Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

0.1 είναι μόνο η αξία της ενέργειας χωρίς όλα τα (πολλά) άλλα που χρεώνει η δεη και ο δήμος κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιάς δεκαετίας ? :)))

με ισχυει απο 25.7.14 λεει...

Εκανες τη σουμα? Σε εκκαθαριστικο?

κατσε να τον βρω.

ναι βρε.το λεει επανω δεξια στην 2η σελιδα του Pdf.

Πάγια Χρέωση 1,53
kWh 1789X0,09460 /kWh 169,24

με ισχυει απο 25.7.14 λεει...

κατσε να τον βρω.

ναι βρε.το λεει επανω δεξια στην 2η σελιδα του Pdf.

Πάγια Χρέωση 1,53
kWh 1789X0,09460 /kWh 169,24

δεν θες να το καταλάβεις μάλλον....
πάρε τις κιλοβατώρες του τετραμήνου και διαίρεσε με αυτές το συνολικό ποσό που πληρώνεις στο ταμείο. (για τετράμηνο)
Μετά αμα βρεις 0.10 έλα και πες μου :grinning-smiley-043

πάρε τις κιλοβατώρες του τετραμήνου και διαίρεσε με αυτές το συνολικό ποσό που πληρώνεις στο ταμείο. (για τετράμηνο)

αα..οκ-λες ολο το πακετο..
ενταξει.θα βαλω 0.2 για να ειμαι μεσα..:guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Για να είμαστε ακριβείς για το πραγματικό κόστος της κιλοβατώρας, πρέπει απο τα πληρωτέα ευρώ του τετραμήνου να αφαιρέσουμε αυτά που θα πληρώναμε είτε κάψουμε 100 κιλοβατώρες, είτε 3000, είτε καθόλου - δηλαδή ότι πάγια υπάρχουν, τα τέλη δήμου (πάνε με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού), την ερτ ή ότι άλλο, και όσα μείνουν να τα διαιρέσουμε με τις κιλοβατώρες που κάψαμε. Αλλά πάλι, εκεί γύρω στο 0.2 θα είμαστε.

juro pro oxygen 16L,σε mode στεγνωματος ρουχων(continue,hi),
για 11 ωρες αδιακοπης λειτουργιας,καταναλωση 3,4 κιλοβατωρες.
σε normal mode.καθορισμενη υγρασια 55% και λειτουργια για 8 ωρες περιπου,καταναλωση 1.4 κιλοβατωρες.
καλα ειμαστε..

πήρα κι εγώ το μετρητή κατανάλωσης από e-shop, το έβαλα το πρωϊ στις 7:20 στο 50% επιθυμητής υγρασίας και στη μεγάλη σκάλα.
Στιγμιαία είδα ότι όντως καίει 652w.
Θα δούμε το βράδυ τι θα έχει μαζέψει (και κάψει).

πήρα κι εγώ το μετρητή κατανάλωσης από e-shop, το έβαλα το πρωϊ στις 7:20 στο 50% επιθυμητής υγρασίας και στη μεγάλη σκάλα.
Στιγμιαία είδα ότι όντως καίει 652w.
Θα δούμε το βράδυ τι θα έχει μαζέψει (και κάψει).

ειναι και γαιδουρι ο δικος σου ρε φιλε.
ο juro ειναι 215Watt.

Αυτό που λέει ο Στέργιος είναι το σωστό.
Αν είναι 1000W και στεγνώνει το χώρο σε 1 λεπτό, είναι οικονομικός (έχει μεγάλη απόδοση).
Αν είναι 100W και για να στεγνωσει το χώρο πρέπει να δουλεύει όλη μέρα, δεν είναι οικονομικός.

Να σας πω και εγώ την γνώμη μου για να βοηθήσω την συζήτηση. Μετά από πολύ διάβασμα στα διάφορα forum κατέληξα και πήρα τον Carrier Nuvo 20L για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ.. Οι λόγοι που το επέλεξα είχαν να κάνουν με την εταιρία μια και είναι κολοσσός στις αντλίες/air condition, για την σχετικά χαμηλή κατανάλωση (263 W), για την χωρητικότητα του δοχείου (4.7L) και τέλος για την παροχή αέρα στα 210m3, νούμερα αρκετά ανταγωνίστηκα σε σχέση με άλλες μάρκες/μοντέλα.

