Αγορά αφυγραντήρα

Αγορασε κανεις τον zambesi να μας πει εντυπωσεις?

Κατι ακομη.

Αυτος αναγραφει πως βγαζει αερα κατα 20 βαθμους θερμοτερο απο αυτον που εισαγει.
Μηπως το καλοκαιρι θα ειναι ανυποφορος?

Για το καλοκαίρι βάζεις το A/C γιατί κερδίζεις και αφύγρανση και ψύξη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξαναγράφω για να μή μπερδεύονται όσοι θέλουν να κάνουν αγορές.

Όσο περισσότερη θερμότητα βγάζει ένας αφυγραντήρας στο χώρο τόσο περισσότερα χρήματα χάνετε (απο την αφύγρανση).

Η δουλειά του είναι η αφύγρανση.
Η θερμότητα είναι ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Και για να γίνει περισσότερο κατανοητό σκεφτείτε τη λειτουργία του το καλοκαίρι :)

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

εχω παραγγειλει τον zambasi...περιμενω 23 του μηνος παραδοση...

αγαπητέ συνάδελφε στην τιμή που τον πήραμε θεωρώ ότι είναι η καλύτερη αγορά που μπορούσαμε να κάνουμε....

...ελπίζω να αποδειχτεί κι έτσι!

Σχετικά με τη χρήση αφυγραντήρα το καλοκαίρι, δε μπορώ να βρω το λόγο.

Το καλοκαίρι όλα είναι ανοιχτά και ο αερισμός είναι στάνταρ, όπως και οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες.

Με 35-40 βαθμούς τι υγρασία να μείνει και που?

Για το καλοκαίρι βάζεις το A/C γιατί κερδίζεις και αφύγρανση και ψύξη.

Ξαναγράφω για να μή μπερδεύονται όσοι θέλουν να κάνουν αγορές.

Όσο περισσότερη θερμότητα βγάζει ένας αφυγραντήρας στο χώρο τόσο περισσότερα χρήματα χάνετε (απο την αφύγρανση).

Η δουλειά του είναι η αφύγρανση.
Η θερμότητα είναι ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Και για να γίνει περισσότερο κατανοητό σκεφτείτε τη λειτουργία του το καλοκαίρι :)

Η θερμότητα στο χώρο έστω και ως απώλεια από τη διαδικασία της αφύγρανσης είναι κέρδος, εφόσον το χειμώνα η σχέση θερμοκρασίας-υγρασίας είναι αλληλένδετη.
Το ότι από τα 600 watt κατανάλωσης κάποιο ποσοστό μας επιστρέφεται ως θέρμανση είναι άκρως επιθυμητό και σίγουρα καλύτερο από το να δουλεύει το μηχάνημα στα 600 watt και να μη διοχετεύεται ζέστη στο χώρο.
Η θερμότητα στο χώρο φυσικά ΔΕΝ αφορά απώλειες εν τω προκειμένω στα dessicant μηχανήματα αφού η θερμότητα αφορά βασική αρχή λειτουργίας των!

Είμαι θετικά προκατειλλημένος με την dessicant εκδοχή των αφυγραντήρων αφού η διαφορά κατανάλωσης στους αφυγραντήρες των δυο διαφορετικών τεχνολογιών είναι περίπου 150-300watt, που αν λάβουμε υπόψιν τη "σταθερότητα" στην απόδοση της λειτουργίας των μη κομπρεσορούχων αφυγραντήρων σε συνδυασμό με τη διοχέτευση θερμότητας στο χώρο που αυτοί αποδίδουν καταλήγουμε σε μια τελείως win-win κατάσταση! (το έξτρα πλεονέκτημα του χαμηλού θορύβου περιμένω να το διαπιστώσω).

Δε περνάνε και οι μέρες!

ΥΓ:ούτε ηχεία να αγοράζαμε!

Απο που εγιναν οι αγορές ρεπαιδιά, γιατί αν δείς skroutz σε κάποια είναι αμεσα διαθέσιμο απλά πρεπει να εχεις την όρεξη να κανεις το γυρο της Αθήνας!!!

