Ωχ, το έχω ζήσει αυτό παλιότερα με ένα LG που είχα. Η LG είναι γνωστή εταιρία, αλλά τότε ήταν καινούρια στον χώρο. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Σε εμένα είχε στο σπίτι τόσες διακοπές στην κλήση που μου προξένησε ψυχολογικό. Ακόμα διστάζω να πάρω LG. Δεν μπορώ να το ξαναπεράσω.
Τώρα που έχουν περάσει μερικές βδομάδες με το LG L3 II που είχα πάρει, και που είχα αναφέρει και εδώ, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει θέμα με το σήμα. Μία χαρά γίνονται οι κλήσεις, χωρίς διακοπές και προβλήματα που είχα με το παλιότερο LG μου. Δεν ξέρω τι γινόταν τότε με εκείνο το LG, αλλά δεν είναι γενικό πρόβλημα με τα LG. Μην αφήνουμε και υπονοούμενα που είναι αβάσιμα.
Γενικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το LG L3 II. Είναι πολύ καλύτερο από το Samsung Galaxy Pocket που αντικατέστησε. Αρκετά που δεν μπορούσα να κάνω με το Pocket τώρα τα έχω. Η απόδοση του είναι καλή για την κατηγορία του χωρίς να υστερεί κάπου. Η μικρή ανάλυση της οθόνης είναι ένα θέμα (και υπήρχε και κουβέντα σε αυτό το θέμα) , αλλά δεν με ενοχλεί σε κάτι. Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη οθόνη, απλά δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που ήθελα να απεικονίσω αλλά δεν φαινόταν. Και με εντυπωσίασε η μπαταρία. Κρατάει διπλάσιο χρόνο από το Pocket μου.
Τρία θέματα μόνο έχω. Πρώτον η οθόνη δείχνει να θέλει λίγη προσοχή στην πίεση. Μερικές φορές είναι λίγο ασαφής. Σαν να χρειάζεται βαθμονόμηση. Αυτό ταιριάζει και στα σχόλια που διάβασα στο myphone.gr ότι ταιριάζει σε γυναικεία χέρια. Απλά δηλαδή μερικές φορές πάτησα την διπλανή επιλογή από αυτή που ήθελα. Δεν νομίζω να έχει σχέση η μικρή ανάλυση. Και το Pocket είχε μικρή ανάλυση και μικρότερη οθόνη αλλά ήταν πιο σαφές. Δεν έχω σοβαρό πρόβλημα, ότι πατάω συνέχεια άλλα αντί άλλων, απλά το αναφέρω.
Και έχει λίγο περίεργη απόχρωση χρωμάτων, αλλά στην LG μάλλον το θεωρούν θετικό. Γιατί το λένε true colors. Ίσως αυτό να είναι και το σωστό. Από την εμπειρία μου από calibration τηλεόρασης ξέρω ότι το εντυπωσιακό δεν είναι και το σωστό ως προς τα χρώματα κτλ. Την ίδια αίσθηση είχα και όταν έκανα το πρώτο calibration στην τηλεόραση μου.
Πάντως η IPS τεχνολογία βοηθάει να ξεπεραστεί λίγο και το θέμα με την μικρή ανάλυση. Και δεν έχω και σοβαρό πρόβλημα με τον ήλιο.
Δεύτερο θέμα είναι το μέχρι πρόσφατα δύσκολο root. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του τηλεφώνου. E425, E430 που είναι το δικό μου, E435. Διαφέρουν στα κουμπιά της πρόσοψης. Το Ε435 έχει 3 κουμπιά, τα Ε425 και Ε430 έχουν δύο, μπορούν αυτά τα δύο να μοιραστούν το ίδιο λογισμικό, αλλά μετά δεν φωτίζονται τα μπροστινά κουμπιά. Μέχρι πρόσφατα γινόταν root μόνο στο E425 και για το Ε430 έπρεπε να μπει η ROM του Ε425 και μετά να γίνει root. Αλλά τώρα τελευταία βλέπω να έχει λυθεί το πρόβλημα με την τελευταία έκδοση του Framaroot. Μερικοί λένε ότι το ρούταραν κανονικά ως Ε430, άλλοι λένε ότι δεν μπόρεσαν. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, γιατί κάποιες εφαρμογές που χρειαζόμουν στο Pocket δεν χρειάζονται εδώ, αφού η λειτουργία τους τώρα υπάρχει ήδη. Και γλυτώνω μνήμη. Και με την μεγαλύτερη μνήμη που ήδη έχει, δεν έχω σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει από χειροποίητες ROM. Αλλά δεν νομίζω ότι όποιος ψάχνεται πολύ με αυτά θα πάρει τέτοιο τηλέφωνο.
Και τρίτο θέμα, το καλώδιο είναι πολύ κοντό! Όπως και το πρώτο μου LG έχει έναν φορτιστή με αποσπώμενο καλώδιο. Δηλαδή ο φορτιστής έχει έξοδο USB, οπότε είναι και USB φορτιστής. Για συσκευή mp3 για παράδειγμα. Και μετά μπαίνει στην έξοδο USB καλώδιο USB-micro USB για το τηλέφωνο. Μόνο που το καλώδιο είναι κοντό. Ίσως μικρότερο από 1 μέτρο. Δεν ξέρω αν το ελληνικής εισαγωγής έχει κανονικού μήκους καλώδιο. Αλλά εγώ πρέπει να πάρω ένα μακρύτερο. Περίπου 2 ευρώ έξοδο δηλαδή.
Φυσικά έχει κανονικά ελληνικά σε μενού κτλ. Και υποστήριξη αντιπροσωπείας.
Δεν είναι το καλύτερο τηλέφωνο που υπάρχει, αλλά μία χαρά είναι για τα 80 ευρώ που έδωσα για αγορά από το eshop. Πληροφορικά μόνο τα λέω, αφού είχε γίνει κουβέντα για το τηλέφωνο, και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, αφού στην Κίνα υπάρχουν καλύτερα. Απλά για όποιον ενδιαφέρεται ή μπορεί να ενδιαφερθεί. Αλλά μιας που το έχω, ας γράψω τι είδα.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το θέμα που φοβούμουν με το σήμα, δεν υπάρχει. Όλο αυτόν τον καιρό απέφευγα τα LG γιατί φοβόμουν την λήψη. Αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στην επιλογή μου, γιατί γενικά τα LG έχουν και πολύ καλές τιμές.