Αγορά αφυγραντήρα

Δεν το ξέρω καθόλου το μηχάνημα. Λένε καλά λόγια για τους meaco... Για 100 τετραγωνικά λέει είναι, άρα σε υπερκαλύπτει.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ. Για το συγκεκριμένο μηχάνημα μια γνώμη; Δεν έχω καμία ιδέα περί τέτοιων μηχανημάτων ,οπότε πάω λίγο στα τυφλά προς το παρόν.

Είναι εντάξει για τα τετραγωνικά του σπιτιού (65) ;

έχω το μεγάλο μοντέλο της meaco αλλά το πήρα προχθές οπότε δε μπορώ να το προτείνω...ακόμα.

Παρόλα αυτά το θέμα με την πυλωτή-γκαράζ πρέπει να το δεις με κάποιο τρόπο, πρέπει να έχεις πολύ μεγάλες απώλειες θέρμανσης (και προβλήματα υγρασίας όπως λες ο ίδιος).

Ένα στρώμα dow 5ρι απο κάτω θα αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

Το σπίτι δεν είναι δικό μου.Το νοικιαζω, οπότε δεν είναι μόνο δική μου απόφαση αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην οικοδομή. Δεν ξέρω και τι κόστος έχει . Πρέπει να το ψάξω λίγο και να το συζητήσω με τον ιδιοκτήτη.
Είναι καινούργια οικοδομή( ούτε δεκαετίας), αλλά έχει πολλά ελαττώματα.

Το πάτωμα είναι παγωμένο , γι'αυτό πάει το μυαλό μου σε κακή μόνωση. Μάλλον θα πάρω αφυγραντηρα και αν δε λυθεί το πρόβλημα, θα πάω σε πιο δραστικά μετρα.

Μην το συζητήσεις καθόλου μαζί του - δεν θα καταφέρεις τίποτα. Και δεν είναι δικιά σου δουλειά να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ για ξένο σπίτι. Αναγκαστικά θα πορευτείς όπως είσαι. Δεν ξέρω βέβαια το σκεπτικό σου ή τι οικονομική συμφωνία έχεις με τον ιδιοκτήτη ή αν σε βολεύει η γειτονιά, - αλλά, έχεις σκεφτεί να αλλάξεις σπίτι ? Ολα ανοίκιαστα είναι...
Πάρε τον αφυγραντήρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πριν αρχίσεις να δουλεύεις τον αφυγραντήρα, αφού όπως λες άρχισαν να φουσκώνουν επιπλα, κουφώματα κλπ, φέρε μια μέρα τον ιδιοκτήτη να δει την κατάσταση. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Οπως είπα δεν ξέρω την σχέση σου μαζί του, αλλά ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων που κλήθηκαν να πληρώσουν ζημιές που δεν οφείλονταν σε αυτούς, όπως ξέρω και πονηρούς ιδιοκτήτες που ήταν "καλοί άνθρωποι" μέχρι την ημέρα που ο νοικάρης τους είπε ότι φεύγει... (trust me)...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και πες του οτι θα του χρεώσεις τον αφυγραντήρα, κρατώντας το ποσό απο το επόμενο νοίκι... :)

Φυσικά όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως έγραψε ο φίλος BIOS, αν δε θες να φύγεις απο κει, αν έχεις καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη κλπ κλπ.
Γνωστός μου σε ιδιόκτητο σπίτι είχε ίδια περίπτωση, παιδικό και κρεββατοκάμαρα απο κάτω είχανε πυλωτή αφύλακτη ενώ το υπόλοιπο σπίτι είχε απο κάτω...σπίτι (χωρίς θέρμανση ωστόσο, απλά "κλειστό").
Κάθε φορά που πηγαίναμε στο παιδικό ένιωθες το κρύο στα πόδια, το είχα παρατηρήσει και του πήγα μια μέρα το black & decker Infrared θερμόμετρο, αυτό που αλλάζει χρώματα όταν βλέπει αλλαγές θερμοκρασίας.
Χειμώνας με περίπου 5 βαθμούς έξω και η διαφορά χτυπώντας με το όργανο στα πατώματα ήταν πάνω από 7 βαθμούς!
Πάθαμε σοκ.
Νομίζω ότι δεν είναι και μεγάλο κόστος, βάλτε μια στρώση dow ή αντίστοιχο 5ρι τουλάχιστον απο κάτω, στοκάρετε τα κενά και βάψτε το (ούτε σοβάτισμα δε θέλει).

Ο αφυγραντήρας σίγουρα θα βοηθήσει αλλά δε ξέρω αν θα εξαλείψει το πρόβλημα και με τι κόστος, άσε που η ανάγκη του σπιτιού για θέρμανση δε θα βελτιωθεί σημαντικά.

Κι εγώ γι'αυτό ρώτησα αν ο αφυγραντηρας είναι η λύση.
Το πάτωμα θα παραμείνει κρύο αν δεν γίνει κάποια μονωση. Αέρας ζεστός θα κυκλοφορεί στο σπιτι λόγω θέρμανσης, οπότε με τον αφυγραντηρα απλώς θα μειωθεί λίγο η υγροποιηση.
Πρώτα πρέπει να μετρήσω υγρασία και θερμοκρασία και να δω πως θα κινηθώ.
Καπου εχω μια φωτογραφία από το πάτωμα που έχει πιάσει νερό. Αν τη βρω θα την ανεβάσω ,να δείτε για πόσο νερό μιλάμε.

...Να κεράσω ένα ποτηράκι; :ban-aki: :surf-aki:

Εχεις 2 τεράστιους αφυγραντήρες στο σπίτι, με μηδέν κατανάλωση και αθόρυβους - το μόνο που λείπει, είναι να στρώνεις 2 παλιοσέντονα και κάθε λίγες ώρες να τα στίβεις... :)))
Αφησε τις πόρτες φυσικά ανοιχτές και βάλε τον αφυγραντήρα να δουλεύει 24/7 σε συνεχή αφύγρανση - μην ορίσεις κατώτερη τιμή όπου θα σταματά ο αφυγραντήρας.
Κοίτα τωρα τι γίνεται... Τα πατώματα αυτά, θα δουλεύουν ανταγωνιστικά στον αφυγραντήρα. Δηλαδή, και στο 30% να μπορούσες να ρίξεις την σχετική υγρασία του χώρου, μέσα σε αυτό το 30% τα πατώματα λόγω επιφανείας και θερμοκρασίας θα βρίσκουν νερό και θα το υγροποιούν. Βέβαια, όχι στην ποσότητα που βλέπεις τώρα, αλλά τόσο ωστε να σου δίνει την εντύπωση οτι υπάρχει υγρασία. Η μόνη συμπληρωματική βοήθεια είναι να ανεβάσεις την θερμοκρασία του χώρου των δωματίων. Στους 21 βαθμούς πχ. ο αέρας θα εξατμίζει την μεγαλύτερη ποσότητα απο την υγρασία του πατώματος και θα δρα ανταγωνιστικά στην παγωμένη επιφάνειά του. Ταυτόχρονα θα θερμαίνονται και τα πατώματα, έτσι ωστε να μειώνεται η ικανότητά τους για υγροποίηση. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά με την τωρινή κατάσταση θα είναι τεράστια. Φυσικά, η εξωτερική μόνωση είναι η καλύτερη λύση, έτσι ωστε να μην παγώνει τόσο πολύ το πάτωμα.

update για τον meaco zambezi:

Τον έθεσα σε λειτουργία χθες στις 12 το βράδυ στη μικρή σκάλα (κατανάλωση 300βατ) και στις 7 το πρωϊ είχε 1,5 λίτρο μαζεμένο. Υγρασία 52% και θερμοκρασία 18.
Σε σχέση με τον olimpia splendid secco pur s που έχω ο meaco έχει σαφές "προβάδισμα" στην ποσότητα αφύγρανσης σε θερμοκρασία 18 βαθμών.

Την επόμενη βδομάδα θα κάνει γερά κρύα οπότε εκεί θα γίνει το σούπερτεστ για αν δούμε τι ψάρια πιάνει!

Τον έθεσα σε λειτουργία χθες στις 12 το βράδυ στη μικρή σκάλα (κατανάλωση 300βατ) και στις 7 το πρωϊ είχε 1,5 λίτρο μαζεμένο. Υγρασία 52% και θερμοκρασία 18.
Σε σχέση με τον olimpia splendid secco pur s που έχω ο meaco έχει σαφές "προβάδισμα" στην ποσότητα αφύγρανσης σε θερμοκρασία 18 βαθμών.

Την επόμενη βδομάδα θα κάνει γερά κρύα οπότε εκεί θα γίνει το σούπερτεστ για αν δούμε τι ψάρια πιάνει!

σε ποια ρυθμιση επιθμητης υγρασιας το εχεις? αυτο που εχει σημασια να τσεκαρεις ειναι ποση ωρα χρειαζεται να δουλευει συνολικα στο 24ωρο. στην επιθυμητη υγρασια

Αφησε τις πόρτες φυσικά ανοιχτές και βάλε τον αφυγραντήρα να δουλεύει 24/7 σε συνεχή αφύγρανση - μην ορίσεις κατώτερη τιμή όπου θα σταματά ο αφυγραντήρας.
Κοίτα τωρα τι γίνεται... Τα πατώματα αυτά, θα δουλεύουν ανταγωνιστικά στον αφυγραντήρα. Δηλαδή, και στο 30% να μπορούσες να ρίξεις την σχετική υγρασία του χώρου, μέσα σε αυτό το 30% τα πατώματα λόγω επιφανείας και θερμοκρασίας θα βρίσκουν νερό και θα το υγροποιούν. Βέβαια, όχι στην ποσότητα που βλέπεις τώρα, αλλά τόσο ωστε να σου δίνει την εντύπωση οτι υπάρχει υγρασία. Η μόνη συμπληρωματική βοήθεια είναι να ανεβάσεις την θερμοκρασία του χώρου των δωματίων. Στους 21 βαθμούς πχ. ο αέρας θα εξατμίζει την μεγαλύτερη ποσότητα απο την υγρασία του πατώματος και θα δρα ανταγωνιστικά στην παγωμένη επιφάνειά του. Ταυτόχρονα θα θερμαίνονται και τα πατώματα, έτσι ωστε να μειώνεται η ικανότητά τους για υγροποίηση. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά με την τωρινή κατάσταση θα είναι τεράστια. Φυσικά, η εξωτερική μόνωση είναι η καλύτερη λύση, έτσι ωστε να μην παγώνει τόσο πολύ το πάτωμα.

Το θέμα μου είναι αν αξίζει να πάρω αφυγραντηρα για ένα τόσο έντονο πρόβλημα μόνωσης. Πόσο χαμηλά θα πρέπει να ρίξει την υγρασία του χώρου για να μην γεμίζει νερό το πάτωμα ; Και έστω ότι αυτό γίνεται, είναι καλό για τα δύο μικρα παιδιά που κοιμούνται εκεί;

Επίσης,αν είναι να έχω αναμμένο τον αφυγραντήρα συνεχώς και να έχω σχετικά ψηλά τη θέρμανση στο σπίτι , με βλέπω για να πηγαίνω στην τράπεζα για κανένα δάνειο πρώτα.

λενε οτι μετα τους 68-70% υγρασια αρχιζει η αναπτυξη μουχλας και υγροποιησεις...νομιζω οτι αν καταφερνεις να εχεις 60% με 65% υγρασια στο χωρο εκει δεν θα εχεις υγροποιηση. το θεμα ειναι η ταχυτητα συσωρευσης υγρασιας στο χωρο εκει..υπερβαινει την ικανοτητα αφυγρανσης μιας συσκευης? αρα θα αναγκαζεται να δουλευει συνεχεια ολη μερα? βασικα ξεκινα με ενα υγρασιομετρο να δεις ποση υγρασια εχεις εκει στο δωματιο.