Οσον αφορά για το οτι βγάζει ζέστη μόνο απώλεια δεν το θεωρείς το χειμώνα. Αντιθέτως καλοδεχούμενο είναι !!

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Η θερμότητα στο χώρο έστω και ως απώλεια από τη διαδικασία της αφύγρανσης είναι κέρδος, εφόσον το χειμώνα η σχέση θερμοκρασίας-υγρασίας είναι αλληλένδετη.
Το ότι από τα 600 watt κατανάλωσης κάποιο ποσοστό μας επιστρέφεται ως θέρμανση είναι άκρως επιθυμητό και σίγουρα καλύτερο από το να δουλεύει το μηχάνημα στα 600 watt και να μη διοχετεύεται ζέστη στο χώρο.
Η θερμότητα στο χώρο φυσικά ΔΕΝ αφορά απώλειες εν τω προκειμένω στα dessicant μηχανήματα αφού η θερμότητα αφορά βασική αρχή λειτουργίας των!

Είμαι θετικά προκατειλλημένος με την dessicant εκδοχή των αφυγραντήρων αφού η διαφορά κατανάλωσης στους αφυγραντήρες των δυο διαφορετικών τεχνολογιών είναι περίπου 150-300watt, που αν λάβουμε υπόψιν τη "σταθερότητα" στην απόδοση της λειτουργίας των μη κομπρεσορούχων αφυγραντήρων σε συνδυασμό με τη διοχέτευση θερμότητας στο χώρο που αυτοί αποδίδουν καταλήγουμε σε μια τελείως win-win κατάσταση! (το έξτρα πλεονέκτημα του χαμηλού θορύβου περιμένω να το διαπιστώσω).

Δε περνάνε και οι μέρες!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεωρείς κέρδος τη θέρμανση που πληρώνεις στην ακριβότερη τιμή και δεν μπορείς να ελέγξεις κιόλας.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα προτιμούσε 50% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος με 50% λιγότερες απώλειες σε μορφή θερμότητας?

Το ότι θέλετε και τη ζέστη (συνήθως) δε σημαίνει ότι πρέπει να την ακριβοπληρώσετε κιόλας!
Το μάτι της κουζίνας έχει ακριβώς την ίδια απόδοση και μάλιστα μπορείτε να ελέγξετε και πόσο θέλετε να δουλέψει!

Υπάρχει ! Εγώ που ανάβω και ενα ηλεκτρικο καλοριφεράκι το χειμώνα στο χαμηλό βέβαια απλά να σπάει το κρύο τις πολύ κρυες νύχτες. Αν με το λίγο που ανεβάζει αυτός τη θερμοκρασία και λίγο που με χαμηλότερη υγρασία δεν κρυώνεις ευκολα, μια χαρά και φθηνότερα θα μου έρθει. Αλλωστε αν εχεις 15 βαθμούς εσυ θα προτιμούσες ενα μηχάνημα που καίει τα μισά αλλά δεν κάνει δουλειά ? (κομπρέσσορας)

Στέργιε....
600 βατ είναι waaaay 2 much ....
1. είναι 3 pass F5....
2. είναι ένα μικρό κλιματιστικό ινβερτερ
3. είναι ένα μεγάλο ινβερτερ στο low.

και το ένα άντε λειτουργει ως θέρμανση
τα 2 και 3 όμως παραλειτουργούν ως θέρμανση και αν τα αφήσεις 7/24 που υπολογίζω θελει κάποιος να αφήσει τον αφυγραντήρα, στο σπίτι δεν θα υπάρχει ιχνος υγρασίας.
Επαναλαμβάνω έχω στης μητέρας μου ένα 9αρι ινβ και ένα 10άρι απλό, φουλ 7/24 με χαμηλές ρυθμίσεις και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και από ζέστη και από υγρασία. Τόσο μάλιστα από υγρασία που σκέφτομαι να βάλω κάπου κάποιο μεγάλο δοχείο με επιφάνεια να ξαναϋγραίνει. Απο οικονομία δε....απίστευτο σχεδόν.

