Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ωραίος! Για πες κάτι που μ'ενδιαφέρει... από θερμοκρασία πως πάει; Αυτό που είχα εγώ για ένα απόγευμα τηγανιζόταν άσχημα, και ήταν και ο κύριος λόγος που τελικά στράφηκα στο P4P.

εάν το έχεις στο έδαφος και κάθεται στα 5' αρχίζει και ψήνεται άσχημα, με το που αρχίζεις να το πετάς καλυτερεύει η κατάσταση. βέβαια εάν είσαι πάνω κάτω και δεν τραβάει αρκετό αέρα είναι ζεστό αλλά με το που αρχίσει και πετάει, η θερμοκρασία είναι σε σχετικά λογικά επίπεδα. βέβαια εάν πεις ότι θα το σηκώσεις για να το δείξεις και μετά tripod mode και είναι και τίποτα καλοκαίρι το βλέπω να λιώνει στον αέρα (δεν ξέρω βέβαια εάν θα πρέπει να φοβάμαι το mavic ή τις μπαταρίες που και αυτές έχουν τα 40-45+ για πλάκα βέβαια)

Κατάλαβα.. αυτό με προβλημάτιζε κι εμένα, γιατί εδώ οι ζέστες όταν πιάσουν του δίνουν και καταλαβαίνει. Μάλλον είναι καλή ιδέα να το αφήνεις να κρυώσει στην αλλαγή μπαταρίας. Σε 20-25 λεπτά πτήση δε νομίζω να προλάβει να πάθει τίποτα. Εμένα στο firmware update με τρόμαξε που ήταν και ακίνητο.

και εμένα στο firmware update μέσω υπολογιστή έπαθε ένα κόλλημα καλό και για κάποιο λόγο δεν πήρε το update του υπολογιστή και το έκανα τελικά μέσω κινητού (κάτι που δεν το προτείνουνε)

Παιδια ιεροσυλια το ξερω μπροστα στα μηχανηματα που βλεπω εδω και δεν ξερω αν εχει αναφερθει το παρακατω combo περισσοτερο για πειραματισμο.

Link
Link

Θα ηθελα να δω τι αποτελεσμα θα εβγαζε,lol.

Επανέρχομαι, μήπως κάποιος έχει ιδέα (γιατί η DJI ΔΕΝ έχει, είναι αστείο αλλά οι tech support απλά διαβάζουν το manual, λες κι αν το θέμα υπήρχε στο manual θα αναγκαζόσουν να περιμένεις 1μιση ώρα τηλεφώνημα για να τους ρωτήσεις).

Έχω μια αλληλουχία red-green flashes στο status indicator πάνω στο Phantom, που είναι μονίμως ως εξής: 2 κόκκινα αργά, ακολουθούμενα από 6 πράσινα γρήγορα. Έβγαλα και βιντεάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=pWCtzQgupAw

Η αλληλουχία αυτή δεν υπάρχει πουθενά στο manual, όμως πληρεί τα εξής δυο χαρακτηριστικά (μετά από εξωνυχιστικές δοκιμές χθες):

1. Είναι πάντοτε η ίδια, σταθερά (άρα όχι random, όπως αρχικά νόμιζα).

2. Συμβαίνει ΜΟΝΟ σε περιοχές όπου λέγονται Class-D Airspace (πολύ κοντά σε αεροδρόμιο). Εννοείται πριν πετάξω έχω μιλήσει με τον Πύργο Ελέγχου. Δοκίμασα επίτηδες να μετακινηθώ από χώρο εκτός Class-D σε χώρος εντός, με την ίδια μπαταρία εντός 10 λεπτών, και στον εκτός δε συνέβαινε τίποτα. Οπότε νομίζω έτσι το επιβεβαίωσα.

Ψάχνοντας στο forum της DJI, βρήκα αυτό το link, που κάτω κάτω γράφει:
"When flying in a safety zone, the aircraft's status indicator will blink red rapidly and continue for 3 seconds, then switch to indicate current flying status and continue for 5 sec at which point it will switch back to blinking red". Τα timings δεν ταιριάζουν, όμως το λινκ αναφέρεται στο απλό Phantom 4.

Να υποθέσω ότι είναι απλά αυτό και να ηρεμήσω λέτε..;

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μάλλον αυτό είναι, εφόσον αν κατάλαβα καλάμ το κάνει μόνο σε τέτοιες περιοχες. Επηρεάζει σε κατι αλλο την πτήση η απλά στέκεσαι στο γεγονός ότι δε καταλαβαίνεις γιατί κάνει ετσι;

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μάλλον αυτό είναι, εφόσον αν κατάλαβα καλάμ το κάνει μόνο σε τέτοιες περιοχες. Επηρεάζει σε κατι αλλο την πτήση η απλά στέκεσαι στο γεγονός ότι δε καταλαβαίνεις γιατί κάνει ετσι;

Όχι, η πτήση είναι σα να μη συμβαίνει τίποτα, όμως το κόκκινο πίσω LED σε διαφορετικές μορφές/συχνότητες είναι alert για πολύ ζόρικες καταστάσεις, όπως:

*Remote signal lost
*Critical Battery warning
*IMU Error
*Critical Error

...οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα το αγνοείς έτσι απλά χωρίς να επιβεβαιώσεις...

