τελικά νομίζω ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καταλάβετε όσοι εσείς οι....νεώτεροι τα όμορφα χρόνια του 70 -80. Τα χρόνια που παίζαμε έξω ανέμελα για ατελείωτες ώρες μέχρι που έπεφτε ο ήλιος και δεν βλέπαμε γιατί παίζαμε σε αλάνες.. Μέχρι χθες άφηνα ξεκλείδωτο το σπίτι μου και καμιά φορά και τα κλειδιά έξω δίχως το παραμικρό πρόβλημα, φόβο. Πράγμα που σήμερα βάζουμε τα τελειότερα συστήματα συναγερμού και πάλι μέσα στο άνχος είμαστε.
Υπήρχε μια αγνότητα που δυστυχώς δεν μπορούν οι νεότεροι να την καταλάβουν.....
Είχαμε μόνο το ιώδιο και την σουλφαμιδόσκονη στης πληγές
Εύχομαι στο μέλος tatiana περαστικά και ταχεία ανάρρωση

, αλλά σε πολλά θα μου επιτρέψει να μην συμφωνώ. Κοινωνικότητα είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του ατόμου, αλλά καταναλότισμός είναι ότι χειρότερο και ανούσιο του ατόμου....
Δεν θα μιλήσω για εξέλιξη για πρόοδο γιατί άμα θεωρείται εξέλιξη να κάνουμε με το ...."καλό" μας αμάξι που τις περισσότερες φορές είναι χρεωμένο σχεδόν 2 ώρες να πάμε από Πειραιά Μέχρι την Μεταμόρφωση, ή πάνω από μια ώρα από το Στάδιο Ειρήνης και φιλίας Μέχρι το Ανατολικό.....Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω!!!!! Αν κάθομαι σχεδόν καθηλωμένος μέσα στο αμάξι για πολύ ώρα κάθε μέρα από την ζωή μου, αν το οξυγόνο που αναπνέω, είναι δεκάδες φορές πιο βλαβερό πριν των μεγάλων φωτιών και γενικά πριν από 10 χρόνια.....τότε ασφαλώς δεν μιλάμε για ποιότητα ζωής. Δεν μιλάμε για ποιότητα που έχουμε στα σπίτια μας αντικαταθλιπτικά χάπια, χάπια κατά της αϋπνίας και το μόνο που αναζητούμαι είναι περισσότερα χρήματα και πιο χλιδατα αντικείμενα, νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής. Δεν θέλω να φύγω από το θέμα, ομολογώ έχουμε γρήγορο ίντερνετ, μεγαλύτερο σπίτι, πιθανών 2 αμάξια, τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ωραία. Ε.......και; Αυτή είναι η ποιότητα και η εξέλιξη;;;; Να είμαστε συνέχεια μέσα στο στρες;;;;; Που τα σημερινά παιδιά είναι καθηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη και όταν πάρουν κάποιο χαρζιλίκη θα το περάσουν μέσα στο ίντερνετ καφέ ή να πάρουν κάτι για να "δυναμώσουν" τον υπολογιστή τους.....Εξέλιξη και ωραίο πραγμα είναι αυτή η καταναλωτική μανία που οι περισσότεροι γενικά να χρωστάνε σε .....όλους όσους μιλάνε την ελληνική γλώσσα...!!!! (μη το ψάχνεις.....αυτή είναι η αλήθεια. (έχω ξαδελφη δικαστική επιμελήτρια και το τι δικόγραφα για κατασχέσεις αυτοκινήτων μεγάλων αλλά και μικρών που πάει σχεδόν καθημερινά, δεν λέγετε)
Εμείς δεν είχαμε αυτά....είχαμε κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Μας έδιναν 5 δρχ. παίρναμε πασατέμπο σε πηγαίναμε σε κάποια αλάνα ή στην καλύτερη περίπτωση παιδική χαρά για την εποχή εκείνη και μιλάγαμε, κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλον, πειράζαμε τα κορίτσια και προσπαθούσαμε να τις κεράσουμε πασατεμπο, να τις πιάσουμε παρέα και γενικά να τις φλερτάρουμε πάντα μέσα στα πλαίσια τα αγνά, τα νοσταλγικά που καμιά σχέση δεν έχουν με το σήμερα.
Μήπως με την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι γίναμε εγωιστές, φιλάργυροι, καχύποπτοι,ακόμη ανώμαλοι, βιαστές κλπ....Τότε αυτοί δεν είναι εξέλιξη, αλλά κατάντια!!!! Μήπως θα πρέπει να δούμε σε βάθος γιατί γίναμε έξη;;;;;
Δεν θα πολιτικοποιήσω το θέμα για την ελευθερία που δεν είχαμε σε κάποια χρόνια, τονίζω ότι είχαμε ανθρωπιά και αγνότητα. Καταστάσεις που δεν έχουμε σήμερα. Ευτυχώς δεν με "αγκιξε" ο υπερκαταναλοτισμός και το παιδί μου προσπαθώ να είναι σε κάποια ισορροπία. Σαφώς δεν είμαι παχύσαρκος ή το παιδί μου που αναρωτήθηκε κάποιος.....
Δεν θα μπω στην διαδικασία της αστυφιλίας, και στο "δήθεν", θα μπω όμως στην διαδικασία να συγκρίνω το χθες και το σήμερα και μόνο πάνω στο θέμα της αγνότητας, της ανεμελιάς και των όμορφων στιγμών που περάσαμε....
Σαφώς κάθε εποχή έχει τα δικά της, αλλά ....όπως και να το κάνουμε δεν είναι εξέλιξη η πολυφαρμακία.....
Μήπως οι παλιές Ελληνικές κωμωδίες (Σταυρίδης, Αυλωνίτης, Βέγγος και δεν θυμάμαι άλλους, δεν είχαν κάτι το ξεχωριστό και όμορφο;;;; Μήπως είναι τυχαίο που συνεχεία επαναλήψεις κάνουν σε αυτές;;;;;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ σέβομαι τις απόψεις και των νέων της παρέας, αλλά πάντα νοσταλγικά θυμάμαι τα χρόνια ....:grandpa::grandpa::grandpa: