Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αυτά είναι.... να ψάχνω 3 μήνες το mavic και όταν αξιωθεί κάποιος και το φέρει ελλάδα (μιας και ακόμα περιμένω) να δω όλα αυτά τα προβλήματα. έβλεπα και πριν λίγο ένα παλικάρι που ανέβασε ένα βιντεο που το έκανε 3 επιστροφές και είναι 2 μήνες χωρίς το drone καθώς ότι του έχουν στείλει είναι με πρόβλημα...

Ισως σε βοηθήσει αυτο

Thx (λεει μερικα που δεν ηξερα αλλα, δυστυχως, οχι κατι για αυτο που εχω απορια...)

Για λέγε για λέγε...

Το δικό μου πάει για replacement, αφού, μετά τα jerks στις πλάγιες κινήσεις που αποφάσισα να τα παραβλέψω (γιατί έτσι κι αλλιώς πετάω χωρίς απότομες κινήσεις), τις δυο τελευταίες φορές που πετάξαμε έκανε διάφορα περίεργα. Λόξυγγα (τινάγματα μπρος-πίσω) στα καλά καθούμενα, drift ενώ ήταν σε GPS, και το κερασάκι, χθες που πέταξα τελευταία φορά έδινε critical error (τα πίσω led ήταν αναμμένα κόκκινα) χωρίς άλλες λεπτομέρειες, και πρασίνιζαν όταν κουνούσες το δεξί στικ μόνο. Επίσης, το tap to focus είναι hit or miss, σε πάνω απ'τις μισές περιπτώσεις, το πράσινο τετραγωνάκι αφού το πατήσεις γίνεται αμέσως κόκκινο. Δυστυχώς για 1300+ δολλάρια δε ρισκάρεις, επιστρέφεις.

Να'ναι καλά το Amazon και οι 30 μέρες του (και η μούρλια η δικιά μου, που μετά από 4-5 πτήσεις το drone είναι λες και βγήκε μόλις απ'το κουτί).

Δεύτερο DJI που πάει σπίτι του μέσα σε 2 βδομάδες, αν τριτώσει το κακό μάλλον θα εγκαταλείψω το σπορ, κρίμα και μ'αρεσε... Καιρός να παίξει μπάλα καμιά αμερικανική/ευρωπαϊκή εταιρία, γιατί αυτοί με το quality control δεν το'χουν.

Όσο για το customer support... το Mavic το έστειλα πίσω στις 16 Φλεβάρη, και ακόμα δεν έχω πάρει νέα για refund. (για να καταλάβετε διαφορά, το Amazon κάνει refund το ίδιο απόγευμα, με το που στείλει η UPS σήμα ότι τους έδωσες το πακέτο).

Τα ξερω κατι τυπακια σα κι εσενα, ζειτε για να ταλαιπωρείτε τις εταιρίες :p

Σοβαρα τωρα, καλη υπομονη...

Το δικο μου εκανε κατι ψιλοκουλα σαν μη δουλευαν σωστα οι πλαινοι σενσορες.

Το πηγαινα δλδ μουρη - κωλο προς ενα τοιχο και σταματαγε κανονικα

Οταν ομως το πηγαινα με τα πλαγια (και απο τις 2 πλευρες) δεν σταματαγε ακόμα και αν το εφτανα μερικα εκατοστα απο τον τοιχο

Μετα απο λιγο παρατηρησα οτι σε αλλη φαση που, οπως το εβλεπα τουλαχιστον, δεν ειχε εμφανες εμποδιο στα πλαγια αλλα μονο μπροστα και πισω φανηκαν να ενεργοποιουνται οι πλαινοι σενσορες.

Θα το κοιταξω πιο προσεκτικα παντως....

ΥΓ Το sd card holder ειναι ΓΤΠ...μου ''εφαγε'' μια SD καρτουλα

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Το side obstacle detection λειτουργεί μονο σε tripod ή beginners mode. Καλή απάτη false advertising ε;;

Βέβαια αυτό που λες οτι κάνει detect πλάγια χωρίς εμπόδιο ειναι άλλη ιστορία. Έχε υπόψιν πάντως οτι επίσης δε λειτουργούν σωστά σε χαμηλό φως.

Τι εννοείς SD holder? Την υποδοχή της sd πάνω στο phantom? Πως την έφαγε δηλαδή;

Το side obstacle detection λειτουργεί μονο σε tripod ή beginners mode. Καλή απάτη false advertising ε;;

Αν σου πω οτι δεν ξερω τι ειναι αυτα τα 2 modes; :p

Βέβαια αυτό που λες οτι κάνει detect πλάγια χωρίς εμπόδιο ειναι άλλη ιστορία. Έχε υπόψιν πάντως οτι επίσης δε λειτουργούν σωστά σε χαμηλό φως.

Ισως ηταν σε οριακα φαση (εμποδιο διαγωνια)

Αλλα οτι δεν πηγαινε πλαγια, ειμαι σχεδον σιγουρος

Και σιγουρα δεν ειχα αλλαξει τπτ σε σχεση με λιγο πριν που δεν σταματαγε σε πλαινο εμποδιο (δεν μπηκα σε κανενα αλλο mode (tripod κλπ), δλδ)

Ηταν απογευματακι βεβαια αλλα φως ειχε αρκετο (εξαλλου, οπως ειπα, σταματαγε σε μπροστινό / πισω εμποδιο)

Τι εννοείς SD holder? Την υποδοχή της sd πάνω στο phantom? Πως την έφαγε δηλαδή;

Μερικες φορες κολλαει η καρτα στην υποδοχη sd πανω στο phantom (μου το πε κι αυτος απο εκει που το πηρα)

Αλλα με προσοχη, τη βγαζεις

Το θεμα ειναι μη σου κολλησει στην αντιστοιχη υποδοχη του remote control (εχω το pro+)

Εκει ειναι πιο ζορικα τα πραγματα

Τελικα την εβγαλα (με πολυ προσοχη - ειμαι ψειρας) και χωρις να γινει η παραμικρη ζημια

Αλλα μετα η καρτα δεν διαβαζοταν....Τυχαιο; Δεν νομίζω....

