Αγορά αφυγραντήρα

Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

αυτη την απορια ειχα παντα,ποσο καθαρο ειναι αυτο το νερο με τοσο βρωμικο αερα;

Καλημέρα σας και χρόνια πολλα.

Τελικα ενας μετριος σε τιμη αφυγραντηρας κανει δουλεια; Σκεφτομαι να ρίξω λιγο την υγρασια, αλλα αν ειναι να πληρωνω τζαμπα ρευμα μη κανω την αγορα. Κανενας δοκιμασμενος;

Τον DES16EW μετά από εξωφρενική αναζήτηση και από εμένα για τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα τον έχει σε απόθεμα αυτός εδώ.
http://www.electromagazo.gr/product.asp?catid=4211
Βέβαια να τονίσω την τσιμπημένη τιμή σε σχέσει με τον ανταγωνισμό.Και το ανέβασε τώρα γιατί κατάλαβε ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού.Όποιος καίγεται και δεν μπορεί να περιμένει ας τον πάρει ένα τηλέφωνο.

Σευχαριστω πολυ Γιαννη!
Εντυπωσεις; Αποδοση, φασαρια, καταναλωση; Εισαι ευχαριστημενος γενικα;
Εσυ ποσο τον ειχες παρει;

Τον DES16EW μετά από εξωφρενική αναζήτηση και από εμένα για τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα τον έχει σε απόθεμα αυτός εδώ.
http://www.electromagazo.gr/product.asp?catid=4211
Βέβαια να τονίσω την τσιμπημένη τιμή σε σχέσει με τον ανταγωνισμό.Και το ανέβασε τώρα γιατί κατάλαβε ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού.Όποιος καίγεται και δεν μπορεί να περιμένει ας τον πάρει ένα τηλέφωνο.

Έλεος.. με αυτό πιά. 2 βδομάδες δε τον έχω!!

Σευχαριστω πολυ Γιαννη!

251 με τα μεταφορικά!
Δες λίγα Threads πιο κάτω

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Σευχαριστω πολυ Γιαννη!

Φίλε atari4 τελικά εγώ δεν το πείρα ακόμη γιατί ξενέρωσα που δεν τον έβρισκα και τον βρήκα μόνο σε αυτόν αλλά ανέβασε την τιμή του μέσα σε μια μέρα 30 .....
Λόγο της ζήτησης.
Η ειρωνεία είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο το πρότεινα σε φίλο και πήγε και πήρε 2 κομμάτια. Έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.....
Όσο για τον θόρυβο υπάρχει λύση.
Τα ποδαράκια έχουν λάστιχα. Βρήκε τρόπο και τους έβαλε μεγαλύτερα και μειώθηκε πάρα πολύ ο θόρυβος.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Έλεος.. με αυτό πιά. 2 βδομάδες δε τον έχω!!

Τι εννοεις;

Αποτι καταλαβα τον εχεις παρει, απο κατανάλωση πως τα παει;

Φίλε atari4 τελικά εγώ δεν το πείρα ακόμη γιατί ξενέρωσα που δεν τον έβρισκα και τον βρήκα μόνο σε αυτόν αλλά ανέβασε την τιμή του μέσα σε μια μέρα 30 .....
Λόγο της ζήτησης.
Η ειρωνεία είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο το πρότεινα σε φίλο και πήγε και πήρε 2 κομμάτια. Έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.....
Όσο για τον θόρυβο υπάρχει λύση.
Τα ποδαράκια έχουν λάστιχα. Βρήκε τρόπο και τους έβαλε μεγαλύτερα και μειώθηκε πάρα πολύ ο θόρυβος.

Τον εχει και το skroutz απο 214, κανουν καιρο να τον φερουν, εχεις ρωτησει;

Δεν εχω και τρελη υγρασια, θα δω διαφορα σε σχεση με την χρηση του κλιματιστικου λες, ή τζαμπα η αγορα;

Ευχαριστω και παλι Γιαννη, καλη χρονια σε ολους!

Σίγουρα κάνει δουλειά και πάρα πολύ μάλιστα.
Ο φίλος που είπα πιο πάνω έχει δει τρελή διαφορά στο σπίτι του εδώ και ένα μήνα που τον έχει. Μάλιστα του σταματάει και το καλοριφέρ πιο γρήγορα.....
Στο skroutz αυτούς που βλέπεις δεν τον έχει κανένας και δεν ξέρουν ημερομηνία παραλάβης. Ούτε η delonghi η ίδια δεν λέει πότε θα έχει.
Δεν είναι τζάμπα αγορά. Στο λέω με σιγουριά. Βέβαια πρέπει να μέτρησης σε τι επίπεδα είναι η υγρασία στο χώρο που θα τον βάλεις.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι!!!

Δε τον έχω πολύ καιρό να δω λογαριασμό αλλά πρόσεξα στο ρολοϊ ότι δεν έχει και πολύ κατανάλωση.
Αλλά αν δεν έχεις υγρασία γιατί να το πάρεις?
Στο σκρούτζ πρέπει να ανέβεις στη τιμή για να τον βρεις διαθέσιμο.

Δε την εχω μετρησει την υγρασια, αλλα την νιωθω. Επηρεαζομαι και απο τα συχνα υγρα τζαμια (ξερω βεβαια οτι σε ενα βαθμο ειναι φυσιολογικο). Αρα δε με χαλαει να την ρίξω, και ας δωσω 200ε για τον αφυγραντηρα, αρκει να μη ξεπουληθω μετα στη ΔΕΗ.

Με εψησε και η "Λειτουργία στεγνώματος ρούχων" που λεει. Ειναι κατι διαφορετικο στη λειτουργια, την εχεις δοκιμασει;

Θα κανω μια ερευνα στο skroutz να δω τι θα μου πουνε και μενα για παραλαβες.

Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Καλη Χρονια με Υγεια σε ολο τον κοσμο

Που καταληξαμε στο θεμα των αφυγρατηρων ?

Χρειαζομαι επειγοντος δυο (εναν να καλυπτει περι τα 100 m² και εναν για περιπου 30-40)

εσυ απο τα οσα εχουν ειπωθει εχεις καταληξει βασικα σε ποιο απο τους δυο τυπους αφυγραντηρων θελεις? με κομπρεσορα? ή χωρις?

Re: Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

εσυ απο τα οσα εχουν ειπωθει εχεις καταληξει βασικα σε ποιο απο τους δυο τυπους αφυγραντηρων θελεις? με κομπρεσορα? ή χωρις?

Οχι, δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει ποια ειναη διαφορα μεταξυ τους

υπάρχουν δύο βασικοί τύποι αφυγραντήρων αφυγραντήρες με συμπιεστή και αφυγραντήρες αποξηραντικοί

Αφυγραντήρες με συμπιεστή

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν χρησιμοποιηθεί στα σπίτια για την καταπολέμηση της συμπύκνωσης και μούχλας για αρκετές δεκαετίες. Δουλεύουν αντλώντας αέρα από το δωμάτιο διαμέσου ενός φίλτρου και τον οδηγούν σε μια κρύα μεταλλική επιφάνεια που αποτελείται από εκατοντάδες πτερύγια. Καθώς η επιφάνεια είναι κρύα η περίσσεια υγρασία του αέρα θα συμπυκνωθεί και σταγονίδια νερού θα εμφανιστούν επί των μεταλλικών πτερυγίων. Αυτά τα σταγονίδια θα γλιστρήσουν κάτω από τις μεταλλικές πλάκες και να συλλεχτούν σε ένα δίσκο στο κάτω μέρος, αυτός ο δίσκος θα λειτουργήσει σαν μια υδρορροή και το νερό θα οδηγηθεί στο δοχείο συλλογής. Όταν η δεξαμενή του νερού είναι πλήρης ο αφυγραντήρας θα απενεργοποιηθεί και θα ακουστεί ένα ηχητικό σήμα (μπιπ) όπου ειδοποιεί τον πελάτη ότι πρέπει να αδειάσει το δοχείο. Ένας αφυγραντήρας με συμπιεστής έχει μέσα του δύο σειρές πτερύγιων. Ένα σύνολο ψύχει την επιφάνεια της πρώτης σειράς των πτερυγίων που έρχεται ο αέρας του δωματίου για να δημιουργήσει την συμπύκνωση και στη συνέχεια, ένα δεύτερο σύνολο πτερυγίων που θερμαίνει τον αέρα ώστε να εξέλθει ελαφρώς θερμότερος από την θερμοκρασία δωματίου κατά 1-3 ° C. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο αέρας του δωματίου θα είναι θερμότερος και στεγνότερος και συνεπώς η σχετική υγρασία στο δωμάτιο θα πέσει. Όλη αυτή η αύξηση και μύωση της θερμοκρασίας των πτερυγίων ελέγχεται από έναν συμπιεστή που θερμαίνει και ψύχει το ψυκτικό υγρό.

