Αγορά αφυγραντήρα

Μπορεί να δείχνουν παρόμοιες, αλλά λάθος.
Η σωστή λύση είναι το καλιμπράρισμα σε υγρή θήκη.
Υπάρχουν στο εμπόριο και είναι επιστημονικά αποδεκτές.
Ακόμα και αν έχεις μη ρυθμιζόμενο, μπορείς να ξέρεις πόσο αποκλίνει από το σωστό..

http://www.bovedainc.com/store/tobacco/calibration/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επίσης η σωστή ανάγνωση θερμοκρασίας προϋποθέτει να διαθέτεις ψυχρόμετρο Assman που είναι ένα (ας πούμε) διπλό θερμόμετρο με το ένα να είναι βρεχόμενο και ψυχόμενο ταυτόχρονα με ηλεκτρικό ανεμιστήρα

Είχα στη σύγκριση και άλλο παλαιότερο απο άλλη εταιρία.
Και συμφωνούν πάνω κάτω με του αφυγραντήρα.

Και λάθος να είναι !!!!!!!
δεν έχω εργαστήριο :)

Με ενδιαφέρει αν είναι >75% για να αερίσω/ανοίξω αφυγραντήρα και αν είναι <60% για να σταματήσω την αφύγρανση ή/και να υγράνω.

Τον EVA 2 τον εχουν η μητερα μου σπιτι της και ειναι ευχαριστημενη.
Τωρα που λειπει τον πηρα στον Πειραια να τσεκαρω αποδοση στο δικο μου σπιτι και ειναι καλος.
Απο το δωματι δεν τον ακουγα οταν αυτος ηταν στο σαλονι.
βεβαια παιζει και ρολο η διαμορφωση καθε σπιτιου.

ζαμβέζης παρελήφθη, μπήκε στην πρίζα.

Σε σαλόνι 70 μέτρων περίπου σε μισή ώρα το 60 το έκανε 57.

Θαυμάζω την...αθορυβότητά του ακόμα και στη μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα, καμία σχέση με κομπρεσοροειδή μηχανήματα (και είναι λογικό)

Τις τελευταίες μέρες δεν είχα αυξημένη υγρασία στο σπίτι οπότε δε μπορώ να μιλήσω για απόδοση σε άγριες συνθήκες.

Αλλά...stay tuned!

Αντε περιμενουμε εντυπωσεις!!!

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Τωρα που λειπει τον πηρα στον Πειραια να τσεκαρω αποδοση στο δικο μου σπιτι και ειναι καλος.

Αντε περιμενουμε εντυπωσεις!!!

Είναι λίγο νωρίς για να γράψω κάτι ουσιώδες.

Είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής του, από το ότι είναι αρκετά αθόρυβος (στο σαλόνι μπορώ να τον έχω να λειτουργεί χωρίς να ενοχλεί ο θόρυβος στα υπνοδωμάτια-ο olimpia splendid δεν ήταν για να τον αφήνεις το βράδυ, ο ήχος ενοχλεί).
Επίσης πολύ ουσιώδες πλεονέκτημα είναι ο προγραμματισμός του αφού μπορείς να τον βάλεις να δουλέψει τις ώρες του μειωμένου νυχτερινού ωραρίου στο φουλ και να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά.
Θέλει λίγο χρόνο να καταλάβω την αναλογία των ενδείξεων σε σχέση με αυτό που δείχνουν τα διάφορα υγρόμετρα μέσα στο σπίτι (φτηναδούρες της avidsen), προς το παρών τον βλέπω λίγο "αισιόδοξο" τον μετρητή του, περίπου 5% κάτω από τα άλλα υγρόμετρα δείχνει. Δεν έχω τσεκάρει τι δείχνει σε σχέση με τον olimpia splendid.
Βασικά δεν του άλλαξα μέρος, τον άφησα περίπου στο κέντρο του σαλονιού αλλά δε θα μείνει εκεί, θα πειραματιστώ με τις θέσεις.

Το βράδυ δεν τον άφησα να δουλεύει γιατί δε ξέρω τι ήχο κάνει όταν γεμίζει ο κάδος και δεν ήθελα να ξυπνήσω τρέχοντας για να τον κλείσω.

Έφυγα στις 7μιση από το σπίτι και στις 5 που γύρισα τα 3 λίτρα ήταν γεμάτα. Τον είχα ρυθμίσει στη μεγάλη σκάλα και στο 50% επιθυμητή υγρασία.
Επίσης έβαλα και τον ιονιστή να λειτουργεί.
Όταν μπήκα στο σπίτι είχα μια ευχάριστη αίσθηση στον αέρα αλλά για αυτό θα μιλήσω σε λίγες μέρες, να το σταντάρω λιγάκι.

Μυρωδιά ο ζεόλιθος έχει αν πλησιάσεις στο 1 μέτρο, κατά τα άλλα δεν αντιλαμβάνομαι κάτι.

stay tuned.

Προβλημα με υγρασια ειχα και εγω λογω τελευταιος οροφος χωρις μονωση στην ταρατσα που δεν μπορω να κανω μονωση λογω οικονομικων αλλα και λογω στο οτι η ταρατσα ανηκει σε τρεις.
Μεχρι και οι τοιχοι δεν εχουν μονωση ασχετα αν ειναι διπλο το τουβλο (χαζομαρα του πεθερου)
Ηταν τοσο μεγαλο το προβλημα που καθε χρονο καθαριζα το ταβανι απο μαυριλες (μυκητες) και οσοι το εχουν κανει αυτο ξερουν οτι σου βγαινει η πιστη.
Εδω και 4-5 χρονια που καργησα (παλι λογω οικονομικων) το καλοριφερ και εβαλα ξυλοσομπα αφου πρωτα ειχα βαψει τα ταβανια 2 χερια ασταρι λευκο και 2 χερια αντιμουχλικο δεν εχω ξαναδει ουτε τον παραμικρο κοκο μαυριλας.

Δεν ξερω αν εκαναν τοση καλη δουλεια τα υλικα που εβαψα η η σομπα δεν αφηνει το σπιτι να πιασει υγρασια αλλα σε ενα σπιτι που ειναι 85ΤΜ και με παιδια λιγο δυσκολο να εβαζα αφυγραντηρα οταν ολες οι πορτες ειναι ανοικτες.

Ναι παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στο σπίτι.
Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο πάντως.
Αν κάποιος έχει και τον τον Puredry PD 12L Design Low Energy ή έστω με τα 20λ ας μας πει για το θόρυβό του´ είναι για 80 τμ που είναι ένας μέσος όρος σπιτιών.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι θετικές αξιολογήσεις τους στο σκρουτζ.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Συμβίωση μετά από 1 μήνα με τον Invetor 10ltr.

Μόνο καλά λόγια έχω να πω . Χτες μάλιστα στέγνωσε και 4 πουλόβερ που επειδή είχε υγρασία έξω και τα έβαλα στο δωμάτιο.

Στο σαλόνι το δοκίμασα σε συνδυασμό με το ενεργειακό τζάκι και κατέβασε άμεσα στο 50% την υγρασία από 74% !!

Στην κρεβατοκάμαρα που έχω και την περισσότερη υγρασία σε 1 ώρα την πάει 54% από 70% και έχω καλύτερο ύπνο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Είναι λίγο νωρίς για να γράψω κάτι ουσιώδες.

Είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής του, από το ότι είναι αρκετά αθόρυβος (στο σαλόνι μπορώ να τον έχω να λειτουργεί χωρίς να ενοχλεί ο θόρυβος στα υπνοδωμάτια-ο olimpia splendid δεν ήταν για να τον αφήνεις το βράδυ, ο ήχος ενοχλεί).
Επίσης πολύ ουσιώδες πλεονέκτημα είναι ο προγραμματισμός του αφού μπορείς να τον βάλεις να δουλέψει τις ώρες του μειωμένου νυχτερινού ωραρίου στο φουλ και να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά.
Θέλει λίγο χρόνο να καταλάβω την αναλογία των ενδείξεων σε σχέση με αυτό που δείχνουν τα διάφορα υγρόμετρα μέσα στο σπίτι (φτηναδούρες της avidsen), προς το παρών τον βλέπω λίγο "αισιόδοξο" τον μετρητή του, περίπου 5% κάτω από τα άλλα υγρόμετρα δείχνει. Δεν έχω τσεκάρει τι δείχνει σε σχέση με τον olimpia splendid.
Βασικά δεν του άλλαξα μέρος, τον άφησα περίπου στο κέντρο του σαλονιού αλλά δε θα μείνει εκεί, θα πειραματιστώ με τις θέσεις.

Το βράδυ δεν τον άφησα να δουλεύει γιατί δε ξέρω τι ήχο κάνει όταν γεμίζει ο κάδος και δεν ήθελα να ξυπνήσω τρέχοντας για να τον κλείσω.

Έφυγα στις 7μιση από το σπίτι και στις 5 που γύρισα τα 3 λίτρα ήταν γεμάτα. Τον είχα ρυθμίσει στη μεγάλη σκάλα και στο 50% επιθυμητή υγρασία.
Επίσης έβαλα και τον ιονιστή να λειτουργεί.
Όταν μπήκα στο σπίτι είχα μια ευχάριστη αίσθηση στον αέρα αλλά για αυτό θα μιλήσω σε λίγες μέρες, να το σταντάρω λιγάκι.

Μυρωδιά ο ζεόλιθος έχει αν πλησιάσεις στο 1 μέτρο, κατά τα άλλα δεν αντιλαμβάνομαι κάτι.

stay tuned.

