Ευχαριστώ πολύ. Για το συγκεκριμένο μηχάνημα μια γνώμη; Δεν έχω καμία ιδέα περί τέτοιων μηχανημάτων ,οπότε πάω λίγο στα τυφλά προς το παρόν.
Είναι εντάξει για τα τετραγωνικά του σπιτιού (65) ;
...Να κεράσω ένα ποτηράκι; :ban-aki: :surf-aki:
...για αν δούμε τι ψάρια πιάνει!
update για τον meaco zambezi:
Τον έθεσα σε λειτουργία χθες στις 12 το βράδυ στη μικρή σκάλα (κατανάλωση 300βατ) και στις 7 το πρωϊ είχε 1,5 λίτρο μαζεμένο. Υγρασία 52% και θερμοκρασία 18.
Σε σχέση με τον olimpia splendid secco pur s που έχω ο meaco έχει σαφές "προβάδισμα" στην ποσότητα αφύγρανσης σε θερμοκρασία 18 βαθμών.
Την επόμενη βδομάδα θα κάνει γερά κρύα οπότε εκεί θα γίνει το σούπερτεστ για αν δούμε τι ψάρια πιάνει!
Αφησε τις πόρτες φυσικά ανοιχτές και βάλε τον αφυγραντήρα να δουλεύει 24/7 σε συνεχή αφύγρανση - μην ορίσεις κατώτερη τιμή όπου θα σταματά ο αφυγραντήρας.
Κοίτα τωρα τι γίνεται... Τα πατώματα αυτά, θα δουλεύουν ανταγωνιστικά στον αφυγραντήρα. Δηλαδή, και στο 30% να μπορούσες να ρίξεις την σχετική υγρασία του χώρου, μέσα σε αυτό το 30% τα πατώματα λόγω επιφανείας και θερμοκρασίας θα βρίσκουν νερό και θα το υγροποιούν. Βέβαια, όχι στην ποσότητα που βλέπεις τώρα, αλλά τόσο ωστε να σου δίνει την εντύπωση οτι υπάρχει υγρασία. Η μόνη συμπληρωματική βοήθεια είναι να ανεβάσεις την θερμοκρασία του χώρου των δωματίων. Στους 21 βαθμούς πχ. ο αέρας θα εξατμίζει την μεγαλύτερη ποσότητα απο την υγρασία του πατώματος και θα δρα ανταγωνιστικά στην παγωμένη επιφάνειά του. Ταυτόχρονα θα θερμαίνονται και τα πατώματα, έτσι ωστε να μειώνεται η ικανότητά τους για υγροποίηση. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά με την τωρινή κατάσταση θα είναι τεράστια. Φυσικά, η εξωτερική μόνωση είναι η καλύτερη λύση, έτσι ωστε να μην παγώνει τόσο πολύ το πάτωμα.
update για τον meaco zambezi:
Τον έθεσα σε λειτουργία χθες στις 12 το βράδυ στη μικρή σκάλα (κατανάλωση 300βατ) και στις 7 το πρωϊ είχε 1,5 λίτρο μαζεμένο. Υγρασία 52% και θερμοκρασία 18.
Σε σχέση με τον olimpia splendid secco pur s που έχω ο meaco έχει σαφές "προβάδισμα" στην ποσότητα αφύγρανσης σε θερμοκρασία 18 βαθμών.
Την επόμενη βδομάδα θα κάνει γερά κρύα οπότε εκεί θα γίνει το σούπερτεστ για αν δούμε τι ψάρια πιάνει!
Το θέμα μου είναι αν αξίζει να πάρω αφυγραντηρα για ένα τόσο έντονο πρόβλημα μόνωσης. Πόσο χαμηλά θα πρέπει να ρίξει την υγρασία του χώρου για να μην γεμίζει νερό το πάτωμα ; Και έστω ότι αυτό γίνεται, είναι καλό για τα δύο μικρα παιδιά που κοιμούνται εκεί;
Επίσης,αν είναι να έχω αναμμένο τον αφυγραντήρα συνεχώς και να έχω σχετικά ψηλά τη θέρμανση στο σπίτι , με βλέπω για να πηγαίνω στην τράπεζα για κανένα δάνειο πρώτα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.