Αφυγραντήρες Αποξηραντικοί

Οι αποξηραντικοί αφυγραντήρες έχουν χρησιμοποιηθεί για να στεγνώσουν τον αέρα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με ένα ξηραντικό υλικό σε μορφή silica gel, το υλικό που χρησιμοποιείτε στους αποξηραντικούς αφυγραντήρες είναι παρόμοιο, είναι μια ειδικά σχεδιασμένη κυκλική πλάκα ζεόλιθου. Ο αέρας δωματίου οδηγείτε πάνω από ένα φίλτρο και μέσα στον αποξηραντικό ζεόλιθος ο οποίος στεγάζεται σε ένα τροχό που περιστρέφεται αργά. Το ξηραντικό μέσο (ζεόλιθος) απορροφά την πλεονάζουσα υγρασία από τον αέρα. Στο κάτω μέρος της περιστρεφόμενης πλάκας βρίσκετε ένας μικρός θερμαντήρας και ένας δεύτερος ανεμιστήρας. Αυτός ο ανεμιστήρας στεγνώνει τον ζεόλιθο και τον καθιστά έτοιμο να απορροφήσει και πάλι υγρασία. Ο πλεονάζον υγρός αέρας χτυπά μια μεταλλική πλάκα που προκαλεί τον σχηματισμό υγρασίας, και το νερό στάζει προς τα κάτω σε ένα δίσκο συλλογής και από εκεί καταλήγει στο εσωτερικό δοχείο συλλογής που απενεργοποιεί τον αφυγραντήρα όταν αυτό γεμίσει. Στους ξηραντικούς αφυγραντήρες ο εξερχόμενος αέρας είναι περίπου 10-12 ° C θερμότερος από τον εισερχόμενο, αυτό κάνει τους ξηραντικούς αφυγραντήρες, ιδανικούς για εξοχικές κατοικίες και για χώρους χωρίς θέρμανση. Κατά την λειτουργία τους συμβάλουν σημαντικά στην θέρμανση του χώρου και είναι δημοφιλή για το στέγνωμα των ρούχων.

Βιομηχανικοί Αφυγραντήρες

Ένας αφυγραντήρας με εξαγωγή περίπου 30 λίτρα την ημέρα και πάνω, χαρακτηρίζετε ως Βιομηχανικός ή Εμπορικός Αφυγραντήρας. Αυτοί οι τύποι αφυγραντήρα λειτουργούν όλοι με συμπιεστή και χρησιμοποιούνται για να στεγνώσουν μεγάλα σπίτια, κοινόχρηστους μεγάλους χώρους, φρεσκοβαμμένους ή φρεσκοσοβαντισμένους χώρους και διάφορους κλειστούς χώρους μετά από μια πλημμύρα. Χαρακτηρίζονται ως στεγνωτήρια κτιρίων και είναι δημοφιλή σε εργοτάξια, υπόγεια και ισόγεια οικοδομών, αποθήκες εμπορευμάτων κ.τ.λ.

Κατανοητος και σε ευχαριστω

οι αφυγραντηρες δουλευουν 24/7, ή μονο τοσο οσο προκειμενου να φτασουν το επιθυμητό επιπεδο υγρασιας ? Φανταζομαι το δευτερο.

Εχω εντοπισει καποιον, ο οποιος ειναι με συμπιεστη, o οποιος εχει χαμηλη καταναλωση σε ρευμα

Ενας αλλος, 50 ευρω φτηνοτερος, χωρις συμπιεστη, λιγοτερο θορυβωδης αλλα με σχεδον την διπλασια καταναλωση.

Καταλαβαινω πως δεν παει με το κιλο (12+ ο ενας 6μισο ο αλλος) και οτι ο πρωτος ειναι πιο βαρυς λογω συμπιεστη (?), αλλα ποιος ειναι ο ιδανικος για εμενα ?

Ο Δευτερος συστηνεται οταν η θερμοκρασια στο σπιτι ειναι κατω απο τους 15°, κατι που δεν ισχυει στο δικο μου. Μπερδεμα ?

οι αφυγραντηρες εχουν εσωτερικο υγρασιομετρο και δουλευουν οσο χρειαστει για να κατεβασουν την υγρασια αναλογα που θα το ρυθμισουμε εμεις...ετσι αν εχει το σπιτι 75% υγρασια και το ρυθμισουμε στους 60% αυτο θα δουλεψει μεχρι να κατεβει στους 60% και μετα θα μπει σε λειτουργια ανιχνευσης αν η υγρασια ανεβει πανω απο 60% θα παρει μονο του μπρος μεχρι να το ξανακατεβασει. εγω οταν το αγορασα ειχα 75% στο σπιτι... το εβαλα 24ωρες λειτουργια για 4 ημερες βαζοντας το στο 40% ... αφου εβγαλα 21 λιτρα νερο σε αυτες τις 4 μερες και εχει παει πλεον η υγρασια 55-60% το εχω μονιμα ανοιχτο στην ρυθμιση για 60% και ζητημα να δουλεψει 2 ωρες την ημερα αναλογα και με τον καιρο που εχει εξω. απλα εγω επειδη εχω νυχτερικο ρευμα εκμεταλευομαι τις ωρες μειωμενου τιμολογιου και το βαζω να δουλεψει επιπλεον εκεινες τις ωρες.

Απ'ότι έχω διαβάσει, πολλοί παραπονιούνται για θόρυβο του ανεμιστήρα, οταν η συσκευή είναι standby. Δηλαδή, απ'ότι έχω καταλάβει (γιατί δεν έχω αφυγραντήρα ακόμα), όταν το επίπεδο υγρασίας φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, κάποια μοντέλα ρίχνουν τις στροφές πολύ χαμηλά - αν δεν σταματούν τελείως - ενώ άλλα, απενεργοποιούν το σύστημα αφύγρανσης όμως αφήνουν τον ανεμιστήρα να γυρνάει σε ενοχλητικό επίπεδο θορύβου. Αυτό μάλλον είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει ο υποψήφιος αγοραστής - ανάλογα πάντα με το που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την συσκευή. Προφανώς σε υπνοδωμάτια ενοχλεί, ενώ σε μια αποθήκη όχι...

ok να μπει σε μια αποθηκη, η σε ενα wc. Απο ποσο "μακρια" πμς λειτουργει ? Πρεπει να ειναι μηπως σε καποιο ... κεντρικο σημειο ?

Αποθήκη, εννοούσα αποθήκη έξω απο το σπίτι.
Oχι, δεν χρησιμοποιείται έτσι - δηλαδή να τον βάλεις σε ένα δωμάτιο ή wc και να περιμένεις να μειώσει την υγρασία σε όλο το σπίτι...
Δουλεύει τοπικά - τον βάζεις κατευθείαν στον χώρο που έχει πρόβλημα. Βέβαια, σε βάθος χρόνου θα πιάσει και τα άλλα δωμάτια, όσο επικοινωνεί άνετα ο αέρας μεταξύ τους. Παίζει ρόλο αν πηγή υγρασίας είναι περισσότεροι του ενός τοίχοι ή μόνο η μιά πλευρά ή ένα δωμάτιο του σπιτιού. Επίσης αν μπορεί ο ρυθμός αφύγρανσης να κάνει την διαφορά σε σχέση με την είσοδο νέας υγρασίας. Αν βέβαια πρέπει μία συσκευή να το παλέψει μόνη της σε όλο το σπίτι, την βάζεις όσο γίνεται κοντύτερα στην πηγή ή κεντρικότερα στο σπίτι (συνήθως εκεί που περνούν οι ένοικοι τις περισσότερες ώρες τους) αν η υγρασία προέρχεται απο περισσότερες πηγές. Μετά αρχίζουν οι συμβιβασμοί... θόρυβος, αισθητική, κλπ.

Φαντάσου το σαν ένα μικρό aircondition στεγνού αντί θερμού αέρα...

Last edited: