Αγορά αφυγραντήρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Στέργιο μη με παρεξηγείς!!! Κι εγω προς αυτον κλείνω. Απλα σε τσιγκλαω να μου δίνεις θετικά δεδομένα να πειστω πιο ευκολα!!

Στάλθηκε από το SM-J500F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

δε σε παρεξηγώ βρε συ αλλά πάνε πάρε κάτι γιατί αν έρθει το καλοκαίρι και οι 40 βαθμοί δε χρειάζεται αφυγραντήρας, aircondition χρειάζεται!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

δε σε παρεξηγώ βρε συ αλλά πάνε πάρε κάτι γιατί αν έρθει το καλοκαίρι και οι 40 βαθμοί δε χρειάζεται αφυγραντήρας, aircondition χρειάζεται!

Σέργιο τον δουλεύεις ταυτόχρονα με θέρμανση η όταν βάζεις θέρμανση τον κλείνεις?

Εγώ λέω, καλύτερα να περιμένει τα μοντέλα του 2017... Θα έχουν σιγουρα κάποιες καινοτομίες... :)
wifi, 4G και έγχρωμη οθόνη 1080p με hardened gorilla glass. Μπορεί και cortana.

Last edited:
Εγώ λέω, καλύτερα να περιμένει τα μοντέλα του 2017... Θα έχουν σιγουρα κάποιες καινοτομίες... :)
wifi, 4G και έγχρωμη οθόνη 1080p με hardened gorilla glass. Μπορεί και cortana.

Λες να καταργήσουν την ethernet?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Με απλά λόγια η στιγμιαία κατανάλωση δε μου λέει κάτι σαν νούμερο, το ξαναείπα, ο olimpia splendid καλός-χρυσός ίσως και να είναι παλιάς τεχνολογίας, δε ξέρω, δεν έκλεινε ποτέ.
Δηλαδή ότι καίει 250? 350? τα έκαιγε 23 ώρες το 24ωρο.

Επειδη μου εκανε εντυπωση αυτο που εγραψες, 2 ερωτησεις.

-Σε τι ποσοστο ειχες ρυθμισμενη την υγρασια;

-Εισαι σιγουρος πως αυτες τις 23 ωρες λειτουργουσε και τις 23 ο συμπιεστης; Γιατι ισως λειτουργουσε μερικες απο αυτες μονο καποιος ανεμιστηρας και συνεπως η καταναλωση ηταν μικροτερη.

Σέργιο τον δουλεύεις ταυτόχρονα με θέρμανση η όταν βάζεις θέρμανση τον κλείνεις?
τον δουλεύω άσχετα με τη θέρμανση

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη μου εκανε εντυπωση αυτο που εγραψες, 2 ερωτησεις.

-Σε τι ποσοστο ειχες ρυθμισμενη την υγρασια;

-Εισαι σιγουρος πως αυτες τις 23 ωρες λειτουργουσε και τις 23 ο συμπιεστης; Γιατι ισως λειτουργουσε μερικες απο αυτες μονο καποιος ανεμιστηρας και συνεπως η καταναλωση ηταν μικροτερη.

στο 60% τον είχα, αν τον βάλω 55% εκει ειναι που δε σταματαει ποτέ!
Ξέρω πότε δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας, είναι όπως όταν τον θέτω σε λειτουργία σκέτου ιονιστή.

Είναι λογικό πάντως, οι προδιαγραφές του είναι για 65 μετρα, το σπίτι μου είναι το διπλό και με πολλή υγρασία.

ο meaco είναι για 110 ή 120 μετρα.

Είναι σαν να παίρνεις ένα ινβερτερ 9ρι αρκουδίσιο για 100 μέτρα δωμάτιο. Δε θα κλείνει ποτέ.

Το θεμα ειναι να τον συγκρινεις με ομοια. Το θεμε ειναι π.χ να τον συγκρινεις με τον Meaco 20l platinum. Εκει θα ειχε γουστο να μπορούσαμε να συγκρινουμε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Χαχα αν συνεχισω έτσι για καλοκαιρι με βλεπω. Ατιμη καταναλωση ρεύματος!!! Αλλά στην καρδια μου ο Zambezi!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Χαχα αν συνεχισω έτσι για καλοκαιρι με βλεπω. Ατιμη καταναλωση ρεύματος!!! Αλλά στην καρδια μου ο Zambezi!!

Aφού στο τέλος θα τον πάρεις, τι το συζητάς ? Η meaco λέει οτι οι desiccant, βγάζουν αέρα 10-12 βαθμούς πάνω απο του περιβάλλοντος χώρου. Και να κάψεις παραπάνω ρεύμα, θα πάρεις μεγάλο μέρος του πίσω σε θέρμανση. Βοήθεια είναι για το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης.
Μουράτο, αθόρυβο, αποδοτικό, ελαφρύ μηχάνημα ο zambezi. Ομορφο - όχι σαν το προηγούμενο που έμοιαζε με καζανάκι τουαλέτας... Φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα :)

Λες να καταργήσουν την ethernet?

Θα βάλουν μάλλον οπτική ίνα, έτσι όπως το πάνε, μαζί με επαναπρογραμματιζόμενο firmware.

Μωρε θα τον παρω λογικά αλλα ειναι ψυχολογικό το θεμα!!
Αυτοι οπτικη ινα θα βαλουνε, ο Οτε δεν ξερω ποτε θα βάλει!!!

Εγω το έχω παρατηρήσει σε μένα αυτό. Οταν κάτι μου κάνει κλικ απο την αρχή, αρχίζω και ψάχνομαι για άλλα, διαβάζω για μάρκες, ρωτάω για μοντέλα, ακούω εναλλακτικές γνώμες, κρατάω σημειώσεις απο κριτικές... και στο τέλος πάω κι αγοράζω το κλικ...
Αλλωστε είναι μονόδρομος - ότι και να αγοράσεις, πάντα θα σε τρώει μέσα σου "μήπως το κλικ ήταν καλύτερο?"...

Ναι αλά δεν το έχεις μόνο εσύ κι εγώ!!! Μάλλον είναι γενικό!!
Μωρε το μόνο μου θέμα είναι η κατανάλωση και το οτι δεν είμαι σίγουρος αν ενας κομπρέσσορας δουλευει καλα σε 16-18 βαθμούς ή απλά είναι σχεδόν χώμα! Αν είχαν την ίδια κατανάλωση ...θα τον είχα πάρει ήδη!!!

αν ενας κομπρέσσορας δουλευει καλα σε 16-18 βαθμούς ή απλά είναι σχεδόν χώμα!

Στους 18 εισαι αρχοντας 100%. Στους 15 εισαι ανετος 95%. Απο κει και κατω δε ξερω.

Ο δικός μου ο κομπρεσσεράτος μια χαρά δουλεύει στους 19 βαθμούς που τον έχω δοκιμάσει. Και πιστεύω οτι και στους 15 θα δουλεύει ΟΚ. Αυτό που προβληματίζει τον κόσμο, είναι οτι όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο εύκολα θα φτάνει η ψυκτική επιφάνεια σε συνθήκες παγοποίησης και η συσκευή θα σταματάει την αφύγρανση για να κάνει απόψυξη...

Στους 18 εισαι αρχοντας 100%. Στους 15 εισαι ανετος 95%. Απο κει και κατω δε ξερω.

Μέχρι τους 16 κάνουν αφύγρανση ακόμα και τα airconditions...

Ναι ρε παιδιά αλλά δείτε π.χ στον παρακάτω πίνακα (απο αφυγραντηρα gree κομπρεσερατο)

Μοντέλο GDN20AV-Κ4ΕΒA1A GDN40AW-K3EBA1A
Αφύγρανση (30οC / 80% σχετική υγρασία) lit/24h 20 40
Αφύγρανση (26,6οC / 60% σχετική υγρασία) lit/24h 12 24
Καλύπτει επιφάνεια m2 55 110
Εύρος λειτουργίας οC 5o – 35o 5o – 35o
Χωρητικότητα κάδου lit 4 7
Ταχύτητες ανεμιστήρα 3 3

Στους 26.6 βαθμούς είναι σχεδόν στη μισή τους απόδοση. Δηλαδη σους 16-17 πόσο θα είναι. γιατί αν είναι να δουλευουν και να βγάζουν 1 λιτρο θα χρειάζεται παραπάνω ώρα. Πχ 2 ωρες ο κομπρέσορας και 1 ο ζεόλιθος ήρθαμε στα ίσια και ίσως και να τον τρώει ο ζεολιθος

Δε νομιζω καποιος να εχει κατω απο 15 στο σπιτι του. Για χωρους πχ εξοχικη κατοικια που καποιος δεν αναβει καν θερμανση θα προτεινα ζεολιθο.

Παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια.

Δε μιλάμε για κάτω απο 15! Δες παραπάνω πίνακα

Το ειπα εμπειρικα πριν δω το μηνυμα σου. Ποτε δε θα δεις τα λιτρα που δινουν. Ειναι κατι σαν την 24αρα συνδεση ιντερνετ που εχεις.:flipout:

Αυτα απο μενα...

12 λιτρα στους 26 βαθμούς...
Αντε πες να βγάζει 2 λίτρα την μέρα στους 15 βαθμούς. Ξέρεις πόσο νερό είναι 2 λίτρα ?
Και αν έχεις τις προηγούμενες μέρες σχεδόν στεγνώσει με συνεχή λειτουργία το περιβάλλον, τόσο λιγότερο σ'ενδιαφέρει η μεγάλη παροχή. Εκτός αν μένεις σε λιμνόσπιτο με μόνιμη ομίχλη κλπ...
Ο δικός μου είναι πια ανοιξε-κλείσε στο 45% και πάνω απο 2-3 λιτρα νερό δεν μου δίνει στο τέλος της μέρας... Τις πρώτες μέρες τον άδειαζα 2-3 φορές την μέρα.

σημ.

16 λίτρα είναι ο μεγάλος ο τενεκές του λαδιού... για να έχουμε μια εικόνα...

Last edited: