Αγορά αφυγραντήρα

εχει και μια χαρακτηριστική μυρωδιά ο ζεόλιθος στις πρώτες ώρες λειτουργίας. Μια πατέντα απο κάποιον που άκουσα σε άλλο θεμα που συζητουσαν είναι να το βαλεις να δουλεψει τις πρώτες 2-3 ωρες έξω(μπαλκόνι π.χ) για να φύγει η μυρωδιά και να μην την ανακυκλώσει και στην ξαναβγάζει.

Βέβαια σίγουρα σε περιβάλλον με μυρωδιές (π.χ τσιγάρο) σίγουρα θα τις ανακυκλώνει

Οι κατασκευαστές λένε ότι ο ζεόλιθος τραβάει τις μυρωδιές και όταν θερμαίνεται τις αποβάλει αλλά είναι για ελαχιστο χρονικό διάστημα,κάποιοι χρήστες λένε ότι έχουν πρόβλημα με μυρωδιες ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα..πιο πολύ με προβληματίζει η κατανάλωση αλλά φαντάζομαι εάν τον βάζω στην μικρή σκαλα στο 60% που καίει 350 θα μαι εντάξει..

Δεν κερδίζεις τίποτα... στο 60% θα σου κάναι 60% αφύγρανση, άρα θα δουλέψει περισσότερη ώρα. Μία η άλλη - και θα σε ζαλίζει κι ο πιθανός θόρυβος.

Άμα τον βάλεις αρχικά να δουλεψει φουλ να φύγει ή πολύ υγρασία μετά θα δουλεύει λιγότερο και σίγουρα λιγότερο από τον συμπιεστή επειδή είναι εκ φυσεως πιο αποδοτικος,φυσικά πρέπει να προσέχουμε αερισμό και θερμοκρασία...
Ο θόρυβος στην μικρή σκαλα απ ότι λένε είναι ανεπαίσθητος.
Σκεφτομαι πιο πολύ τον σουπρα που φαίνεται να είναι ίδιο μηχάνημα με τον meaco με άλλη στάμπα στα 190 ευρώ...ο zambezi πάει 300..

Last edited:
Αυτή είναι μια σκέψη.
Η άλλη σκέψη λέει οτι η υγρασία δεν είναι πάγια ποσότητα. Την ώρα που εσύ αφαιρείς νερό, ταυτόχρονα προστίθεται καινούργιο απ'όπου έχεις αδυναμίες. Μακάρι να σε βολέψει η μικρή σκάλα στο ισοζύγιο...

Καλός ο rise αλλα απο τις φωτογραφίες βλέπω πως ρουφάει αέρα απο πίσω κάτι το οποίο δεν ειναι βολικό γιατί δε μπορείς να τον κολλήσεις σε τοίχο, δε βλέπω ροδάκια, έχει μικρό κάδο, δεν έχει ψηφιακές ενδείξεις...
Κάτι άλλο στους μεάκο ανέβηκε η τιμή η η ιδέα μου ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δείτε λίγο και αυτόν. Ειναι ο πρώτος με wifi https://www.inventoraircondition.gr/afygrantires/afygrantiras-power-me-wifi
Κανένας με ζεόλιθο δεν έχει ροδάκια για καλυτερη σταθεροτητα και επειδή είναι ελαφριοι και μικρότεροι σε όγκο από τους συμβατικούς οι οποίοι ελέω συμπιεστή ζυγίζουν διπλάσια κιλά,κάποιοι δεν μπορούν να τους σήκωσουν και βάζουν ροδακια...και ο meaco ρουφάει αέρα από πισω

Last edited:
Οι κατασκευαστές λένε ότι ο ζεόλιθος τραβάει τις μυρωδιές και όταν θερμαίνεται τις αποβάλει αλλά είναι για ελαχιστο χρονικό διάστημα,κάποιοι χρήστες λένε ότι έχουν πρόβλημα με μυρωδιες ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα..πιο πολύ με προβληματίζει η κατανάλωση αλλά φαντάζομαι εάν τον βάζω στην μικρή σκαλα στο 60% που καίει 350 θα μαι εντάξει..
Αν προτιμήσεις με ζεόλιθο πάρε κάποιον που θα έχει και ιονοστη μαζί και ίσως δεν έχεις τις μυρωδιές.

μας μπερδεύετε λιγο εμάς τους άσχετους...

α.πρώτα πρωτα τί καταναλώσεις είναι αυτές....
εγώ με 24άρι κλιματιστικό γράφω τις απλές μέρες 900βατ.
β.αυτός ο ζεόλιθος μετά δεν είναι βλαβερός στην αναπνοή? ό,τι και νάναι ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για να ξέρουμε. Χώρια ότι θα μυρίζει. Εδώ μυρίζουν τα κλιματιστικά, ιδίως αν σταματάνε ξεκινάνε.
γ. ύστερα αυτά που δουλεύουν με κομπρέσσορα είναι ουσιαστικά ένα φορητό κλιματιστικό σε αφύγρανση?
δ. υπάρχουν κάποια που έχουν και το λίθο αυτό και κομπρέσσορα?
ε. αυτές οι μάρκες αγνώστου πατρός είναι αξιόπιστες? Υποθέτω έχουν κάποια εξειδίκευση, αλλά μήπως επειδή η αγορά στην Ελλάδα είναι φρέσκια ο κάθε εισαγωγέας φέρνει ό,τι θέλει και βάζει επάνω ένα σήμα?

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

μας μπερδεύετε λιγο εμάς τους άσχετους...

α.πρώτα πρωτα τί καταναλώσεις είναι αυτές....
εγώ με 24άρι κλιματιστικό γράφω τις απλές μέρες 900βατ.
β.αυτός ο ζεόλιθος μετά δεν είναι βλαβερός στην αναπνοή? ό,τι και νάναι ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για να ξέρουμε. Χώρια ότι θα μυρίζει. Εδώ μυρίζουν τα κλιματιστικά, ιδίως αν σταματάνε ξεκινάνε.
γ. ύστερα αυτά που δουλεύουν με κομπρέσσορα είναι ουσιαστικά ένα φορητό κλιματιστικό σε αφύγρανση?
ε. αυτές οι μάρκες αγνώστου πατρός είναι αξιόπιστες? Υποθέτω έχουν κάποια εξειδίκευση, αλλά μήπως επειδή η αγορά στην Ελλάδα είναι φρέσκια ο κάθε εισαγωγέας φέρνει ό,τι θέλει και βάζει επάνω ένα σήμα?

α)οι καταναλώσεις για τους ζεολιθικούς αφυγραντήρες είναι θεωρητικά υψηλές, θα μπορέσω όμως να σου απαντήσω σε κανα 20ήμερο όπου θα έχω άποψη για τον μεγάλο τέτοιου τύπου αφυγραντήρα της meaco. Τώρα έχω έναν κλασσικό olimpia splendid όπου ο ρημάδης δε σταματάει σχεδόν ποτέ με ρύθμιση στα 60% Αν ο "νέος" είναι έτσι όπως τα λένε (δεν επηρεάζεται από χαμηλές θερμοκρασίες-σταθερή απόδοση αφύγρανσης) και δουλεύει τη μισή ή και λιγότερο ώρα θα είμαστε κομπλέ. Είναι σαν να παίρνεις 9ρι ινβέρτερ κλιματιστικό για 100 μέτρα σαλόνι, θεωρητικά είναι οικονομικό αλλά....δε σταματάει ποτέ.
β)δε νομίζω να είναι βλαβερός ο ζεόλιθος, πέτρωμα με καλές ικανότητες απορρόφησης υγρών είναι. Αν τα κλιματιστικά σου μυρίζουν στο σταμάτα-ξεκίνα τότε θέλουν...πλύσιμο. Μια φορά ήρθε ένας στο γραφείο και κάπνιζε μέσα και όταν το έβαλα μπρος το αρκουδίσιο την επόμενη μέρα μπορούσα να καταλάβω τι μάρκα κάπνιζε.
γ)μάλλον, μόνο που η εξωτερική μονάδα είναι μέσα στο χώρο και βγάζει ζέστη σε αντίθεση με τα κλιματιστικά που απλά σου παγώνουν το χώρο κατά τη διάρκεια της αφύγρανσης.
δ)δε νομίζω
ε)ποιες εννοείς αγνώστου πατρός?

Πάντως εντύπωση μου προκαλεί το πόσο η κρίση και μερικές άθλιες πολιτικές αποφάσεις έχουν εκτινάξει στα ύψη την αγορά των συγκεκριμένων μηχανακίων. Ακριβά καύσιμα, χαμήλωμα θερμοστάτη αλλά και σπίτια στεγανά κλουβιά έχουν δημιουργήσει τη νέα αυτή ανάγκη της αφύγρανσης...
Παλιά άφηνα το καλοριφέρ αναμμένο και είχα τα παράθυρα σε ανάκληση για να αερίζεται το σπίτι, ποια υγρασία να μείνει.... (βέβαια τότε η χιλιάρα δεξαμενή μου κόστιζε ένα μικρό κλάσμα του εισοδήματος ενώ τώρα πλησιάζει τη....μονάδα!)

