Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !
Επανέρχομαι, μήπως κάποιος έχει ιδέα (γιατί η DJI ΔΕΝ έχει, είναι αστείο αλλά οι tech support απλά διαβάζουν το manual, λες κι αν το θέμα υπήρχε στο manual θα αναγκαζόσουν να περιμένεις 1μιση ώρα τηλεφώνημα για να τους ρωτήσεις).
Έχω μια αλληλουχία red-green flashes στο status indicator πάνω στο Phantom, που είναι μονίμως ως εξής: 2 κόκκινα αργά, ακολουθούμενα από 6 πράσινα γρήγορα. Έβγαλα και βιντεάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=pWCtzQgupAw
Η αλληλουχία αυτή δεν υπάρχει πουθενά στο manual, όμως πληρεί τα εξής δυο χαρακτηριστικά (μετά από εξωνυχιστικές δοκιμές χθες):
1. Είναι πάντοτε η ίδια, σταθερά (άρα όχι random, όπως αρχικά νόμιζα).
2. Συμβαίνει ΜΟΝΟ σε περιοχές όπου λέγονται Class-D Airspace (πολύ κοντά σε αεροδρόμιο). Εννοείται πριν πετάξω έχω μιλήσει με τον Πύργο Ελέγχου. Δοκίμασα επίτηδες να μετακινηθώ από χώρο εκτός Class-D σε χώρος εντός, με την ίδια μπαταρία εντός 10 λεπτών, και στον εκτός δε συνέβαινε τίποτα. Οπότε νομίζω έτσι το επιβεβαίωσα.
Ψάχνοντας στο forum της DJI, βρήκα
αυτό το link, που κάτω κάτω γράφει:
"When flying in a safety zone, the aircraft's status indicator will blink red rapidly and continue for 3 seconds, then switch to indicate current flying status and continue for 5 sec at which point it will switch back to blinking red". Τα timings δεν ταιριάζουν, όμως το λινκ αναφέρεται στο απλό Phantom 4.
Να υποθέσω ότι είναι απλά αυτό και να ηρεμήσω λέτε..;