Παιδιά το θέλω για δώμα/αποθήκη (ούτε 35 τετραγωνικά) που ενίοτε φιλοξενούνται φίλοι (σπάνια μεν αλλά καμιά φορά χρειάζεται). Άρα λοιπόν κατοικείται πολύ λίγο καιρό (οπότε έχει 19-20 βαθμούς), όταν δεν κατοικείται όμως γιατί ν' ανοίγει θέρμανση; Τότε πέφτει η θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς.
Μα για λόγους συντήρησης. Γιατί να μένει υγρασία στους τοίχους (λίγη μεν αλλά υπάρχει);Δεκτόν, αλλά όταν δεν κατοικείται και είναι χαμηλή η θερμοκρασία για ποιο λόγω να κάνεις αφύγρανση?
Όταν καλοδέχεσαι τους επισκέπτες ανοίγεις την θέρμανση στο δωμάτιο αυτό και βάζεις μέσα και τον αφυγραντήρα, και σε μια δυο ώρες θα σου έχει κατεβάσει την υγρασία σε πολύ καλά επίπεδα αφού είναι μόλις 35 τετραγωνικά.
Δεν χρειάζεσαι ακριβές και περίεργες λύσεις, και μάλιστα το μοντέλο Olympia Splendid Aquaria 20 (που αγόρασα και πρότεινα) παραείναι μεγάλο για τον μικρό αυτό χώρο.
Καταναλωση, θορυβος ?
Παντως ο τελευταιος μηνας δεν ηταν ενδεικτικος. Υψηλες θερμοκρασιες και χαμηλη υγρασια ετσι κιαλλιως. Εγω δεν χρειαστηκε καν να τον ανοιξω. Για Αθηνα μιλαω.
Ανάλογα την περιοχή.
Αυτό το μήνα είχα μόνιμα πάνω από 80%.
Αλλά είμαι γύρω γύρω δέντρα και στη πιλοτή πισίνα (όταν βρέχει).
Α, και ένα σκεπασμένο ποτάμι στα 50 μέτρα και ένα υδραγωγείο στα 200.
Στις μεγάλες υγρασίες απλώνω δίχτυα στο σαλόνι να μη περνάνε οι τσιπούρες μπροστά από τη τηλεόραση...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.