Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Παρεπιπτόντως, με τι πετάτε; Εννοώ... κινητό ή tablet;

Διαβάζω ότι το iPad Air2 δε θα με βολέψει, είναι βαρύ, έχει χαμηλή φωτεινότητα για έξω, και δεν έχει GPS. Οπότε μάλλον θα ξεκίνησω με το 6s, που θα έχει μόνο το πρόβλημα της φωτεινότητας.

Έχετε καμιά πρόταση για φτηνιάρικο android tablet μικρό (<8") με GPS και σουπερ φωτεινή οθόνη (το tabletάκι της DJI στο Pro+ βγάζει 1000cd/m2, οπότε κάτι κοντινό) ? Αν έβρισκα κάποια σχετικά αξιόπιστη μεταχείρα μέχρι 2 κατοστάρικα που να πληρεί τα παραπάνω, ίσως να ήταν καλή λύση.

Last edited:
Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Χρησιμοποιώ iPad Air 2 cellular ή iPhone 6s plus πρόβλημα στην φωτεινότητα υπάρχει μόνο στην έντονη ηλιοφάνεια, ταμπλετ που να βγάζει 1000cd/m2 ή κάτι αντίστοιχο δεν έχω δεί (εκτός απο κάποια μονιτορ).

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Έχετε καμιά πρόταση για φτηνιάρικο android tablet μικρό (<8") με GPS και σουπερ φωτεινή οθόνη (το tabletάκι της DJI στο Pro+ βγάζει 1000cd/m2, οπότε κάτι κοντινό) ? Αν έβρισκα κάποια σχετικά αξιόπιστη μεταχείρα μέχρι 2 κατοστάρικα που να πληρεί τα παραπάνω, ίσως να ήταν καλή λύση.

Δεν υπάρχει λόγος για μεταχειρισμένο, χτύπα από το amazon ένα nvidia shield k1! δυνατά specs, FHD ανάλυση, 199USD , GPS, προτεινόμενο απο χρήστες για χρήση με dji GO, 8'', android 7, αξιόπιστο + hdmi out για FPV goggles ;)
Εγω το προτίμησα πάντως! το mavic μου λείπει! αχαχαχαχα

PS βαζεις και κανένα καλό παιχνίδι που τα σηκώνει άνετα, και με το χειριστήριο (extra) έχεις μια μικρή κονσόλα για τις ημέρες που δεν εχει καλό καιρό για πτήση!
PS 2 Κυκλοφορεί και πενάκι που δουλεύει άριστα σαν στυλό/μολυβι αν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες

PS 3 Αν σου κρασαρει, πάει το drone! :p
Προβλήματα έχουν και οι Ios συσκευές , κι εκεί κρασσαρει το app.

ΑΝ κρασσαρει φυσικά δεν παει το drone. Αν χαθεί η σύνδεση επιστρέφει πίσω ή απλά κάνει hover και περιμένει ή προσγειώνεται (ανάλογα τι το έχεις ρυθμισει να κανει)

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρε Φραπέ, βλέπω πως έχεις χάσει τελείως την αίσθηση του humor σου...:p

Ρε Φραπέ, βλέπω πως έχεις χάσει τελείως την αίσθηση του humor σου...:p

χααχαχ μπαααααα, απλά μπορεί κάποιος να το πιστέψει οτι θα χαθεί! Με αυτα που βλέπουν τα ματάκια μας κι ακούν τα αυτάκια μας όλα είναι πιθανά! (το λινκ αφορά άσχετη πολιτικού περιεχομένου είδηση) :flipout:

:p

ΥΓ. Και εγώ λιμπίζομαι το mavic αλλα κολλάω στις γραφειοκρατικές διατυπώσεις...

(γιατί υπάρχει από πουθενά να το αγοράσει κάποιος που το θέλει?)

(γιατί υπάρχει από πουθενά να το αγοράσει κάποιος που το θέλει?)