τα 600 μου φαίνεται κουφό.
Όπως και νάχει αναμένω εντυπώσεις.
Και ...ίσως σε επισκεφτώ κι όλας.. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεωρείς κέρδος τη θέρμανση που πληρώνεις στην ακριβότερη τιμή και δεν μπορείς να ελέγξεις κιόλας.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα προτιμούσε 50% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος με 50% λιγότερες απώλειες σε μορφή θερμότητας?

Το ότι θέλετε και τη ζέστη (συνήθως) δε σημαίνει ότι πρέπει να την ακριβοπληρώσετε κιόλας!
Το μάτι της κουζίνας έχει ακριβώς την ίδια απόδοση και μάλιστα μπορείτε να ελέγξετε και πόσο θέλετε να δουλέψει!

Κοίτα εγώ θα ήθελα να κάνω αφύγρανση και να μη πληρώνω καθόλου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

Αν κάνουμε ένα case study επί της πραγματικότητας, έχουμε από τη μια αφυγραντήρα με κομπρέσορα και αφυγραντήρα με ζεόλιθο.

Αν μιλήσουμε για ίδιας τάξης μεγέθους μηχανήματα βάζουμε μια κατανάλωση 300 βατ για τον κομπρέσορα και 600 για ζεόλιθο.

Το μηχάνημα με τον κομπρέσορα βγάζει θερμότητα όχι όμως τόση όσο αυτό με τον ζεόλιθο.

Ο κομπρέσορας είναι πιο οικονομικός σαν μέγιστη στιγμιαία κατανάλωση αλλά οι καμπύλες απόδοσης των μηχανημάτων αυτών είναι λίγο...αστείες, γιατί δίνουν τιμές αφύγρανσης για 30 βαθμούς κελσίου με πολύ πτωτικές τάσεις όσο και η θερμοκρασία κατεβαίνει κλπ.

Από την άλλη έχεις ένα μηχάνημα με μεγαλύτερη στιγμιαία κατανάλωση βγάζει πολύ περισσότερη θερμότητα αλλά είναι ανεπηρέαστο σε ότι αφορά την απόδοση αφύγρανσης που έχει, μπορεί να αποδίδει το ίδιο και με 15 βαθμούς μέσα στο σπίτι, κάτι που σε κάποια σπίτια συμβαίνει ήδη. Το μηχάνημα αυτό θα δουλέψει σαφώς λιγότερες ώρες για να παράξει ίδιο έργο με το κομπρέσορ-τάηπ μηχάνημα.

Οπότε έχουμε μια διαφορά 300 περίπου παραπάνω βατ για τον ζεόλιθο, αρκετά λιγότερες ώρες κατανάλωσης, λιγότερο θόρυβο και έξτρα ζέστη στο χώρο!
Και μη μου πεις πάλι για τη ζέστη γιατί αν είχαμε 25 βαθμούς σε ένα χώρο δε θα είχαμε υγρασία, απλά θα ανοίγαμε για λίγο τα παράθυρα και η υγρασία θα έκανε φτερά.

Επαναλαμβάνω ότι η ζέστη των ζεολιθικού τύπου αφυγραντήρων δεν αφορά απώλεια μέσω θέρμανσης αλλά βασική αρχή λειτουργίας αυτού του τύπου μηχανημάτων.

Είναι σαν να λες "ωραίο αμάξι το bmw αλλά καίει βενζίνη ρε γμτ...".

Αν θέλεις να το δεις καθαρά από οικονομικής πλευράς εκτιμώ (και ως κάτοχος κλασικού τύπου αφυγραντήρα με κομπρέσορα) ότι οι ζεολιθικού τύπου είναι σαφώς πιο οικονομικοί και αποδοτικοί στο τέλος.

Σε ένα μήνα απο τώρα εκτιμώ ότι θα έχω σαφή εικόνα την οποία βέβαια θα μοιραστώ μαζί σας.

Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι! Για ζεόλιθο σκέφτομαι. Ναι οκ θα ήθελα να καίω τα μισά (ή και καθόλου) αλλά παίζουν ρόλο και οι συνθήκες.Εγώ στο σπίτι στα υπνοδωμάτια που θα τον έχω (χωλ) εχω χαμηλές θερμοκρασίες. Άναβα μέχρι πέρσι απλά το μικρό ηλεκτρικο καλοριφέρ στο δωμάτιο της μικρής απλά να σπάει τη ζέστη. Στους πιθανόν 15 βαθμούς ο κομπρέσσορας μάλλον την πιο πολύ ώρα θα έκανε αποψυξη ή και να μην έκανε όπως είπε και ο Στέργιος η αποδοσή του θα ήτανε χώμα. Οπότε θα καίς τα μισά αλλά τσάμπα τελείως. Οι κομπρέσσορες δίνουν 20l π.χ την ημέρα αλλα αν δείς σου λέει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς.... στους 15.... ψάχτον!

Εμένα πιο πολυ με ανησυχεί το αν ο ζεόλιθος (δεν ξέρω κάτι περι αυτού) είναι ή όχι επιβλαβές για τον οργανισμό. Ξανατονίζω δεν ξέρω οτι υπάρχει θέμα, αναρωτιέμαι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Έχεις κάποια καμπύλη απόδοσης για αφυγραντήρα με συμπιεστή πρόχειρη?

Για να συγκρίνουμε δηλαδή απο ποιά θερμοκρασία και κάτω συμφέρει ένας με ζεόλιθο.

Και εγώ αφυγραντήρα με συμπιεστή έχω (τον αγόρασα γιατί στο προηγούμενο σπίτι δεν είχα σωστή θέρμανση/μόνωση και δεν μπορούσα να αερίζω όσο θα έπρεπε)
αλλά πλέον τον ανοίγω 10-20 φορές το χρόνο αφού με σωστό αερισμό επιτυγχάνω 50-60% υγρασία στους 21-22 βαθμούς που έχω συνήθως.

Φαίνεται και απο εδώ
ότι γενικά αν έξω έχει κάτω απο 10 βαθμούς ένας γρήγορος αερισμός θα ρίξει στα τάρταρα την σχετική υγρασία μέσα.
Το σπίτι δε προλαβαίνει να κρυώσει και έχετε ανανεώσει και τον αέρα αντί την ανακύκλωση

exigisi.jpg

Τέλος, απο εδώ
http://www.lozos.eu/cms/uploads/general/PDH-1050DA_manual GR.pdf
βλέπω για παρόμοια κατανάλωση με ζεόλιθου,
τεράστια απόδοση σε λίτρα (33 λίτρα!!!) στους 26,6 βαθμούς με 60% υγρασία
Φαντάζομαι στους 22 βαθμούς με 75% υγρασία θα είναι τουλάχιστον 15 λίτρα

αυτός που έβαλα στα 740w compressor
λέει 50 λίτρα στους 30 βαθμούς με 80%

Για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα!

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Φαίνεται και απο εδώ
ότι γενικά αν έξω έχει κάτω απο 10 βαθμούς ένας γρήγορος αερισμός θα ρίξει στα τάρταρα την σχετική υγρασία μέσα.
Το σπίτι δε προλαβαίνει να κρυώσει και έχετε ανανεώσει και τον αέρα αντί την ανακύκλωση

Μπερδέυεσαι άδικα. Οταν ανοίγεις τα παράθυρα για λίγη ώρα, το μόνο που κάνεις είναι να αλλάξεις τον αέρα του σπιτιού (αν προλάβει). Η "υγρασία του σπιτιού" όμως δεν είναι στον αέρα - ένα ελάχιστο ποσοστό της είναι - αλλά στους τοίχους και όπου αλλού μπορεί να συγκρατηθεί νερό. Και το κακό είναι οτι εκεί, ανανεώνεται συνεχώς απ'έξω. Το να αλλάξεις τον αέρα του σπιτιού, είναι καλό, αλλά δεν λέει τίποτα. Μόλις κλείσεις τα παράθυρα και ανεβεί η θερμοκρασία του χώρου, σε 20 λεπτά έχεις πάλι την υγρασία που είχες πριν τα ανοίξεις. Γι'αυτό παλιά, όταν άνοιγαν το πρωί με ήλιο τα παράθυρα, τα άφηναν ώρες ανοικτά - για να φεύγει όση υγρασία μπορούσε απο τους τοίχους.

Επίσης, ένα ας πούμε σφραγισμένο δωμάτιο που έχουμε ρίξει μια κανάτα νερό, άλλη σχετική υγρασία έχει στους 30, άλλη στους 20 βαθμούς. Οσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο πέφτει και η υγρασία - ως τους 0 βαθμούς, όπου έχουμε 0 σχετική υγρασία στον αέρα - έχει γίνει όλη πάγος και έχει κολλήσει στους τοίχους και στο πάτωμα - ο λεγόμενος παγετός.

Το πιο ξηρό μέρος του κόσμου, περισσότερο κι απο τις ερήμους, είναι η Ανταρκτική... Βασικό πρόβλημα των εξερευνητών, είναι η αφυδάτωση...
Το πιό ξηρό μέρος στο σπίτι μας είναι... μέσα στο ψυγείο...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Μπερδέυεσαι άδικα. Οταν ανοίγεις τα παράθυρα για λίγη ώρα, το μόνο που κάνεις είναι να αλλάξεις τον αέρα του σπιτιού (αν προλάβει). Η "υγρασία του σπιτιού" όμως δεν είναι στον αέρα - ένα ελάχιστο ποσοστό της είναι - αλλά στους τοίχους και όπου αλλού μπορεί να συγκρατηθεί νερό. Και το κακό είναι οτι εκεί, ανανεώνεται συνεχώς απ'έξω. Το να αλλάξεις τον αέρα του σπιτιού, είναι καλό, αλλά δεν λέει τίποτα. Μόλις κλείσεις τα παράθυρα και ανεβεί η θερμοκρασία του χώρου, σε 20 λεπτά έχεις πάλι την υγρασία που είχες πριν τα ανοίξεις. Γι'αυτό παλιά, όταν άνοιγαν το πρωί με ήλιο τα παράθυρα, τα άφηναν ώρες ανοικτά - για να φεύγει όση υγρασία μπορούσε απο τους τοίχους.

Επίσης, ένα ας πούμε σφραγισμένο δωμάτιο που έχουμε ρίξει μια κανάτα νερό, άλλη σχετική υγρασία έχει στους 30, άλλη στους 20 βαθμούς. Οσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο πέφτει και η υγρασία - ως τους 0 βαθμούς, όπου έχουμε 0 σχετική υγρασία στον αέρα - έχει γίνει όλη πάγος και έχει κολλήσει στους τοίχους και στο πάτωμα - ο λεγόμενος παγετός.

Το πιο ξηρό μέρος του κόσμου, περισσότερο κι απο τις ερήμους, είναι η Ανταρκτική... Βασικό πρόβλημα των εξερευνητών, είναι η αφυδάτωση...
Το πιό ξηρό μέρος στο σπίτι μας είναι... μέσα στο ψυγείο...

Στη δεύτερη και τρίτη πρόσθεση του ποστ συμφωνείς μαζί μου :)
Φαίνεται ξεκάθαρα και απο το γράφημα που έβαλα αλλά και απο τον αερισμό που προτείνω και κάνω.

Εγώ λοιπόν, τα τελευταία δύο χρόνια που μένω σε σπίτι με θερμοπρόσοψη και δεν έχω κάποιο πρόβλημα για να μπάζω νερά/υγρασία
με τον σωστό αερισμό έχω τώρα το βράδυ 23,6 / 60% και έχω να αερίσω απο τη 1 το μεσημέρι για 15 λεπτά απο τα νότια-ανατολικά παράθυρα.
Και απο θέρμανση σήμερα έκαψα πρώτη φορά 2 κιλά ξύλα πιο πολύ για να παίξω με τα παιδιά!
Εδώ και ο καιρός αυτές τις μέρες
http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=23

θα κάνω άλλο ένα αερισμό για άλλα 10 λεπτά αργότερα πιο πολύ για να φρεσκαριστεί ο αέρας