Να αυτα ακουω και μπερδευομαι! Επειδη κι εγω θα παιζω σε θερμοκρασία μικρότερης των 20 βαθμων. Εκει που λεω αποφάσισα ζεολιθο ακους αλλους και λενε οτι κσι στους 16-17 παίζουν καλυτερα με κομπρεσσορα και οικονομικότερα και εχω καταμπερδευτει

παντως αν το σκεφτεσαι λιγο ακομα..θα περασει ο χειμωνας :) σταματα την ερευνα σου εδω..και ορμα να παρεις αυτο που σου κανει κλικ μεχρι τωρα!

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δίνουν specs των αφυγραντήρων σε τ.μ και όχι κυβικά μέτρα? Σε δισδιάστατους χώρους λειτουργούν τα μηχανήματα? Είναι το ίδιο 100 τ.μ. με ταβάνι στα 2.8 και το ίδιο 100 τ.μ. με ταβάνι στα 4+?:icon15:

Κανονικά πρέπει να δίνουν σε κυβικά. Αλλά για λόγους απλούστευσης και για να έχει ο μέσος καταναλωτής μια γρήγορη αντίληψη, δίνουν σε τετραγωνικά. Καταχρηστικά πέρνουν ένα μέσο όρο ύψους ταβανιού πχ. 3m ή ότι αυτοί θεωρούν οτι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των οικημάτων και κάνουν τον υπολογισμό πριν τον καταναλωτή. Στην πράξη, - ως συνήθως - τα νούμερα είναι μεγαλύτερα απο την πραγματικότητα.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Το θέμα μου είναι αν αξίζει να πάρω αφυγραντηρα για ένα τόσο έντονο πρόβλημα μόνωσης. Πόσο χαμηλά θα πρέπει να ρίξει την υγρασία του χώρου για να μην γεμίζει νερό το πάτωμα ; Και έστω ότι αυτό γίνεται, είναι καλό για τα δύο μικρα παιδιά που κοιμούνται εκεί;

Επίσης,αν είναι να έχω αναμμένο τον αφυγραντήρα συνεχώς και να έχω σχετικά ψηλά τη θέρμανση στο σπίτι , με βλέπω για να πηγαίνω στην τράπεζα για κανένα δάνειο πρώτα.

Για να μή μαζεύει νερό εκεί είτε πρέπει να ρίξεις την υγρασία πάρα πολύ, είτε τη θερμοκρασία είτε να μήν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με τον υπόλοιπο χώρο.

Δοκίμασε όπως είσαι, αφού σκουπίσεις τα νερά να βάλεις ένα ανεμιστήρα απλό να φυσάει στο σημείο.
Πιστεύω ότι δε θα δείς νερό γιατί θα στέλνει ζεστό αέρα και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε αυτό το σημείο.
Βέβαια θα πληρώνεις ρεύμα και θα χάνεις περισσότερη θερμότητα αφού το δάπεδο σου είναι τελείως αμόνωτο.

Για την υγεία των παιδιών, εγώ κρατάω την υγρασία 55-70% και όταν είναι άρρωστα 65-70%.
Επειδή το πρόβλημά σου είναι μεγάλο, δε νομίζω ποτέ να καταφέρεις να μή μαζεύει νερό εκεί.
Απο την άλλη δεν είναι και πρόβλημα αφού το σφουγγαρίζεις βάζοντας και λίγη χλωρίνη (με ανοιχτά παράθυρα) και έχεις μία τζάμπα αφύγρανση :)

Μόνο αν βάλεις ανεμιστήρα πιστεύω ότι θα σταματήσει η υγροποίηση.