- 26 February 2009
- 2,609
1ας μηνας κ 5 μερες απο τη στιγμη που εστειλα την τηλεοραση για σονυ...10+ μερες περιμενω την καινουρια τηλεοραση που μου εχει υποσχεθει η σονυ...προβλημα με τη μεταφορικη εταιρια η προφαση.. Και ολα αυτα εν μεσω καλοκαιριου..
Εχω και την αλληλογραφια απο την γ.γ.Καταναλωτη, οπου αναφερονται συγκεκριμενοι νομοι, και το δικαιωμα μου για υπαναχωρηση. Αν βρεθει τροπος, θα το σκαναρω.
Βεβαια το μπακαλικο, το you.gr, δεν ασχοληθηκε με τπτ, απ τη στιγμη που πηρε τα λεφτα. Και εξακολουθει να μην ασχολειται.
Ωραιες καταστασεις.
Νίκο, εγώ μετά από 2 καταγγελίες και 1 δικαστήριο από το 2005 και μετά, έχω καταλήξει ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Η κυβέρνηση υποστηρίξει ανοιχτά τις εταιρίες σε βάρος του καταναλωτή, και οι εταιρίες το ξέρουν.
Δυστυχώς, ΔΕΝ φοβούνται τίποτα. Ούτε την δημοσιοποίηση. Εγώ ελπίζω να γυρίσει το κράτος στην πριν την 2004 λειτουργία του (που μόλις λάμβαναν την καταγγελία οι εταιρίες σε έπαιρναν άμεσα τηλέφωνο και το θέμα λυνόταν άμεσα), αλλά μάλλον ονειρεύομαι...![]()
Το έτος δεν είναι τυχαίο, αναφέρομαι στην αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας. Μετά την αλλαγή αυτή έχω παρατηρήσει δραματική αλλαγή στην συμπεριφορά της γενικής γραμματείας καταναλωτή και στην συμπεριφορά των εταιριών. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που υποθέτω ότι έχει βγει εγκύκλιος (που φυσικά εγώ δεν μπορώ να βρω) να συμπεριφέρονται οι υπηρεσίες με τρόπο αδρανή που αποτρέπει τον αγοραστή να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Αυτή η υπόθεση προκύπτει από τις δικές μου 3 εμπειρίες, αλλά και από αυτά που διαβάζω στα διάφορα fora. Αν κάποιος θέλει να το δει κομματικά, φυσικά και μπορεί να το κάνει, όμως υπάρχουν και τα γεγονότα. Εκτός από έγγραφο που μου έδωσαν από την γενική γραμματεία προστασίας καταναλωτή ότι είναι αναρμόδιοι (!) το 2006, μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε τηλέφωνο στο 1520 και να μιλήσει για 2 έτη από τον νόμο 3043/2002. Θα του πουν ψέματα ότι η οδηγία δεν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και ότι υπάρχει μόνο η εγγύηση (μια δοκιμή θα πείσει όποιον έχει απορία).
Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η γραμματεία δεν έχει βοηθήσει κανέναν να λύσει το πρόβλημά του μέσα από καταγγελία. Εσείς θυμάστε κάποια περίπτωση;
Και μην νομίζετε ότι αυτά τα λέω μόνο εδώ. Από την απογοήτευση που η γραμματεία δεν κάνει τίποτα για το χαλασμένο που PS3 (περίπτωση που ο συνήγορος του καταναλωτή έβαλε στο αρχείο (!) ) έστειλα e-mail στον Χατζηδάκη (υπουργός ανάπτυξης) που του περιέγραφα το πρόβλημα. Καλά, απάντηση δεν πήρα, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει και τίποτα. Τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλω δηλαδή από αυτά, πέρα του ότι υπάρχει πολιτική βούληση κάλυψης των εταιριών εναντίων του καταναλωτή;
Κανονικά θα έπρεπε να εξετάσει την λειτουργιά των ανεξάρτητων αρχών και της γραμματείας εισαγγελέας, αλλά εδώ που ζούμε...
Όχι ακριβώς. Διαμαρτυρήθηκα για το γεγονός ότι η γραμματεία δεν βοηθάει τους πολίτες να διεκδικήσουν αυτά που τους δίνει ο νόμος. Και ότι ουσιαστικά η γραμματεία προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες λέγοντας ψέματα. Δεν εξειδίκευσα σε συγκεκριμένη περίπτωση. Εγώ προσπάθησα να τον ενημερώσω ότι απλά η γραμματεία του δεν δουλεύει σωστά, σε περίπτωση που το αγνοεί (καθώς δεν είμαι σίγουρος ότι οι υπουργοί γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται από κάτω). Θεωρείς ότι έπραξα λάθος;
[Αν σου πω ότι πριν στείλω το e-mail στον Χατζηδάκη το είχα καταθέσει *εγγράφως* στην ίδια την γραμματεία και τους τα έλεγα, μου απάντησαν ότι οι κατηγορίες ελέχθησαν και δεν ισχύουν, και μετά ζήταγα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον γενικό γραμματέα (νομίζω Σκορδάς λέγονταν τότε) τον οποίο δεν μου έδωσαν φυσικά ποτέ; Λογικό δεν είναι να στείλω e-mail; Αφού είναι άνθρωπος της τεχνολογίας και έχει blog...]
Πάντως εκεί στην γραμματεία είναι απίστευτοι. Μόλις μίλαγα με έναν, και μόλις του είπα ότι η απάντηση της σόνυ ουσιαστικά δεν απαντά στην ερώτησή μου, άρχισα να ακούω τους όρους "εγγύηση", "προϊόντα αιχμής", "συνήγορο καταναλωτή"... Συμφωνήσαμε να στείλω άλλο ένα αίτημα... (!)
[Φαίνεται ότι τα αιτήματα έχουν συγκεκριμένο κύκλο: κάνεις ένα, ρωτάνε την εταιρία, απαντά κάτι άσχετο (μέχρι και κυρία Μερκενίδου με είπανε πριν με πούνε Περταση) στο κοινοποιούν και το θέμα κλείνει... Για να πας παρακάτω, θες νέο αίτημα... Μάλιστα, είπατε τίποτα;
]
Τέλος και χωρίς να παρεξηγηθώ, all time classic θεωρώ το να δώσεις 450 ευρώ να αγοράσεις κάτι που θα χαλάσει σίγουρα, και όταν χαλάσει να δώσεις άλλα 300 για να σου δώσουν ένα ανακατασκευασμένο.
Όχι ακριβώς. Διαμαρτυρήθηκα για το γεγονός ότι η γραμματεία δεν βοηθάει τους πολίτες να διεκδικήσουν αυτά που τους δίνει ο νόμος. Και ότι ουσιαστικά η γραμματεία προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες λέγοντας ψέματα. Δεν εξειδίκευσα σε συγκεκριμένη περίπτωση. Εγώ προσπάθησα να τον ενημερώσω ότι απλά η γραμματεία του δεν δουλεύει σωστά, σε περίπτωση που το αγνοεί (καθώς δεν είμαι σίγουρος ότι οι υπουργοί γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται από κάτω). Θεωρείς ότι έπραξα λάθος;
[Αν σου πω ότι πριν στείλω το e-mail στον Χατζηδάκη το είχα καταθέσει *εγγράφως* στην ίδια την γραμματεία και τους τα έλεγα, μου απάντησαν ότι οι κατηγορίες ελέχθησαν και δεν ισχύουν, και μετά ζήταγα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον γενικό γραμματέα (νομίζω Σκορδάς λέγονταν τότε) τον οποίο δεν μου έδωσαν φυσικά ποτέ; Λογικό δεν είναι να στείλω e-mail; Αφού είναι άνθρωπος της τεχνολογίας και έχει blog...]
Πάντως εκεί στην γραμματεία είναι απίστευτοι. Μόλις μίλαγα με έναν, και μόλις του είπα ότι η απάντηση της σόνυ ουσιαστικά δεν απαντά στην ερώτησή μου, άρχισα να ακούω τους όρους "εγγύηση", "προϊόντα αιχμής", "συνήγορο καταναλωτή"... Συμφωνήσαμε να στείλω άλλο ένα αίτημα... (!)
[Φαίνεται ότι τα αιτήματα έχουν συγκεκριμένο κύκλο: κάνεις ένα, ρωτάνε την εταιρία, απαντά κάτι άσχετο (μέχρι και κυρία Μερκενίδου με είπανε πριν με πούνε Περταση) στο κοινοποιούν και το θέμα κλείνει... Για να πας παρακάτω, θες νέο αίτημα... Μάλιστα, είπατε τίποτα;
]
Τέλος και χωρίς να παρεξηγηθώ, all time classic θεωρώ το να δώσεις 450 ευρώ να αγοράσεις κάτι που θα χαλάσει σίγουρα, και όταν χαλάσει να δώσεις άλλα 300 για να σου δώσουν ένα ανακατασκευασμένο.
1ας μηνας κ 5 μερες απο τη στιγμη που εστειλα την τηλεοραση για σονυ...10+ μερες περιμενω την καινουρια τηλεοραση που μου εχει υποσχεθει η σονυ...προβλημα με τη μεταφορικη εταιρια η προφαση.. Και ολα αυτα εν μεσω καλοκαιριου..
Εχω και την αλληλογραφια απο την γ.γ.Καταναλωτη, οπου αναφερονται συγκεκριμενοι νομοι, και το δικαιωμα μου για υπαναχωρηση. Αν βρεθει τροπος, θα το σκαναρω.
Βεβαια το μπακαλικο, το you.gr, δεν ασχοληθηκε με τπτ, απ τη στιγμη που πηρε τα λεφτα. Και εξακολουθει να μην ασχολειται.
Ωραιες καταστασεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.