τον zambesi θα πάρεις? Κι εγώ ψηνομαι γι αυτόν!

ναι, αφού στο ξανάγραψα παραπάνω, λίγη υπομονή για εντυπώσεις!

Πάντως εδώ και αρκετά χρόνια που έχω τον olimpia splendid secco pur-s τολμώ να πω ότι είναι σκυλί. Έχει βγάλει χιλιάδες λίτρα νερού και δε κάνει κιχ.
Μόνο μια φορά χάλασε ο αισθητήρας στάθμης του δοχείου και μου το φτιάξανε με 30 ευρώ (ενώ ήταν άδειο έδειχνε φουλ).

εμένα....αυτό το όνομα ζεόλιθος...μου θυμίζει κάτι πέτρες που συζητούσαμε εδώ πριν 5 χρόνια....κάτι σαν το νερό του καματερού κλπ
σίγουρα είναι μόδα, αλλά δεν ξέρω αν ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτά θα καίνε 300-600 βατ, δηλαδή όσο σχεδόν ένα μικρό κλιματιστικό ΜΑΖΙ με το άλλο κλιματιστικό...
τώρα...μεάκο, ολυμπία, και ουρανία....πρώτη φορά τα ακούω....
και μου θυμίζουν κάτι ρολόγια SFIKO ή τις μπαταρίες SQMY
ομολογώ ότι πριν από 3-4 χρόνια δεν ήξερα κάν τι είναι Gree...οπότε...το κρίμα στο λαιμό μου.
Το πρόβλημα "δεν σταματάει ποτε" υπάρχει σε κάθε σπίτι όπου γίνεται "οικονομική" προσέγγιση ...

Επίσης δεν ξέρω αν ο αφυγραντήρας και ο ζεοτέτοιος επιδεινώνει την κατάσταση με τσούξιμο ματιών και λαιμού, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες, κάτι που ισχύει σήμερα.

Πάντως πρόβλημα υπάρχει με την υγρασία...
πχ στο σαλόνι που ζούμε γενικώς και υπάρχει το 24άρι (όχι μεγάλη χρήση) χτες πχ είχα 49% στις 12.30 πριν κοιμηθώ και 2 ώρες αφού το έκλεισα. Στην κρεβατοκάμαρα που είναι βορεινή πήγα το υγρόμετρο και το πρωί είχα 55% και ο πονοκέφαλος σταθερός.
Είναι σίγουρα θέμα προσανατολισμού, αλλά και το γεγονός ότι ζεσταίνεται βασικά μόνο ο άλλος χώρος.

Στη μητέρα μου που έχω ένα ινβέρτερ 9άρι και ένα απλό 10άρι σε διαρκή χρήση 7/24 το πρόβλημα δεν υπάρχει. Εχει ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη με μόνο παράπονο το γενικό τσούξιμο. Υγρασία δεν μετράω εκεί αλλά το νιώθω αμέσως. Σε αντίθεση με το σπίτι μου, που λεω δεν βαριέσαι ένας ύπνος είναι....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τον zambesi θα πάρεις? Κι εγώ ψηνομαι γι αυτόν!

μετά μου λετε για ονόματα....:grinning-smiley-043
πλάκα με κάνετε?

...γ. ύστερα αυτά που δουλεύουν με κομπρέσσορα είναι ουσιαστικά ένα φορητό κλιματιστικό σε αφύγρανση?

...γ)μάλλον, μόνο που η εξωτερική μονάδα είναι μέσα στο χώρο και βγάζει ζέστη σε αντίθεση με τα κλιματιστικά που απλά σου παγώνουν το χώρο κατά τη διάρκεια της αφύγρανσης.
δ)δε νομίζω
ε)ποιες εννοείς αγνώστου πατρός?...

