Αγορά Android κινητού

Υποθέτω ότι αυτό είναι γνωστό σε εσάς τους ειδικούς, αλλά επειδή πρώτη φορά έπεσε στην αντίληψη μου,με εντυπωσίασε.
Μιας και πάω για καινούργιο κινητό, αξίζει να ασχοληθώ ή μακρυά και αγαπημένοι???

Δεν είναι ελληνική αλλά την έφτιαξε ο ιδρυτής της γνωστής OnePlus. Κλασικό clickbait άρθρο. Σαν να πούμε ότι η Ferrari ήταν ελληνική επειδή ήταν μηχανικός ο Τομπάζης.

Το έψαχνα μέχρι χτες για το μικρό μοντέλο. Γενικά είναι πολύ τίμιο και "καθαρό" λειτουργικό. Στις 4/3 παρουσιάζεται το νέο μικρό με αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Εγώ κόλλησα τελευταία στιγμή γιατί στα προηγούμενα υπήρχε θέμα με την οθόνη και δεν ήθελα να μπλέξω, ούτε να γίνω beta tester στο καινούριο. Είχα μείνει μέρες χωρίς smartphone και με είχε πιάσει τρέλα.

Αν θες τη γνώμη μου δες και το "αδερφό" OP Nord 4. Αυτή τη στιγμή το επίσημο site το έχει τρελή προσφορά στα 490 το "καλό" 16/512. Είχα το αρχικό Nord του 2020 και μέχρι προχτές που έσπασε πήγαινε "μπάλα". Σκέψου ΌΛΑ ανοιχτά με 5G και το άτιμο είχε μια εργάσιμη μέρα. Η κάμερα να ξέρεις είναι λίγο τραγική όπως στα περισσότερα αλλά σαν τηλέφωνο - εργαλείο είναι σούπερ. Και χωρίς τις χαζομάρες των άλλων που κόβουν ειδοποιήσεις για να κρατάει η μπαταρία. Εδώ είναι ότι πιο κοντινό θα βρεις σε καθαρό Android.

• Like
Reactions: mdvq
Καλησπέρα.
Βρίσκω το Samsung s24 128GB στο Best Price στα 450-500 ευρώ.
Θεωρείτε ότι είναι καλή αγορά; Με ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες και μου αρέσει που έχει AF στην selfie

Το Xiaomi 14 Ultra είναι στην κορυφή. Έχει φοβερό αισθητήρα 1 ίντσα σαν κύριο αλλά και 4 εστιακά μήκη άριστα. Η Selfie του ίσως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο αλλά προσωπικά μου είναι αδιάφορη. Το 14Τ έχει πολύ καλά προφίλ της Leica και καλό τηλεφακό 50mp που δε βρίσκεις σε αυτά χρήματα. Αυτό που με εκπλήσσει φέτος σαν νέα είσοδο είναι το Poco f7 ultra που εκτός ότι είναι τέρας επιδόσεων στέκεται πολύ καλά φωτογραφικά, όχι βέβαια στα 900 ευρω που έχει στην Ελλάδα αλλά στα 570 ευρώ του εξωτερικού είναι άλλη μια πρόταση.

• Like
Reactions: cacau and Kosh
Το 14Τ είναι μακράν οτι πιο vfm αν κρίνω από το (σχεδόν 100% ίδιο φωτογραφικά) δικό μου 13Τ. Το F7 ultra ευχάριστη έκπληξη με κτήνος snapdragon που εξασφαλίζει (και unofficial) υποστήριξη για πολλά χρόνια...

Κοιτούσα το Poco F7 Pro - αγορά από Ελλάδα με τιμολόγιο - όμως, βλέπω στο Ali από ευρωπαϊκή αποθήκη το Ultra στην ίδια τελική τιμή.
Τι ισχύει με τιμολόγια από aliexpress (πωλητής ειναι το "Xiaomi PL Online Store")?

Οκ, ρωτησα τον πωλητη και η απάντηση ήταν "if you need VAT invoice, we can send it to your email".

Οκ, ρωτησα τον πωλητη και η απάντηση ήταν "if you need VAT invoice, we can send it to your email".

Μπαρμπουτσαλα........

θα σου στειλουν ενα χαρτι που θα λεει Invoice αλλα δεν θα εχει καμια αξια για εσενα αν δεν ειναι απο ευρωπαικο VAT number( AΦΜ για οσους αναρωτιουνται ) και δεν εχει καμια αξια ως μη ευρωπαικο τιμολογιο αν δεν γινει εκτελωνισμος και πληρωθει ΦΠΑ επ' αυτου (για να μπορει να μπει στα εξοδα)

Φαίνεται ενδιαφέρον το Poco f7 ultra και είδα στο ali έχει κάτω από τα 600 ευρώ.
Υπάρχει άλλη ισάξια ή καλύτερη πρόταση, το πολύ σε αυτά τα λεφτά; Μιλάμε για τρέχον μοντέλο, σβέλτο, με καλή κάμερα, καλή μπαταρία και όλα όσα έχει και το Poco τέλος πάντων.
Μπαρμπουτσαλα........

θα σου στειλουν ενα χαρτι που θα λεει Invoice αλλα δεν θα εχει καμια αξια για εσενα αν δεν ειναι απο ευρωπαικο VAT number( AΦΜ για οσους αναρωτιουνται ) και δεν εχει καμια αξια ως μη ευρωπαικο τιμολογιο αν δεν γινει εκτελωνισμος και πληρωθει ΦΠΑ επ' αυτου (για να μπορει να μπει στα εξοδα)
Δεν ισχύουν ολα αυτά αν είναι ευρωπαίος (Πολωνία) ο πωλητής;

Υπάρχει άλλη ισάξια ή καλύτερη πρόταση, το πολύ σε αυτά τα λεφτά; Μιλάμε για τρέχον μοντέλο, σβέλτο, με καλή κάμερα, καλή μπαταρία και όλα όσα έχει και το Poco τέλος πάντων.

Σημασια εχει το VAT number του .

Αν ειναι κινεζος ή απο τον Αρη αλλα εχει πολωνικο ή αλλο ευρωπαικο VAT number μια χαρα......
Αν ειναι πολωνος αλλα συνεργαζεται με καμια κινεζικη αποθηκη και δεν εχουν VAT number απο ευρωπη........

Οπωσδηποτε ρωτησε το αν θες να το βαλεις στα εξοδα αλλιως πηγαινε σε καταστημα ευρωπης

Φαίνεται ενδιαφέρον το Poco f7 ultra και είδα στο ali έχει κάτω από τα 600 ευρώ.

εχω ακομα το Poco f2 pro ως δευτερη συσκευη οποτε το ειδα με μεγαλο ενδιαφερον την προταση σου Πανο αλλα νομιζω οτι το oneplus 13 με παρομοιο αρχικο κοστος μοιαζει καλυτερο ως συνολο προτασης παροτι εχουν παρομοια χαρακτηριστικα

Το Xiaomi 15 ultra που ειναι επισης παρομοιο στα βασικα ειναι αρκετα ακριβοτερο πρεπει να πας στο 14ultra για παρομοιο κοστος .

• Like
Reactions: tiniakos

Από Dhgate βγαίνει κοντά στα 570 ευρω το Poco f7 ultra αλλά πιθανόν και εκεί χωρίς τιμολόγιο. Για την έκδοση 256gb αναφέρομαι.

Το πρόβλημα σε όλα τα μοντέλα Poco είναι οι κάμερες που σχεδόν πάντα είναι μέτριες προς κακές. Αν ενδιαφέρεσε έστω και λίγο για κάμερες δεν πας σε Poco με την καμία...Τα Poco είναι αυτό που λέμε φτηνό γκάζι, ταχύτατα άλλα για να βγάλουν αυτή την ταχύτητα κόβουν από άλλα μέρη όπως οι κάμερες που ανέφερα. Καλύτερη και πιο ισορροπημένη πρόταση μου φαίνεται συνολικά το Onpelus 13 που είπε πιο πάνω ο Ναθ...ή αν θες Xiaomi δες το περσυνό Xiaomi 14 ultra και άσε το poco στην ησυχία του...

Μπερδευτήκαμε λίγο, μπορεί να φταίω εγώ.
Μιλάμε για κινητό στην τιμή που βρίσκω το F7 Ultra στο Ali, δηλαδή μέχρι 570€ (ξαναλέω, από ευρωπαϊκή αποθήκη, ανεξάρτητα αν κόψω ή όχι τιμολόγιο).
Για τις κάμερες του, διαβάζω - και βλέπω κάποια δείγματα - ότι είναι μια χαρά, και μάλιστα έχει και βελτιωμένη ultrawide σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το πρόβλημα σε όλα τα μοντέλα Poco είναι οι κάμερες που σχεδόν πάντα είναι μέτριες προς κακές. Αν ενδιαφέρεσε έστω και λίγο για κάμερες δεν πας σε Poco με την καμία...Τα Poco είναι αυτό που λέμε φτηνό γκάζι, ταχύτατα άλλα για να βγάλουν αυτή την ταχύτητα κόβουν από άλλα μέρη όπως οι κάμερες που ανέφερα. Καλύτερη και πιο ισορροπημένη πρόταση μου φαίνεται συνολικά το Onpelus 13 που είπε πιο πάνω ο Ναθ...ή αν θες Xiaomi δες το περσυνό Xiaomi 14 ultra και άσε το poco στην ησυχία του...
Τα αλλά poco εδώ έχει διαφορά
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: NassosT