Αγορά αφυγραντήρα

Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Σαν πρώτη κίνηση θα αγοράσω ένα υγρασιομετρο, να δω τι ακριβώς γίνεται.
Το φαινόμενο που εμφανίζεται είναι σε 2-3 βορινά σημεία του σπιτιού να μαζεύεται μαυρίλα. Δεν ξέρω μήπως είναι λόγω μη επαρκούς αερισμού, σε συνδυασμό με την πολύ ζέστη μέσα - κρύο έξω.

Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

εφοσον πιανει μαυριλα στον τοιχο λογικα εχεις πανω απο 68% σε εκεινο το σημειο. απο αυτο που διαβασα στο ιντερνετ ειναι οτι η μουχλα αναπτυσεται απο 68% περιπου και πανω

Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Κατανοητος και σε ευχαριστω

οι αφυγραντηρες δουλευουν 24/7, ή μονο τοσο οσο προκειμενου να φτασουν το επιθυμητό επιπεδο υγρασιας ? Φανταζομαι το δευτερο.

Εχω εντοπισει καποιον, ο οποιος ειναι με συμπιεστη, o οποιος εχει χαμηλη καταναλωση σε ρευμα

Ενας αλλος, 50 ευρω φτηνοτερος, χωρις συμπιεστη, λιγοτερο θορυβωδης αλλα με σχεδον την διπλασια καταναλωση.

Καταλαβαινω πως δεν παει με το κιλο (12+ ο ενας 6μισο ο αλλος) και οτι ο πρωτος ειναι πιο βαρυς λογω συμπιεστη (?), αλλα ποιος ειναι ο ιδανικος για εμενα ?

Ο Δευτερος συστηνεται οταν η θερμοκρασια στο σπιτι ειναι κατω απο τους 15°, κατι που δεν ισχυει στο δικο μου. Μπερδεμα ?

αν και δεν ειδα τιμη,βλεπω οτι ειναι σχετικα θορυβωδης αυτος με τον συμπιεστη 46db.

Σαν πρώτη κίνηση θα αγοράσω ένα υγρασιομετρο, να δω τι ακριβώς γίνεται.
Το φαινόμενο που εμφανίζεται είναι σε 2-3 βορινά σημεία του σπιτιού να μαζεύεται μαυρίλα. Δεν ξέρω μήπως είναι λόγω μη επαρκούς αερισμού, σε συνδυασμό με την πολύ ζέστη μέσα - κρύο έξω.

εφοσον πιανει μαυριλα στον τοιχο λογικα εχεις πανω απο 68% σε εκεινο το σημειο. απο αυτο που διαβασα στο ιντερνετ ειναι οτι η μουχλα αναπτυσεται απο 68% περιπου και πανω

Από δική μου εμπειρία, δεν υπάρχει συσκευή πιο αναξιόπιστη απο το υγρόμετρο... Τουλάχιστον στα όργανα που θεωρούνται οικιακά και μέχρι 200Ε :)))
Το ένα μπορεί να σου δείχνει 40% και το άλλο 70%... Θα έλεγα ότι μόνο κατα σύμπτωση μπορούν 2 υγρόμετρα να δείξουν την ίδια τιμή πχ. 45 ή 68% που λέει ο σερραίος... Ντίνο, αγόρασε ένα, και δανείσου και 2-3 απο γνωστούς και φίλους αν μπορείς και βγάλε μετά τον μέσο όρο όλων - εκτός αν βρεις κάποιο διαπιστωμένο/εγγυημένο στν πράξη για την ακρίβειά του.

http://mathos-exclusive.com/el/humidor-accessories/287--.html

αυτα που ειναι με τριχα adorini διαβασα οτι ειναι ακριβειας... εγω αγορασα ενα αναλογικο φθηνο 4 ευρω απο μαγαζι με ειδη καπνου και πουρα. αυτοι χρησιμοποιουν υγρασιομετρα για να μετρανε την υγρασια στην αποθηκευση των πουρων

Μακάρι. Είναι αναλογικό και ίσως κάνει την διαφορά - τουλάχιστον στα υγρόμετρα. Θα το ψάξω και ίσως πάρω ένα τέτοιο κι εγώ.
Ξέχασα να πω πιο πάνω οτι αναφερόμουν στα οικονομικά ψηφιακά "οικιακά" υγρόμετρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω εντοπίσει μεγάλες αποκλίσεις στα ψηφιακά. Σε μικρό "μετεωρολογικό" σταθμό (60Ευρώ), η εξωτερική με την εσωτερική μονάδα, 2 ημέρες δίπλα-δίπλα στο τραπέζι, το ένα έδειχνε 45, το άλλο 67. Το έστειλα πίσω και πήρα άλλο, άλλης εταιρίας. Τα ίδια περίπου... Αυτή τη στιγμή περιμένω 3ο και βλέπουμε... Ενας φίλος αναφέρει την ίδια εμπειρία. Το πρόβλημα δεν είναι 1 ή 2%... είναι μεγάλες οι μετρούμενες διαφορές.

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

αν και δεν ειδα τιμη,βλεπω οτι ειναι σχετικα θορυβωδης αυτος με τον συμπιεστη 46db.
Κάπου στο YouTube είδα ένα συγκριτικό σχετικά με τον θόρυβο, και αυτός με τον συμπιεστή ήταν αρκετά πιο θορυβωδης σε σχέση με τον αλλο
48 db ο χωρίς, 58 ο άλλος

Από δική μου εμπειρία, δεν υπάρχει συσκευή πιο αναξιόπιστη απο το υγρόμετρο... Τουλάχιστον στα όργανα που θεωρούνται οικιακά και μέχρι 200Ε :)))
Το ένα μπορεί να σου δείχνει 40% και το άλλο 70%... Θα έλεγα ότι μόνο κατα σύμπτωση μπορούν 2 υγρόμετρα να δείξουν την ίδια τιμή πχ. 45 ή 68% που λέει ο σερραίος... Ντίνο, αγόρασε ένα, και δανείσου και 2-3 απο γνωστούς και φίλους αν μπορείς και βγάλε μετά τον μέσο όρο όλων - εκτός αν βρεις κάποιο διαπιστωμένο/εγγυημένο στν πράξη για την ακρίβειά του.
Το χειρότερο φαντάζομαι πως είναι αν το ενσωματωμένο που έχουν οι αφυγραντηρες είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

...
Το χειρότερο φαντάζομαι πως είναι αν το ενσωματωμένο που έχουν οι αφυγραντηρες είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν...

Μπα... Είναι άβολο, αλλά αυτό το ρυθμίζεις αν καταφέρεις να έχεις ένα αξιόπιστο αυτόνομο υγρόμετρο, χαρτί και μολύβι. Το βάζεις να κλείνει πχ. στο 60% και παρακολουθείς τι δείχνει το αυτόνομο. Ανεβάζεις ή κατεβάζεις στον αφυγραντήρα, ανάλογα με το τι δείχνει το αυτόνομο. Κρατάς τις μετρήσεις στο χαρτί για μελλοντική αναφορά. Ουσιαστικά καλιμπράρεις έτσι το υγρόμετρο του αφυγραντήρα. Θα ξέρεις όμως οτι πχ. το 60% το έχεις οταν ο αφυγραντήρας δείχνει 70% κλπ... Θα σου πάρει μέρες βέβαια... Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, αρκει κατα τα άλλα ο αφυγραντήρας να σου κάνει καλή, γρήγορη, οικονομική και όσο γίνεται αθόρυβη δουλειά.

Re: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Ναι σε κατάλαβα.
Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο ένα υγρασιομετρο ακριβείας
Μήπως τα αναλογικά είναι καλύτερα από τα ηλεκτρονικά;

Καλό είναι το καλιμπράρισμα να γίνει στον χώρο που θα τοποθετηθεί ο αφυγραντήρας και στην κανονική θερμοκρασία που θέλεις για τον συγκεκριμένο χώρο πχ. 18-22 βαθμούς.

Ναι σε κατάλαβα.
Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο ένα υγρασιομετρο ακριβείας
Μήπως τα αναλογικά είναι καλύτερα από τα ηλεκτρονικά;

χμμμ...
Εγώ θα κοιτάξω και για αυτό που λέει ο σερραίος.

Άλλη πρόταση από μέρους μου δεν υπάρχει...
Και πέρσι έτσι λέγανε τα διάφορα μαγαζιά που τον είχαν διαθέσιμο. (την πάτησα και πέρσι που τον έψαχνα τον συγκεκριμένο) Η πολιτική της μαμάς εταιρίας είναι να φέρνει λίγα κομμάτια στην Ελλάδα ανά σεζόν.

Δεν ρίχνετε και μια ματια στις olimpia splendid? Εχω μια Aquarius απο το 11 και ειναι απόλυτα ευχαριστημένος, το θόρυβο του τον έχει, για ακρίβεια υγρασιομετρου δεν μπορω να πω με σιγουριά, αλλα αυτο που μπορω να πω ειναι οτι τη δουλεια την κανει και με το παραπάνω!

Αυτος πως σας φαινεται:

http://www.skroutz.gr/s/4582/Philco-PDH-716EA.html

Διαβαζω καλα λογια.

Σε σχεση με αυτον:

https://www.skroutz.gr/s/406154/Electrolux-EXD25DN3W.html

??

Βλεπω και αυτον:

http://www.skroutz.gr/s/5630899/Rohnson-R-9120.html?keyphrase=rohnson+r-9120

Αν γνωριζει καποιος ας μου πει καμια γνωμη γιατι ειμαι ψιλοασχετος με το θεμα...

Ψαχνω και εγω, δεν εχω καταληξει σε ποιο μοντελο και δεν ξερω και αν εν τελη μου χρειαζεται.

Αγορασα πριν μερικες μερες ενα υγρομετρο να δω τι γινεται πριν αγορασω αφυγραντηρα.

Το αστειο βεβαια ειναι πως στο καταστημα, ειχε 5-6 σε ενα ραφι, ο καθενας εδειχνε τα δικα του.

Τελος παντων, στο σπιτι δεν μου εδειξε σε κανεναν χωρο πανω απο 53% υγρασια (θερμοκρασιες απο 18-21), οποτε εχω την εντυπωση πως ειμαι ενταξει, και δεν χρειαζομαστε αφυγραντηρα... (?)

Ψαχνω και εγω, δεν εχω καταληξει σε ποιο μοντελο και δεν ξερω και αν εν τελη μου χρειαζεται.

Αγορασα πριν μερικες μερες ενα υγρομετρο να δω τι γινεται πριν αγορασω αφυγραντηρα.

Το αστειο βεβαια ειναι πως στο καταστημα, ειχε 5-6 σε ενα ραφι, ο καθενας εδειχνε τα δικα του.

Τελος παντων, στο σπιτι δεν μου εδειξε σε κανεναν χωρο πανω απο 53% υγρασια (θερμοκρασιες απο 18-21), οποτε εχω την εντυπωση πως ειμαι ενταξει, και δεν χρειαζομαστε αφυγραντηρα... (?)

Αν πήρες απο τα 5-6 αυτο που εδειχνε την υψηλοτερη υγρασια τοτε δε χρειαζεσαι. Αν πηρες με την χαμηλοτερη ξαναψαξου... ;)

Σκέφτομαι κι εγώ για αφυγραντήρα σε δώμα που κατοικείται ενίοτε. Το θέμα είναι πως όταν κατοικείται η θερμοκρασία είναι ~19 βαθμούς, όταν δεν κατοικείται μπορεί να πέσει στους 14. Γενικά έκλινα προς αφυγραντήρα με κομπρέσσορα λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης αλλά αν έχουν πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι πόσο χαμηλές; Αυτός εδώ πχ.:

http://www.meaco.gr/meaco-12l-platinum/

Στις οδηγίες χρήσης λέει λειτουργία από 5-35 βαθμούς κελσίου. Απ' αυτά που έχω διαβάσει εδώ όμως αμφιβάλω αν θα λειτουργεί καλά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι, σε θερμοκρασία 14 βαθμούς (άντε και κάνα δυο βαθμούς παρακάτω) που θα έχει το δώμα ακατοίκητο, θα έχει απόδοση ο αφυγραντήρας; Ή να προτιμήσω κάποιον desiccant (πχ αυτόν: http://www.meaco.gr/meaco-dd8l/) να είμαι πιο σίγουρος; Έχει όμως αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση... Βέβαια σκέφτομαι να τον βάλω να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα με χρονοδιακόπτη, πχ. 4 ώρες τη μέρα (ok αρχικά θα τον βάλω full να πέσει η υγρασία και μετά στο 4ωρο ή όσο χρειαστεί για συντήρηση). Τι λέτε;