Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Περιεργως η αυτονομια του δεν ηταν καθολου ασχημη παρολους τους αερηδες που το υποβαλλαμε.

Πολυ καλη μπαταρια.

Καλησπέρα, κάτοχος πλέον του mavic 2 zoom... Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την πρώτη χρήση. Είναι το πρώτο μου drone και έπειτα από πολύ μελέτη πήρα την απόφαση... Το drone δεν έχει γίνει activate ακόμη... Και σκέφτομαι εάν αξίζει το dji care refresh.... Επίσης τι accessories να αγορασω....και τι να προσέξω κατά την πρώτη ενεργοποίηση και πρώτη πτήση...

Το DJI Care Refresh είναι η μέγιστη απάτη, και οι όροι είναι τουλάχιστον παραπλανητικοί, και δεν τα τηρούν ( ούτε καν το fast turnaround time σε περίπτωση service ).
Λεφτά στον αέρα για αέρα.
Απλά ΔΕΝ.

Το DJI Care Refresh είναι η μέγιστη απάτη, και οι όροι είναι τουλάχιστον παραπλανητικοί, και δεν τα τηρούν ( ούτε καν το fast turnaround time σε περίπτωση service ).
Λεφτά στον αέρα για αέρα.
Απλά ΔΕΝ.

Ναι αλλά η βασική εγγύηση δεν καλύπτει τα πάντα όπως το care refresh και στο ίδιο χρονο(12 vs 6 μήνες). Και ότι με λίγα λεφτά αποκτάς ένα drone εφόσον ειναι λάθος χειρισμού από τον χειριστή. Έχεις κάποια εμπειρία άσχημη;

Ναι αλλά η βασική εγγύηση δεν καλύπτει τα πάντα όπως το care refresh και στο ίδιο χρονο(12 vs 6 μήνες). Και ότι με λίγα λεφτά αποκτάς ένα drone εφόσον ειναι λάθος χειρισμού από τον χειριστή. Έχεις κάποια εμπειρία άσχημη;

Αυτά τα "drone και ας κάνεις λάθος εσύ" κλπ είναι τα μεγαλύτερα ψέμματά τους.
Εν ολίγοις σου λένε πως δεν είναι ακριβώς έτσι, και πρέπει να πληρώσεις άλλα τόσα, κλπ κλπ.

Αέρα κοπανιστό εμπλουτισμένο με ψέμματα πουλάνε.

Μια μικρή αναζήτηση σε διάφορα forum και στο ίδιο το δικό τους ( όσα δεν έχουν σβήσει οι διαχειριστές τους ) θα δείς ότι από όλα όσα λένε... δεν τηρούνε τίποτα ουσιαστικά.

Αν κι έχω να ασχοληθώ κοντά δυο χρόνια με το σπορ, θυμάμαι πως τότε το βασικό μειονέκτημα του DJI Care ήταν το ότι για να πάρεις καινούριο έπρεπε να γυρίσεις το παλιο. Κάτι που σημαίνει ότι αν σου έπεφτε σε θάλασσα ή σε κανα φαράγγι, απλά έκλαιγες τα λεφτά σου.

Αν κι έχω να ασχοληθώ κοντά δυο χρόνια με το σπορ, θυμάμαι πως τότε το βασικό μειονέκτημα του DJI Care ήταν το ότι για να πάρεις καινούριο έπρεπε να γυρίσεις το παλιο. Κάτι που σημαίνει ότι αν σου έπεφτε σε θάλασσα ή σε κανα φαράγγι, απλά έκλαιγες τα λεφτά σου.

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο, ωστόσο, η βασίκη εγγύηση αναφέρει εαν κατάλαβα καλά 6 μήνες εγγύηση ? Επίσης το εαν θα πάρεις καινούργιο σημαίνει οτι προφανώς να επιστρέψεις το παλίο αλλα εαν φταίς εσύ θα χρεωθείς το επιπλέον ποσο αλλίως το καλύπτει η DJI. Γενικότερα με την εμπείρια σας βγάζει βλαβές το "πουλί" ?

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο, ωστόσο, η βασίκη εγγύηση αναφέρει εαν κατάλαβα καλά 6 μήνες εγγύηση ? Επίσης το εαν θα πάρεις καινούργιο σημαίνει οτι προφανώς να επιστρέψεις το παλίο αλλα εαν φταίς εσύ θα χρεωθείς το επιπλέον ποσο αλλίως το καλύπτει η DJI. Γενικότερα με την εμπείρια σας βγάζει βλαβές το "πουλί" ?