Γράψε κι άλλες εντυπώσεις καιγόμαστε!!!! (το σκέφτομαι σοβαρά για τον συγκεκριμένο!)
Απο θόρυβο στην μικρή σκάλα κοιμάσαι? Αντε οχι στο ίδιο δωμάτιο στο χώλ
Απο τον ζεστό αέρα που βγάζει τί λεει? Βοηθάει καθολου στη θερμοκρασία του χώρου?
Σε τί θερμοκρασίες τον δουλευεις?

Έχω κι εγώ μια απορία και θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα του σπιτιου που μένω. Είναι σε πρώτο όροφο στο Περιστέρι και είναι 65 τ.μ.
Τον χειμώνα το πάτωμα του σπιτιού, στα δύο υπνοδωμάτια που είναι πάνω από το πάρκινγκ, γεμίζει με νερό. Τόσο που άρχισαν να φουσκώνουν ξύλινα έπιπλα...
Υποθέτω πως αυτό γίνεται επειδή το πάτωμα είναι παγωμένο (μαλλον κακή μονωση) και ο αέρας ζεστός, λόγω θέρμανσης. Η αγορά αφυγραντηρα θα βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα ή θα κάνω μια τρύπα στο νερό;

Μου πρότειναν έναν meaco με ζεολιθο.

Θα βοηθήσει, και πολύ μάλιστα. Αλλά αν έχεις πολύ νερό, λογικά θα πρέπει να το δουλεύεις συνέχεια. Δεν χρειάζεται να το έχεις μέσα στα υπνοδωμάτια την νύχτα.

Mου πρότειναν τον ddl8 στα 250 .
Aν μπει σε χωλ που βρίσκεται στην μέση του σπιτιού και "έχει πόρτα" και για τα τρία δωμάτια του σπιτιού ( σαλοκουζίνα, 2 υπνοδωμάτια) είμαι καλυμμένος ή χρειάζομαι ξεχωριστό μηχάνημα για κάθε δωμάτιο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Γράψε κι άλλες εντυπώσεις καιγόμαστε!!!! (το σκέφτομαι σοβαρά για τον συγκεκριμένο!)
Απο θόρυβο στην μικρή σκάλα κοιμάσαι? Αντε οχι στο ίδιο δωμάτιο στο χώλ
Απο τον ζεστό αέρα που βγάζει τί λεει? Βοηθάει καθολου στη θερμοκρασία του χώρου?
Σε τί θερμοκρασίες τον δουλευεις?

Στη μικρή σκάλα ο θόρυβος είναι τόσο λίγος που νομίζω ότι και στο υπνοδωμάτιο να τον είχα θα κοιμόμουν άνετα. Ο θόρυβος που κάνει είναι θόρυβος ανεμιστήρα (που δεν συντονίζει κιόλας για να κάνει περίεργους έξτρα θορύβους)

Ο ζεστός αέρας που βγάζει δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα ότι βοηθάει (σε σαλόνι περίπου 70 μέτρα).

Σήμερα τον είχα στο 50% από το πρωϊ και στο σπίτι είχε 19 βαθμούς.

Όταν μπήκα στο σπίτι πριν λίγο ήταν σταματημένος και είχε μαζέψει περίπου ένα λίτρο νερό.

Ακόμα δεν έχει κάνει καλά κρύα για να τον βάλω να δουλέψει στο φουλ και να δω τι κάνει.

Την επόμενη βδομάδα από ότι βλέπω από τις προβλέψεις ίσως να...αποκτήσει υπόσταση το εργαλείο!

Mου πρότειναν τον ddl8 στα 250 .
Aν μπει σε χωλ που βρίσκεται στην μέση του σπιτιού και "έχει πόρτα" και για τα τρία δωμάτια του σπιτιού ( σαλοκουζίνα, 2 υπνοδωμάτια) είμαι καλυμμένος ή χρειάζομαι ξεχωριστό μηχάνημα για κάθε δωμάτιο;

Πάρε 1 μηχάνημα σε πρώτη φάση και άστο στο χωλ όσο πιο κοντά γίνεται στις πορτες των δωματίων που έχουν πρόβλημα και δες πως πάει. Αφηνε τις πόρτες των δωματίων οσο γίνεται περισσότερη ώρα ανοιχτές. Αφου είσαι πάνω απο πυλωτή και δεν έχεις υγρασία απο σπασμένους κρυφούς εξωτερικούς σωλήνες (θα φαινόταν στον τοίχο), το πρόβλημα είναι απο τον κοινό αέρα εσωτερικά του σπιτιού. Βοήθησε τον αφυγραντήρα με την χρήση του απορροφητήρα όσο γίνεται στο μαγείρεμα και με ευκαιριακό αερισμο του σπιτιού κατα προτίμηση βορά/νότο.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ. Για το συγκεκριμένο μηχάνημα μια γνώμη; Δεν έχω καμία ιδέα περί τέτοιων μηχανημάτων ,οπότε πάω λίγο στα τυφλά προς το παρόν.

Είναι εντάξει για τα τετραγωνικά του σπιτιού (65) ;