Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Re: Απάντηση: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Tα έχεις μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα: αυτοί που αναφέρεις είναι η Δεξιά του ροκ :D- εμείς είμαστε με ...τους εξωκοινοβουλευτικούς: από V.U. και Stooges και πέρα ;)

τώρα, οι μπλουζίστες που φόρεσαν κουστουμάκι και παπιγιόν και χαμογελούν σαν χάνοι...τι να σου πώ; μάλλον λίγη προς Αγγελόπουλο μου φέρνουν: χρυσό δόντι, μονόπετρο και τα σχετικά -bye-

:music-smiley-005::Banane0::music-smiley-005::worshippy::music-smiley-005::Banane0:

τελικά νομίζω ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καταλάβετε όσοι εσείς οι....νεώτεροι τα όμορφα χρόνια του 70 -80. Τα χρόνια που παίζαμε έξω ανέμελα για ατελείωτες ώρες μέχρι που έπεφτε ο ήλιος και δεν βλέπαμε γιατί παίζαμε σε αλάνες.. Μέχρι χθες άφηνα ξεκλείδωτο το σπίτι μου και καμιά φορά και τα κλειδιά έξω δίχως το παραμικρό πρόβλημα, φόβο. Πράγμα που σήμερα βάζουμε τα τελειότερα συστήματα συναγερμού και πάλι μέσα στο άνχος είμαστε.
Υπήρχε μια αγνότητα που δυστυχώς δεν μπορούν οι νεότεροι να την καταλάβουν.....
Είχαμε μόνο το ιώδιο και την σουλφαμιδόσκονη στης πληγές
Εύχομαι στο μέλος tatiana περαστικά και ταχεία ανάρρωση-bye-, αλλά σε πολλά θα μου επιτρέψει να μην συμφωνώ. Κοινωνικότητα είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του ατόμου, αλλά καταναλότισμός είναι ότι χειρότερο και ανούσιο του ατόμου....
Δεν θα μιλήσω για εξέλιξη για πρόοδο γιατί άμα θεωρείται εξέλιξη να κάνουμε με το ...."καλό" μας αμάξι που τις περισσότερες φορές είναι χρεωμένο σχεδόν 2 ώρες να πάμε από Πειραιά Μέχρι την Μεταμόρφωση, ή πάνω από μια ώρα από το Στάδιο Ειρήνης και φιλίας Μέχρι το Ανατολικό.....Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω!!!!! Αν κάθομαι σχεδόν καθηλωμένος μέσα στο αμάξι για πολύ ώρα κάθε μέρα από την ζωή μου, αν το οξυγόνο που αναπνέω, είναι δεκάδες φορές πιο βλαβερό πριν των μεγάλων φωτιών και γενικά πριν από 10 χρόνια.....τότε ασφαλώς δεν μιλάμε για ποιότητα ζωής. Δεν μιλάμε για ποιότητα που έχουμε στα σπίτια μας αντικαταθλιπτικά χάπια, χάπια κατά της αϋπνίας και το μόνο που αναζητούμαι είναι περισσότερα χρήματα και πιο χλιδατα αντικείμενα, νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής. Δεν θέλω να φύγω από το θέμα, ομολογώ έχουμε γρήγορο ίντερνετ, μεγαλύτερο σπίτι, πιθανών 2 αμάξια, τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ωραία. Ε.......και; Αυτή είναι η ποιότητα και η εξέλιξη;;;; Να είμαστε συνέχεια μέσα στο στρες;;;;; Που τα σημερινά παιδιά είναι καθηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη και όταν πάρουν κάποιο χαρζιλίκη θα το περάσουν μέσα στο ίντερνετ καφέ ή να πάρουν κάτι για να "δυναμώσουν" τον υπολογιστή τους.....Εξέλιξη και ωραίο πραγμα είναι αυτή η καταναλωτική μανία που οι περισσότεροι γενικά να χρωστάνε σε .....όλους όσους μιλάνε την ελληνική γλώσσα...!!!! (μη το ψάχνεις.....αυτή είναι η αλήθεια. (έχω ξαδελφη δικαστική επιμελήτρια και το τι δικόγραφα για κατασχέσεις αυτοκινήτων μεγάλων αλλά και μικρών που πάει σχεδόν καθημερινά, δεν λέγετε)
Εμείς δεν είχαμε αυτά....είχαμε κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Μας έδιναν 5 δρχ. παίρναμε πασατέμπο σε πηγαίναμε σε κάποια αλάνα ή στην καλύτερη περίπτωση παιδική χαρά για την εποχή εκείνη και μιλάγαμε, κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλον, πειράζαμε τα κορίτσια και προσπαθούσαμε να τις κεράσουμε πασατεμπο, να τις πιάσουμε παρέα και γενικά να τις φλερτάρουμε πάντα μέσα στα πλαίσια τα αγνά, τα νοσταλγικά που καμιά σχέση δεν έχουν με το σήμερα.
Μήπως με την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι γίναμε εγωιστές, φιλάργυροι, καχύποπτοι,ακόμη ανώμαλοι, βιαστές κλπ....Τότε αυτοί δεν είναι εξέλιξη, αλλά κατάντια!!!! Μήπως θα πρέπει να δούμε σε βάθος γιατί γίναμε έξη;;;;;
Δεν θα πολιτικοποιήσω το θέμα για την ελευθερία που δεν είχαμε σε κάποια χρόνια, τονίζω ότι είχαμε ανθρωπιά και αγνότητα. Καταστάσεις που δεν έχουμε σήμερα. Ευτυχώς δεν με "αγκιξε" ο υπερκαταναλοτισμός και το παιδί μου προσπαθώ να είναι σε κάποια ισορροπία. Σαφώς δεν είμαι παχύσαρκος ή το παιδί μου που αναρωτήθηκε κάποιος.....
Δεν θα μπω στην διαδικασία της αστυφιλίας, και στο "δήθεν", θα μπω όμως στην διαδικασία να συγκρίνω το χθες και το σήμερα και μόνο πάνω στο θέμα της αγνότητας, της ανεμελιάς και των όμορφων στιγμών που περάσαμε....
Σαφώς κάθε εποχή έχει τα δικά της, αλλά ....όπως και να το κάνουμε δεν είναι εξέλιξη η πολυφαρμακία.....
Μήπως οι παλιές Ελληνικές κωμωδίες (Σταυρίδης, Αυλωνίτης, Βέγγος και δεν θυμάμαι άλλους, δεν είχαν κάτι το ξεχωριστό και όμορφο;;;; Μήπως είναι τυχαίο που συνεχεία επαναλήψεις κάνουν σε αυτές;;;;;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ σέβομαι τις απόψεις και των νέων της παρέας, αλλά πάντα νοσταλγικά θυμάμαι τα χρόνια ....:grandpa::grandpa::grandpa:

....αλλά πάντα νοσταλγικά θυμάμαι τα χρόνια ....:grandpa::grandpa::grandpa:

Όλες οι γενιές θυμούνται με την ίδια νοσταλγία "εκείνα" τα χρόνια τους.
As simple as that.

Η σημερινή ζωή είναι περίπου όπως την περιγράφετε αλλά οφείλεται στις επιλογές ανθρώπων που γεννήθηκαν πριν το '70. Δεν έτυχε να είναι έτσι ο κόσμος μας.

Γενικώς το να μας λέτε τι καλά παιδικά χρόνια είχαν όσοι έζησαν πριν το '70 δεν ξέρω τι νόημα έχει πέραν της νοσταλγίας και της συγκίνησης των ανθρώπων που έχουν πάνω-κάτω την ίδια ηλικία με εσάς. Γιατί το αν αυτά που είχατε ως παιδιά είναι καλύτερα ή χειρότερα από αυτά που έχουν τα σημερινά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και τα δικά σας "αποτελέσματα", όπως τα περιγράφεται κι εσείς ο ίδιος, δεν είναι τα καλύτερα...

Και φυσικά όχι, εμείς οι νεώτεροι μπορούμε μόνο να φανταστούμε αλλά δεν μπορούμε να νοιώσουμε ακριβώς αυτά που περιγράφεται... Όπως κι εσείς δεν μπορείτε να νοιώσετε τι σημαίνει κατοχή, για παράδειγμα.

