δουλεύει, φορτίζει απ'τη USB κλπ, τα windows κάνουν τον ήχο του USB, το Assistant ΔΕΝ βλέπει το controller.

Ψάξιμο εδώ, ψάξιμο εκεί, δοκιμάζω τις δυο by the book μεθόδους, τίποτα, υποψιάζομαι για πηδημένο controller απ'το FW update, ψάχνω τρόπο για hard reset, τίποτα, στήνομαι στο DJI support για 2μιση ώρες (κυριολεκτώντας), οπου στο τελος ο τυπος μου ζητάει να το στέιλω για repair.

Τους ξεχέζω κανονικά εξηγώντας τους κάτι για legal rights κλπ, και με τα πολλά πολλά, θα το στείλω για full refund (που θα γίνει processed σε 2-3 βδομάδες ΑΦΟΥ το λάβουν - Καληνύχτα).

Ξενέρωμα λοιπόν, και back to square one. Ίσως ήταν σημαδιακό και πρέπει να δοκιμάσω το P4P... :afro:

Last edited:

Φιλική συμβουλή σε όσους το τσιμπήσουν: ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην κάνετε firmware από το smartphone. Προτιμήστε παραδοσιακούς τρόπους (PC, καλώδιο, κλπ). Βάζω στοίχημα ότι εκεί έγινε η ζημιά.

ωχ, τι γκαντεμιά είναι αυτή? ίσως ήταν τυχαίο maestro, όλοι απ όσο βλέπω, με smartphone κάνουν update!
Εξάντλησες κάθε πιθανότητα να το επαναφέρεις? (κοίταξες σε κάποιο σχετικό forum κλπ?)

Κι εμενα ειχε κολλησει το p3 στο update αλλα δεν το εκλεισα και μετά απο 2 (!) Ώρες ξεκολλησε

Φιλική συμβουλή σε όσους το τσιμπήσουν: ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην κάνετε firmware από το smartphone. Προτιμήστε παραδοσιακούς τρόπους (PC, καλώδιο, κλπ). Βάζω στοίχημα ότι εκεί έγινε η ζημιά.

νομίζω κάπου το είδα (ανάμεσα στα εκατοντάδες βίντεο του utube που έχω δει και εγώ έως τώρα) κανά 1-2 άτομα να επιμένουν πάρα πολυ το firmware update να γίνεται μόνο από το pc για κάποιον λόγο. (βασικά αυτός παίζει να είναι και ο λόγος). βέβαια από την άλλη, σχεδόν σε κάθε vid όλοι έκαναν και από ένα update από το κινητό τους.

in other news για ελλάδα, μίλησα με κωτσόβολο και μάλλον 28.02 περιμένουν παραλαβή και πάω και εγώ για το fly more πακέτο (εάν όλα πάνε καλά και το φέρουν κτλ κτλ κτλ)

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Αποφάσισα να το σταματήσω μετά απο κάποια στιγμή γιατί οσο κάνει update ζεσταίνεται σχεδον ανησυχητικά (παρόλο που οι ανεμιστήρες ακούγονται να δουλεύουν στο φουλ). Οποτε όταν βλέπεις να ψήνεται, να ειναι κολλημένο, και να σου γράφει και στην οθόνη οτι αν κολλήσει σβηστο και ξαναδοκιμασε, λέω δε γαμιεται...

Προφανώς αυτο που έχει συμβεί ειναι οτι έχει κολλήσει το remote. Το mavic ανταποκρίνεται κανονικά όταν το γυρίσω σε wifi για έλεγχο μόνο απο το iPhone. Όμως δε θέλω να το πετάξω καθολου μη μου αρχίσουν τίποτα μουρμούρες για το refund.

Hard reset δε φαίνεται να υπαρχει στο χειριστήριο. Ο μόνος τρόπος ειναι να καταφέρω κάπως να το δω απο pc, που ως τώρα με τρεις υπολογιστές και 4 καλώδια παραμένει αδύνατον.

Αποφάσισα να το σταματήσω μετά απο κάποια στιγμή γιατί οσο κάνει update ζεσταίνεται σχεδον ανησυχητικά (παρόλο που οι ανεμιστήρες ακούγονται να δουλεύουν στο φουλ). Οποτε όταν βλέπεις να ψήνεται, να ειναι κολλημένο, και να σου γράφει και στην οθόνη οτι αν κολλήσει σβηστο και ξαναδοκιμασε, λέω δε γαμιεται...

Προφανώς αυτο που έχει συμβεί ειναι οτι έχει κολλήσει το remote. Το mavic ανταποκρίνεται κανονικά όταν το γυρίσω σε wifi για έλεγχο μόνο απο το iPhone. Όμως δε θέλω να το πετάξω καθολου μη μου αρχίσουν τίποτα μουρμούρες για το refund.

Hard reset δε φαίνεται να υπαρχει στο χειριστήριο. Ο μόνος τρόπος ειναι να καταφέρω κάπως να το δω απο pc, που ως τώρα με τρεις υπολογιστές και 4 καλώδια παραμένει αδύνατον.

Δε ρίχνεις καμιά ερώτηση εδώ Όλο και σε κάποιον άλλο θα έχει τύχει η ίσως έχει κανείς καμια καλή ιδέα!

Πάει πίσω στη μαμά του, ευτυχώς ομολογουμένως το Shipping label βγήκε ταχύτατα, σε μισή μέρα. To επόμενο το προπαρήγγειλα στο Amazon, με επιβάρυνση 7% ΦΠΑ (το DJI store είναι tax free), λόγω αξιπιστίας του καταστήματος. Εκεί, αν πέσω πάλι σε μάπα, παίρνω refund άμεσα και όχι μετά απο 2-3 βδομάδες. Και μ'αυτά που διαβάζω, το quality control της DJI πρέπει να'ναι για γέλια.

Ελπίζω όλη η γκαντεμιά να συγκεντρώθηκε πάνω μου (που σιγά, σε λίγες μέρες θα'χω καινούριο), κι εσάς που είναι πιο ζόρικα τα πράγματα να'ναι όλα flawless. Πάντως, καλού κακού, αναβαθμίστε από το PC.

Last edited:

Καλή τύχη και σύντομα καλές πτήσεις με το νέο σου drone!