Γενικα η ποιοτητα κατασκευης σε αυτα τα μικροβυσματακια ειναι κλασικη ΓΤΠ Κινεζια

Το beginners λογικά δε θα το χρειαστείς ποτέ, σου βάζει διάφορους περιορισμούς και καλά μέχρι να μάθεις.

Το tripod είναι καλή φάση, σου μειώνει πάρα πολύ την ευαισθησία στα στικς και καλά για να έχεις πολύ ακριβή έλεγχο. Αυτό το'χω χρησιμοποιησει κάποιες φορές, ειδικά μέσα.

Το Pro+ είναι λίγο απάτη μάλλον, το σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή αλλά τελικά διαβάζοντας γύρω γύρω είπα να μην. Ο λόγος είναι απλός, έχεις ένα Android tablet το οποίο είναι αυτό που είναι (και τίποτα παραπάνω, δεν είναι πχ 'optimized for use with DJI', τουλάχιστον όχι επί της ουσίας). Με όλα τα τρελά του, την κακή διαχείριση cache, κλπ κλπ κλπ. Επιπλέον, κοστίζει συν 3 κατοστάρικα (οκ, πες 2 σε street price), και αν ισχύουν όσα διάβασα, δε μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο αν θελήσεις.

Το μοναδικό πλεονέκτημα είναι τα 1000 νιτς. Βασικό μεν, αλλά σύμφωνα με reviews που διάβασα, ούτε αυτά είναι αρκετά για να πετάς με ήλιο χωρίς hood.

λένε ότι το πλαίσιο παρέλαβε σήμερα 60 mavic pro...

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

δεν υπάρχει όμως το fly more πακέτο!!!!!!!!!!!!!!

PS ηθελα να περάσω απο την έκθεση να τους τα χώσω λίγο αλλά δε πρόλαβα!

Το Pro+ είναι λίγο απάτη μάλλον, το σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή αλλά τελικά διαβάζοντας γύρω γύρω είπα να μην. Ο λόγος είναι απλός, έχεις ένα Android tablet το οποίο είναι αυτό που είναι (και τίποτα παραπάνω, δεν είναι πχ 'optimized for use with DJI', τουλάχιστον όχι επί της ουσίας). Με όλα τα τρελά του, την κακή διαχείριση cache, κλπ κλπ κλπ. Επιπλέον, κοστίζει συν 3 κατοστάρικα (οκ, πες 2 σε street price), και αν ισχύουν όσα διάβασα, δε μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο αν θελήσεις.

Το μοναδικό πλεονέκτημα είναι τα 1000 νιτς. Βασικό μεν, αλλά σύμφωνα με reviews που διάβασα, ούτε αυτά είναι αρκετά για να πετάς με ήλιο χωρίς hood.

υπάρχουν και τα καινούρια μόνιτορ 7,85″ and 5,5″ Crystalsky

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ωραιες οι οθονίτσες. τιμουλες δε βλέπω όμως!

Για όσους κοιτάνε μπροστά υπάρχει (πλεον) κι αυτη η λύση του epson Moverio.

Στο amazon το βρίσκει κανεις Instock

Και πως (περίπου φαίνεται)?

https://www.youtube.com/watch?v=40H_qIreVZI

Οι χρήστες πάντως αναφέρουν οτι ειναι δύσκολο να μεταφέρεις ακριβώς το πως φαίνεται μέσα απο τα γυαλιά με την κάμερα κι οτι στην πραγματικότητα η εμπειρία είναι ακόμα καλύτερη απ ότι φαίνεται στο βιντεο.

Review
https://www.youtube.com/watch?v=wS3lFyWCQ4c

Last edited:

Πάντως τους Καναδούς συναδέλφους τους πηδήξανε κανονικά με τους νέους κανονισμούς που παρουσίασαν.

Τα 300 ft (90m) είναι πολύ χαμηλά, ενώ και η απόσταση 75m από κτίρια, ζώα ή ανθρώπους είναι υπερβολή. Το παλαβό είναι ότι ακόμα επιτρέπουν εμβέλεια 500m, που είναι και το πιο επικίνδυνο απ'ολα, αφού ουσιαστικά πλεον ΔΕΝ έχεις οπτική επαφή, και μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Ελπίζω να μην παίρνουν ιδέες οι δικοί μας.

EWyKxSs.jpg

να μαι και γω

εννοείται ότι το fly more δεν το βρήκα πουθενά, πήρα 2η μπαταρία και ακόμα ψάχνω να πάρω και τα άλλα parts και 3 ημέρες πάλευα με την dji με 40' στο τηλέφωνο + άπειρα emails μιας και δεν έβλεπαν το SN του σκάφους για να ενεργοποιήσω το dji refresh care plan. μου το ξεμπλοκάρανε icognito κυριακή βράδυ / δευτέρα πρωί και μπόρεσα σήμερα και το ενεργοποίησα.

σας ανεβάζω και 2-3 δοκιμαστικές πτήσεις όπου έχουν φάει τρελή συμπίεση πρώτα από εμένα και μετά το utube

ps1: ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, καλές πτήσεις να έχουμε και με υγεία πάνω απ όλα

https://www.youtube.com/watch?v=1GJGChz80rM
https://www.youtube.com/watch?v=iln3TKdDCFI
https://www.youtube.com/watch?v=_-jbhrGRsx0