Last edited:
Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα. Τι παραστάσεις έχει μια γεννιά που μεγάλωσε βλέποντας στη τηλεόραση muppet show, frangle rock, open sussami και φρουτοπία, και τι μια γεννιά που μεγάλωσε βλέποντας power rangers, teenage mutant ninza turtles, και GI Joe. Σαφώς και υπάρχουν διαφορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Όλες οι γενιές θυμούνται με την ίδια νοσταλγία "εκείνα" τα χρόνια τους.
As simple as that.

Η σημερινή ζωή είναι περίπου όπως την περιγράφετε αλλά οφείλεται στις επιλογές ανθρώπων που γεννήθηκαν πριν το '70. Δεν έτυχε να είναι έτσι ο κόσμος μας.
Ακριβώς έτσι. Και οι σημερινοί 15άρηδες τα ίδια θα λένε σε 20 χρόνια....

Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα. Τι παραστάσεις έχει μια γεννιά που μεγάλωσε βλέποντας στη τηλεόραση muppet show, frangle rock, open sussami και φρουτοπία, και τι μια γεννιά που μεγάλωσε βλέποντας power rangers, teenage mutant ninza turtles, και GI Joe. Σαφώς και υπάρχουν διαφορές.

Αν υπήρχε κάποιος που είχε ζήσει ως παιδί και τις δύο αυτές χρονικές περιόδους θα μπορούσε να μας πει... Επειδή, προφανώς, δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική σύγκριση.

Για τις παραστάσεις και πάλι το νόμισμα έχει δύο όψεις. Για παράδειγμα, οι σημερινές γενιές δεν αρκούνται σε αυτά που τους έλεγαν οι, ημιμαθείς τις περισσότερες φορές, δάσκαλοι αλλά έχουν όλες τις πληροφορίες που πιθανόν τους ενδιαφέρουν στα δάκτυλα των χεριών τους. Πολύ πιο χρήσιμο από το Muppet Show, δε νομίζετε? (Muppet Show, Open Sesame και Φρουτοπία πρόλαβα κι εγώ που γεννήθηκα το '81)

Κι εγώ που είμαι '82 επίσης.

Εδώ που τα λέμε, τα χελωνονιντζάκια και οι GIJOE είναι πιο πολύ της γενιάς μας κι όχι της επόμενης.

Μόνο οι power rangers είναι μεταγενέστεροι.

τελικά νομίζω ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καταλάβετε όσοι εσείς οι....νεώτεροι τα όμορφα χρόνια του 70 -80. Τα χρόνια που παίζαμε έξω ανέμελα για ατελείωτες ώρες μέχρι που έπεφτε ο ήλιος και δεν βλέπαμε γιατί παίζαμε σε αλάνες.. Μέχρι χθες άφηνα ξεκλείδωτο το σπίτι μου και καμιά φορά και τα κλειδιά έξω δίχως το παραμικρό πρόβλημα, φόβο. Πράγμα που σήμερα βάζουμε τα τελειότερα συστήματα συναγερμού και πάλι μέσα στο άνχος είμαστε.
Υπήρχε μια αγνότητα που δυστυχώς δεν μπορούν οι νεότεροι να την καταλάβουν.....
Είχαμε μόνο το ιώδιο και την σουλφαμιδόσκονη στης πληγές
Εύχομαι στο μέλος tatiana περαστικά και ταχεία ανάρρωση-bye-, αλλά σε πολλά θα μου επιτρέψει να μην συμφωνώ. Κοινωνικότητα είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του ατόμου, αλλά καταναλότισμός είναι ότι χειρότερο και ανούσιο του ατόμου....
Δεν θα μιλήσω για εξέλιξη για πρόοδο γιατί άμα θεωρείται εξέλιξη να κάνουμε με το ...."καλό" μας αμάξι που τις περισσότερες φορές είναι χρεωμένο σχεδόν 2 ώρες να πάμε από Πειραιά Μέχρι την Μεταμόρφωση, ή πάνω από μια ώρα από το Στάδιο Ειρήνης και φιλίας Μέχρι το Ανατολικό.....Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω!!!!! Αν κάθομαι σχεδόν καθηλωμένος μέσα στο αμάξι για πολύ ώρα κάθε μέρα από την ζωή μου, αν το οξυγόνο που αναπνέω, είναι δεκάδες φορές πιο βλαβερό πριν των μεγάλων φωτιών και γενικά πριν από 10 χρόνια.....τότε ασφαλώς δεν μιλάμε για ποιότητα ζωής. Δεν μιλάμε για ποιότητα που έχουμε στα σπίτια μας αντικαταθλιπτικά χάπια, χάπια κατά της αϋπνίας και το μόνο που αναζητούμαι είναι περισσότερα χρήματα και πιο χλιδατα αντικείμενα, νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής. Δεν θέλω να φύγω από το θέμα, ομολογώ έχουμε γρήγορο ίντερνετ, μεγαλύτερο σπίτι, πιθανών 2 αμάξια, τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ωραία. Ε.......και; Αυτή είναι η ποιότητα και η εξέλιξη;;;; Να είμαστε συνέχεια μέσα στο στρες;;;;; Που τα σημερινά παιδιά είναι καθηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη και όταν πάρουν κάποιο χαρζιλίκη θα το περάσουν μέσα στο ίντερνετ καφέ ή να πάρουν κάτι για να "δυναμώσουν" τον υπολογιστή τους.....Εξέλιξη και ωραίο πραγμα είναι αυτή η καταναλωτική μανία που οι περισσότεροι γενικά να χρωστάνε σε .....όλους όσους μιλάνε την ελληνική γλώσσα...!!!! (μη το ψάχνεις.....αυτή είναι η αλήθεια. (έχω ξαδελφη δικαστική επιμελήτρια και το τι δικόγραφα για κατασχέσεις αυτοκινήτων μεγάλων αλλά και μικρών που πάει σχεδόν καθημερινά, δεν λέγετε)
Εμείς δεν είχαμε αυτά....είχαμε κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Μας έδιναν 5 δρχ. παίρναμε πασατέμπο σε πηγαίναμε σε κάποια αλάνα ή στην καλύτερη περίπτωση παιδική χαρά για την εποχή εκείνη και μιλάγαμε, κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλον, πειράζαμε τα κορίτσια και προσπαθούσαμε να τις κεράσουμε πασατεμπο, να τις πιάσουμε παρέα και γενικά να τις φλερτάρουμε πάντα μέσα στα πλαίσια τα αγνά, τα νοσταλγικά που καμιά σχέση δεν έχουν με το σήμερα.
Μήπως με την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι γίναμε εγωιστές, φιλάργυροι, καχύποπτοι,ακόμη ανώμαλοι, βιαστές κλπ....Τότε αυτοί δεν είναι εξέλιξη, αλλά κατάντια!!!! Μήπως θα πρέπει να δούμε σε βάθος γιατί γίναμε έξη;;;;;
Δεν θα πολιτικοποιήσω το θέμα για την ελευθερία που δεν είχαμε σε κάποια χρόνια, τονίζω ότι είχαμε ανθρωπιά και αγνότητα. Καταστάσεις που δεν έχουμε σήμερα. Ευτυχώς δεν με "αγκιξε" ο υπερκαταναλοτισμός και το παιδί μου προσπαθώ να είναι σε κάποια ισορροπία. Σαφώς δεν είμαι παχύσαρκος ή το παιδί μου που αναρωτήθηκε κάποιος.....
Δεν θα μπω στην διαδικασία της αστυφιλίας, και στο "δήθεν", θα μπω όμως στην διαδικασία να συγκρίνω το χθες και το σήμερα και μόνο πάνω στο θέμα της αγνότητας, της ανεμελιάς και των όμορφων στιγμών που περάσαμε....
Σαφώς κάθε εποχή έχει τα δικά της, αλλά ....όπως και να το κάνουμε δεν είναι εξέλιξη η πολυφαρμακία.....
Μήπως οι παλιές Ελληνικές κωμωδίες (Σταυρίδης, Αυλωνίτης, Βέγγος και δεν θυμάμαι άλλους, δεν είχαν κάτι το ξεχωριστό και όμορφο;;;; Μήπως είναι τυχαίο που συνεχεία επαναλήψεις κάνουν σε αυτές;;;;;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ σέβομαι τις απόψεις και των νέων της παρέας, αλλά πάντα νοσταλγικά θυμάμαι τα χρόνια ....:grandpa::grandpa::grandpa:

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ! :)

Κατά δεύτερον.....καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς για το άγχος το στρες και το οικονομικό βάρος που η σύγχρονη ζωή μας επιφυλάσσει.....κι εγώ δουλεύω για να ζήσω και έχω περάσει και πολύ δύσκολες περιόδους αλλά και καλές.

Σίγουρα υπάρχουν κατασχέσεις κτλ αλλά θες να μου πεις ότι στις παλαιότερες εποχές που ο δανεισμός δεν παιρνούσε απαραίτητα από τράπεζες αλλά μόνο από γνωσ´το γνωστού και τοκογλύφους και μπράβους ήταν καλύτερα?

Και δεν μιλάω μόνο για τα καταναλωτικά αγαθά.

Η ποιότητα ζωής ποικίλει όχι μόνο ανά εποχή αλλά ανά χώρα και ήπειρο. Αν εξετάσουμε ξεχωριστά Αμερική Ευρώπη Αφρική κτλ δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα λόγω όλων των πολιτισμικών διαφορών και των κατακτητικών πολέμων.

Τι να πουν και οι άμοιροι οι Ινδιάνοι.

Αλλά......είναι σημαντικό για μένα ότι ζω σε μία εποχή όπου ο αγνωστικισμός μου δεν θα με οδηγήσει στην πυρά, ότι μπορώ και έχω το δικαίωμα να ψηφίσω ως γυναίκα , να πάρω διαζύγιο ή να παντρευτώ όποιον επιλέξω. Να κάνω παιδί μόνη μου ή να μην κάνω καθόλου. Αν έχω κάποια ασθένεια να μην μου κάνουν αφαίμαξη αλλά να πάω σε ένα σοβαρό (ή έστω κάποιο) νοσοκομέιο όπου με μοντένρα φάρμακα να αντιμετωπιστεί αυτό που έχω και να γίνω καλά.

Να έχω το δικαίωμα της εκπαίδευσης, να έχω την δορυφορική για να βλάπω και National Geographic αλλά και Sex &the City.

Να μπορώ να επιλέγω, να διαβάζω αν το επιθυμώ ή να μένω ζώο αλλά πάνω από όλα να έχω την επιλογή.

Το άγχος υπήρχε πάντα σε κάθε γενιά απλά ως παιδιά δεν έχουμε το ίδιο που έχουμε ως ενήλικοι και για αυτό οι 'παλιές' εποχές μας φαίνονται καλύτερες γιατί είχαμε την προστασία των δικών μας.

Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου αφηγείται πως στην περίοδο του πολέμου κόντευε να πεθάνει από την πείνα. Πως ο παππούς μου έχασε το ένα του πόδι στον πόλεμο.

Πως αργότερα η μητέρα μου, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Αθήνας στο Φυσικό, έπρεπε όχι μόνο να κοπιάζει τρεις φορές περισσότερο από τους άντρες συναδέλφους, όχι μόνο να ανέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και να τέχει σπίτι για να φροντίσει τον πατέρα αφέντη και το παιδί.

Τη θυμάμαι να κάνει διδακτορικό στις 1-2-3 τη νύχτα μόνο και μόνοι γιατί ήθελε να εξελιχθεί.

Τώρα......μπορεί να έχω τις δόσεις του αυτοκινήτου μου αλλά έχω τη δυνατότητα να επιλέξω αν και πότε θα παντρευτώ, πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου, τι θα ψηφίσω, που θα ταξιδέψω.

Η αγνότητα που αναφέρεις...με τους προκαθορισμένους γάμους, και τη γειτονιά που κουτσομπόλευε την κοπέλα που βγήκε με το γιό του ζαχαροπλάστη, με το ποιά παντρεύτηκε βιαστικά γιατί ήταν έγγυος, για τη βία στις οικογένειες, πράγματα που δεν γινόντουσαν γνωστά λόγω απουσίαε μέσων μαζικής ενημέρωσης και ντροπής για το τι θα πει ο κόσμος.

Καταλαβαίνω πως τα παιδικά χρόνια τα νοσταλγούμε γιατί μέσα στην αθωότητα και την προστασία που τα ζήσαμε δεν καταλαβαίναμε ακριβώς την πραγματικότητα γύρω μας.

