Αγορά αφυγραντήρα

Άλατα μαλλον δεν θα εχει, αλλα ο αέρας οσο να ναι ειδικά σε παλιά σπίτια που υποφέρουν απο υγρασιες δεν ειναι κ πολυ καθαρός (ποςο μαλλον το χειμώνα που σπάνια ανοίγουν τα παράθυρα). Με αποτελεςμα να περναει κ στο νερό του αφυγραντηρα. Να φανταστείς, όταν σφουγγαριζουμε ρίχνουμε πάντα κ 10 σταγόνες λάδι μέντας στον κουβα. Ε το νερό που μαζεύω πλεον εχει κ τη λαδίλα απο τις σταγόνες μέντας..

Σήμερα μέτρησα τη θερμοκρασία του αέρα στις περσίδες του αφυγραντήρα μου ( meaco με συμπιεστή και έδειχνε 36.3 βαθμούς)

Attachments

• IMG_20151022_203032.jpg
    IMG_20151022_203032.jpg
    88.8 KB · Views: 302
Ενδεχομένως τον ιονιστή να μην τον χρειάζεται το σπίτι και να μπορεί να τον απενεργοποιήσει. Γενικά ο ιονιστής δίνει μια μυρωδιά αίσθηση "μετάλλου" στον αέρα. Ισως πάλι η μυρωδιά να είναι αυτή μιας καινούργιας ηλ.συσκευής και να φύγει σύντομα.
Απιονισμενο και απεσταγμενο νερο δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Απιονισμένο είναι το απλό νερό βρύσης με όλα τα τυχόν διαλυμένα ιχνοστοιχεία χωρίς όμως τα ιόντα (ελεύθερες ρίζες) των σωματιδίων αυτών.
Απεσταγμένο είναι το καθαρό Η2Ο (δηλαδή χωρίς μόρια και ιόντα ιχνοστοιχείων) και φυσικά για σιδέρωμα είναι προτιμητέο.
Τώρα... σε ένα ακατοίκητο σπίτι, το νερό που συλλέγεται απο τον αφυγραντήρα, είναι σχετικά καθαρό. Σε ένα καθημερινά κατοικούμενο σπίτι, ο αέρας που περνάει μέσα απο τον αφυγραντήρα, μεταφέρει την σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας τους οποίους εναποθέτει πάνω στην ψυκτική επιφάνεια που υγροποιεί την υγρασία του αέρα. Αυτό που φτάνει στο δοχείο συλλογής νερού είναι ένα κοκτέιλ που (εγώ τουλάχιστον) δεν θα το χρησιμοποιούσα για τίποτα άλλο εκτός απο πότισμα... ( Για τον ίδιο λόγο το aircondition θέλει κάθε χρόνο καθαρισμό φίλτου και ψυκτικής επιφάνειας - ουσιαστικά ο αφυγραντήρας είναι ένα μικρό φορητό aircondition με μόνο σκοπό την αφύγρανση).

αν γινει σωστα ο απιονισμος,στην ουσια ειναι το ιδιο πραγμα.
Απομακρυνση των αλατων που ειναι διαλυμενα στο νερο ως ιοντα.

Άλατα μαλλον δεν θα εχει, αλλα ο αέρας οσο να ναι ειδικά σε παλιά σπίτια που υποφέρουν απο υγρασιες δεν ειναι κ πολυ καθαρός (ποςο μαλλον το χειμώνα που σπάνια ανοίγουν τα παράθυρα). Με αποτελεςμα να περναει κ στο νερό του αφυγραντηρα. Να φανταστείς, όταν σφουγγαριζουμε ρίχνουμε πάντα κ 10 σταγόνες λάδι μέντας στον κουβα. Ε το νερό που μαζεύω πλεον εχει κ τη λαδίλα απο τις σταγόνες μέντας..

Δηλαδή το νερό που εξατμίζεται από το πάτωμα παιρνει μαζί του και το λάδι?
Δε γίνεται...

Απλά ότι βρωμιά ατμοσφαιρική κολλάει πάνω στην επιφάνεια ψύξης ίσως να μεταφέρεται στο νερό που υγροποιείται.
Αλλα και πάλι δεν είναι άλατα από τα οποία υποφέρουν τα ηλεκτρικά σίδερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ θα τον επέλεγα με βάση το πόσο ενέργεια καταναλώνει - αυτό δεν μας το λέει.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Θα υπαρχει προβλημα αν ειναι συνεχεια σε κατασταση on και ρυθμιζει τη λειτουργια του ο υγροστατης? Σκεφτομαι για τον meaco 20 platinum.

