Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Άρα, απ ότι καταλαβαίνω, οι αρχές έχουν την δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν (λογικο, ως ένα σημείο)

Το κακό είναι ότι έτσι η ασφάλεια (ανθρώπων και drone) επαφίεται στο μυαλό ενός εξ αυτών (του εκάστοτε υπευθύνου) ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα το ρίξει, αν θα το προσγειώσει, αν θα το παγώσει κλπ

Επικίνδυνα πράγματα...

Θα έπρεπε το πλαίσιο να είναι πιο σαφές (ίσως και να είναι, βέβαια, δεν ξέρω και απλώς ο συγκεκριμένος τύπος στον πύργο ελέγχου να μην έκανε σωστά τη δουλειά του)

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μα τι λες τώρα, ο ίδιος τϋπος στον Πύργο ελέγχου είναι που ελέγχει τα αεροπλάνα και είναι υπεύθυνος γιαυτα, σχολιάζεις σαν να πρόκειται για τον οποιοδήποτε, προφανώς και έχουν οδηγίες τι να κάνουν στις περιπτώσεις αυτές.

Αυτός που πετάει το drone είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αν συμβεί κάτι και όχι αυτός που προσπαθεί να επιλέξει ποιο ατύχημα να αποφύγει στατιστικά, του αέρος ή του εδάφους.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δεν υπαρχει περιπτωση να το εριξε καποιος. Αυτες οι ενεργειες θελουν ειδικο εξοπλισμο και οπτικη επαφη. Εδω δεν υπαρχουν χρηματα για καθαριστριες επενδυουν τα αεροδρομια για 1 drone που θα τυχει να βρεθει εκει ενω δε πρεπει? Δεν το αποκλειω απλα μου φαινεται too much.

Το drone ειχε πειραγμενο firmware για να πεταει ετσι απλα κοντα σε αεροδρομια κι οσο δεν υπαρχει επισιμο πορισμα απο dji τοσο ενισχυεται αυτη η αποψη. καπου σκαλωσε λοιπον και εμεινε κοκκαλο.

Αυτα εδω ειναι ακομα πειραματικα
2D2D8C8C00000578-0-image-a-4_1444254173139.jpg

Αυτα εδω θελουν οπτικη επαφη και περιορισμενη αποσταση
droneshield_footage_stills09_final-1.png

Υπαρχει και πιο οικονομικη λυση

D8wbd9t.jpg
:flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Το drone ειχε πειραγμενο firmware για να πεταει ετσι απλα κοντα σε αεροδρομια κι οσο δεν υπαρχει επισιμο πορισμα απο dji τοσο ενισχυεται αυτη η αποψη. καπου σκαλωσε λοιπον και εμεινε κοκκαλο.

Δεν χρειαζεται πειραγμενο firmware για να πεταξεις κοντα σε αεροδρομιο.

Μια ταινια πανω στον αισθητηρα gps χρειαζεται.....που φυσικα εκτος απο παρανομο ειναι και τραγικα επικινδυνο.

Συγνώμη που θα το πω, αλλά δεν υπάρχει ούτε πειραγμενο software ούτε τίποτε άλλο. Ούτε χαρτί πάνω στο drone που φυσικά δεν θα έμενε στη θέση του με 4 μποφόρ. Ο υπεύθυνος παραγωγής επερνε τηλέφωνο στον Πύργο ελέγχου και ζητούσε άδεια πτήσης και ανέφερε πεδίο λήψης. Δεν ήμασταν εντός του πεδίου αλλιώς όπως κατάλαβα το drone δεν θα έμενε ούτε πέντε λεπτά στον αέρα. Χορηγουσαν άδεια πτήσης από έως και ένα πρωινό δεν έδωσαν καθόλου άδεια και για συγκεκριμένο χώρο και μέχρι τόσο ύψος. Μια φορά αργησαμε πέντε λεπτά και κοντεψαμε να το χάσουμε.

Αυτό και μόνο.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μα τι λες τώρα, ο ίδιος τϋπος στον Πύργο ελέγχου είναι που ελέγχει τα αεροπλάνα και είναι υπεύθυνος γιαυτα, σχολιάζεις σαν να πρόκειται για τον οποιοδήποτε, προφανώς και έχουν οδηγίες τι να κάνουν στις περιπτώσεις αυτές.

Αυτός που πετάει το drone είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αν συμβεί κάτι και όχι αυτός που προσπαθεί να επιλέξει ποιο ατύχημα να αποφύγει στατιστικά, του αέρος ή του εδάφους.

Ολοσωστος!

