Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Re: Απάντηση: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

...................................................................................
Είμαι κατασυγκινημένος σήμερα...
Παίζει κι αυτή η ρημάδα η έξοδος των Άβατον και κοντεύουν να με πάρουν τα ζουμιά... :hahaha: :bigcry:

Τι καλύτερο. Τα συναισθήματα να κορυφώνονται και οι αισθήσεις να απολαμβάνουν. Ειλικρινά εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα τέτοια!!!
Να 'σαι ευτυχισμένος εσύ και οι δικοί σου. Χρόνια Πολλά! :ernaehrung004:

Τρίτες εντυπώσεις...

Παραμονή της γνωστής γιορτής που οι περισσότεροι αφήνουμε τα specs, τις λάμπες και τους τοροειδείς, και πιάνουμε τα τριαντάφυλλα, τα γλυκά και τα αρκουδάκια (εγώ τη γλίτωσα φέτος :D), θα δηλώσω παράφορα ερωτευμένος!
Ενώπιον λοιπόν των αγαπημένων μου συμφορουμιτών, ορκίζομαι πίστην εις το νέο ηχοσύστημα για αρκετά χρόνια από αυτά που έρχονται (καλά να μας έχει ο Θεός μόνο).

Για τον ενισχυτή τι άλλο να πω;
Όπου κι αν βρεθώ μέσα στο σπίτι είναι πια sweet spot.
Σε χαμηλή ένταση να παίζω και να κάθομαι στο υπνοδωμάτιο, αυτό που φτάνει στα αυτιά μου, αγγίζει κατευθείαν ψυχή και καρδιά.
Τρομερά άμεσος.

Δυο πράγματα που μου έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι αφενός το πως μπορεί να είναι τόσο εκτεταμένος ψηλά, τόσο βαθύς και κοντρολαρισμένος χαμηλά, και παράλληλα απόλυτα ισορροπημένος στο σύνολο του φάσματος...
και αφετέρου, πως μπορεί να έχει τέτοια ανάλυση και διαφάνεια, και παράλληλα να είναι μαλακός σαν λάμπα... :chinscratch:

Φαντάζομαι ότι οι :grandpa: και :lehrer: την έχουν την απάντηση..!
Ο ίδιος πάντως, αν και γνώριζα ότι αυτά ακριβώς ψάχνω, επιφυλασσόμουν να τα ζητήσω από αντιπροσώπους, πωλητές κλπ με το φόβο απαντήσεων όπως "τι λες αγόρι μου, δεν υπάρχουν αυτά...ή το ένα θα έχεις ή το άλλο", ή "μάτσαρε λάμπα με ss και που ξέρεις...μπορεί", ή "υπάρχει...πήγαινε πούλα το σπίτι σου και έλα να το αγοράσεις"!

Περί επάρκειας νομίζω έγραψα ξανά... Δεν γνωρίζω ακριβώς τι χωρητικότητες έχει (δεν έχω μανουάλι) αλλά είναι κουλ από κάθε άποψη.
Είναι αλφαταξικό βρε παίδες το μηχάνημα; Η θερμοκρασία του είναι παρα πολύ νορμάλ...
Έβαλα το χέρι μου στην πάνω πλευρά του σασί και δεν έχει διαφορά από οποιονδήποτε άλλο ΑΒ ss έχω πιάσει (σημειωτέον ότι παίζει ασταμάτητα τις τελευταίες 30+ ώρες).

Η δε ποιότητα κατασκευής του είναι πιστεύω υπεράνω κριτικής. Κι από τις φωτογραφίες μπορεί να το καταλάβει κανείς.
Ίσως όχι από τις δικές μου, αλλά υπάρχουν αρκετές πιο κατατοπιστικές επ' αυτού στο διαδίκτυο
(σόρυ γκάιζ, μάλλον δεν θα ανεβάσω άλλες. Το μηχάνημα είναι κτηνάκι και δεν μπορώ να το μετακινώ εύκολα).

Εν κατακλείδι...

Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος ολοκληρωμένος στην κατηγορία του ή ένας από τους καλύτερους ανεξαρτήτου τιμής (και να σας πω την αλήθεια, είμαι τόσο ευχαριστημένος που δεν με ενδιαφέρουν κιόλας τέτοιου είδους επιβεβαιώσεις), είναι όμως σίγουρα μια εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη πρόταση για την οποία έχω την αίσθηση ότι τιμά και το τελευταίο σεντ από τα ευρά που ζητάει.
(Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα μπορούσε εύκολα να ζητάει και περισσότερα...)