Έτσι τον λειτουργώ και εγώ και δεν υπάρχει πρόβλημα

Μηπως για την περιπτωση μου ειναι προτιμοτερος ο DD8L επειδη απο το πρωι ως το απογευμα το σπιτι ειναι αδειο και η θερμανση σε χαμηλα επιπεδα? Καπου διαβασα οτι μονο ο αυτος δουλευει σε χαμηλες θερμοκρασιες.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Εγώ θα τον επέλεγα με βάση το πόσο ενέργεια καταναλώνει - αυτό δεν μας το λέει.

Ακριβώς! Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή δεν είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση ρεύματος ή κάνω λάθος; Γιατί με όσα διαβάζουμε στα διάφορα site πάνε να περάσουν το μήνυμα "ο desiccant είναι πιο ελαφρύς, πιο αθόρυβος και δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες άρα δεν υπάρχει λόγος για αφυγραντήρα με συμπιεστή". Αν όμως έχει σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, ε υπάρχει βασικός λόγος.

Σήμερα μέτρησα τη θερμοκρασία του αέρα στις περσίδες του αφυγραντήρα μου ( meaco με συμπιεστή και έδειχνε 36.3 βαθμούς)

40-41 βαθμους βγαζει ο dd8l. Στη μεγαλη σκαλα.

Κάτοχος meaco platinum 20lt. Εξαιρετικός, οικονομικός και πολύ αποδοτικός. Μόνο μείον ότι συντονίζει μερικές φορές.

Παλιά είχα και delonghi dnc65. Σε θερμοκρασίες 20+ η απόδοση και κατανάλωση του meaco ασύγκριτα καλύτερη.

Επίσης δεν βγάζει κρύο αέρα αλλά ζεστό. Πόσο πιο ζεστό? Ζεσταίνει τον χώρο μετά 255 watt.. Στην ουσία εφόσον βρίσκεται σε κλειστό χώρο ότι καεί καταλήγει σε θερμότητα..

για τί διαφορές μιλάμε στην κατανάλωση? Εγώ θέλω να βάλω ένα κοντά στο δωμάτιο των μωρών.
τι λέτε? με συμπιεστή κάνει πολύ θορυβο?

Μου πρότειναν στο κατάστημα αντί του Meaco αυτόν τον Inverter με 3 χρόνια εγγύηση
http://www.skroutz.gr/s/7348978/Inventor-Rise-8lt.html

Τι λέτε?

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

για τί διαφορές μιλάμε στην κατανάλωση? Εγώ θέλω να βάλω ένα κοντά στο δωμάτιο των μωρών.

Μου πρότειναν στο κατάστημα αντί του Meaco αυτόν τον Inverter με 3 χρόνια εγγύηση

Τι λέτε?

απ'τη μια γραφει οτι ειναι χωρις συμπιεστη κι απ'την αλλη αναφερει Ψυκτικό Υγρο R134.
Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Τι λέτε?

επειδή και εγώ πήρα αφυγραντήρα για τα μωρά...
αυτοί με συμπιεστή κάνουν φασαρία
ο inventor mdt 20
https://www.skroutz.gr/s/4620747/Inventor-DE-MDT-20.html
λέει 50db τα οποία πρέπει να είναι περισσότερα και είναι πολλά για να κοιμηθείς ήσυχα

όμως κοιμόμασταν!
τα μωρά ειδικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα και ηλεκτρική σκούπα να βάλεις δίπλα τους

απο απόδοση
επειδή και το λινκ πιο πάνω για "σωστή επιλογή" είναι καθαρά διαφήμιση της meaco
εφόσον τον θές για σπίτι που θα μένεις άρα με θερμοκρασίες >19 βαθμούς
και οι δύο τεχνολογίες θα κάνουν δουλειά

ΜΗ πληρώσεις έξτρα για
1) ιονιστή
2) "πανίσχυρα φίλτρα"
Φίλτρα Καθαρισμού Αέρα
Πανίσχυρα φίλτρα καθαρισμού αέρα, ώστε να υποβοηθούν τον αφυγραντήρα για την καλύτερη δυνατή ποιότητα αέρα και την απομάκρυνση σκόνης.
http://www.inventoraircondition.gr/syskeues/afygrantiras/20-litra-de-mdt-20/
τα οποία είναι τα κλασσικά πλαστικά της πλάκας....

αν θές φιλτράρισμα αέρα τότε κοίτα να έχει φίλτρα HEPA

Αν με ρωτούσες τί θα αγόραζα τώρα για κύρια κατοικία με μωρά....
αν μπορούσα να τον βάλω κάπου κεντρικά και το σπίτι δεν μπάζει αέρα απο παντού ώστε να πρέπει να μπεί στο υπνοδωμάτιο (το προηγούμενο μου σπίτι)
με συμπιεστή.

Αν έπρεπε να μπεί σε υπνοδωμάτιο την άλλη μπούρδα με ζεόλιθο και ο θεός βοηθός γιατί δεν είμαι σίγουρος την απόδοσή του και κοστίζουν και πολύ παραπάνω.

Σε ευχαριστώ Teodor, τελικά πήρα τον Meaco Platinum 12L, απο την συσκευασία φαίνετε ποιοτικό προϊον και είδα στην Αγγλία (που είναι σοβαρή αγορα με μεγάλη υγρασία) τον δουλεύουν πολύ και έχει πολυ καλές κριτικές στο John Lewis.
Τον έβαλα τώρα στο γραφείο μου 70% έδειχνε σε μισή ωρίτσα έχει πάει στο 61% η υγρασία.
Εντυπώσεις δεν μπορώ να πώ ακόμη, αλλά κάνει θόρυβο σαν παλιο κλιματιστικό ίσως και παραπάνω..
Το καλό είναι επείδη είναι για μέχρι 80τμ, θα το βάλω έξω απο τις κρεββατοκάμαρες σταθερά στους 55.. θα δούμε αν θα κλείνει μόνο του..

Φιλοι μου , καλησπερα περιμένω αυτο τον αφυγραντηρα INVENTOR EVA DE-MDDF20 , εχει καποιος φίλος γνωμη για το συγκεκριμένο μοντέλο ?
ευχαριστω .

Για εμένα που είμαι στα 15 τετραγωνικά τι λέτε?

Ολο το καλοκαίρι έχω το κλιματιστικό στην αφύγρανση και με δροσίζει επαρκώς ακόμα και στις μεγάλες ζέστες οπότε είναι μόνο για το χειμώνα.

Μου άρεσε το meaco platinum 20lt που είπε ο φίλος οτι ζεσταίνει και το χώρο γιατί θα έχω το κλιματιστικό κλειστό.

Ο 12l στη χωρητικότητα έχει τη διαφορά?

Εχετε να προτείνετε κάτι φτηνότερο λόγω μικρού χώρου?

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο.

Inventor Rise

Meaco Platinum 12L

Aν λάβω υπ οψιν και το σχόλιο του φίλου παραπάνω οτι ο maeco συντονίζει μάλλον για τον inventor με βλέπω.

Τι λέτε?

Τί να σου πω Κώστα...

Έχω τον Meaco Platinum 20L και είμαι ικανοποιημένος. Σε σπίτι 100 τ.μ. έχω μαζέψει καμιά 20 λίτρα σε 10 μέρες λειτουργίας του. Τον άλλο που αναφέρεις δεν τον ξέρω. Διάβασε κριτικές και πάρε κάποιον, κάνουν δουλειά! Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι καλύτερη και για τη θέρμανση φέτος μάλλον θα χρειαστώ λιγότερα λίτρα πετρελαίου. Ίδωμεν...

O inventor απο οτι βλέπω είναι χωρίς συμπιεστή έχει πιο ήσυχη λειτουργεία αλλά πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση απο τα 165w που αναφέρει ο maeco.

Ικανότητα Αφύγρανσης (L/24 ώρες) 8
Κατανάλωση (W) 30/330/650
Στάθµη Θορύβου Χαμηλή / Υψηλή (dB(A) 39/43/48
Παροχή Αέρα Χαμηλή / Υψηλή (m³/h) 120
Ρεύμα Λειτουργίας (A) 2.9
EEV (L/kWh) 0.5
Δοχείο Νερού (L) 2.0
Διαστάσεις ΠxΒxΥ (mm) 208x180x500
Καθαρό Βάρος (Kg) 6.3
Ψυκτικό Υγρό -
Θερμοκρασία Χώρου Από 1 oC εώς 37 oC
Επιφάνεια Κάλυψης (m2) 25-100

Βγάζει και αυτός ζεστό αέρα έτσι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά το νερό που συλλέγουν κάνει για σιδέρωμα ή θα πάει για τους καθαριστήρες του αυτοκινήτου?