Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Προφανώς και υπάρχει αφού έχουμε περιστατικό..

Και ναι, έτσι γίνεται με αυτά τα "όπλα", στοχεύεις και πάρτο κάτω, δυστυχώς.

Προφανώς δεν υπονοήθηκε ότι έγινε αυθαίρετη λήψη ή ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες ασφαλείας.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας άλλωστε.

Απλώς, επειδή είναι παράλογο να παγώνουν ενα drone στον αέρα και να το αφήνουν μετά στην τύχη του να πέσει όταν τελειώσει η μπαταρία, λέω αν έμαθες αν όντως έτσι προβλέπεται ή πχ είναι στο χέρι του υπευθύνου αν θα το κάνει αυτό ή αν θα το ρίξει / προσγειώσει ή αν θα το αφήσει να κάνει το return to home κλπ (αν έχει αυτές τις δυνατότητες φυσικά).

Δε νομίζω ότι κάτι από τα παραπάνω είναι μυστικό και ούτε εξετάζουμε φυσικά την προκειμένη περίπτωση.

Απλώς με αφορμή αυτή προσπαθούμε να ενημερωθούμε για ένα ενδιαφέρον θέμα.

Αν δεις λίγο πιο πάνω αυτό υποθέτει ο jtheogr .

Το αν προβλέπεται δεν το γνωρίζω, όμως σε επόμενη επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου, επιβεβαίωσε ότι εκείνοι παρενέβησαν επειδή είχαμε υπερβεί το όριο που μας είχαν θέσει. Προσωπικά δεν το θεωρώ απίθανο σε αεροδρόμια όπως της Λήμνου, της Σκύρου ή του Αράξου.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εδω δεν εχουμε χρημα για να ζησουμε και εχουμε ΗΔΗ εν μεσω κρισης επενδυσει σε πειραματικες anti drone τεχνολογιες (που ακομα δεν εχουν αναπτυχθει/δοκιμαστει στην εντελεια λες εχουμε πολλα κρουσματα που το εκριναν αναγκαιο). Μαλιστα... συγχωρεστε με αλλα δεν.... προσπαθω να βρω αναφορες για ηδη εφαρμοσμενες τεχνολογιες του ειδους σε αεροδρομια (διεθνως) και δεν....

Παιδιά δεν τα ξέρουμε ολα, ούτε ολα δημοσιευονται νομίζω, υπάρχουν σίγουρα τεχνολογίες στρατιωτικης φύσεως που προκαλούν παρεμβολές ηλεκτρονικών, τώρα αν κάτι τέτοιο υπάρχει εγκατεστημένο σε ακριτικό αεροδρόμιο και τι πιθανόν μπορεί να κάνει σε drone δεν το ξέρω, είναι μια πιθανότητα αλλα αν υπάρχει σίγουρα δεν είναι κάτι προηγμένο και έξυπνο να του μιλήσει και να το καθοδηγήσει ειδαλως το drone θα είχε προσγειωθεί.

Εδώ αστόχησε παταγωδώς (κατά τα γραφόμενα στον τύπο) το νεοαποκτηθεν και καλοπληρωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας των κρατικών μονάδων επέμβασης στην φωτιά και προσπαθούσαν να μιλήσουν με κινητά και Viber .... τι ψάχνουμε τώρα... προσγείωση στα μυαλά μας θελουμε.

Παιδιά δεν τα ξέρουμε ολα, ούτε ολα δημοσιευονται νομίζω, υπάρχουν σίγουρα τεχνολογίες στρατιωτικης φύσεως που προκαλούν παρεμβολές ηλεκτρονικών, τώρα αν κάτι τέτοιο υπάρχει εγκατεστημένο σε ακριτικό αεροδρόμιο και τι πιθανόν μπορεί να κάνει σε drone δεν το ξέρω, είναι μια πιθανότητα αλλα αν υπάρχει σίγουρα δεν είναι κάτι προηγμένο και έξυπνο να του μιλήσει και να το καθοδηγήσει ειδαλως το drone θα είχε προσγειωθεί.

Εδώ αστόχησε παταγωδώς (κατά τα γραφόμενα στον τύπο) το νεοαποκτηθεν και καλοπληρωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας των κρατικών μονάδων επέμβασης στην φωτιά και προσπαθούσαν να μιλήσουν με κινητά και Viber .... τι ψάχνουμε τώρα... προσγείωση στα μυαλά μας θελουμε.

Μια χαρα μαθαινονται αυτες οι τεχνολογιες. Οταν διαβαζεις οτι ακομα ψαχνονται εκει στην USA και οτι η πολιτικη αεροπορια δεν δινει εγκριση ηδη για καποια συστηματα που παρουσιαστικαν εε κρατας μικρο καλαθι. Οι παρεμβολες που λες το ιδιο προβλημα θα κανουν και σε αεροπλανα / πυργο ελεγχου ποιος το αμφισβητει?. Δεν δινεται ετσι ευκολα αδεια για τετοιο εξοπλισμο χωρις να εχει υπαρξει μακροχρονια ερευνα. Ποια μακροχρονια λοιπον με την νεα μοδα? Εδω τα μεσα ειναι πειραματικα ποσο μαλλον να δοκιμαστουν να παρουν εγκριση και.... να αγοραστουν απο το Ελληνικο δημοσιο. Ουτε σε ταινια science fiction δε γινονται αυτα τα πραγματα ποσο μαλλον για μια υποτιθεμενη απειλη,.... περισσοτεροι χανουν την ζωη τους απο δρομους που με 600.000 θα μπορουσαν να εχουν μπαλωματα/σημανση/περισσοτερα ηλεκτρονικα συστηματα ελεγχου... και εμεις θα κυνηγαμε κασσανδρες?
My 2 cents

Αλλάζω θέμα γιατί μάλλον το κουράζουμε χωρίς να έχουμε τα facts και ο καθένας μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει.

