Αγγίζοντας τα 16

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
H "αναβάθμιση" έγινε για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να δοκιμάσω τα όρια του τόξου, το οποίο πλέον φτάνει τις 50 μοίρες και ο δεύτερος ήταν η περιέργεια μου για τη συνεργασία 4 διακοπτών Diseqc 2.0 με τον διαχειριστή διακόπτη Diseqc 1.1
Τελικά είδα σήμα σε όλους τους δορυφόρους από 7W έως 42Ε και ο συνδυασμός των διακοπτών λειτούργησε άψογα τόσο στον Dreambox 800 (Enigma 2) όσο και στον Dreambox 7020 (Enigma 1)
Στην φωτογραφία λείπουν δύο lnb, τα οποία προστέθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο (7-8W & 36E)

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00043_1_14&2_lnb700X675.jpg
    DSC00043_1_14&2_lnb700X675.jpg
    124.6 KB · Views: 509
  • DSC00040_1_700X675.jpg
    DSC00040_1_700X675.jpg
    145.3 KB · Views: 501
και κατεβαινουν ολες οι δεσμες Αlex? και χρηματικα ποσο θα κοστιζε ενα τετοιο εγχειρημα?

Κατεβαίνουν οι δέσμες που μπορεί να κατεβάσει ένα κάτοπτρο 1 - 1.10 περίπου.
Το κόστος είναι σημαντικό, αλλά αν οι προσθήκες γίνουν σταδιακά δεν γίνεται αντιληπτό..

H "αναβάθμιση" έγινε για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να δοκιμάσω τα όρια του τόξου, το οποίο πλέον φτάνει τις 50 μοίρες και ο δεύτερος ήταν η περιέργεια μου για τη συνεργασία 4 διακοπτών Diseqc 2.0 με τον διαχειριστή διακόπτη Diseqc 1.1
Τελικά είδα σήμα σε όλους τους δορυφόρους από 7W έως 42Ε και ο συνδυασμός των διακοπτών λειτούργησε άψογα τόσο στον Dreambox 800 (Enigma 2) όσο και στον Dreambox 7020 (Enigma 1)

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια ? Τώρα έχω την απάντηση.:flipout:
Ωραίος Άλεξ, τις ξεφτίλισες τις προδιαγραφές λήψης του Τ90 που μιλάνε για
42 άντε 45 μοίρες το πολύ.
Να σε τσιγκλίσω λίγο?:grinning-smiley-043
Βλέπω λίγο λαμάκι να προεξέχει από τις 42 Ε !
Δεν δοκιμάζεις και τις 45 ?
Έφτιαξες και την κλίση της μπάρας που λέγαμε για μέγιστες λήψεις ή έχουμε ακόμα ψωμί ?

Re: Απάντηση: Re: Αγγίζοντας τα 16

Κι όμως δυό κλικ κάνουν διαφορά αν είσαι οριακός ;)

Μια ερώτηση?
Μπορείς σε ένα κάτοπτρο σταθερό να "χωρέσεις" 2 lnb στις 28,2 & 28,5 έστω και slim ,και πόσο μέγεθος πρέπει να έχει για να το πετύχεις?
Μιλάω για βέλτιστη πάντα λήψη και των 2 .

Υπάρχουν κάτι slim lnb ακριβώς γι αυτές τις δουλειές. Δεν γνωρίζω όμως στην πράξη αν μπορούν να χωρέσουν τόσο κοντινές μοίρες, διότι εγώ παίζω με "κινητό" πιάτο.

Τάσο, δεν υπάρχει τίποτα για αυτές τις περιπτώσεις. Στήνεις το Lnb στη μέση ή εκεί που έχεις τις περισσότερες απώλειες και συμβιβάζεσαι με τη γειτονική θέση που αδικείς.