από ότι θυμάμαι είναι σε no fly areas αυτό το mode με τα λαμπάκια. πάλι καλά που δεν στο προσγειώνει από μόνο του που έχει τύχει σε μερικούς. είναι σαν μόνιμο allert ότι είσαι σε restricted area εάν δεν κάνω λάθος

To μυστήριο της υπόθεσης είναι ότι δεν είμαι. Είμαι σε Warning Zone, έξω από την Authorization Zone. Εκεί υποτίθεται ότι απλά πρέπει να ενημερώσω τον πύργο και να πετάω προσεκτικά. Πάντως το support της DJI μου συνέστηκε να μιλήσω στο τμήμα flysafe... θα δείξει.

(Αυτόματη προσγείωση; Απαπαπα.... να συμβεί κάνα τέτοιο ενώ πετάω στο πανεπιστήμιο και θα με τρέχουν σηκωτό...)

Λοιπόν, μετά από συνολικά τρεις ώρες σε online chat και τηλέφωνο, μάλλον το επιβεβαίωσα ότι πρόκειται για near no fly zone warning. Ο πρώτος εκπρόσωπος ήταν ανεκδίηγητος, στην αρχή μου είπε ότι είναι remote link error, μετά ότι είναι interference, και στο τέλος με έστειλε να γράψω mail στο τμήμα flysafe. Από πείσμα ξαναπήρα, και έπεσα σε μια κοπελιά που, αφού μου'πε κι αυτή τα τρελά της (έκανε κάνα μισάωρο να καταλάβει για τι της μιλάω), τελικά όταν ρώτησα συγκεκριμένα αν πρόκειται για no fly warning, μου το επιβεβαίωσε. Βέβαια, έπρεπε να της το πω πρώτα ότι ήταν αυτό για να μου πει "ναι αυτό είναι", άλλα δε βαριέσαι, καλή καρδιά!

και σου τονίζω ξανά. υπάρχει περίπτωση να φάει και φρίκη και να το σηκώνεις και να κατεβαίνει (ουσιαστικά δεν κατεβαίνει με το ζόρι, απλά δεν κρατάει το ύψος του / δεν κάνει hover). είναι μια σαν δικλίδα ασφαλείας που ενεργοποιήται από τα no fly zones. άρα γενικά να προσέχεις το φως στο πίσω μέρος όταν πετάς και εάν δεις ότι κάνει τα δικά του μην το αφήνεις μόνο του στον αερά μιας και μπορεί να μπει στο safe mode του.

δεν θα πέσει, απλά θα αρχίσει να χαμηλώνει και θα κάνει safe landing μόνο του. ήταν ένας τύπος στο utube που χτυπιόταν γιατί δεν έκανε hover το mavic του και 2 μέρες προσπαθούσα να του δώσω να καταλάβει ότι είναι software το θέμα και δεν είχε πρόβλημα το drone του

Όπως ίσως παρατηρήσατε, το παρόν έγινε sticky μια και οι εξελίξεις στο θέμα αυτό είναι συνεχείς και παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον για τα μέλη μας! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Όπως ίσως παρατηρήσατε, το παρόν έγινε sticky μια και οι εξελίξεις στο θέμα αυτό είναι συνεχείς και παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον για τα μέλη μας! :2thumb22sup:

ωραία, απλά ουκ ολίγες φορές η γενική ενημέρωση έχει γίνει ειδική συζήτηση (πχ mavic pro, phantom X) και αυτό είναι κακό γιατί χάνονται πληροφορίες που θα έπρεπε να ήταν συγκεντρωμένες σε ανεξάρτητα thread.

Όποιο μέλος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει νήμα για οτιδήποτε θεωρεί ότι παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον και να συνεχίζει η συζήτηση εκεί. Επίσης αν αυτό γίνει σχετικά νωρίς, μπορείτε να ζητήσετε την μεταφορά των σχετικών posts από το γενικό στο ειδικό νήμα.

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Όποιο μέλος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει νήμα για οτιδήποτε θεωρεί ότι παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον και να συνεχίζει η συζήτηση εκεί. Επίσης αν αυτό γίνει σχετικά νωρίς, μπορείτε να ζητήσετε την μεταφορά των σχετικών posts από το γενικό στο ειδικό νήμα.
Πολυ ωραία, thnx ;)

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Επιτέλους, το mavic pro στα χέρια μου. το 5χρονο (εγω) κανει εδω και μια ωρα unboxing... νεώτερα απο αύριο...

YΣ εντάξει οι τύποι μέχρι και το unboxing σε κάνουν να το ευχαριστιέσαι με τέτοια συσκευασία που κάνουν!