Αγορά αφυγραντήρα

Και κάτι ακόμα.. όσοι σκέφτεστε για αφυγραντήρα σε εξοχική κατοικία, πως σκέφτεστε να εξασφαλιστείτε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά δεδομένης της απουσίας ανθρώπου? (βραχυκύκλωμα ή φωτιά για παράδειγμα)
 
Πήρα πριν κανένα μήνα τον Meaco DD8L...

Ωραίο πράμα... Ειδικά με το στέγνωμα των ρούχων με έχει σώσει. Καλά για το σπίτι και τις ντουλάπες δεν το συζητάμε... σωτήριο... και μυρωδιές 0.

Σχεδόν λυπάμαι το νερό που πετάω κάθε μέρα, αλλά πλέον δεν έχω τι να το κάνω...
 
Tον OLIMPIA SPLENDID Aquaria Thermo έχω τους τελευταίους μήνες. Εξαιρετικό. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Τα 3,5 λίτρα χωρητικότητας δοχείου απαραίτητα.
 
Γιατί 3,5 και όχι 3 ή 4; Άσε που αν το έχεις σε αποχέτευση δεν υπάρχει πρόβλημα... Τελικά compressor αφυγραντήρας σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία παίζει;
 
το meaco dd8l εχει τρεις σκαλες ρυθμισης του ανεμιστηρα. στην πρωτη σκαλα ( το συμβολο με την μια σταγονα) καταναλωνει 330 watt την ωρα... στην δευτερη σκαλα (το συμβολο με τις δυο σταγονες) και στο στεγνωμα ρουχων καιει 650 watt την ωρα... η διαφορα τους ειναι στην ποσοτητα αερα που τραβαει ανα ωρα. ενας λοιπον τροπος λειτουργιας οπως το εκανα εγω οταν το αγορασα, ειναι στις πρωτες 2 με 3 ημερες να δουλευει στην δευτερη σκαλα με το υγρασιομετρο στο 50% για να δουλευει ολο το 24ωρο ωστε να τραβηξει την υγρασια που τοσο καιρο εχει μαζεψει ο χωρος και μετα να δουλευει στην πρωτη σκαλα ανεμιστηρα και με το υγρασιομετρο στους 60% οποτε τωρα δουλευει οσο χρειαζεται...σε μενα 3-4 ωρες την ημερα για να διατηρει την υγρασια μεχρι 60%. εγω ειχα υγρασια στο σπιτι που εφτανε τους 70-75% και ειχα και υδρατμους και γωνιες με μουχλα. ολα αυτα εξαφανιστηκανε.
 
Ευχαριστώ φίλε μου, κάπως έτσι σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω κι εγώ. Απλά αν μπορώ να το δουλέψω με κομπρέσσορα το προτιμώ γιατί το μόνο του μειονέκτημα (ο θόρυβος) δε με πολυπειράζει, εφόσον δεν κατοικείται συνεχώς το δώμα. Αν όμως δεν έχει απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες πάω για το DD8L (μάλλον εκεί θα πάω να'μαι σίγουρος όπως το βλέπω)...
 
Με όλα στο νορμάλ και τον ιονιστή, είχα μετρήσει κάτι λιγότερο από 1 ΚW αν θυμάμαι καλά τον DD8L

O 2λιτρος κάδος είναι λίγο θέμα, αλλά μετά το αρχικό σόκ και αφού στεγνώσε το σπίτι γεμίζει κάπου στο 10ωρο
 
Σε χώρο με 5-8 βαθμούς Κελσίου αποδίδει εξαιρετικά ο Olimpia Splendid Aquaria Thermo.
Από τα 90% υγρασία την κρατάει σταθερή στα 60% άνετα.
Το στέγνωμα των ρούχων παιχνιδάκι, χωρίς να επιβαρύνεται ο χώρος.
Αν συνδυαστεί και με το ενσωματωμένο αερόθερμο, δημιουργεί και θαλπωρή.
 
Με όλα στο νορμάλ και τον ιονιστή, είχα μετρήσει κάτι λιγότερο από 1 ΚW αν θυμάμαι καλά τον DD8L

O 2λιτρος κάδος είναι λίγο θέμα, αλλά μετά το αρχικό σόκ και αφού στεγνώσε το σπίτι γεμίζει κάπου στο 10ωρο

Δεν είναι και λίγη η κατανάλωση, στα specs στο site λέει 330W στην πρώτη σκάλα ή 650W σε μεγαλύτερη! Μεγάλη διαφορά... Δεν κατάλαβα, όταν λες όλα στο normal σε ποια σκάλα εννοείς; Για το δοχείο δε με πειράζει, θα τον συνδέσω με αποχέτευση.

Μίλησα με τον αντιπρόσωπο πάντως και μου είπε ότι για τη θερμοκρασία που το θέλω (γύρω στους 14 βαθμούς κελσίου) αν πάρω με compressor πολύ απλά θα πετάξω τα λεφτά μου. Οπότε μονόδρομος ο DD8L για τη συγκεκριμένη εταιρία.

Σε χώρο με 5-8 βαθμούς Κελσίου αποδίδει εξαιρετικά ο Olimpia Splendid Aquaria Thermo.
Από τα 90% υγρασία την κρατάει σταθερή στα 60% άνετα.
Το στέγνωμα των ρούχων παιχνιδάκι, χωρίς να επιβαρύνεται ο χώρος.
Αν συνδυαστεί και με το ενσωματωμένο αερόθερμο, δημιουργεί και θαλπωρή.

Αρκετά ακριβός πάει αυτός... Είναι χωρίς compressor; Από κατανάλωση; Στα specs λέει 250W αλλά στην πράξη είναι το θέμα.
 
προφανως στο 1 kw που αναφερει ειναι μεσα και η εχτρα καταναλωση του ιονιστη. εσυ για την χρηση που το θελεις δεν χρειαζεσαι να εχεις σε λειτουργια τον ιονιστη.
 
Ναι ναι το αναφέρω ότι είναι και με τον Ιονιστή.

Στην κανονική σκάλα, εννοώ εκεί που είναι η ένδειξη με το thumbs up στον αφυγραντήρα (2η από τις 4) και ο ανεμιστήρας στο 2

Δες σελίδα 5 στο μάνιουαλ
http://www.sanihellas.gr/wp-content/uploads/2014/05/Meaco-DD8L-Dehumidifier.gr-copyright.pdf

Δεν το μέτρησα μόνο του όμως. το 1ΚW είναι ότι θυμάμαι από την αύξηση της κατανάλωσης που μετράω στον πίνακα.
Αν γυρίσω νωρίς το απόγευμα, θα τον βάλω και σε μετρητή μόνο του και θα σας πω
 
Έχεις δίκιο, αναφέρεις και ιονιστή, δεν είχα καταλάβει ότι είναι ξεχωριστή λειτουργία (νόμιζα ότι μπαίνει by default). Λογικά στη σκάλα 2 του αφυγραντήρα θα είναι το ιδανικό και για ανεμιστήρα ίσως και στο 1 αν το έχεις για συντήρηση (δεδομένου ότι το έχεις δουλέψει στο full για λίγο καιρό να φύγουν τα πολλά). Επειδή γενικά δε θέλω να το έχω on όλη μέρα (κι ας σταματάει μόνο του όταν βρει αποδεκτά επίπεδα υγρασίας) υπάρχει πρόβλημα να το βάλω σε πρίζα με χρονοδιακόπτη για κάποιες ώρες ημερησίως; Βέβαια έτσι είναι σα να το σταματάς τραβώντας την πρίζα και να το λειτουργείς βάζοντας τη πίσω ενώ το έχεις στο on και δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει κάτι τέτοιο την αξιοπιστία του.
 
Δεν κάνει να το κόβεις από το ρεύμα. Και όταν το κλείνεις, δουλεύει για μερικά λεπτά χαμηλά για να στεγνώσει το ζεόλιθο.

Έχει και δικό του χρονοδιακόπτη πάντως.
 
Μάλιστα... Άρα το καλύτερο που μπορώ να κάνω αν δε θέλω κατανάλωση είναι να το βάλω στη χαμηλότερη σκάλα. Έτσι κι αλλιώς απ' όσο κατάλαβα η κατανάλωση αφορά την περίοδο που κατεβάζει την υγρασία - όταν φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα η κατανάλωση γίνεται μηδαμινή, όσο χρειάζεται να ανιχνεύσει αν η υγρασία έχει ξανανέβει.

Ο δικός του χρονοδιακόπτης πάντως είναι για να σταματήσει μετά από x ώρες - εγώ θέλω να δουλεύει για συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα (να σβήνει και να ξανανάβει).

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
 
Αυτό το κάνει έτσι κι αλλιώς. Ανάβει μόνος του κάθε μισάωρο, ρίχνει λίγο ανεμιστήρα για να ανακυκλώσει τον αέρα στο χώρο και να μη μετράει μόνο εκεί που είναι, ελέγχει την υγρασία, και ανάλογα με το επίπεδο που έχεις ρυθμίσει ξανασβήνει ή αρχίζει να δουλεύει.

Όπως το θέλεις θα δουλεύει στη χαμηλή σκάλα.
 
επαναλαμβανω αυτο που ειχα πει για την καταναλωση γιατι υπαρχει μια συγχυση στο εγχειριδιο και ειχα στειλει εμαιλ με ερωτημα στην εταιρεια η οποια απαντησε μετα απο ερωτημα στην μητρικη εταιρεια στην αγγλια. στο συμβολο με ενα ανεμιστηρα καιει 330 watt στο συμβολο με 2 ανεμιστηρες οπως και στο στεγνωμα ρουχων καιει 650 watt. η ρυθμιση που εχει για την υγρασια με τις σταγονες δεν παιζει κανενα ρολο στην καταναλωση παρα μονο στο επιπεδο που θα ελεγχει την υγρασια στο περιβαλλον.

Υ.Σ. στο προηγουμενο μηνυμα που εγραψα για την καταναλωση εκ παραδρομης ανεφερα 1 σταγονα και 2 σταγονες για την καταναλωση. το σωστο ειναι 1 ανεμιστηρας και 2 ανεμιστηρας. καθως οπως αναφερω η ρυθμιση για την υγρασια δεν παιζει ρολο στην καταναλωση.
 
Μάλιστα, άρα με δυο σταγόνες πχ. θα έχεις ίδιο αποτέλεσμα είτε ο ανεμιστήρας είναι στο low είτε στο medium. Απλά στο low θα κάνει περισσότερη ώρα να σβήσει. Εν τέλει μπορεί να έχει και την ίδια κατανάλωση με το medium εδώ που τα λέμε υπό την έννοια ότι θα δουλεύει με λιγότερα watt αλλά για περισσότερη ώρα.

Αλήθεια στη σκάλα high που λέει ότι μπαίνει σε συνεχή λειτουργία, εννοεί ότι δε σβήνει ποτέ; Δηλαδή ο ανεμιστήρας δουλεύει συνεχώς;
 
Έκανα Χριστουγεννιάτικο δώρο στους γονείς τον Olympia Splendid Aquaria 20, και ο αδερφός μου έναν καλό ιονιστήρα (δεν θυμάμαι την μάρκα).

Οι άνθρωποι ξανάνιωσαν (στα 70 τους, ζούνε σε εξοχική μονοκατοικία) αφού από την υγρασία δεν την πάλευαν καθόλου με τα αρθριτικά τους πόνους μέσης κλπ.

Κάνουν συνδυασμούς σε ποια δωμάτια ποιές ώρες το βάζουν αλλά κυρίως το έχουν στο σαλόνι (με τραπεζαρία και κουζίνα μονοκόμματο) που περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Ο συνδυασμός ιονιστήρα και αφυγραντήρα έχει δημιουργήσει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Το μοντέλο αυτό (και προφανώς την εταιρία) το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μειονεκτήματα ο θόρυβος και το πολύ νερό που πρέπει να πετάνε κάθε μέρα.