Και γιατί δε πήρατε τηλ να μάθετε απο το πύργο ελέγχου αν έκανε παρέμβαση στο drone ? Ισως απλά μπλόκαρε. Αν στείλεις το log στη DJI μπορει να σου πει.

Και γιατί δε πήρατε τηλ να μάθετε απο το πύργο ελέγχου αν έκανε παρέμβαση στο drone ? Ισως απλά μπλόκαρε. Αν στείλεις το log στη DJI μπορει να σου πει.

πήραμε τηλέφωνο διότι έτσι κι αλλιώς επρόκειτο να ζητήσουμε και νέα άδεια πτήσης. Και πήραμε την απάντηση η οποία ήταν επεξηγηματική και δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Εμείς κάναμε γύρισμα στο https://www.google.com/maps/place/O...23d79dd92356bed!8m2!3d39.8842073!4d25.2157152

Πάντως βλέπω ότι δεν έχετε πάει στο αεροδρόμιο της Λήμνου https://www.google.com/maps/@39.9111802,25.2169255,14.25z .

Αυτό το καινούριο φρουτάκι το είδατε; Τα αποτελέσματα (από μάστορα βέβαια, όχι τυχαίο χρήστη και μετά από επεξεργασία) είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπή:

https://youtu.be/_0B8PPoqR80

Υποτίθεται ότι έχει 4Κ HDR αλλά αυτό το τελευταίο πιο πολύ gimmick φαίνεται παρά προσόν. Μπορείς όμως πάντα να το'χεις στο off.

Όμορφες φωτογραφίες και μοντάζ, η μουσική στο off δε με άφηνε να το απολαύσω.

πήραμε τηλέφωνο διότι έτσι κι αλλιώς επρόκειτο να ζητήσουμε και νέα άδεια πτήσης. Και πήραμε την απάντηση η οποία ήταν επεξηγηματική και δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Εμείς κάναμε γύρισμα στο https://www.google.com/maps/place/O...23d79dd92356bed!8m2!3d39.8842073!4d25.2157152

Πάντως βλέπω ότι δεν έχετε πάει στο αεροδρόμιο της Λήμνου https://www.google.com/maps/@39.9111802,25.2169255,14.25z .

Αν κατάλαβα καλα από τους χάρτες το σημείο που θέλατε να πετάξετε ήταν εντός NFZ οπότε άδεια δεν υπήρχε περίπτωση σε καμία περίπτωση να πάρετε.
Η πτώση που είχατε πιθανόν να οφείλετε στο λογισμικό της DJI που ουσιαστικά ακινητοποιεί το drone αν κινείσαι εντός NFZ, σαφώς και τα αεροδρόμια διαθέτουν συστήματα που μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές σε gps αλλά θεωρώ απίθανο να σας είδε κάποιος από το αεροδρόμιο και να ενεργοποίησε κάτι τέτοιο, όπως και να έχει μπορείς να βρεις τι ακριβώς συνέβη από τα logs πάνω στο drone.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

SΙΜ στα drones!!

για εποπτεια, ασφαλεια, μεταδοση εικονας HD, και εντοπισμο λογικα σε περιπτωση flyaway.
Ηδη η DJI ξεκινησε συνεργασια για την αναπτηξη των αναλογων εξαρτηματων.

Περισσοτερα http://www.thedrive.com/tech/22275/...f-drones-will-have-embedded-sim-cards-by-2022

Ε λογικο ειναι .

Αντε να δουμε και καλυτερες καμερες ομως . Να γραφουν RAW.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δλδ επειδή είναι ο «τύπος στον πυργο ελέγχου» κλείνουμε τα μάτια και δεν εξετάζουμε το παράλογο της υπόθεσης;

Αν οι οδηγίες που έχουν είναι να παγώνουν το drone στον αέρα και να το αφήνουν να πέσει σαν τούβλο όταν τελειώσει η μπαταρία, οι οδηγίες είναι επικίνδυνες από πολλές απόψεις (ασφάλεια ανθρώπων, ασφάλεια περιοχής κλπ) και μπορούν / πρέπει να βελτιωθούν.

Και δεν μου κάνει καμία εντύπωση οι διαδικασίες να είναι ακόμα ελλειπεις μιας και μιλάμε για μια νέα κατηγορία (drones) και βρισκόμαστε και στην Ελλάδα...

Και φυσικά το οτι ο πιλότος είναι ο καταρχην υπεύθυνος, δεν αλλάζει κάτι στα παραπάνω (στην ευθύνη του πυργου ελέγχου και των διαδικασιών κλπ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αν θέλεις να εμβαθύνεις μπορείς να στείλεις ένα mail στην ΥΠΑ και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να σου απαντήσουν ποια είναι η διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις και να κρίνεις αν τηρήθηκε ή όχι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αν θέλεις να εμβαθύνεις μπορείς να στείλεις ένα mail στην ΥΠΑ και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να σου απαντήσουν ποια είναι η διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις και να κρίνεις αν τηρήθηκε ή όχι.