εκτός λοιπόν και αν ένα σπίτι έχει κάποιο πρόβλημα και μπάζει νερά (που τότε φτιάχνεις το πρόβλημα και δεν αγοράζεις αφυγραντήρα!)
οι "εστίες" παραγωγής νερού/υγρασίας είναι το μαγείρεμα, το μπάνιο και οι άνθρωποι

Αυτό βέβαια δεν δουλεύει απο τη πρώτη μέρα που το ξεκινάς, γιατί όπως λές όλο το σπίτι είναι παπαριασμένο.
Είτε ξεκινάς τον αφυγραντήρα 24/7 για να στεγνώσει το σπίτι, είτε εκμεταλλεύεσαι το καλοκαίρι και όταν ξεκινάνε οι υψηλές υγρασίες έξω προσέχεις πώς αερίζεις.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει το 99.99% των Ελλήνων. Αερίζει λάθος. (Γιατί οι ξένοι δε μπορούν να αερίσουν υπερβολικά όταν έξω έχει 24/7 <5 βαθμούς!)

Για παράδειγμα
αν μέσα έχει κάποιος 20 βαθμούς με 70% σχετική έχει περίπου 12.5 γραμμάρια νερού ανα κυβικό αέρα
πές σπίτι 100τμ με 2μιση μέτρα ύψος = 250 κυβικά αέρα άρα 3,1 κιλά/λίτρα νερού σε όλο το σπίτι (στον αέρα)

αν έξω έχει 10 βαθμούς με 90% έχει 9 γραμμάρια ανα κυβικό (βάζω ακραίο παράδειγμα)
με έναν αερισμό ώστε να αλλάξει ο αέρας τουλάχιστον μία φορά έχουμε κατεβάσει τη σχετική στα 9 γραμμάρια ανα κυβικό στους 19 (πές ότι έπεσε ένα βαθμό που είναι υπερβολή) άρα κάτω απο 60% σχετική

Ναι αλλα το θέμα είναι οτι εσύ μιλάς για θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι πάνω απο 20 βαθμούς. Στους 15 τι γίνετε μας ενδιαφέρει! Δυστυχώς δεν έχουν όλοι μέρα νύχτα 22 βαθμούς

Ναι αλλα το θέμα είναι οτι εσύ μιλάς για θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι πάνω απο 20 βαθμούς. Στους 15 τι γίνετε μας ενδιαφέρει! Δυστυχώς δεν έχουν όλοι μέρα νύχτα 22 βαθμούς
νόμιζα μιλούσαμε για κατοικημενο σπίτι

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ok τώρα που κατάλαβες οτι δε μιλάμε για κατοικημένο σπίτι?

Στους 15 λοιπον του ακατοίκητου ?

Ok τώρα που κατάλαβες οτι δε μιλάμε για κατοικημένο σπίτι?

Στους 15 λοιπον του ακατοίκητου ?
κενακ θερμοκρασία εσωτερικών χώρων σελίδα 24
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2010
https://www.google.gr/url?sa=t&sour...22OdniHBlu4uT-hGA&sig2=Y-OhHQNI1Le9ZGxVXEBNJg

προφανώς και κάνω πλάκα

το 15 πάντως δεν είναι το φυσιολογικό για να το θεωρείς και δεδομένο στη συζήτηση

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Κανεις λάθος αγαπητέ. Σε ενα σπιτι που μπορεί να εργάζονται οι ενοικοι και επιστρέφουν μετα το μεσημέρι το 15 ισως να είναι και πολυτέλεια. Ελλαδα δεν είναι μονο η Αθήνα. Και μιλαμε για σύγχρονα σπιτια

Δε ξέρω πόσο είναι αυτή η παραπάνω ζέστη που βγάζει ένας με ζεο αλλά βλέπω πως και αυτος που έχω με κομπέσορα όταν δουλέυει βγάζει ζέστη απο τις θυρίδες του. Δεν είναι και κάτι το φοβερο αλλά είναι λογικό να βγαίνει ζεστός αέρας, μηχάνημα είναι, ζεσταίνεται και ζεσταίνει και τον εξερχόμενο αέρα αλλά δεν μπορείς να βασιστείς χειμώνα σε συτό.