γ) ναι. Μάλιστα στο Skroutz έχει ένα Toyotomi που σου δίνει κι ένα σωλήνα που αν θέλεις τον συνδέεις στην εξαγωγή αέρα, το οδηγείς (με κάποιον δικό σου τρόπο) να βγάζει τον αέρα έξω απο το σπίτι και μετατρέπεται έτσι σε κλιματιστικό για το καλοκαίρι.
δ) όχι
ε)Λίγο πολύ, οι καμμιά πεντακοσαριά εταιρείες που φτιάχνουν αφυγραντήρες, παίρνουν μηχανάκια απο 2-3 άντε 4 εταιρίες (εκτός απο τα δυνατά παραδοσιακά ονόματα πχ. Mitsubishi - αλλά κι εκεί στα φτηνά μοντέλα δεν ξέρουμε τι γίνεται... Πχ. στα aircondition, τα φτηνά μοντέλα της Daιkin τα φτιάχνει πια η Gree (έκαναν πρόσφατα σύμπραξη)

...Πάντως πρόβλημα υπάρχει με την υγρασία...
πχ στο σαλόνι που ζούμε γενικώς και υπάρχει το 24άρι (όχι μεγάλη χρήση) χτες πχ είχα 49% στις 12.30 πριν κοιμηθώ και 2 ώρες αφού το έκλεισα. Στην κρεβατοκάμαρα που είναι βορεινή πήγα το υγρόμετρο και το πρωί είχα 55% και ο πονοκέφαλος σταθερός.
Είναι σίγουρα θέμα προσανατολισμού, αλλά και το γεγονός ότι ζεσταίνεται βασικά μόνο ο άλλος χώρος...?

49% ? 55% ?
Αυτό δεν είναι υγρασία... Είναι μια ιδέα πάνω απο το ιδανικό... Ψάξε αλλού τα αίτια για το τσούξιμο και τον πονοκέφαλο. Συνήθως το τσούξιμο στα μάτια δειχνει "έλλειψη" υγρασίας...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

49% ? 55% ?
Αυτό δεν είναι υγρασία... Είναι μια ιδέα πάνω απο το ιδανικό... Ψάξε αλλού τα αίτια για το τσούξιμο και τον πονοκέφαλο.

τα νούμερα τα έβαλα για να δείξω διαφορά από τον ένα χώρο που είναι χωρίς θέρμανση και με δυσμενή προσανατολισμό σε σχέση με το αντίθετο.
Χτες είχαμε βαρδάρη (και σήμερα) με δυό μέρες ήλιο που προηγήθηκαν πριν όμως τα νούμερα ήταν 66% με 58%.
Τσούξιμο υπάρχει όπως είπα στο σπίτι της μητέρας μου με 2 κλιματιστικά σε 24ωρη βάση.
Αλλά και εγώ το νιώθω σε μένα άμα δουλέψει πολύ. Αν είμαι κοντά του. Επειδή καλείται να θερμάνει μεγάλο χώρο, υπάρχει σχετική διάχυση και δεν τίθεται θέμα σε μένα.

θέλω να πω, αν βρέξει πχ 3-4 μέρες σερι....μετά μια βδομάδα μέχρι να στεγνώσουμε είμαστε στο 67%

Πρόεδρε, το θυμάσαι το έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες; Ή πώς βλέπαμε κάποια μοντέλα "μεγάλων εταιρειών" στον ήχο σε σχέση με μικρότερες εξειδικευμένες εταιρείες;

Έ μέχρι πρότινος το ίδιο γινόταν και στην αφύγρανση και παλιότερα και στον κλιματισμό. Μπορεί σήμερα κάποιος να πει κάτι για τη Gree όταν είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης;

Εγώ θυμάμαι εποχές, που αν είχαμε οτιδήποτε κατω απο Marantz - και ειδικά γιαπωνέζικο - ( Sansui, Technics, Pioneer, Yamaha...), ντρεπόμασταν να το αναφέρουμε... Για πολλούς δεν ανήκαν ουτε καν στο hifi... :)

Πρόεδρε, το θυμάσαι το έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες; Ή πώς βλέπαμε κάποια μοντέλα "μεγάλων εταιρειών" στον ήχο σε σχέση με μικρότερες εξειδικευμένες εταιρείες;

Έ μέχρι πρότινος το ίδιο γινόταν και στην αφύγρανση και παλιότερα και στον κλιματισμό. Μπορεί σήμερα κάποιος να πει κάτι για τη Gree όταν είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης;

Από επαγγελματίες έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τους Gree και ειδικά την σειρά Deisy.

Για το ζεολιθο παντως αν ψαξετε θα δειτε οτι χρησιμοποιείτε χρονια για αφυγρανση ακομα και σε βιομηχανικο επιπεδο. Εννοω δεν ειναι καινουργιο ουτε ματζουνι!!

Αγορασε κανεις τον zambesi να μας πει εντυπωσεις?

Κατι ακομη.

Αυτος αναγραφει πως βγαζει αερα κατα 20 βαθμους θερμοτερο απο αυτον που εισαγει.
Μηπως το καλοκαιρι θα ειναι ανυποφορος?