Και η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι η κάθε γενιά είναι πιο έξυπνη από την προηγούμενη. Τουλάχιστον....εγώ με όσα παιδιά συζητώ αυτό βλέπω...μπορεί να είναι κ@λόπαιδα μερικά αλλά είναι και μερικά που είναι πανέξυπνα...και τα κακόμοιρα ανάμεσα στα 150 μαθήματα που πρέπει να διαβάζουν, τις 15 ξένες γλώσσες και το μπαλέτο ή το χορό....ε καλά θα κάνουν να παίξουν και λίγο playstation......δεν φταίνε αυτά που δεν παίζουν σε αλάνες......οι γονείς φταίνε και το εκπαιδευτιοκό σύστημα....για να ξυπνήσουμε λοιπόν λίγο εμέις οι 30ρηδες και οι 40ρηδες και να δούμε που οδηγούμε τα παιδιά μας........

Tα έχεις μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα: αυτοί που αναφέρεις είναι η Δεξιά του ροκ :D- εμείς είμαστε με ...τους εξωκοινοβουλευτικούς: από V.U. και Stooges και πέρα ;)

τώρα, οι μπλουζίστες που φόρεσαν κουστουμάκι και παπιγιόν και χαμογελούν σαν χάνοι...τι να σου πώ; μάλλον λίγη προς Αγγελόπουλο μου φέρνουν: χρυσό δόντι, μονόπετρο και τα σχετικά -bye-

Ε.... πιτσιρικο μην μου τι βγαινεις εμενα
Εσυ εχεις ακουσει πολλα
Αλλα εγω εχω δει περισσοτερα
Λοιπον για αυτους με τα κουστουμακια που λες.....

Ηταν 1985 η 86 δεν θυμαμε καλα
Ενα μπουλουκι απο γερο μπλουζιστες γυριζε την Ευρωπη
Η Αθηνα δεν ηξερε τιποτα το τι σημαινει μπλουζ
Μηπως εγω ηξερα
Κανενας δημοσιογραφος ,μα ουτε και μουσικο περιοδικο υπηρχε
Γιατι υπαρχει και τωρα ?

Στο γηπεδο του Παο στο πεταλο γυρω στα 600 ατομα
3 ωρες ,στο διαλειμμα πουλουσαν φανελακια [ δεν τα λεγαμε t-shirt τοτε ]
Κανενας τους δεν φορουσε παπγιον και ενας απο αυτους ειχε περασει τοσα πολλα που δεν χαμογελουσε

λεγοταν Champion JACK DUPREE

‘ αυτο το πιανο το βλεπετε εσεις σαν μουσικο οργανο , εγω το χρησιμοποιησα
Για να βρω την ελευθερια μου’

Λοιπον αυτο ειναι ηδεξια πλευρα ? η ο Bob Dylan …οταν ανεβασε πανω στην εξεδρα της Λεωφορου
Τον Van Morisson kaι κοντραριζουνουσαν με τα κιθαρια τους για 10 λεπτα
Και την αλλη ημερα καμμια εφημεριδα δεν εγραψε τιποτα
Η ο jerry lee Lewis ….οταν επαιξε ROCK ..στο παναθηναικο σταδιο

.

Πληθώρα επιλογών δε σημαίνει πάντα ελευθερία γιατί πάρα μα πάρα πολύ συχνά αυτή η αφθονία επιλογών είναι πέρα για πέρα πλασματική.
Και χωρίς να έχω ζήσει το 70 πιστεύω πως πέρναγαν καλύτερα και πιο ξέγνοιαστα μέχρι τα μέσα του 80 όχι γιατί ήταν καλύτεροι οι άνθρωποι τότε, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν τους ανάγκαζαν να βγάλουν το κακό τους εαυτό....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Μηπως εγω ηξερα

Δεν μπορείς να τα λές έτσι αβασάνιστα τέτοια πράγματα: 1985-86 και περιοδικά υπήρχαν -θυμάμαι τουλάχιστον 6 και έγραφα στο 1 από αυτά- και 4-5 κορυφαίοι γραφιάδες (ο ένας είναι ακόμα ενεργός, ο άλλος μας άφησε χρόνους) όπου λέγοντας "κορυφαίοι" δεν εννοώ μόνο τα ελληνικά δεδομένα και ξέραμε πάρα πολύ καλά Τι θα πεί μπλούζ. Εμείς που ακούγαμε full-time "ξένα" τότε, εννοώ:p. Απλά δεν τα θέλαμε τσίρκο ρετρό τα μπλούζ, αλλά με προσμίξεις και μεταλλαγμένα. Εγώ, να καταλάβεις, ούτε στον B.B.King είχα πάει.

Οσον αφορά το αν έχεις δεί περισσότερα, μην παίρνεις και όρκο γιατί ...ελέγχεται. ;):cool:

Δεν μπορείς να τα λές έτσι αβασάνιστα τέτοια πράγματα: 1985-86 και περιοδικά υπήρχαν -θυμάμαι τουλάχιστον 6 και έγραφα στο 1 από αυτά- και 4-5 κορυφαίοι γραφιάδες (ο ένας είναι ακόμα ενεργός, ο άλλος μας άφησε χρόνους) όπου λέγοντας "κορυφαίοι" δεν εννοώ μόνο τα ελληνικά δεδομένα και ξέραμε πάρα πολύ καλά Τι θα πεί μπλούζ. Εμείς που ακούγαμε full-time "ξένα" τότε, εννοώ:p. Απλά δεν τα θέλαμε τσίρκο ρετρό τα μπλούζ, αλλά με προσμίξεις και μεταλλαγμένα. Εγώ, να καταλάβεις, ούτε στον B.B.King είχα πάει.

Οσον αφορά το αν έχεις δεί περισσότερα, μην παίρνεις και όρκο γιατί ...ελέγχεται. ;):cool:

Kati san "A box for black Paul" pour moi -bye-

Κάποιος έγραψε για κρίση αξιών σήμερα. Αλήθεια τι γνώμη είχαν το 1970 οι τότε 50-60άρηδες για την κρίση αξιών και για τη νεολαία; :D

Υ.Γ. Αν θέλατε τα παιδιά σας να έπαιζαν στην αλάνα, στο δάσος και στο βουνό που παίζατε και εσείς... να μην τα χτίζατε! ;)

Κάποιος έγραψε για κρίση αξιών σήμερα. Αλήθεια τι γνώμη είχαν το 1970 οι τότε 50-60άρηδες για την κρίση αξιών και για τη νεολαία; :D

Υ.Γ. Αν θέλατε τα παιδιά σας να έπαιζαν στην αλάνα, στο δάσος και στο βουνό που παίζατε και εσείς... να μην τα χτίζατε! ;)

για το τελευταιο :grinning-smiley-043 ΕΕΕΤΣΙ.....

Εγώ το έγραψα αλλά ως αντίλογο για την τεχνολογική εξέλιξη. Ότι δηλαδή δεν είναι η τεχνολογική εξέλιξη που μας ξενίζει σήμερα αλλά η κρίση αξιών που περνάμε...

Εγώ το έγραψα αλλά ως αντίλογο για την τεχνολογική εξέλιξη. Ότι δηλαδή δεν είναι η τεχνολογική εξέλιξη που μας ξενίζει σήμερα αλλά η κρίση αξιών που περνάμε...

η τεχνολογια δεν ειναι αυτη καθαυτη που μας ποναει !!!

μας ποναει η κριση αξιων οπως ειπες και η αχαλινωτη επυθιμια για δοξα προβολη κονομα χωρις να λογαριαζουμε οικογενεια και φιλους .

μας ποναει η επυθιμια να τα αποκτησουμε ολα σε συντομο χρονο ..

η τεχνολογια μας ποναει οταν μας οδηγει στη ζωη μας !
δηλ, 1 παραδειγμα ...
αν πεσουμε με τα μουτρα στη δουλεια για να αποκτησουμε οτι χαι τεκ συσκευη η αυτοκινητο βγαινει καθε χρονο και δεν εχουμε χρονο να ασχοληθουμε με την οικογενεια μας γιατι οι καρτες ειναι χρεωμενες και οι δοσεις τρεχουν τοτε απλα ειμαστε αρωστοι και θυματα του καταναλωτισμου που προκαλει η τεχνολογια σε καθε εμφανιση της !!