Μετά από χρήση εδώ και πάνω από 2 εβδομάδες ανελλιπώς για 24 ώρες είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το έχω τοποθετήσει στο κέντρο του σπιτιού στον διάδρομο για να πιάνει όλα τα δωμάτια και έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά! Ιδίως στον υπνοδωμάτιο που είναι βορινό και εκτεθειμένο από 2 πλευρές η υγρασία από 70+ είναι μονίμως στο 55% και πλέον τα ρούχα και τα σκεπάσματα δεν έχουν την αίσθηση του βρεγμένου€.... Επίσης το σπίτι πλέον ζεσταίνεται πολύ ευκολότερα από πριν!

Για την ιστορία σε 17 ημέρες συνέχεια ανοιχτό σε σπίτι με εσωτερική θερμοκρασία 19 με 22 C έκαψε 14.2 KWh, δηλαδή περίπου 0.8 KWh την μέρα! Αν και δεν το περίμενα, οι αφυγραντήρες κάνουν τρομερή δουλειά!!!! :guitarist:

Το κυριότερο, 'μουγκρίζει'? γιατί 47db βλέπω...

Στο turbo mode ναι ακούγεται αρκετά, σαν air condition όταν ξεκινάει στο full. Στην δεύτερη σκάλα που το έχω μόνιμα δεν ακούγετε τόσο πολύ, προσωπικά δεν με ενοχλεί ακόμα και το βράδυ που έχει ησυχία. Αλλά γενικά δεν είναι αθόρυβο......

Κοίταξα λίγο τον θόρυβο σε άλλα αντίστοιχα (meaco, inventro, etc) και είναι όλα εκεί 45 με 50 db. Υπάρχει κάποιο που είναι πραγματικά αθόρυβο, π.χ. <20 db?

Last edited:
Δείτε εδώ προδιαγραφές για έναν einhell
Ισχύς: 260W.
Διάστημα θερμοκρασίας: +8 έως +32 C.
Αποδόσεις αφύγρανσης: Στους 30 C και 80% υγρασία αέρα 10 λίτρα/ημέρα, Στους 27 C και 60% υγρασία αέρα 4,4 λίτρα/ημέρα.

μετά από 24ώρες στη μεγάλη σκάλα και ρύθμιση επιθυμητής υγρασίας στο 50% ο meaco έκαψε 3.2 kwh.
Το δοχείο είναι περίπου μισογεμάτο.
Δηλαδή περίπου 0,65 για 24ώρες.
Κάτω από 30 το μήνα για αυτό το αποτέλεσμα, πολύ καλά!
Θα κάνω το ίδιο τεστ με τον olimpia προσεχώς...

Kλείσε τον ιονιστή.
Φιλαρακι μετα απο αρκετες μερες δοκιμης ειχες δικιο. Αν εχεις ανοιχτο τον ιονιστη βγάζει αυτήν την έντονη μυρωδια

Στάλθηκε από το SM-J500F μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Φιλαρακι μετα απο αρκετες μερες δοκιμης ειχες δικιο. Αν εχεις ανοιχτο τον ιονιστη βγάζει αυτήν την έντονη μυρωδια

Στάλθηκε από το SM-J500F μου

Ιονιστης ή βρωμιστης?

@#%%^&&$@#$#$@
Mε τα κωλονήματά σας... :flipout:
Αγόρασα το πρωι τον Ιnvertor Rise.Δεν εχει συμπιεστή,είναι αθόρυβος και η μυρωδιά του αποξηραντικού υλικού (ακριβώς όπως μύριζαν οι καταλύτες των αυτοκινήτων),έφυγε εντελώς μετά από χρήση 2 ωρών στο μπαλκόνι.
Περισσότερα από Τρίτη που θα τον αφήσω να δουλεύει από το πρωί με κλειστά τα κλιματιστικά.

Μολις εβαλα στο σπιτι εναν Inventor EVA II...
Τον εχω ρυθμισει στο 45%
Οταν τον ανοιξα μου εδειξε 83% υγρασια, εβαλα και τον ιονιστη αλλα και το turbo...
Επισης τον εβαλα και στην λειτουργια SMD (εξυπνη λειτουργια)
Bγαζει κρυο αερα ειναι λογικο?

Αν εχει κανεις το ιδιο μοντελο και εχει καμια προταση για καλυτερο αποτελεσμα ας το γραψει...

Βγάζει κρύο αέρα γιατί δεν εχει άλλη υγρασία. εγώ τον τελευταίο που αγόρασα δεν τον έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου. Γενικά δεν έχει υγρασία η ατμόσφαιρα βλέπω.