Αν το παραγγείλεις φυσικά, υπομονή να έχεις μόνο! (φαντάζομαι για το Mavic μιλάς)

ναι για το mavic έλεγα / λεω. από ελλάδα μας πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. 28 φεβρουαρίου με είπαν ότι θα γίνει στην ελλάδα νέα εισαγωγή σε όλα τα μεγάλα καταστήματα και από εξωτερικό και να θέλω να το πάρω, με τα cc με τα 1000 ευρώ / ημέρα όριο δεν μπορείς να το πάρεις (εξωτερικό = ευρώπη να μην έχουμε κανένα θέμα με τελωνείο)

ναι για το mavic έλεγα / λεω. από ελλάδα μας πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. 28 φεβρουαρίου με είπαν ότι θα γίνει στην ελλάδα νέα εισαγωγή σε όλα τα μεγάλα καταστήματα και από εξωτερικό και να θέλω να το πάρω, με τα cc με τα 1000 ευρώ / ημέρα όριο δεν μπορείς να το πάρεις (εξωτερικό = ευρώπη να μην έχουμε κανένα θέμα με τελωνείο)

Έχεις δίκιο γι αυτό είπα υπομονή, μέχρι να έρθουν οι παραγγελίες. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή!

πάλι καλά που είχαμε να δούμε ήλιο κανά 2-3 μήνες (θεσσαλονίκη) και δεν στεναχωριόμασταν που δεν το είχαμε να το πετάξουμε. μακάρι να έρθει όπως είπαν (με είπαν ότι 28 θα γίνει μια παραλαβή και θα πάρουν όλες οι προπαραγγελίες / προπληρωμές) και μετά στις πρώτες 10 μέρες του μάρτη έρχεται 2η παρτίδα όπου θα πάρουν όλοι οι άλλοι... να δούμε (μιας και δεν είναι θέμα να φέρουν 1 ή 2 κομμάτια αλλά σε περίπτωση προβλήματος να υπάρχει και διαθέσιμο 2ο για παράδειγμα για doa)

Καλό το Κ1 αλλά δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερη φωτεινότητα. To 6s υποτίθεται βγάζει 550, ενώ το Air2 450.

Εν τω μεταξύ, αν κατάλαβα καλά, το GPS στο κινητό/tablet χρησιμεύει μόνο όταν θες να κάνεις follow me ή να αλλάξεις το return to home αν κινείσαι,σωστά;; Επειδή έχω φρικάρει με βιντεάκια με drones που εξαφανίζονται, νομίζω ότι για αρκετό καιρό δεν πρόκειται να τ'αφησω απ'τα μάτια μου, οπότε δε θα χρειαστώ κανένα απ'τα δυο.

Last edited:

Χωρίς hood δε κανεις δουλειά ετσι κι αλλιώς οπότε... δες το συνολικά σαν συσκευή.

Επειδή δε θες να το χανεις από τα μάτια σου είναι άλλος ένας λόγος π θες το gps, θα χρειαστεί να περπατάς να το ακόλουθεις σε κάποιες περιπτώσεις γιατί να κάθεσαι να το προσγειώνεις χειροκίνητα η σε μια στιγμή πανικού να τρέχει στο αρχικό σημείο κι όχι εκει που εισαι;

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτέλους σε στοκ σιγά σιγά (ευρώπη), αρα έχουν βάση οι υποσχέσεις για τέλη Φλεβάρη!

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ήρθε το μωρό. Αυτή τη φορά όλα δούλεψαν με τη μία, και πετάξαμε, δυστυχώς μόνο για 25 λεπτάκια γιατί αφενός ακόμα είμαι με μια μπαταρία, αφετέρου ο ήλιος είχε ήδη ουσιαστικά δύσει όταν το σήκωσα (καταρραμένη δουλειά). Μέχρι να φορτίσει η μπαταρία, του έβγαλα ένα ωραίο πορτρετάκι έτσι για το καλό:

Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι το πόσο ακίνητο μένει (όταν το κρατάς ακίνητο). Σκεφτείτε ότι επειδή ψιλοφοβόμουν που σκοτείνιαζε, τη μισή ώρα πετάγματος την πέρασα σε ύψος <2m κάνοντας αργές δοκιμές τύπου κανονικής κάμερας (slider, crane, follow, κλπ). Ήταν απολύτως ακριβές, ελεγχόμενο και σταθερό σε σημείο που νομίζω πως θα το χρησιμοποιώ συχνά σε τέτοια φάση, και, όταν του πάρω λίγο παραπάνω τον αέρα, και μέσα σε κτίριο (το δοκίμασα κι αυτό αργότερα για λίγο, αλλά είπα να μην το παρακάνω πρώτη μέρα). Μάλιστα εκεί ίσως να βγάλει τα λεφτά της και η καλύτερη κάμερα, λόγω κακού φωτισμού.

Στα θετικά σε σχέση με το Μάβικ, το ότι όση ώρα ήταν συνδεδεμένο στο PC, είτε για firmware updates είτε για αντιγραφή αρχείων (κάποιος κόπανος έχασε το ανταπτοράκι της microsd), οι θερμοκρασίες ήταν απολύτως ελεγχόμενες και σε καμία περίπτωση το τηγάνισμα που είδα στο Mavic. Θετικό bonus επίσης το ότι το κουτί γίνεται βαλιτσάκι μεταφοράς, ευρύχωρο και ασφαλές. Φυσικά δε θα το πάω ταξίδι έτσι, αλλά για βόλτες εδώ γύρω στο πορτμπαγκάζ είναι ό,τι πρέπει.

Για την εικόνα δεν έχω να πω πολλά ακόμα, αφού λόγω του πανικού να προλάβω να πετάξω (έστω για το γαμώτο) πριν σκοτεινιάσει, απλά το σήκωσα όπως όπως, χωρίς καμία ρύθμιση, όλα στον αυτόματο. Σκεφτείτε ότι ούτε καν να σώζει φωτό σε RAW δε ρύθμισα. Πάντως ακόμα κι έτσι, μια χαρά μου φαίνεται, ειδικά για τόσο χαμηλό περιβάλλον φως. Σας προσφέρω μια σέλφι του χαζοχαρούμενου λίγα ms αφότου το σηκώσαμε. Όλα στον αυτόματο βέβαια, και ταπεινο JPG, ευτυχώς εστιασμένο!

Τελευταία στιγμή πριν βγω για την πρώτη πτήση, για καλό και για κακό χτύπησα και το Care and Refresh στα 149$... (άουτς)

Last edited:

Θαενκς παιδιά!!

Στην αρχή μου κακοφάνηκε το χειριστήριο που είναι τόσο γκουμούτσα, αλλά τελικά στην πορεία είδα ότι αγκαλιάζεται απ'το χέρι σχεδόν ιδανικά, οπότε είναι πολύ εργονομικό.

Πάντως τα 100Mbps 4Κ είναι πολύ ζόρικα, σε κάποιες πρώτες απόπειρες επεξεργασίας το MBP 13" i5 16/256 λύγισε ενοχλητικά. (Για να μην αναφέρω το ότι η μισή μπαταρία πτήσης που έκανα recording γέμισε κάπου 12GB!!!) Βέβαια η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα τελείως άσχετος στο Premiere, ίσως πρέπει να ρυθμίσω πράγματα από δω κι από κει ώστε τουλάχιστον εκτός του rendering τα υπόλοιπα να'ναι πιο νορμάλ σε ταχύτητα.

Μια παρατήρηση για τα drones γενικότερα: Οι έλικες δημιουργούν έναν μικρό χαμούλη από κάτω, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κάμερα το gimbal ή ακόμα και το σώμα γενικότερα. Οπότε, αν έχεις Mavic που'ναι υπερβολικά χαμηλό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ landing mat. Εγώ το Phantom το ανεβοκατεβάζω στο χέρι πάντως (έχει άνετη λαβή στα ψηλά πόδια).