Αγορά αφυγραντήρα

Υπάρχει και χωρίς, αν διαβάσεις λίγο πιο πίσω θα δεις. Με compressor δεν αποδίδει σε χαμηλές θερμοκρασίες...

σε οσους αφυγραντηρες δεις στα χαρακτηριστικα της συσκευης την λεξη φρεον σημαινει οτι λειτουργει με κομπρεσορα. ο παραπανω που αναφερθηκε αν δεις τα χαρακτηριστικα της συσκευης σε καποιο σιτε εχει φρεον.

Μη μασάτε οτι σώνει και καλά ο compressor δεν δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έχω κι εγω μια Olympia splendid (χωρίς) thermo και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ένα φιλαράκι μου πήρε μια meaco πολύ καλό μοντέλο αλλα αν δείς λίγο τα στατιστικά απο την εταιρεία έδινε μέγιστη αφύγρανση 12L στους 30 βαθμούς ενώ στους 27 έπεφτε στο μισό 6L. Αντίστοιχα η Olympia έχει 18L στους 30 βαθμούς αλλά στους 20-21 έχει 9L. Επομένως καταλαβαίνεται οτι δεν πρέπει να βασιζόμαστε στα μέγιστα αφού αφορούν συνήθως 30 C αλλά να δούμε την καμπύλη απορρόφησης/θερμοκρασίας και να αποφασίσει ο καθένας στον χώρο του τι θα τον βολέψει. 350 και 600w για μια συσκευή που θα δουλεύει τουλάχιστον για 6~7 ώρες θεωρώ οτι είναι πολλά. Μήνα μασάτε απο τους πωλητές, οι καλύτερες συμβουλές ειναι απο τους συμφορουμίτες!

Σύμφωνοι, αλλά όταν λέω χαμηλές θερμοκρασίες εννοώ 12-14 βαθμούς, όχι 19-20. Εκεί κανει δουλειά ο Olympia;

Θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο site έχει το διάγραμμα κι εκεί θα δείς άμα σε βολέυει. Και τον άλλο που θέλεις να πάρεις ψάξε για το αντίστοιχο διάγραμμα για να δεις τι απόδοση πραγματική έχει στις θερμοκρασίες που σε ενδιαφέρει. Ψάξτο καλά, μην το βιαστείς γιατί ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που δεν αλλάζει εύκολα

Και με κομπρεσορα εχουν λειτουργια defrost οι περισσοτεροι, οποτε λειτουργουν και σε χαμηλες θερμοκρασιες. Εγω επελεξα με κομπρεσορα λογω της αισθητα μικροτερης καταναλωσης.

Εγώ με την σειρά μου, δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η χρήση αφυγραντήρα σε τόσο χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλον.

Συνήθως εκεί που ζουν άνθρωποι έχει θερμοκρασίες από 17-18 και πάνω, αλλιώς το περιβάλλον δεν είναι ευχάριστο αφενός, αφετέρου, εκεί που δεν ζουν άνθρωποι για να έχεις αφύγρανση μάλλον πρέπει να είναι πολυτέλεια (ή επαγγελματικός χώρος) οπότε κοιτώντας τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα θα βρεις σίγουρα αυτό που θες.

Defrost έχει και ο Secco16. Άλλο να μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και άλλο κατά πόσο μπορεί να αποδώσει σε αυτές.

Παιδιά το θέλω για δώμα/αποθήκη (ούτε 35 τετραγωνικά) που ενίοτε φιλοξενούνται φίλοι (σπάνια μεν αλλά καμιά φορά χρειάζεται). Άρα λοιπόν κατοικείται πολύ λίγο καιρό (οπότε έχει 19-20 βαθμούς), όταν δεν κατοικείται όμως γιατί ν' ανοίγει θέρμανση; Τότε πέφτει η θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς.

Last edited:
Τον secco 16 τον έχω πάρει εδώ και ένα μήνα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Σε περίπου 100 τμ, ψηλοτάβανο, εκεί που είχα 80%+ υγρασία παίζω πλέον από 55 και κάτω.
Και η θερμοκρασία παίζει από τους 19 (όταν είμαι σπίτι) και κάτω (όταν λείπω).
Ιδιαίτερο θόρυβο δεν έχει, εκτός από τις στιγμές που συντονίζει και ακούγεται αρκετά.
Τη βλέπω να του βγάζω τις ρόδες και να ψάχνομαι με αντικραδασμικά και στήριξη. :p

Βολικό και το super dry, βάζεις την απλώστρα σε μικρό χώρο (το μπάνιο π.χ.) και τον αφυγραντήρα στο super dry και σε 7-8 ώρες τα έχει στεγνώσει.

Παιδιά το θέλω για δώμα/αποθήκη (ούτε 35 τετραγωνικά) που ενίοτε φιλοξενούνται φίλοι (σπάνια μεν αλλά καμιά φορά χρειάζεται). Άρα λοιπόν κατοικείται πολύ λίγο καιρό (οπότε έχει 19-20 βαθμούς), όταν δεν κατοικείται όμως γιατί ν' ανοίγει θέρμανση; Τότε πέφτει η θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς.

Δεκτόν, αλλά όταν δεν κατοικείται και είναι χαμηλή η θερμοκρασία για ποιο λόγω να κάνεις αφύγρανση?

Όταν καλοδέχεσαι τους επισκέπτες ανοίγεις την θέρμανση στο δωμάτιο αυτό και βάζεις μέσα και τον αφυγραντήρα, και σε μια δυο ώρες θα σου έχει κατεβάσει την υγρασία σε πολύ καλά επίπεδα αφού είναι μόλις 35 τετραγωνικά.

Δεν χρειάζεσαι ακριβές και περίεργες λύσεις, και μάλιστα το μοντέλο Olympia Splendid Aquaria 20 (που αγόρασα και πρότεινα) παραείναι μεγάλο για τον μικρό αυτό χώρο.

Δεκτόν, αλλά όταν δεν κατοικείται και είναι χαμηλή η θερμοκρασία για ποιο λόγω να κάνεις αφύγρανση?

Όταν καλοδέχεσαι τους επισκέπτες ανοίγεις την θέρμανση στο δωμάτιο αυτό και βάζεις μέσα και τον αφυγραντήρα, και σε μια δυο ώρες θα σου έχει κατεβάσει την υγρασία σε πολύ καλά επίπεδα αφού είναι μόλις 35 τετραγωνικά.

Δεν χρειάζεσαι ακριβές και περίεργες λύσεις, και μάλιστα το μοντέλο Olympia Splendid Aquaria 20 (που αγόρασα και πρότεινα) παραείναι μεγάλο για τον μικρό αυτό χώρο.
Μα για λόγους συντήρησης. Γιατί να μένει υγρασία στους τοίχους (λίγη μεν αλλά υπάρχει);

Παντως ο τελευταιος μηνας δεν ηταν ενδεικτικος. Υψηλες θερμοκρασιες και χαμηλη υγρασια ετσι κιαλλιως. Εγω δεν χρειαστηκε καν να τον ανοιξω. Για Αθηνα μιλαω.

Last edited:
Καταναλωση, θορυβος ?

255W και θόρυβος όσο ένας ανεμιστήρας κανονικά, σαν τραμ όταν συντονίζει.
Στην αρχή συντόνιζε πιο συχνά (ενοχλητικό τη νύχτα), τώρα μοιάζει να το έχει ξεπεράσει.
Λες να στρώνει; :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως ο τελευταιος μηνας δεν ηταν ενδεικτικος. Υψηλες θερμοκρασιες και χαμηλη υγρασια ετσι κιαλλιως. Εγω δεν χρειαστηκε καν να τον ανοιξω. Για Αθηνα μιλαω.

Ανάλογα την περιοχή.
Αυτό το μήνα είχα μόνιμα πάνω από 80%.
Αλλά είμαι γύρω γύρω δέντρα και στη πιλοτή πισίνα (όταν βρέχει).
Α, και ένα σκεπασμένο ποτάμι στα 50 μέτρα και ένα υδραγωγείο στα 200.

Στις μεγάλες υγρασίες απλώνω δίχτυα στο σαλόνι να μη περνάνε οι τσιπούρες μπροστά από τη τηλεόραση...

Ανάλογα την περιοχή.
Αυτό το μήνα είχα μόνιμα πάνω από 80%.
Αλλά είμαι γύρω γύρω δέντρα και στη πιλοτή πισίνα (όταν βρέχει).
Α, και ένα σκεπασμένο ποτάμι στα 50 μέτρα και ένα υδραγωγείο στα 200.

Στις μεγάλες υγρασίες απλώνω δίχτυα στο σαλόνι να μη περνάνε οι τσιπούρες μπροστά από τη τηλεόραση...

Καλά και εγώ στη ρεματια στο Χαλάνδρι μένω, φουλ δέντρα και ρέμα δίπλα...

80αρια τον Γενάρη που χτυπούσε και 20αρια η θερμοκρασία; Εσύ δηλαδή τέλος Δεκέμβρη αρχές Γενάρη πρέπει όντως να ψάρεψες τίποτα! :flipout:

Ξέρει κανείς ποια είναι η αντιπροσωπεία της Olimpia; Στο site τους εντωμεταξύ από πού κατεβάζεις specs; Εκεί που λέει details για τους αφυγραντήρες δε βλέπω link.