Αεροψεκασμοί με χημικές ουσίες.

Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

σαν τι αποδειξεις θες βρε Νικο;
Μια διαπιστωση κανω,βλεπουμε ολοι μας οτι καποιες μερες το μηνα να συννεφιαζει τεχνητα ο ουρανος και τις υπολοιπες οχι.
Η κοινη λογικη τι λεει;
οχι παντως αυτο που λες εσυ,οτι αλλαζουν οι ατμοσφαιρικες συνθηκες.
Το θεμα δεν ειναι αν ψεκαζουν.
Το θεμα ειναι τι και γιατι.
Με αφορισμους και με απαξιες,δεν γινεται δουλεια.(δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα).

Καταλαβαίνω τι λες. "Κάτι μπορεί να συμβαίνει" αποδεκτό.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι συνήθως όταν μαζεύονται πολλά τέτοια "μπορεί" και "ίσως", χωρίς τον λογικό αντίλογο ότι, χωρίς αποδείξεις δεν μπορείς να ισχυριστείς κάτι... τότε για κάποιους γίνονται απο διατυπώσεις βεβαιώσεις με ότι συνεπάγεται αυτό.

Οπότε ας γίνει κατανοητή η στάση και των υπολοίπων που δεν πείθονται χωρίς αποδείξεις (ή έστω αδιαμφισβήτητες ενδείξεις)

χωρις αποδειξεις μπορεις να ισχυριστεις οτι θες,απλα δεν μπορεις να το αποδειξεις.:earmuffs:

Σωστό :music-smiley-005: ας πούμε αντί "ισχυριστείς", "βεβαιώσεις"

Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Μια διαπιστωση κανω,βλεπουμε ολοι μας οτι καποιες μερες το μηνα να συννεφιαζει τεχνητα ο ουρανος και τις υπολοιπες οχι.

Το τεχνητά απο που προκύπτει ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Καλα εγω δεν σταθηκα στο κοστος. Και 30 χιλιαρικα να ειναι δεν ειναι μεγαλο κοστος σε σχεση αυτα που δαπανουμε καθημερινα για το τιποτα.
Απλα μου εμεινε η φραση οτι οσα μπαλονια και να στειλουν, αν δεν εχει δωσει την εντολη καποιος επισημος θεσμικος φορεας, τα αποτελεσματα των μετρησεων δεν θα ληφθουν υπ'οψιν σαν επισημα.

Ας είχαν τα φοιτητρόνια ΜΙΑ μέτρηση … και ποιος τους σταματάει μετά… στον κόσμο του Internet είμαστε…

Χίλια πειράματα-μετρισεις δεν αρκούν να επιβεβαιώσουν μια θεωρία
Ένα σωστό πείραμα μπορεί να είναι αρκετό για να την καταρρίψει

Αλλά τελικά τι ψάχνουμε για ναρκωτικό ψυχοτρόπο ή για κάτι που σκουρύνει τον ουρανό?
Δε καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά τα βάζετε στον ίδιο ντορβά.
Και δε καταλαβαίνω γιατί τόσο εύκολα κάνετε το λογικό άλμα ότι για τα παραπάνω φταίει κάποιος ψεκασμός.

Να κάνω λίγο χιούμορ
Θυμάμαι μια γυναίκα στην παραλία να λέει : Είναι βρόμικη η θάλασσα – δε βλέπεις – έχει κολοβακτηρίδια
Όχι δεν έβλεπα γιατί δεν έχω μάτι μικροσκόπιο
Έτσι και στον ουρανό να με συγχωράτε το τι γίνετε όταν το βλέπετε από εδώ με το μάτι τηλεσκόπιο και φασματικό αναλυτή … μου φαίνεται λίγο …κάπως…

Γενικά, πρέπει να πιούμε καμία μπύρα με τα παιδιά του metoclub.gr του atrovox.gr κ.ο.κ. μου φαίνεται…
Είναι σίγουρα πιο ειδικοί-χομπίστες από ότι εμείς, και θα καθησυχάσουν είμαι σίγουρος αρκετούς.
Όχι ότι ο εφησυχασμός είναι αγαθό, αντιθέτως
Απλά καμία φορά η δυναμική των συμομοσιολογιών είναι ακατανίκητη.