ειναι δυσκολο να μη βαλεις στο ματι μια συσκευη που ποθεις εδω και καιρο ...........:ADFADF1::ADFADF1:

Πες το ψέματα.
Εδώ βλέπω παιδιά μόλις μια δεκαετία μικρότερα κι έχουν γνώσεις που με τρομάζουν, ειδικά πάνω στα πισιά...
Στα πισιά μπορεί αλλά τά "διαφανή" τά λένε διαφανές καί αν τά ρωτήσεις ποιός εγραψε τούς "Ελεύθερους Πολιορκημένους" η τό ¨Φτωχούλη του Θεού¨ θά σου απαντήσουν μέ διστακτικότητα ο Φοίβος...πάντα κρατάνε καί μιά πισινή....( Λές νάναι τού Δάντη , κι αυτό ?...)....

Οι τότε 50αρηδές καί πιό πολύ οι εξηντάρηδες μάς καμαρώνανε πού κατεβαίνοντας στίς πορείες συνεχίζαμε τόν αγώνα τους γιά ενα καλύτερο αύριο. Νοιώθανε οτι τά χρόνια πού ξόδεψαν στίς φυλακές καί στά ξερονήσια δέ πήγανε στό βρόντο. Βλέπανε μέ καμάρι τά παιδιά τους νά παλεύουν γιά ιδέες καί ιδανικά στούς δρόμους καί στά εκπαιδευτικά ιδρύματα , νά μιλάνε σωστά Ελληνικά μέ λόγο εύστοχο καί περιεκτικό κι οχι νά μαιμουδίζουνε μέ greeklish βρυχιθμούς καί συμπεριφορές αδερφίστικες. Εμείς του "εξήντα οι εκδρομείς" διαπαιδαγωγηθήκαμε μέ Νέο Κύμα , μέ Μίκη , Μάνο , Λοίζο , Κηλαηδόνη , Λεοντή , Μαρκόπουλο , Ζωγράφο , Αργύρη , Σαββόπουλο , Τζαβέλλα , Αρλέτα , Μικρούτσικο ,Κηπουργό , Ανδριόπουλο κι οχι μέ "τιτάνες" τής Τέχνης τύπου Φοίβου , Δάντη , Βίσση καί "μελάτους" κουραδόμαγκες μέ ξύλινα σπαθιά καί αλλα αξεσουάρ....

Στα πισιά μπορεί αλλά τά "διαφανή" τά λένε διαφανές καί αν τά ρωτήσεις ποιός εγραψε τούς "Ελεύθερους Πολιορκημένους" η τό ¨Φτωχούλη του Θεού¨ θά σου απαντήσουν μέ διστακτικότητα ο Φοίβος...πάντα κρατάνε καί μιά πισινή....( Λές νάναι τού Δάντη , κι αυτό ?...)....

Πες το ψέματα...

Αλλά όπως και να έχει μην είστε αυστηροί με τους νεότερους, κρύβουν εκπλήξεις!

Μ' αρέσει πάντως που έχει τύχει να δω ακόμα και στους 18χρονους σκεπτόμενα άτομα. Μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο και τα διαβάσματα, αλλά αν δεν έχεις τον τρόπο σκέψης, τι να λέμε...

Μηπως εγω ηξερα
Γιατι υπαρχει και τωρα ?

λεγοταν Champion JACK DUPREE

O,τι θέλετε λέτε εδώ μέσα , σ' αυτό το θρεντ , μου φαίνεται . Η Θεσσαλονίκη γνώριζε τα blues ήδη από το 75 - γιατί τουλάχιστον κι εγώ κι αυτοί που ήξερα τα ακούγαν από τότε - η ελληνική τηλεόραση είχε δείξει φιλμάκι με τον Champion Jack Dupree- τον ΗΧΟ και το ΠΟΠ και ΡΟΚ από τότε τα αγοράζαμε - το δε 1985 είχαμε προ πολλού ξεπεράσει τα blues γιατί μας είχανε ξεστραβώσει χιλιάδες άλλα καινούργια πράγματα. Εγώ τουλάχιστον το 85 είχα ήδη περάσει στους Chrome , This Heat , Rip Rig and Panic , Pop Group και δεν συμμαζεύεται .

Αντε να συνέλθουμε λίγο.:Banane0: