Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Τί να σου πω Κώστα...

Έχω τον Meaco Platinum 20L και είμαι ικανοποιημένος. Σε σπίτι 100 τ.μ. έχω μαζέψει καμιά 20 λίτρα σε 10 μέρες λειτουργίας του. Τον άλλο που αναφέρεις δεν τον ξέρω. Διάβασε κριτικές και πάρε κάποιον, κάνουν δουλειά! Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι καλύτερη και για τη θέρμανση φέτος μάλλον θα χρειαστώ λιγότερα λίτρα πετρελαίου. Ίδωμεν...

Πήρα κι εγώ πριν μερικές μέρες τον Meaco Platinum 20 L από κατάστημα της Θεσσαλονίκης με 289 ευρώ. Το διαμέρισμα είναι κοντά στη θάλασσα. Όταν ξεκινησε να δουλεύει το υγρασιόμετρο έδειξε 87 % υγρασία. Χωρίς να δουλεύει ούτε τις μισές ώρες της μέρας πλέον το σπίτι έχει άλλη ατμόσφαιρα. Κάνει θόρυβο; Ναι κάνει, ειδικά στη μεγάλη σκάλα για μένα είναι ανυπόφορος. Στη μικρή σκάλα είναι αρκετά πιο ήσυχος. Φυσικά η θέρμανση λειτουργεί λιγότερες ώρες....

Συστήνεται!

Tελικά πήρα τον Meaco Platinum 12 L λόγω μικρών (10) τετραγωνικών και της μικρότερης κατανάλωσης έναντι του 20 L.

Λογικά αύριο θα τον έχω.

Tελικά πήρα τον Meaco Platinum 12 L λόγω μικρών (10) τετραγωνικών και της μικρότερης κατανάλωσης έναντι του 20 L.

Λογικά αύριο θα τον έχω.

O μεγάλος σίγουρα είναι υπερβολή.

Τον έβαλα χτες οσο πιο μακρυά μπορούσα απο το κρεβάτι και τολμώ να πω οτι είναι υπερβολικά θορυβώδης για τα γούστα μου.

Το πρωί ηταν στεγνό το παράθυρο μου που έσταζε συνήθως και ενω κοιμήθηκα σχετικά καλά σηκώθηκα με πολύ βαρύ και ζαλισμένο κεφάλι σήμερα.

65% μέτρησε στην εκκίνηση και τον έβαλα στο 55.

Βλέπω να μπαίνει αντίσταση στον ανεμιστήρα!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και το κλιματιστικό μου παίζει απο 21-24 το βράδυ το έριξα στο 19 απόψε!!!!

Τις πρώτες ημέρες είναι λίγο ενοχλητικό.
Ξεμουλιάζει το μυαλό και του κακοφαίνεται. :D
Μέχρι και θέματα δύσπνοιας είχα στην αρχή, αλλά τα ξεπέρασα σε 2-3 ημέρες όταν ήρθε ο οργανισμός στα ίσια του.

Λοιπόν τον θόρυβο τον συνήθισα και δεν φαντάζεστε τι έχει μαζέψει σε ένα χώρο 12 τετραγωνικά με δυο μέτρα ύψος.

Μόνο για βράδυ που κοιμάμαι περνάει το λίτρο!!!!

Μια χαρά.

Ακόμα πάντως μετά απο πέντε μέρες με το που σταματάει μετράει απο 55 που τον έχω πάνω απο 70.

Λοιπόν τον θόρυβο τον συνήθισα και δεν φαντάζεστε τι έχει μαζέψει σε ένα χώρο 12 τετραγωνικά με δυο μέτρα ύψος.

Μόνο για βράδυ που κοιμάμαι περνάει το λίτρο!!!!

Μια χαρά.

Ακόμα πάντως μετά απο πέντε μέρες με το που σταματάει μετράει απο 55 που τον έχω πάνω απο 70.

Από ζέστη πως τα πάει ?

Τελικά ο περισσότερος θόρυβος που κάνει ο συμπιεστής είναι απο μόνιμους συντονισμούς απο την επαφή με το πλακάκι.

Σε χοντρό χαλί κόβει αισθητά και εντελώς όταν τον έχω στον αέρα.

Μάλλον θα τον κρεμάσω με λάστιχο απο τον τοίχο ή το ταβάνι.

Οπότε το τριήμερο έχει και "επέμβαση" για να μειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα μιας και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνει αθόρυβος με τα τετραγωνικά που έχω να καλύψω.

Μένει να δω με τι τάση λειτουργεί ο ανεμιστήρας....

Τελικά ο περισσότερος θόρυβος που κάνει ο συμπιεστής είναι απο μόνιμους συντονισμούς απο την επαφή με το πλακάκι.

Σε χοντρό χαλί κόβει αισθητά και εντελώς όταν τον έχω στον αέρα.

Μάλλον θα τον κρεμάσω με λάστιχο απο τον τοίχο ή το ταβάνι.

Οπότε το τριήμερο έχει και "επέμβαση" για να μειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα μιας και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνει αθόρυβος με τα τετραγωνικά που έχω να καλύψω.

Μένει να δω με τι τάση λειτουργεί ο ανεμιστήρας....

το πρόβλημα που θα προκύψει είναι ότι θα παγώνει η ψύκτρα (ή όπως λέγεται) που μαζεύει το νερό και θα μπαίνει σε κύκλο απόψυξης
δε ξέρω το δικό σου μοντέλο αν έχει αντίσταση για να τελειώνει πιο γρήγορα (αυξημένη κατανάλωση ρεύματος)
αλλά επίσης θα αυξήσεις τους κύκλους ξεκίνα-σταμάτα του συμπιεστή άρα και τη φθορά αυτού

και απο όσο είχα ρωτήσει, όσο κάνει ο συμπιεστής τόσο κάνει όλο το μηχάνημα περίπου

πιο σωστό το βρίσκω να τον κάνεις τράμπα με ένα μικρότερο μοντέλο με κάποιον που ενδιαφέρεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

το πρόβλημα που θα προκύψει είναι ότι θα παγώνει η ψύκτρα (ή όπως λέγεται) που μαζεύει το νερό και θα μπαίνει σε κύκλο απόψυξης
δε ξέρω το δικό σου μοντέλο αν έχει αντίσταση για να τελειώνει πιο γρήγορα (αυξημένη κατανάλωση ρεύματος)
αλλά επίσης θα αυξήσεις τους κύκλους ξεκίνα-σταμάτα του συμπιεστή άρα και τη φθορά αυτού

και απο όσο είχα ρωτήσει, όσο κάνει ο συμπιεστής τόσο κάνει όλο το μηχάνημα περίπου

πιο σωστό το βρίσκω να τον κάνεις τράμπα με ένα μικρότερο μοντέλο με κάποιον που ενδιαφέρεται

Ετσι κι αλλιώς δουλεύει πολύ λίγο λόγω πολύ μικρού χώρου.

Θα δούμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως δουλεύει σε κύκλους της μισής ώρας οπότε θα ξεπαγώνει πιστεύω.

Ο συντονισμός μπορεί να δημιουργείται σε διάφορα σημεία.
Στον Olympia που έχω, ο συντονισμός δημιουργείται στο πάνω μέρος του δοχείου πλήρωσης.
Με μερικές στρώσεις μονωτικής ταινίας σταματάει τελείως και αν το κάνεις και μερακλίδικα φαίνεται και σαν καλλιτεχνική άποψη. :p

Πλάκα πλάκα άρχισα να έχω και οικονομία. Μέχρι στιγμής έχω γεμίσει 15 4λιτρα μπετόνια απιονισμένο νερό για σιδέρωμα ρούχων και 2 για καθαριστήρες αυτοκινήτου. Αν συνεχίσω έτσι μάλλον το νερό θα κάνει απόσβεση το ρεύμα που καίει.

Για σιδέρωμα ρούχων δεν κάνει (έτσι όπως το βλέπω εγώ) - ο αέρας του χώρου, κατα την ροή του μέσα απο την συσκευή, αφήνει στα σταγονίδια πάνω στον εναλλάκτη, τις μυρωδιές και την (όποια) αιωρούμενη σκόνη και ρύπους του χώρου. Γιά καθαριστήρες αυτοκινήτου κα πότισμα στα φυτά είναι καλά.

Last edited:
Καλησπέρα σας.

Τυχαία σήμερα ανακάλυψα καθώς ξεψάχνιζα τις αποδείξεις πως πριν απο ενα χρόνο ακριβώς είχα αγοράσει τον αφυγραντήρα Meaco DD8L και θα ήθελα να πω κάποια λόγια.

Το επάγγελμα που κάνω περιλαμβάνει δυστυχώς μετακομίσεις κάθε 5-8 χρόνια (στρατιωτικός) και στα 10 χρόνια που είμαι έχω κάνει 8 χρόνια στην Κομοτηνή και 2 χρόνια στην Σάμο, Τόσα χρόνια έκανα χαζομάρα που δεν έπαιρνα αφυγραντήρα και ειδικά στο νησί που η ακραία υγρασία είναι κομμάτι της καθημερινότητας είναι κάτι παραπάνω απο αναγκαίος. Τον δουλεύω απο τα μέσα του Οκτώβρη μέχρι και το κλείσιμο του Μάρτη.

Δεν πίστευα οτι θα κάνει τέτοια δουλειά, στην αρχή δούλευε μια εβδομάδα ΟΛΟ το 24ωρο και μετά αφού αφύγρανε ΠΛΗΡΩΣ το πιο προβληματικό δωμάτιο δηλαδή την κρεβατοκάμαρα δούλεψε άλλες 2 μερες στο σαλόνι και ΤΕΛΟΣ. Μια άναβε για 3 λεπτά και μετά έκλεινε για 8-9 ώρες.

Στο σπίτι μου 57 τ.μ έφτιαξε μια υγιή ατμόσφαιρα που όταν ξυπνάω δεν πονάνε τα κόκαλα μου, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα μετά απο ενα χρόνο χρήσης......σώθηκα.