Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δίκιο έχετε, δεν το παρατήρησα το 4Κ/60p. Αδιάφορο για μένα (ουδέποτε το προτίμησα όταν είχα το P4P), αλλά όντως έλλειψη.

Πάντως στα θετικά είναι το ότι είναι ελαφρώς βαρύτερο απ'το παλιό Mavic (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη συμπεριφορά σε αέρα), χωρίς να είναι αισθητά πιο ογκώδες, τουλάχιστον όταν είναι κλειστό.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Πάντως σε τιμή φτάσαμε τα 1500 ευρώ δεν τα λες και λίγα για να τα πετάς στον αέρα.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Πάντως σε τιμή φτάσαμε τα 1500 ευρώ δεν τα λες και λίγα για να τα πετάς στον αέρα.

Σε καμία περιπτωση δεν τα λες λίγα, όμως το Mavic Air παραμένει αξιοπρεπέστατη επιλογή για τον χομπίστα (και λειτουργικότερη, λόγω φανταστικής φορητότητας). Δες τις φωτογραφίες του Ιωσήφ δίπλα.

Εγώ μάλλον (αν με παίρνει την άνοιξη που το σκέφτομαι), θα τα σκάσω, έχοντας θετικά απωθημένα απ'την εξαιρετική κάμερα του P4P αλλά και αρνητικά από την απαγορευτική του φορητότητα. Θεωρητικά ναι, μπαίνει σε αεροπλάνο, πρακτικά όμως είναι μεγάλος μπελάς όταν έχεις ήδη πολλές αποσκευές (επί της ουσίας είναι ένα έξτρα carry-on, προβληματικό μάλιστα γιατί λόγω μπαταριών δε μπορεί να μπει στο χώρο αποσκευών), οπότε τελικά το παίρνεις μαζί μόνο όταν ταξιδεύεις με αμαξι.

Για 10-bit Dlog-M, HDR Video, 1" sensor & αισθητήρες γύρωθεν η τιμή του Pro 2 μια χαρά ειναι...

7327aaf5-d9cf-4032-8258-5745acc5c091.jpg

Τα πρώτα zoom μόλις ήρθαν και Ελλάδα

Για τα Pro λέει άγνωστο ακόμα το ποτε

Απάντηση: Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την πτήση drone εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αρχισει να λειτουργεί τυπικά εντός των επόμενων 18 ημερών αλλά θα είναι υποχρεωτικός σε ένα χρόνο για να μπορούν οι κατασκευαστές να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους.

Βάζω την ελληνική έκδοση : https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R0947&from=EN

Περισσότερα : https://www.dpreview.com/news/62785...es-on-drones-for-more-standardized-regulation

Εξαιρετικά νεα.
Θα το διαβασω το βράδυ παρεα με λεξοτανιλ και οτι γινει!

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Παίδες τελικά έχει πάρει κανείς Mavic 2 Pro να μας πει εντυπώσεις; Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά φαίνεται πολύ σοβαρό εργαλείο...

Γενικότερα είναι βελτιωμένο παντού σε σχέση με το Mavic και ειδικά στην κάμερα εκεί η διαφορά είναι εμφανέστατη, αν το θέλεις για επαγγελματική χρήση θα σου έλεγα προχώρα, για προσωπική χρήση δεν ξέρω αν αξίζει η μετάβαση εκτός αν σου περρισεύουν τα χρήματα.

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Παίδες τελικά έχει πάρει κανείς Mavic 2 Pro να μας πει εντυπώσεις; Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά φαίνεται πολύ σοβαρό εργαλείο...

Και με το spark μια χαρα κανω το κεφι μου , εκτος κι αν θελεις να το στελνεις πολυ μακρια...
Η επεξεργασια 4κ θελει και τα αντιστοιχα πολυ καλα μηχανηματα για επεξεργασια....

Καταρχήν δε μιλάω για αναβάθμιση, δεν έχω κάποιο drone εδώ και ενάμιση χρόνο που έδωσα πίσω το P4P.

Απλά θυμάμαι τότε ότι ένας από τους λόγους που το έδωσα ήταν τα πολυάριθμα θέματα που είχε (κάθε επόμενο firmware κάτι έφτιαχνε, κάτι χαλούσε), συν διάφορα θέματα που τύχαιναν με τα κομμάτια (είχα αλλάξει 3 πριν το γυρίσω οριστικά!).

Τώρα φαντάζομαι έχει ωριμάσει softwarικά και hardwariκά μετά από σχεδόν ένα χρόνο κυκλοφορίας.

Το θέμα είναι πως, η αλήθεια είναι ότι τη δουλειά μου θα την έκανα και με ένα Mavic Air (εντάξει, το spark παραείναι παιχνίδι). Έλα όμως που σε χτυπάει ο γκατζετακισμός...

Προβληματα εξακολουθει και εχει με τις αναβαθμισεις , αυξανει τις nfz , με αποτελεσμα να περιοριζονται πολυ περιοχες για πτηση....
Θα διαφωνησω για το αν το spark ειναι παιγνιδι. Μπορω . αν θελεις, να σου δωσω σε pm τη σελιδα μου για να δεις και μονος σου...
Σε καθε περιπτωση παντως επειδη εχω δουλεψει σχεδον ολα τα drones τη dgi , εκτος απο τα p4p , η επιλογη μου αν διαθετεις χρημα σιγουρα ειναι το mavic 2 pro..

Σπαστικα μικροπροβληματακια υπάρχουν και στο 2, έχω δοκιμάσει όλα τα drone της DJI τα λιγότερα προβλήματα τα είχα με το Phantom 2 με το Inspire 1 και το Mavic 2 Pro, πολύ πρόσφατα είχα στα χέρια μου ένα Parrot Anafi που με εξέπληξε ευχάριστα επίσης δεν είχε κλειδωματα με NFZ.

Γενικά τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας έχουν τα θέματα τους.

Δεν το πηρα εγω αλλα το δοκιμασαμε σε εξουθενωτικες συνθηκες 5 μερες τωρα.

Θαλασσα , μεγαλο υψος , δυσκολες κινησεις.

Πολυ καλα τα πηγε, η καμερα του ειναι το μεγαλο του οπλο ομως .....εχει μικροτερη εμβελεια και αρα δυναμη σηματος τηλεκατευθυνσης απο τα phantom και ειναι αρκετα πιο ευπαθες στον αερα.

Δεν το πηρα εγω αλλα το δοκιμασαμε σε εξουθενωτικες συνθηκες 5 μερες τωρα.

Θαλασσα , μεγαλο υψος , δυσκολες κινησεις.

Πολυ καλα τα πηγε, η καμερα του ειναι το μεγαλο του οπλο ομως .....εχει μικροτερη εμβελεια και αρα δυναμη σηματος τηλεκατευθυνσης απο τα phantom και ειναι αρκετα πιο ευπαθες στον αερα.

Θαενκς! Για την εμβέλεια δε με απασχολεί καθόλου, εξάλλου οι κανονισμοί (εδώ τουλάχιστον) ορίζουν οπτική επαφή, η οποία χάνεται έτσι κι αλλιώς μετά τα 300-400 μέτρα.

Για τον αέρα, λογικό είναι, απ'την άλλη η πραγματική (και όχι γιαλαντζί όπως το P4P) φορητότητα νομίζω ότι αντισταθμίζει το μειονέκτημα. Εξάλλου, και το Phantom δεν είναι δα και τανκ, με λίγα μποφόρια αρχίζει τα τρελά του, και πέφτει και αρκετά η αυτονομία.