http://www.michanikos.gr/topic/44391-Σωστή-λειτουργία-αφυγραντήρα/
Μια άλλη άποψη για το θέμα των αφυγραντήρων και της απόδοσης τους...
Τί να σου πω Κώστα...
Έχω τον Meaco Platinum 20L και είμαι ικανοποιημένος. Σε σπίτι 100 τ.μ. έχω μαζέψει καμιά 20 λίτρα σε 10 μέρες λειτουργίας του. Τον άλλο που αναφέρεις δεν τον ξέρω. Διάβασε κριτικές και πάρε κάποιον, κάνουν δουλειά! Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι καλύτερη και για τη θέρμανση φέτος μάλλον θα χρειαστώ λιγότερα λίτρα πετρελαίου. Ίδωμεν...
http://www.michanikos.gr/topic/44391-Σωστή-λειτουργία-αφυγραντήρα/
Tελικά πήρα τον Meaco Platinum 12 L λόγω μικρών (10) τετραγωνικών και της μικρότερης κατανάλωσης έναντι του 20 L.
Λογικά αύριο θα τον έχω.
O μεγάλος σίγουρα είναι υπερβολή.
Λοιπόν τον θόρυβο τον συνήθισα και δεν φαντάζεστε τι έχει μαζέψει σε ένα χώρο 12 τετραγωνικά με δυο μέτρα ύψος.
Μόνο για βράδυ που κοιμάμαι περνάει το λίτρο!!!!
Μια χαρά.
Ακόμα πάντως μετά απο πέντε μέρες με το που σταματάει μετράει απο 55 που τον έχω πάνω απο 70.
Τελικά ο περισσότερος θόρυβος που κάνει ο συμπιεστής είναι απο μόνιμους συντονισμούς απο την επαφή με το πλακάκι.
Σε χοντρό χαλί κόβει αισθητά και εντελώς όταν τον έχω στον αέρα.
Μάλλον θα τον κρεμάσω με λάστιχο απο τον τοίχο ή το ταβάνι.
Οπότε το τριήμερο έχει και "επέμβαση" για να μειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα μιας και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνει αθόρυβος με τα τετραγωνικά που έχω να καλύψω.
Μένει να δω με τι τάση λειτουργεί ο ανεμιστήρας....
το πρόβλημα που θα προκύψει είναι ότι θα παγώνει η ψύκτρα (ή όπως λέγεται) που μαζεύει το νερό και θα μπαίνει σε κύκλο απόψυξης
δε ξέρω το δικό σου μοντέλο αν έχει αντίσταση για να τελειώνει πιο γρήγορα (αυξημένη κατανάλωση ρεύματος)
αλλά επίσης θα αυξήσεις τους κύκλους ξεκίνα-σταμάτα του συμπιεστή άρα και τη φθορά αυτού
και απο όσο είχα ρωτήσει, όσο κάνει ο συμπιεστής τόσο κάνει όλο το μηχάνημα περίπου
πιο σωστό το βρίσκω να τον κάνεις τράμπα με ένα μικρότερο μοντέλο με κάποιον που ενδιαφέρεται
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.