Άν μου έλεγε η Audia να του βρω ένα σλόγκαν ή να τον περιγράψω σε μια φράση, αυτό που θα έλεγα είναι...flesh & bone.
Πραγματικά νοιώθω ότι η μουσική μου απέκτησε σάρκα και οστά!

Να είστε όλοι καλά και να έχετε απολαυστικές ακροάσεις! :music-smiley-004:

Last edited:
Ευχαριστώ Γιώργη!

Τον άκουσα και τον AF3 και ήταν μακράν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει στην κατηγορία του :a0210:!
Για τον 1 δεν μπορώ να πω σίγουρα, μια που δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ενισχυτικά αυτής της τιμής.
Ο 3 όμως στέλνει πραγματικά για σπίρτα ακόμα και ακριβότερα μηχανήματα.

Τα ClearAudio τι απέγιναν φίλε; Πολύ στα χαλβάδιαζα αλλά μας έφαγε η...κρίση!

Καλοάκουστος και χρόνια πολλά και πολύ μουσικά!

Και να προσθέσω: από πού, καθώς στο σάιτ της Audioevolution φαίνεται μόνο ο AF3;

Re: Απάντηση: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Ευχαριστώ Γιώργη!

Τον άκουσα και τον AF3 και ήταν μακράν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει στην κατηγορία του :a0210:!
Για τον 1 δεν μπορώ να πω σίγουρα, μια που δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ενισχυτικά αυτής της τιμής.
Ο 3 όμως στέλνει πραγματικά για σπίρτα ακόμα και ακριβότερα μηχανήματα.

Τα ClearAudio τι απέγιναν φίλε; Πολύ στα χαλβάδιαζα αλλά μας έφαγε η...κρίση!

Φώναζέ με Τζο όπως όλοι οι φίλοι, για να μην μπερδεύεσαι.

Ο AF3 όντως είναι αποκάλυψη στην κατηγορία μέχρι 2000 ευρώ, αρκεί τα ηχεία να μην απαιτούν πολλά ρεύματα. Π.χ. τα ATC SCM40 τον κατάπιαν. Αντίθετα τα βελτιωμένα Heresy κελάηδησαν με τον AF3, με έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που περιέγραψες κι εσύ (όγκος χαμηλού-ρυθμός-ανάλυση-με περιρρέουσα γλυκύτητα).

Τα Clearaudio ανήκουν σε υψηλότερη κατηγορία και τιμής και ήχου. Φαντάζομαι, χωρίς να τα έχω ακούσει δίπλα-δίπλα, ότι ο ήχος τους θα είναι παρόμοιος με τον Audia Flight pre και 50 (2x50 τάξης Α).

Ακόμη στις αγγελίες είναι τα Clearaudio. Ας όψεται η κρίση που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο, αλλιώς θα είχαν φύγει ακαριαία σε αυτήν την τιμή.

Αν και ετεροχρονισμενα θα ηθελα να ευχηθω κι εγω χρονια πολλα και ''μουσικα''!

Με γειες τα καινουρια Watt! Φιλε wahrheit εχεις ενα εξαιρετικο συστημα!
Και ο ενισχυτης αλλα και τα ηχεια ειναι πολυ σοβαρα μηχανηματα και σιγουρα θα εχεις και εξαιρετικο δεσιμο θελω να πιστευω. Αν δε κανω λαθος για πηγη χρησιμοποιεις καποιον σκληρο δισκο η media player με dac η οχι;

Απάντηση: Re: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Φίλε wahrheit242 μπορείς να μας πείς διαφορές μεταξύ των AF1 και AF3 αν θυμάσαι? Με ενδιαφέρουν και οι δυο ενισχυτές και θα πάω σε έναν εκ των δυο οπότε καταλαβαίνεις....

Ο AF1 είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός ΑF pre & 50 σε έκδοση ολοκληρωμένου.
Σχόλια χρηστών -για τους τελικούς κυρίως- υπάρχουν κι εδώ http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?aamps&1241699306
Τα Α/Β τεστ που άκουσα ήταν με διαφορετικά μηχανήματα (ΑF1 με "χ", AF3 με "ψ") και ηχεία, οπότε θα αποφύγω αυθαίρετες συγκρίσεις.
Αυτά που μου φάνηκαν πιο στάνταρ είναι το drive (ικανότερο στον AF1), μεγαλύτερο authority που λένε και οι "φίλοι" μας οι αμερικανοί,
και ίσως ο 1 να ήταν και λιγάκι πιο "μαλακός", αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γι' αυτό.
Ο AF3 πάντως οδήγησε ηχείο δαπέδου πολλαπλάσιας τιμής με απόλυτη επιτυχία, και στα αυτιά μου ήταν καθαρότερος και πειστικότερος
από τον μεγαλύτερο (σε ονομαστική ισχύ) και ακριβότερο..."ψ".

χρονια πολλα και καλοριζικος!

ποσο σου πηγε,αν επιτρεπεται?

Σ' ευχαριστώ πολύ Λάκη!

Επιτρέπεται αλλά είναι λίγο μπλεγμένη η ιστορία για να σου εξηγήσω.
Δεν ήταν πάντως αυτό που λέμε "αγορά καινούργιου - σφραγισμένου".
Καινούργιος πρέπει να παίζει κάπου στο 6χίλιαρο αν δεν κάνω λάθος.

Καλοάκουστος και χρόνια πολλά και πολύ μουσικά!

Και να προσθέσω: από πού, καθώς στο σάιτ της Audioevolution φαίνεται μόνο ο AF3;

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Η Audioevolution είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος, συνεπώς ό,τι θελήσεις σχετικό με Audia εκεί θα απευθυνθείς.
Προσωπικά δεν γνωρίζω γιατί δεν εμφανίζεται ο AF1 στο σάιτ.
Ίσως να μην υπάρχει απόθεμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Καλύτερα όμως να μιλήσεις κατευθείαν με τον αντιπρόσωπο...

Φώναζέ με Τζο όπως όλοι οι φίλοι, για να μην μπερδεύεσαι.

Ο AF3 όντως είναι αποκάλυψη στην κατηγορία μέχρι 2000 ευρώ, αρκεί τα ηχεία να μην απαιτούν πολλά ρεύματα. Π.χ. τα ATC SCM40 τον κατάπιαν. Αντίθετα τα βελτιωμένα Heresy κελάηδησαν με τον AF3, με έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που περιέγραψες κι εσύ (όγκος χαμηλού-ρυθμός-ανάλυση-με περιρρέουσα γλυκύτητα).

Τα Clearaudio ανήκουν σε υψηλότερη κατηγορία και τιμής και ήχου. Φαντάζομαι, χωρίς να τα έχω ακούσει δίπλα-δίπλα, ότι ο ήχος τους θα είναι παρόμοιος με τον Audia Flight pre και 50 (2x50 τάξης Α).

Ακόμη στις αγγελίες είναι τα Clearaudio. Ας όψεται η κρίση που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο, αλλιώς θα είχαν φύγει ακαριαία σε αυτήν την τιμή.

Σόρυ ρε Γιάννη... Τά 'χω χάσει απ' τη χαρά μου μάλλον!

Ηχεία που βρήκες να τον βάλεις αδερφέ μου (και νόμιζα ότι μόνο εγώ δεν κάνω ρεαλιστικούς συνδυασμούς!!! :stupido2:)

Το 203/2 τό 'ζμπρωξε μια χαρά πάντως ;)

Ο συνδυασμός AF1 και Fontaine είναι υπέροχος και "έδειξε" και το ντακάκι που μου πρότεινες και πήρα.
Απολαυστικός ήχος... Χάνω χωροχρόνο πολύ εύκολα πια!

Αμαρτία γμτ για τα Clearaudio να βρίσκονται ακόμα στις αγγελίες...

Αν και ετεροχρονισμενα θα ηθελα να ευχηθω κι εγω χρονια πολλα και ''μουσικα''!

Με γειες τα καινουρια Watt! Φιλε wahrheit εχεις ενα εξαιρετικο συστημα!
Και ο ενισχυτης αλλα και τα ηχεια ειναι πολυ σοβαρα μηχανηματα και σιγουρα θα εχεις και εξαιρετικο δεσιμο θελω να πιστευω. Αν δε κανω λαθος για πηγη χρησιμοποιεις καποιον σκληρο δισκο η media player με dac η οχι;

Ευχαριστώ Πάνο!
Όντως όπως τα λες είναι... καλά μηχανήματα και (επιτέλους) σωστό δέσιμο!
Πηγή έχω το AppleTV (160GB) με ένα diy dac Wolfson (x4).
Πολύ τεμπέλης όπως κατάλαβες για "σήκω-κάτσε" με cds...
Άσε που είναι και οικονομικά πιο συμφέρουσα λύση. Τί cdplayer θα έπαιρνα με 500 ευρώ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Ευχαριστώ Πάνο!
Όντως όπως τα λες είναι... καλά μηχανήματα και (επιτέλους) σωστό δέσιμο!
Πηγή έχω το AppleTV (160GB) με ένα diy dac Wolfson (x4).
Πολύ τεμπέλης όπως κατάλαβες για "σήκω-κάτσε" με cds...
Άσε που είναι και οικονομικά πιο συμφέρουσα λύση. Τί cdplayer θα έπαιρνα με 500 ευρώ;

Δεν εχεις κι αδικο! Κι εγω εχω περιπου 1 χρονο που εχω προσθεσει στο συστημα ενα σκληρο δισκο 1ΤΒ και το λαπιτοπι μου και εχω βολευτει πολυ! Αν και ειμαι βυνηλιολατρης και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Απλα τελευταια κατι η κριση κατι τα καινουρια ηχεια που πηρα εχω αμελησει το αναλογικο set up το οποιο χριζει επιγουσας συντηριση - αναβαθμισης οπως π.χ. κεφαλη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Δεν εχεις κι αδικο! Κι εγω εχω περιπου 1 χρονο που εχω προσθεσει στο συστημα ενα σκληρο δισκο 1ΤΒ και το λαπιτοπι μου και εχω βολευτει πολυ! Αν και ειμαι βυνηλιολατρης και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Απλα τελευταια κατι η κριση κατι τα καινουρια ηχεια που πηρα εχω αμελησει το αναλογικο set up το οποιο χριζει επιγουσας συντηριση - αναβαθμισης οπως π.χ. κεφαλη.

Α πα πα φίλε! Δεν μπλέκω με τέτοια πράγματα για 150 βινύλια συλλογή.
Έχω ήδη πει το ρούχο ρουχαλάκι, τη γκόμενα γκομενάκι και αρκετές φορές και το ψωμί ψωμάκι, για να φτιάξω ό,τι έφτιαξα έως τώρα.
Κλείνω τα...αυτιά του μυαλού μου όταν θυμάμαι πόσο ωραία έπαιζαν τα 45άρια βινύλιά μου.
Δεν είμαι για Michell και Kuzma τώρα... :hanged:

Κεφάλα ε; Χμ... :chinscratch:
Ένας κολλητός τρελοβινυλιάκιας (με περιορισμένο μπάτζετ κι αυτός πλέον, λόγω του ότι γίναμε προσφάτως...συνάδελφοι) πήρε τη Denon DL304 και είναι πολύ ευχαριστημένος.

Εγω την αρχη την εχω κανει με το βινυλιο εδω και καιρο αλλα εγω δε μπορω να κλεισω τα αυτια μου ευτυχως στον αναλογικο ηχο.

Παντως οι κοποι σου απεδωσαν και με το παραπανω!:2thumb22sup:

τσ τσ τσ...ο εβραιος που πηγε ωρε?...που ειναι οι γλυκες για τον ααρονακο ωρε?..αχ αχ αχ..αυτα τα νιατα... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλοφαγωμενος φιλε! Δωστου!:ernaehrung004::Banane0:

Εγω την αρχη την εχω κανει με το βινυλιο εδω και καιρο αλλα εγω δε μπορω να κλεισω τα αυτια μου ευτυχως στον αναλογικο ηχο.

Παντως οι κοποι σου απεδωσαν και με το παραπανω!:2thumb22sup:

Ε άμα έχεις κάνει την αρχή... τελείωσες!!!

τσ τσ τσ...ο εβραιος που πηγε ωρε?...που ειναι οι γλυκες για τον ααρονακο ωρε?..αχ αχ αχ..αυτα τα νιατα... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Καλοφαγωμενος φιλε! Δωστου!:ernaehrung004::Banane0:

Πήγε να ζμπρώξει Δανέζες που του ταιριάζουν καλύτερα! Οι γλύκες ήταν με τα παλιά ηχεία...
Matching über alles: Σβαρτζενέγκερ με Νίλσεν και Μαστρογιάννι με Παππά... Έτσι λέει η λογική Σίφη μ'!

Πού χάθηκες εσύ; Τι φτιάχνουν πάλι τα χεράκια σου;

Οταν στρώσει το νέο σου απόκτημα θα κάνεις και μια σύγκριση με το σετάκι pro-τελικό που έχεις αν γίνεται?

Ο ενισχυτής είναι στρωμένος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό φίλε (άσε που δεν το έχω το σετάκι πια...)
Δες το αστειάκι που έκανα προηγουμένως και θα καταλάβεις το γιατί... ;)

Μιλάμε για μηχανήματα διαφορετικής φιλοσοφίας και ηχητικής ταυτότητας.
Θα μπορούσα να γράψω τα χαρακτηριστικά του κάθε μηχανήματος με δεδομένο ότι έχουν ματσαριστεί σωστά
(και αυτό το "σωστά" προυποθέτει διαφορετικά ηχεία για το κάθε μηχάνημα).

Ειμαι κι εγω σε αναζητηση για ενισχυτικα για τα καινουρια μου ηχεια και εχω ακουσει πολυ καλα λογια και μπορω να πω οτι θα με ενδιεφερε παρα πολυ ενας audia flight one.