Απάντηση: Re: Αγγίζοντας τα 16

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια ? Τώρα έχω την απάντηση.:flipout:
Ωραίος Άλεξ, τις ξεφτίλισες τις προδιαγραφές λήψης του Τ90 που μιλάνε για
42 άντε 45 μοίρες το πολύ.
Να σε τσιγκλίσω λίγο?:grinning-smiley-043
Βλέπω λίγο λαμάκι να προεξέχει από τις 42 Ε !
Δεν δοκιμάζεις και τις 45 ?
Έφτιαξες και την κλίση της μπάρας που λέγαμε για μέγιστες λήψεις ή έχουμε ακόμα ψωμί ?
Λευτέρη, οι επεκτάσεις έγιναν με το μάτι γιατί ακόμα δεν έχω καταλήξει σε πεδιόμετρο.
- Θέλω συνεργάτη για μικροσυντονισμούς και επέκταση στις 45 Ε. Λογικά η Ευρωπαική δέσμη θα βγαίνει :blink:

Απάντηση: Re: Αγγίζοντας τα 16

Για πες κόστος ?

Λογικά θα σου στοίχισαν πιο πολλά τα LNB από το πιάτο.
Αυτό εννοείται. 16 lnb πάνω κάτω 10 το καθένα. Μεταξύ αυτών και τρία διπλά με παραπάνω κόστος.
Οι διακόπτες της Spaun είναι ακριβοί, αλλά τους αγοράζεις μια φορά (αν δεν πάθουν κάτι)
Επειδή όμως τα υλικά έχουν αγοραστεί σταδιακά, δεν έχω συγκρατήσει συνολικό κόστος.

Αλεξανδρε δε χρειαζεται να σου εκφρασω τον ενθουσιασμο μου για την εγκατασταση που εκανες. Καποτε ακουγαμε οτι αυτες οι κεραιες δεν κανουν για την Ελλαδα. Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις απαιτειται μεγαλυτερη κεραια αλλα πλεον τοσες συχνοτητες λαμβανονται ανετα και με Τ90, ειδικα στην Θεσ/κη.

Για θυμησε μου λιγο γιατι δεν το βλεπω και καλα: Το κεντρικο LNB κοιταει 19.2Ε ?

Δηλαδή δεν αξίζει κανείς να το πάρει εάν μένει Αθήνα?

Για πείτε γιατί είμαι έτοιμος για την αγορά του.

Χα, χα λέω να περάσω μερικές μέρες στην ταράτσα !!!

Last edited:
Σε δύσκολες περιοχές είναι αυτονότητο το μεγαλύτερο πιάτο (και κινητό αν έχεις χόμπυ) που θέλει μάστορα με γνώσεις να στηθεί και όχι με γνώμονα εμπορικά πράγματα κλπ. βαλε και σύ αξίζει (για να σου πάρουμε τα λεφτά).

Βέβαια η δορυφορική ζητά πάντα χρόνο,χρήμα (και χώρο αν μένεις με άλλους) για να είσαι καλυμένος με τις εξελίξεις 100% οπότε κανονίζει αναλογα κανείς...

να δοσω ενα μπραβο στον alex γιααυτην την υπεροχη σταθερη εγκατασταση στο συνολο της και δεν ροτω
λεπτομερειες τι μπορει να κατεβασει και αν χανει καμια δεσμη και τα συναφη
το επιτευμα ειναι σπουδαιο
οσο αναφορα τους φιλους απο Αθηνα και και κατοχους dreambox 500 Και κλωνους ειναι μια καλη κινιση
λογο της δυσκολιας που εχουν με την κινιση του moter 1,2
για διαφορους αλλους δεκτες οποιοι και αν ειναι αυτοι αφου εξεταστει η δυνατοτιτα κινισης 1,2
συνιστω Moter 1.2 με ενα καλο πιατο του 1 μετρου η και μεγαλυτερου ακομα με την προσθικη
actuator
(στην περιπτωση του actuator ισως να βοηθισει και τα dreambox που προανεφερα γιατι οχι)