Η κοινη λογικη τι λεει;
οχι παντως αυτο που λες εσυ,οτι αλλαζουν οι ατμοσφαιρικες συνθηκες.
Το θεμα δεν ειναι αν ψεκαζουν.
Το θεμα ειναι τι και γιατι.
Με αφορισμους και με απαξιες,δεν γινεται δουλεια.(δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα).

Εγώ πάλι αυτο δε το εχω παρατηρήσει ποτέ (περιοχή μανδρας, ελευσίνα κλπ_, και βλέπω ουρανό συνεχώς... οπότε...

Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εγώ πάλι αυτο δε το εχω παρατηρήσει ποτέ (περιοχή μανδρας, ελευσίνα κλπ_, και βλέπω ουρανό συνεχώς... οπότε...

Κουράγιο Φίλε!
Και κάλο καλοκαίρι, ότι πρέπει για να ξανασπάσει το ρεκόρ Ευρώπης θερμοκρασίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Το τεχνητά απο που προκύπτει ?

εξ ορισμου βρε Τασο.
Περνανε τ'αεροπλανα,αφηνουν ουρες,αυτες απλωνουν και στο τελος συννεφιαζει.

Καλα τώρα, σοβαρα μιλάμε? ξαφνικα συννεφιάζει "τεχνητα" οταν περνανε αεροπλάνα?

οποτε δεν ισχυει ετσι;
Τωρα ομως που στο ειπα,ειμαι σιγουρος οτι θα το προσεξεις καποια στιγμη.

Καλα τώρα, σοβαρα μιλάμε? ξαφνικα συννεφιάζει "τεχνητα" οταν περνανε αεροπλάνα?

οπως σου ειπα πιο πανω,καποια στιγμη θα το προσεξεις και συ.

οποτε δεν ισχυει ετσι;
Τωρα ομως που στο ειπα,ειμαι σιγουρος οτι θα το προσεξεις καποια στιγμη.

Σιγουρα, οπως σημερα που δεν ειχε ουτε ενα συννεφάκι, μαλλον δε πρέπει να πέταξαν αεροπλάνα πάνω απο την Αττική!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Ας είχαν τα φοιτητρόνια ΜΙΑ μέτρηση … και ποιος τους σταματάει μετά… στον κόσμο του Internet είμαστε…

Χίλια πειράματα-μετρισεις δεν αρκούν να επιβεβαιώσουν μια θεωρία
Ένα σωστό πείραμα μπορεί να είναι αρκετό για να την καταρρίψει

Αλλά τελικά τι ψάχνουμε για ναρκωτικό ψυχοτρόπο ή για κάτι που σκουρύνει τον ουρανό?
Δε καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά τα βάζετε στον ίδιο ντορβά.
Και δε καταλαβαίνω γιατί τόσο εύκολα κάνετε το λογικό άλμα ότι για τα παραπάνω φταίει κάποιος ψεκασμός.

Να κάνω λίγο χιούμορ
Θυμάμαι μια γυναίκα στην παραλία να λέει : Είναι βρόμικη η θάλασσα – δε βλέπεις – έχει κολοβακτηρίδια
Όχι δεν έβλεπα γιατί δεν έχω μάτι μικροσκόπιο
Έτσι και στον ουρανό να με συγχωράτε το τι γίνετε όταν το βλέπετε από εδώ με το μάτι τηλεσκόπιο και φασματικό αναλυτή … μου φαίνεται λίγο …κάπως…

Γενικά, πρέπει να πιούμε καμία μπύρα με τα παιδιά του metoclub.gr του atrovox.gr κ.ο.κ. μου φαίνεται…
Είναι σίγουρα πιο ειδικοί-χομπίστες από ότι εμείς, και θα καθησυχάσουν είμαι σίγουρος αρκετούς.
Όχι ότι ο εφησυχασμός είναι αγαθό, αντιθέτως
Απλά καμία φορά η δυναμική των συμομοσιολογιών είναι ακατανίκητη.

Μα κι εγω (λεμε τωρα) θα μπορουσα να στειλω ενα μπαλονι και να παρω μετρησεις και να τις διοχετευσω στο ιντερνετ. Θα μπορουσα να πω οτι για τα αποτελεσματα ειχα και μαρτυρα τον tmjuju που ηταν παρων.
Και παλι τα αποτελεσματα δεν θα ειχαν αξιοπιστια. Ποιος ελεγξε εμενα που παρουσιασα τα αποτελεσματα. ?
Θα μπορουσα να παρουσιασω οτι μετρησεις γουσταρα. !
Εκει να δεις μετα κι αλλες θεωριες συνομωσιας. :flipout:

Οσον αφορα το τι θα μετρησουν, φανταζομαι αυτα για τα οποια γινεται λογος οτι ψεκαζουν. π.χ. Αλουμινιο, βαριο, στροντιο. Το τι οργανα χρειαζονται για την μετρηση φανταζομαι οτι θα γνωριζουν φυσικα.

Αυτα τα τοξικα αν οντως ψεκαζονται και διοχετευονται στην ατμοσφαιρα, λιγο μας ενδιαφερει ΓΙΑΤΙ τα ψεκαζουν (σε πρωτη φαση). Τι με νοιαζει αν τα ψεκασαν για να μου κανουν συνεφια μη με καψει ο ηλιος ή για να με μαστουρωσουν ταχα.

Με νοιαζει ΑΝ ψεκαζουν με ΤΟΞΙΚΑ χημικα. Θεωρω βεβαια προς χαρην της συζητησης (δεν ειμαι χημικος) οτι ισχυει οτι οντως το βαριο, στροντιο, αλουμινιο (σε καποιες Χ ποσοτητες) ειναι βλαβερα.

Αληθεια, αν υποθεσουμε οτι δεν ψεκαζουν και οτι ολα ειναι contrails, απο που ξεκινησε η φημη περι: αλουμινιου, βαριου, στροντιου. ? Γιατι γινεται αναφορα στις συγκεκριμενες ουσιες αραγε. ?

Εχουν κανει καποιοι μετρησεις ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και τις βρηκαν, ή εχουν κανει μετρησεις στο εδαφος/νερο και τις βρηκαν εκει. ? Αν τις βρηκαν στο εδαφος και ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΩς μεγαλες ποσοτητες, και ΔΕΝ οφειλονται σε ψεκασμους, και παλι ειναι ασχημα τα πραγματα.

Εχει σημασια αν αυτα τα τοξικα που εχουν δηλητηριασει το περιβαλλον ηρθαν απο αεροπλανο, ή απο αγωγο λυματων, ή απο βιομηχανικα αποβλητα, ή απο οτιδηποτε παρεμφερες. ?

Αν οντως υπαρχουν μεγαλες ποσοτητες αυτων των χημικων στα εδαφη/νερα, καλο ειναι να αρχισουν να ψαχνονται ποιος/τι τις προκαλει.
Για εμενα, αν υπαρχει οντως μολυνση, δεν διαφερει σε σοβαροτητα, οσο και μιας βιομηχανιας που θαβει παρανομα τα αποβλητα της. Με λιγα λογια αν ψεκαζουν ή οχι, για εμενα ενδιαφερον εχει να αποκαλυφθει για να μαθω μονο και μονο απο που προερχεται το αλουμινοβαριοστροντιο.
Και να σταματησει αυτος που μολυνει να το κανει. (οπως βεβαια ελπιζουμε και για ολα τα σκανδαλα που κατα καιρους αποκαλυπτονται)

Last edited:

Σιγουρα, οπως σημερα που δεν ειχε ουτε ενα συννεφάκι, μαλλον δε πρέπει να πέταξαν αεροπλάνα πάνω απο την Αττική!

δε με παρακολουθεις,αυτο ακριβως λεω και γω.
Αρα ερχεσαι στα λογια μου,ειναι μερες που δεν υπαρχει τιποτα κι αλλες που γινεται χαμος.
Κι οπως ειπες και συ κι εχω επισημανει πιο πριν,καλα σημερα δεν πετανε αεροπλανα;

δε με παρακολουθεις,αυτο ακριβως λεω και γω.
Αρα ερχεσαι στα λογια μου,ειναι μερες που δεν υπαρχει τιποτα κι αλλες που γινεται χαμος.
Κι οπως ειπες και συ κι εχω επισημανει πιο πριν,καλα σημερα δεν πετανε αεροπλανα;

αεροπλανα πετάνε οπως καθε μέρα Ομως ξαφνικές τρικυμίες στην ατμοσφαίρα (σκοτεινιά κλπ) δε βλέπω που λέτε!!!

to meteo.gr πεφτει μεσα κατα 95% στις προβλέψεις για κακοκαιρία, η θα εχει σχέση με την συνομωσία λοιπον και πλάνο δρομολογίων όλων των αεροπλάνων τότε η απλά μελετούν τα φυσικά φαινόμενα.

Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει,σε μερικά που αφήνουν αυτήν την ουρά,(για μέρα μιλάμε) ότι εξαφανίζεται κατα την κίνηση του αεροπλάνου.
Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω καλύτερα.

αεροπλανα πετάνε οπως καθε μέρα Ομως ξαφνικές τρικυμίες στην ατμοσφαίρα (σκοτεινιά κλπ) δε βλέπω που λέτε!!!

to meteo.gr πεφτει μεσα κατα 95% στις προβλέψεις για κακοκαιρία, η θα εχει σχέση με την συνομωσία λοιπον και πλάνο δρομολογίων όλων των αεροπλάνων τότε η απλά μελετούν τα φυσικά φαινόμενα.

την επομενη φορα που θα παρατηρησω το φαινομενο,θα γραψω στο νημα να το δεις.
Ειναι ευκολο για τον οποιοδηποτε να βγει και να κραξει τους ''συν/γους'',θα μπορουσα να το κανω και γω,να βαλω φατσουλες χο χο,να παριστανω τον ξυπνιο,πανευκολο.
Το θεμα ομως ειναι να δουμε αν πραγματικα συμβαινει κατι και με την υπερπληροφορηση προσπαθουν να το καλυψουν και αν τελικα πρεπει να κατεβαζουμε αμασητο οτι μας ταιζουν,ειτε απ'τη πλευρα των κυβερνησεων,ειτε απ'την πλευρα των ''συν/γων''.
Αυτο ειναι το ζητουμενο και το γεγονος οτι βγαινουν επισημα επιστημονες και πιλοτοι που εξηγουν το φαινομενο,αυτο δεν σημαινει οτι δεν ''τρεχουν'' παραλληλα και τα δυο φαινομενα.
Δηλαδη και του ψεκασμου και της παγοποιησης των καυσαεριων.
Και δεν θελω να θιξω εσενα προσωπικα,απλα αφορμη παιρνω το ποστ σου.

Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει,σε μερικά που αφήνουν αυτήν την ουρά,(για μέρα μιλάμε) ότι εξαφανίζεται κατα την κίνηση του αεροπλάνου.
Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω καλύτερα.

Στα περισσότερα εξαφανίζεται, σε άλλα όμως γίνεται της κακομοίρας... όσο δεν έχουμε αποδείξεις γιατί κανένας δεν μιλάει ανοιχτά δεν κάνουμε τίποτα..

Δε με θιγεις No problem.

απλα το βρισκω too much ολη αυτη την συνομωσία και τελικά μονο οι υποστηρικτες να εχουν δηθεν στοιχεία και να μην εχει διαρρεύσει τιποτα, τοσα χρόνια, τόσες πτήσεις, τοσο ανθρωπινο δυναμικο να το υποστηρίζει, σε τοσες καταστασεις διαφορετικές, σε τόσες χώρες και πόσα άλλα.
Σκέφτομαι ξανα το χιουμοριστικό παράδειγμα σε καποιο βίντεο αν το θυμαμαι καλα, βάλε κάποιον να σε ψεκάσει με αποσυμφορητικό μύτης απο τον 3ο όροφο, για να δούμε θα σου ξεβουλώσει?
σκεφτείτε το μόνο λίγο αναλογικά....και λογικά.

ΥΣ, ειμαι πολυ περίεργος να δω contrail Και έπειτα συννεφια/βροχη/χιονι whatever. Σοβαρά, έχουμε τέτοια τεχνολογία και παίζουν χώρες που δεν έχουν νερό να πιουν?

ΥΣ2. Συγγνωμη αν φαινομαι λίγο aggresive, δεν εχω καν την διαθεση κραξιματος η κάτι αλλο, εχω απλα περιεργο σαρκαστικό χιουμορ (που μαλλον εγω το καταλαβαινω μονο) ;)

Last edited:

Βαριέμαι κατα κανόνα ,, αλλα θα φροντίσω την άλλη φορά να έχω την κάμερα έτοιμη , έχει και ένα φιλτράκι nd γαμάτο , και ένα ζοομ σπέσιαλ , θα καταλάβετε γιατί μιλάμε !
απο γαλάνο ουρανό , μετατροπή σε ένα ασημί-γκρι κουραστικό πέπλο , απόρια των εξατμίσεων των σκάφων που απλώνουν σαν βεντάλια ,