Έρχεται το Mavic 2, και μάλιστα υποτίθεται σε 2 εκδόσεις, μια με zoom (μα γιατί???) και μια με αισθητήρα 1" (εδώ είμαστε) και μάλιστα από την Hasselblad!

Αν το μέγεθος δεν έχει αυξηθεί σε σχέση με το παλιό, νομίζω βρήκα την επόμενή μου αγορά. Το ότι παρουσιάζεται δε τώρα (23 Αυγ. λένε), μου δίνει αρκετό χρόνο μέχρι την άνοιξη που ουσιαστικά θα το χρειαστώ, για revisions και firmware updates που να διορθωνουν τα γνωστά κουλά που οπωσδήποτε θα δούμε. :D

Έρχεται το Mavic 2, και μάλιστα υποτίθεται σε 2 εκδόσεις, μια με zoom (μα γιατί???) και μια με αισθητήρα 1" (εδώ είμαστε) και μάλιστα από την Hasselblad!

Θυμιζω οτι η Hasselblad ειναι εδω και καιρο ιδιοκτησια της DJI.

Δικο τους μαγαζι ειναι οτι θενε το κανουν :D

Αλλωστε την τεχνογνωσια της χρησιμοποιησαν και εβγαλαν τους φακους απο ανθρακονημα για το Inspire 2 και την zenmuse X7.

Παντως αν η καμερα της 1ας ιντσας τα παει καλα και γραφει και σε RAW μου φαινεται οτι θα αποτελεσει και εμενα την πρωτη μου αποπειρα για πτηση :D

Μπουρδίτσες.
Μισοδουλειές.

Καλύτερη κάμερα, λιγότερος θόρυβος ( γουάου!!! ), σε ρεαλιστικά πλαίσια μικρή βελτίωση στo flight time.
Στο Zoom χειρότερη κάμερα... ε, να έχουμε χώρο για το Zoom Pro...

Phantom 5 πουθενά.

Ενσωματωμένη εσωτερική μπαταριούλα για να κάνεις GPS tracking χαμένο/fly-away/dropped drone γιοκ.
Καλύτερο εργονομικά χειριστήριο γιοκ.
Dual controller mode γιοκ.

Και αύξηση τιμών.

Awesome!

Με εξαίρεση την τιμή, που θα μπορούσε να έχει παραμείνει εκεί που ήταν, τα υπόλοιπα μια χαρά τα βρίσκω. Φαίνεται ότι επιτέλους έχουμε P4P σε μέγεθος Mavic, ό,τι ακριβώς έψαχνα δηλαδή, με έξτρα κερασάκι το omni-directional obstacle sensing, που είναι εξαιρετική προσθήκη ασφαλείας. Θα δείξει βέβαια όταν δούμε τα πρώτα δείγματα, αλλά έτσι φαίνεται.

Αν κατάλαβα καλά το Dynamic Range που δώσανε ήταν με την λειτουργία Auto HDR ( αυτόματο exposure bracketing & blending ).
Το "the best mavic" "best consumer" κάτι μου λέει πως δεν θα είναι τόσο κοντά στο Phantom 4 η κάμερα όσο θα ήθελες @Maestro

Αν κατάλαβα καλά το Dynamic Range που δώσανε ήταν με την λειτουργία Auto HDR ( αυτόματο exposure bracketing & blending ).
Το "the best mavic" "best consumer" κάτι μου λέει πως δεν θα είναι τόσο κοντά στο Phantom 4 η κάμερα όσο θα ήθελες @Maestro

Θα τα δούμε όλα αυτά τις επόμενες μέρες.

Υπάρχει η εκδοχή (κατά πολλούς στο internet) ότι η σειρά Phantom μας τέλειωσε, και το Μ2P θα παίζει αυτόν τον ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ του hobbyist (Spark & Mavic Air) και professional (Ιnspire). Και να σου πω μου φαίνεται λογικό, γιατί πλέον είναι πολύ μεγάλη η γκάμα, δε νομίζω να έχει νόημα το Phantom.

Size-wise μια χαρά νόημα έχει.
Το inspire είναι αρκετά μεγάλο και βαρύ.
Το Mavic δεν με εμπνέει για δυνατά μποφόρ.

Και έχουνε και μια χαρά price gap για να το χωρέσουν μεταξύ Mavic 2 Pro + Inspire 2.

4K 60 δεν είδα

Άφηνουμε και κάτι για το Phantom

Μπορώ να απαριθμήσω πολλά που θα έπρεπε να είχε και πολλά που θα ήταν ευπρόσδεκτα.