σιγά βρε...
η συνταγή είναι ίδια πάντα.
έχεις ένα αρχικό υλικό και το μεταλλάσσεις.
Στην περίπτωση αυτή το αγριεύεις
Χαίρομαι που αρχίζετε να γράφετε. Και ειδικά ο pontios ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο τις προάλλες.Ωραίος!:guitarist:
Τώρα για τα του νήματος:
Άκουγα παλαιότερα πολύ metal και πολλές ακραία άγριες μπάντες(Sepultura, Meshuggah) και διάφορες μπάντες τις οποία αναρρωτιέμαι κι εγω ακόμα πως τις άκουγα. Μπορώ να δεχτώ ότι οι Sabbath ήταν πρωτοπόροι για το είδος αν και ομολογουμένως ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί τόση τρέλα με τους Sabbath.
Παρ όλα αυτά, αν και νιώθω ότι είναι πάρα πολλές οι μπάντες που δεν έχω ακούσει, πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο είδος αν ακούσει κανείς δέκα με είκοσι μπάντες, έχει τελειώσει σε μεγάλο βαθμό. Ειδικά αν έχει εξερευνήσει κανείς Maiden, Sabbath, Metallica, Paradise lost, Anthrax, Anathema, Pantera και μπάντες πιο σύγχρονες και πιο alternative όπως Korn, Big Business, κ.α νομίζω ότι το είδος δεν έχει να του πει παραπάνω.
Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το metal δεν έχει μπάντες, ούτε ότι αυτοί που ακούνε metal είναι τελειωμένοι. Απλά προσωπικά αισθάνομαι γεμάτος απ τον τομέα.
Δεν θα συνφωνήσω μαζί σου. Η νέα γενιά είναι πολλά υποσχόμενη. Ακου πχ Edguy.
Απίσης νέα πνοή έφεραν και οι γυναίκες στο χώρο όπως οι Nightwish, Lacuna coi, Emerald Mind κ.α.
Καλές μπάντες αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σύγκριση με αυτές που ανέφερα. Για παραδειγμα Nightwish, έχω ακούσει το Nemo, το Once και το Wishmaster. Κανένας δίσκος τους δεν ήταν κακός. Ήταν όμως απελπιστικά πανομοιότυποι. Ένιωθες ότι αναπαράγεται συνταγή κι όχι μουσική.
Και ξαναλέω, δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν καλές μπάντες. Καλές μπάντες υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Αλλά ας πούμε τι να ακούσεις στο σημερινό heavy μετά τους Metallica και τους Maiden? Και καλό να είναι, δε θα ναι αρκετά ''μεγάλο'' για να γυρίσει σελίδα και να περάσει τη δοκιμασία του χρόνου. Ειδικά αν αναφερθούμε σε μπάντες τις τελευταίας δεκαετίας. Τραγούδια σαν το Master Of Puppets και το Children Of The Damned ακούγονται για δεκαετίες. Ενω τραγούδια των Disturbed ας πουμε που είναι μια αρκετά καλή μπάντα του είδους για τα σημερινά δεδομένα, τα ψάχνεις με το κυάλι.
Το τί θα αντέξει την δοκιμασία του χρόνου από το νέο αίμα δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Τώρα θα με κράξεις αλλά οι Metallica IMHO είναι μια μπάντα τριών δίσκων σε σύνολο δέκα και οι Maiden 5 δίσκοι σε σύνολο 15. Εχουν βγάλει τραγουδάρες και σίγουρα είναι η βάση που πρέπει κανείς να έχει.
Βέβαια μπροστά σε Sabbath και Eloy για μένα είναι πολύ μικροί αλλά αυτή είναι προσωπκή μου γνώμη.
Η νέα γενιά έχει καλύτερη κατάρτιση. Προσπάθησε να ακούσεις Dream Theater, μια ΤΡΟΜΕΡΑ αδικημένη μπάντα. Ε δεν μπορείς. Και όμως μετά την τέταρτη ακρόαση θα καταλάβεις πω οι τύποι έχουν βγάλει κομματάρες. Είναι βέβαια 6 και 7 λεπτά η κάθε μία, αλλά τί περιμένεις από μια μπάντα που όλοι είναι επαγγελματίες μουσικοί? Και δεν εννοώ επαγγελματίες του στύλ βγάζω δίσκους για να επιβιώσω. Εχουν τρομερή τεχνική...
. Όμως με τα ίδια κριτήρια, οι καλές μπάντες οι σημερινές του χώρου έχουν μετα βίας ένα μεγάλο άλμπουμ. Δηλαδή, αναλογικά να το πάρουμε, δε νομίζω ότι είναι ''σωστό'' να κρατάς απ τους Maiden πέντε και από Dreamtheater πάνω από ένα.
Άλλο λυπηρό κεφάλαιο: Μπάντες που ενω αποτελούνται από μουσικάρες, σαν μπάντες δε λένε. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα οι Dreamtheater που έλεγες. Οι τύποι είναι φοβεροί στα αντικείμενα τους. Όμως καταφέρνουν και ηχούν κουραστικοί. Φλύαρα σόλος, παραφορτωμένα κομμάτια από εκθαμβωτικές τεχνικές και riffs και - IMHO πάντα - ανυπόφορα φωνητικά.
Για τους Metallica και τους Maiden αυτά που λες έχουν πολύ βάση. Άλλοι λένε τα τρία πρώτα, άλλοι τα πέντε πρώτα, οι fans πορωνόνται με όλα. Η αλήθεια είναι ότι κάπου στο τέταρτο δίσκο αρχίζει και τελειώνει το παραμύθι, όπως και σε όλες σχεδόν τις μπάντες. Όμως με τα ίδια κριτήρια, οι καλές μπάντες οι σημερινές του χώρου έχουν μετα βίας ένα μεγάλο άλμπουμ. Δηλαδή, αναλογικά να το πάρουμε, δε νομίζω ότι είναι ''σωστό'' να κρατάς απ τους Maiden πέντε και από Dreamtheater πάνω από ένα.
Νικο ποια εχεις ακουσει των Dream Theatre?
Και μια και τους αναφερατε,δεν ειναι δα και αδικημενοι.Και επιτυχια εκαναν,και πουλησαν και μεγαλο κοινο ειχαν.Αυτοι που ηταν καταφωρα αδικημενοι και μαλιστα επηρεασαν τους πρωτους αρκετα ηταν οι Fates Warning...
Που θα μου πας θα σε κανω να δεις το μεγαλειο των Megadeth..
Νικο ποια εχεις ακουσει των Dream Theatre?
Και μια και τους αναφερατε,δεν ειναι δα και αδικημενοι.Και επιτυχια εκαναν,και πουλησαν και μεγαλο κοινο ειχαν.Αυτοι που ηταν καταφωρα αδικημενοι και μαλιστα επηρεασαν τους πρωτους αρκετα ηταν οι Fates Warning...
Που θα μου πας θα σε κανω να δεις το μεγαλειο των Megadeth..
Και οι Megadeth τρείς δίσκοι είναι...Και ούτε αδικημένοι είναι. Το μεγαλείο τους αρχίζει και τελειώνει στον Dave που όμως τον έφαγε η κόντρα που είχε με τους Metallica....
Το Awake, το Live at Marquee, το Train of thought και το Octavarium το οποίο μ άρεσε περισσότερο απ όλα τα δικά τους. Όταν λέω αδικημένοι εννοώ ότι είναι κρίμα που δεν μπορούν να κάνουν ένα καλό σύνολο, όχι ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Fates Warning τους έχω ακουστά σαν όνομα μόνο.
Megadeth:Φίλε Superfly σε αγαπώ, σ εκτιμώ αλλά λυπάμαι που στο λέω, αυτή η μπάντα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οι κύριοι λόγοι είναι τα επιμέρους στοιχεία του χαρακτήρα του Mustaine τον οποίο περιφρονώ βαθύτατα. Εκτος απ το peace sells - το τραγουδι. Εντάξει, εκει προσκυνάω...:2thumb22sup:
Το Awake, το Live at Marquee, το Train of thought και το Octavarium το οποίο μ άρεσε περισσότερο απ όλα τα δικά τους. Όταν λέω αδικημένοι εννοώ ότι είναι κρίμα που δεν μπορούν να κάνουν ένα καλό σύνολο, όχι ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε.
Megadeth:Φίλε Superfly σε αγαπώ, σ εκτιμώ αλλά λυπάμαι που στο λέω, αυτή η μπάντα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οι κύριοι λόγοι είναι τα επιμέρους στοιχεία του χαρακτήρα του Mustaine τον οποίο περιφρονώ βαθύτατα. Εκτος απ το peace sells - το τραγουδι. Εντάξει, εκει προσκυνάω...:2thumb22sup:
Ε, εντάξει. Δεν είναι μόνο αυτό. Το παλικάρι είχε και άλλα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο που στα σαρανταφεύγα του μας το παίζει αναγεννημένος Χριστιανός και ο Kerry King βγαίνει να δηλώσει ότι ''ο Mustaine ήταν φοβερός τύπος μέχρι να κόψει τα ναρκωτικά''.Κάτι δεν πάει καλά γενικότερα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.