Ειμαι οντως πραγματικα περιεργος να μαθω ποια ειναι η διαδικασια.

Και βασικα, μιας και τιθεται τοσο σοβαρο θεμα ασφαλειας, νομίζω όλοι μας θα πρεπει να ειμαστε ανησυχοι στο κατα ποσον ισχυει μια τετοια επικινδυνη διαδικασια.

btw δεν εχω καταλαβει τελικα τι έμαθε ο Βλασίδης από την μετεπειτα επικοινωνία μαζί τους.

ΥΓ Το να ελεγξω αν τηρηθηκε η διαδικασία, δεν ειναι φυσικα η δουλεια μου και το ζητουμενο μου.

Ό,τι είχα να σας πω, το είπα. Την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου την είχε ο διευθυντής παραγωγής, Λάμπρος Γεωργ....., κι όχι εγώ, υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν έγινε αυθαίρετη λήψη, όπως αφήνει να εννοηθεί ο jtheogr.

Από τη μικρή εμπειρία μου μπορώ να πω ότι στα αεροδρόμια ισχύουν πραγματικά συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε.

Ό,τι είχα να σας πω, το είπα. Την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου την είχε ο διευθυντής παραγωγής, Λάμπρος Γεωργ....., κι όχι εγώ, υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν έγινε αυθαίρετη λήψη, όπως αφήνει να εννοηθεί ο jtheogr.

Από τη μικρή εμπειρία μου μπορώ να πω ότι στα αεροδρόμια ισχύουν πραγματικά συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε.

Προφανώς δεν υπονοήθηκε ότι έγινε αυθαίρετη λήψη ή ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες ασφαλείας.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας άλλωστε.

Απλώς, επειδή είναι παράλογο να παγώνουν ενα drone στον αέρα και να το αφήνουν μετά στην τύχη του να πέσει όταν τελειώσει η μπαταρία, λέω αν έμαθες αν όντως έτσι προβλέπεται ή πχ είναι στο χέρι του υπευθύνου αν θα το κάνει αυτό ή αν θα το ρίξει / προσγειώσει ή αν θα το αφήσει να κάνει το return to home κλπ (αν έχει αυτές τις δυνατότητες φυσικά).

Δε νομίζω ότι κάτι από τα παραπάνω είναι μυστικό και ούτε εξετάζουμε φυσικά την προκειμένη περίπτωση.

Απλώς με αφορμή αυτή προσπαθούμε να ενημερωθούμε για ένα ενδιαφέρον θέμα.

Προφανώς δεν υπονοήθηκε ότι έγινε αυθαίρετη λήψη ή ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες ασφαλείας.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας άλλωστε.

Απλώς, επειδή είναι παράλογο να παγώνουν ενα drone στον αέρα και να το αφήνουν μετά στην τύχη του να πέσει όταν τελειώσει η μπαταρία, λέω αν έμαθες αν όντως έτσι προβλέπεται ή πχ είναι στο χέρι του υπευθύνου αν θα το κάνει αυτό ή αν θα το ρίξει / προσγειώσει ή αν θα το αφήσει να κάνει το return to home κλπ (αν έχει αυτές τις δυνατότητες φυσικά).

Δε νομίζω ότι κάτι από τα παραπάνω είναι μυστικό και ούτε εξετάζουμε φυσικά την προκειμένη περίπτωση.

Απλώς με αφορμή αυτή προσπαθούμε να ενημερωθούμε για ένα ενδιαφέρον θέμα.

Δεν υπαρχει εξοπλισμος για τετοια ενεργεια στα αεροδρομια μας.
Τις προαλλες μαλιστα εγινε ειδηση πως ξεκινησε διαγωνισμος για την προμηθεια τετοιου εξοπλισμου στην Κυπρο (600.000 νομιζω) και ανεφεραν οτι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε αλλο αεροδρομιο της Ευρώπης.
ποσο μαλλον οταν ΔΕΝ ειναι ακομα σιγουροι οτι αυτος ο εξοπλισμος δε θα μπορει να προκαλεσει βλάβη/παρεμβολη σε αεροπλανα, πυργο ελέγχου, λοιπες υποδομες κλπ του ιδιου του αεροδρομιου. Εχει μελλον πολυ για να εφαρμοστει κατι τετοιο....