To Care and Refresh το πληρώνεις ώστε ακόμα κι αν φταις εσύ να σου στείλουν καινούριο (aka αν θυμάμαι καλά refurbished) χωρίς να το πληρώσεις ο ίδιος. Γι'αυτό και σκας το σημαντικότατο αυτό ποσό. Απλά για μένα είναι πολύ πιθανό το ατύχημά σου να συμβεί σε δύσβατη περιοχή ή σε λίμνη/θάλασσα, οπότε είναι σημαντικό μειονέκτημα το ότι σου ζητάνε το κουφάρι για να σου στείλουν άλλο μηχάνημα.

Όσο για τις βλάβες, δεν πρόλαβα να το κρατήσω καιρό για να έχω άποψη, πάντως το quality control της εταιρίας είναι για τα πανηγύρια, άλλαξα 3 φορές drone για προβλήματα που είχε απ'το κουτί ήδη και δε θα'πρεπε να έχει. Ήταν εξάλλου ένας απ'τους λόγους που το ξεφορτώθηκα.

Κάτι άλλο: Όταν διαβάζετε κριτικές για το DJI Care, λαμβάνετε υπόψιν το ότι εδώ στο Αμέρικα υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να αποζημιωθείς (πχ μπορείς να το ασφαλίσεις σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες με $60 το χρόνο, και αυτό σου καλύπτει αντικατάσταση με χρήματα την τιμή καινούριου χωρίς άλλες ερωτήσεις, χωρίς "κουφάρια" ή ό,τι άλλο). Οπότε πράγματι, για τα δεδομένα της Αμερικής το Care είναι τελείως ασύμφορο, γι'αυτό και τρώει κακές κριτικές. Το θέμα είναι, εκεί, έχετε καλύτερη λύση;

To Care and Refresh το πληρώνεις ώστε ακόμα κι αν φταις εσύ να σου στείλουν καινούριο (aka αν θυμάμαι καλά refurbished) χωρίς να το πληρώσεις ο ίδιος. Γι'αυτό και σκας το σημαντικότατο αυτό ποσό. Απλά για μένα είναι πολύ πιθανό το ατύχημά σου να συμβεί σε δύσβατη περιοχή ή σε λίμνη/θάλασσα, οπότε είναι σημαντικό μειονέκτημα το ότι σου ζητάνε το κουφάρι για να σου στείλουν άλλο μηχάνημα.

Το αρχικό care refresh, ειναι το 10% περίπου της αξίας του μοντέλουhttps://www.dji.com/gr/service/policy. Εαν φταις και επιλέξεις να στο αλλάξουν δίνεις άλλα 119 (για το M2Zoom) για την πρώτη αλλαγή και 139 για την 2η μέσα στον ίδιο χρόνο. Το Care refresh καλύπτει για 12 μήνες, ενω η εγγύηση ειναι για 6 μήνες.....κάτι κατάλαβα λάθος ?

Το αρχικό care refresh, ειναι το 10% περίπου της αξίας του μοντέλουhttps://www.dji.com/gr/service/policy. Εαν φταις και επιλέξεις να στο αλλάξουν δίνεις άλλα 119 (για το M2Zoom) για την πρώτη αλλαγή και 139 για την 2η μέσα στον ίδιο χρόνο. Το Care refresh καλύπτει για 12 μήνες, ενω η εγγύηση ειναι για 6 μήνες.....κάτι κατάλαβα λάθος ?

Η εγγύηση είναι για βλάβες για τις οποίες ευθύνεται η εταιρία, και όχι κακοί χειρισμοί δικοί σου. Και ναι, είναι 6 μήνες (τραγικό).

Η εγγύηση είναι για βλάβες για τις οποίες ευθύνεται η εταιρία, και όχι κακοί χειρισμοί δικοί σου. Και ναι, είναι 6 μήνες (τραγικό).

Αρα λές οτι μετά τους 6μήνες εαν υπάρχει το care refresh, και πάθει κάτι η πλακέτα πχ ή δεν ειναι δικο μου λάθος δεν με καλύπτει το care refresh ? Πόσο πιθανό ειναι να κάνει ενας αρχάριος λάθος και να το καταστρέψει ?

Αρα λές οτι μετά τους 6μήνες εαν υπάρχει το care refresh, και πάθει κάτι η πλακέτα πχ ή δεν ειναι δικο μου λάθος δεν με καλύπτει το care refresh ? Πόσο πιθανό ειναι να κάνει ενας αρχάριος λάθος και να το καταστρέψει ?

Δεν ξέρω για το πρώτο που ρωτάς.

Για το άλλο, εξαρτάται προφανώς από τον άνθρωπο. Εγώ είμαι ψείρας και χ@στης, και στους κοντά 2 μήνες που έπαιζα με τα μηχανάκια αυτά έφτασα μια φορά κοντά στο να διαλύσω τη μούρη μου * (κάτι για το οποίο δε θα σε σώσει το DJI CARE - ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!!), και μια φορά να τρακάρω με καμπαναριό.

Άλλοι που βλέπω στο youtube, έτσι όπως το πάνε, θα μπορούσαν να έχουν αυτές τις δυο εμπειρίες στα πρώτα 2 λεπτά χρήσης.

*Απίστευτο σκηνικό, στα όρια του ανέκδοτου, που θα μπορούσε μέχρι και να με έχει σκοτώσει: Έχω το drone να πετάει ακίνητο χαμηλά (2m απ'το έδαφος), και σχεδόν δίπλα μου, και βγάζω πορτρέτα του με τη dSLR. Το χειριστήριο κρέμεται στο λαιμό μου, και όπως κουνιέμαι, πατιέται ο μοχλός και αρχίζει να'ρχεται κατά πάνω μου. Φτηνά τη γλύτωσα αφού απ'τον ήχο κατάλαβα ότι πλησιάζει. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!! :grandpa:

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Στην τελευταία παράγραφο φταίει το drone;;;
Εγώ πετάω 15 μήνες και πιο φθηνό drone και δεν είχα ποτέ πρόβλημα . Θεωρώ ότι τα drones έχουν εξελιχθεί αρκετά και η πλειονότητα των λαθών είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ασφαλώς των βλαβών αλλά είναι λιγότερες...
Η γνώμη μου είναι να κάνει την ασφάλεια ο φίλος .

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Στην τελευταία παράγραφο φταίει το drone;;;
Εγώ πετάω 15 μήνες και πιο φθηνό drone και δεν είχα ποτέ πρόβλημα . Θεωρώ ότι τα drones έχουν εξελιχθεί αρκετά και η πλειονότητα των λαθών είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ασφαλώς των βλαβών αλλά είναι λιγότερες...
Η γνώμη μου είναι να κάνει την ασφάλεια ο φίλος .

Προφανώς εγώ φταίω 400% και για τις δυο περιπτώσεις που έγραψα, ως παράδειγμα του τι μπορεί να πάει στραβα σε αρχάριο τις έγραψα.

Κάτι επιπλέον... Αξίζει κάνεις να κάνει ιδιωτική ασφάλεια για αστική ευθυνη μέσω ασφαλιστικών εταιριών;

Κάτι επιπλέον... Αξίζει κάνεις να κάνει ιδιωτική ασφάλεια για αστική ευθυνη μέσω ασφαλιστικών εταιριών;

Αν δεν κανεις και εισαι κατα τα αλλα απολυτως νομιμος (δηλαδη δηλωμενο σκαφος, εχων διπλωμα πτησης και εχων αδεια πτησης απο την ΥΠΑ για καθε σου πτηση) ειναι απαραιτητο να το κανεις.

Αν σου γινει ατυχημα μιας και θα ειναι αναγνωρισιμο το αεροσκαφος που το προξενησε θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου.

Αυτά ισχύουν για drone κάτω κιλού και για μη-επαγγελματική χρηση;

Αυτά ισχύουν για drone κάτω κιλού και για μη-επαγγελματική χρηση;

Λοιπον ρωτησα επαγγελματια του ειδους (βαρυ οχι περιστασιακο)

Η απαντηση ειναι οχι για τετοιου βαρους μηχανημα δεν χρειαζεται τιποτα απο αυτα ΑΡΚΕΙ να ειναι το πετουμενο σε Line of sight 50 μετρων απο τον χειριστη.

Αυστηρα για ΜΗ επαγγελματικη χρηση φυσικα.

Χονδρικα απο Phantom 4( μεγεθος, βαρος) και πανω αρχιζουν οι δεσμευσεις και οι προυποθεσεις αναλογα την περιπτωση.

Ελπιζω να σε καλυψα.

υγ

Ομως χοντρο θεμα ειναι η ληψη ατομων σε βιντεο οπως ξερεις. Αν ας πουμε ενας σου πει με ρωτησες εμενα που με τραβας εχεις προβλημα. Αλλα αυτο ισχυει για ολων των ειδων τις ληψεις, απλα τα εναερια που λογω φυσης δυσκολα μπορεις να μην τραβηξεις κοσμο ειναι πιο ευαλωτα σε αυτο το θεμα.