Αγορά Android κινητού

Ευχαριστώ παιδιά, αλλά ο καθένας κρίνει ανάλογα με τα κριτήρια και τις ανάγκες του. Το τηλέφωνο το ανέφερα για όποιον θέλει ένα android στα 80 ευρώ, σχετικά αξιοπρεπές, χωρίς να μπλέκει με μεταχειρισμένα ή Κίνα. Όσο για μένα, είπα ότι δεν εμπιστεύομαι μεταχειρισμένο, και δεν έχω ιδέα τι γίνεται από Κίνα. Τα χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν μου λένε τίποτα, η λειτουργία μετράει. Δηλαδή να το έχει δοκιμάσει κάποιος και να έχει διαπιστώσει αν όντως έρχεται το κινητό που αναγράφεται ή όχι, αν δουλεύει όπως περιγράφεται, και αν δεν ανατινάζεται την δεύτερη φορά που το φορτίζεις. Γιαυτό είπα ότι καλό είναι να περιγράφετε τις εμπειρίες από την χρήση τους, για να μαθαίνουμε και εμείς. Προς το παρόν μία περιγραφή από χρήση κινέζικου διάβασα, ενθουσιώδης είναι αλήθεια, αλλά και πάλι μου έπεφτε ακριβό.
Υπάρχουν και άλλα κινητά στα 100 ευρώ, τα είδα και στο eshop, αλλά ήδη είμαι εκτός προυπολογισμού και με τα 80. Απλά το είδα αυτό στα 80 και το παρήγγειλα. Και το ανέφερα για όποιον ενδιαφέρεται. Για μένα τώρα και αυτά πολλά είναι.
Όσο για την οθόνη, είναι ανάλογα τι έχεις συνηθίσει. Αν την έχεις βγάλει τόσο καιρό με το Pocket με 2,8 ίντσες και 240x320, και του L3 II είναι βελτίωση. Να μην αναφέρω τα 832 MHz επεξεργαστή και τα 285 MB RAM που δεν αναφέρει το gsmarena. Θα εμπιστευτώ τους χρήστες του που αναφέρουν ότι και η οθόνη του L3 II δεν είναι τόσο κακή όσο ακούγεται, λόγω της IPS τεχνολογίας. Μακάρι να μπορούσα για παραπάνω. Ευχαριστώ πάντως.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4612&idPhone2=5292
Υπάρχουν και τα Windows τηλέφωνα, αλλά δεν έχω ιδέα από Windows. Μέχρι σήμερα δεν τα είχα πολύ σε υπόληψη, και νομίζω ότι ακόμα δεν έχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες. Δεν τα σκέφτηκα καν για να πω την αλήθεια. Ίσως να πρέπει να το ψάξω λίγο.

καταλαβαίνω ότι τα 80ε είναι λίγα για super τηλέφωνο αλλά σε αυτά τα λεφτά ο παίρνεις πολύ καλά τηλέφων' μπορεί να μην είναι σούπερ γρήγορα αλλά είναι πάρααα πολύ καλύτερα από την μπάχατελα το LG
δες αυτά π.χ

http://www.to2c.com/zte-v889s-with-...1-0ghz-512mb-4gb-wcdma-3g-gsm-smartphone.html

http://www.to2c.com/zte-v956-4-5inc...anguage-3g-gps-dual-sim-cards-smartphone.html

και πολλά ακόμα αξιόλογα μοντέλα μπορεί να έχουν 512 ραπ αλλά προπαντός το δεύτερο είναι τετραπυρινο με πολύ καλή οθόνη.

σε σχέσει με το παλιό σου κινητό λέει μια παριμοια
θα φύγεις από τα σκ... να πας στις κου....... με όλο τον σεβασμό.
Αυτό δεν είναι αναβάθμιση υποβάθμιση θα έλεγα καλύτερα ειναι.

Last edited:
Τραβάει μακριά το πράγμα και δεν καταλαβαίνω γιατί. Προφανώς κάποια ευαίσθητη χορδή άγγιξα. Καταλαβαίνω τους φανατικούς της τεχνολογίας που ψάχνουν την καλύτερη τεχνολογία. Και που δεν λογαριάζουν τους κινδύνους. Είσαι σίγουρος ότι σε προσωπική συνδιαλλαγή με ένα κινέζικο site θα σου στείλουν αυτό που διάλεξες, και όχι ένα κουτάλι και ένα μανταλάκι; Αν γίνει αυτό, που θα απευθυνθείς για να παραπονεθείς και να αποζημιωθείς; Μερικά από τα κινητά που υπάρχουν εκεί είναι σχετικώς γνωστά, αν και όχι για όλους. Αλλά τα υπόλοιπα είναι σίγουρο ότι όντως έχουν τα χαρακτηριστικά που λένε; Αν πάθει κάτι υπάρχει εγγύηση; Τα κινητά που λες τα έχεις δοκιμάσει; Αποδίδουν όπως λένε; Έχεις διαβάσει καμία κριτική κάποιου που τα έχει δοκιμάσει; Αντέχουν πάνω από δύο βδομάδες; Έχουν καμία ασυμβατότητα με τα ευρωπαικά δεδομένα και συνθήκες;
Πολλά ερωτήματα, σέβομαι το θάρρος σου να παρακάμπτεις αυτούς τους κινδύνους, αλλά δεν σου επιτρέπω να κρίνεις εμένα που δεν τους παρακάμπτω. Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άλλη άποψη, τι μπορώ να βρω στην ελληνική αγορά, με κριτικές για αυτά, με service, και με 80 ευρώ να κάνω καλά την δουλειά μου. Και να το λέω για όποιον σκέφτεται το ίδιο με εμένα. Έχεις διαβάσει τις κριτικές για το LG που ανέφερα; Ανθρώπων που το βρήκαν πολύ καλό για τα λεφτά του; Το έχεις δοκιμάσει; 70 ευρώ πήρα πριν έναν μήνα τηλέφωνο για τον πατέρα μου, που είναι συμβατικό και κάνει μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα. Θα με κρίνεις που βρήκα android με 80 ευρώ, καλύτερο από το δικό μου που δεν την παλεύει πια καθόλου; Είσαι μέσα στην τσέπη μου για να ξέρεις αν μπορώ να δώσω ακόμα και μισό ευρώ παραπάνω; Το ανέφερα το LG για όποιον ενδιαφέρεται έχοντας τα ίδια κριτήρια. Όποιος δεν ενδιαφέρεται το προσπερνάει, δεν χρειάζεται να ανοίγεται πόλεμος. Όπως εσένα δεν σε φιμώνει κανένας στα τηλέφωνα που προτείνεις, παρότι δεν υπάρχει σιγουριά σε κανέναν τομέα, έτσι δεν ανέχομαι να βρίζουν εμένα και τις επιλογές μου. Ας τις λάβουν υπόψιν τους όσοι ενδιαφέρονται έχοντας τα ίδια κριτήρια. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν. Αυτός είναι ο επίλογος της κουβέντας, τουλάχιστον από εμένα. Δεν θα το συνεχίσω. Σήμερα εξάλλου το παραλαμβάνω.
Σημείωση: Δεν αναφέρομαι σε φίλους που δίνουν συμβουλές και προτείνουν πράγματα. Αυτό είναι χρήσιμο. Αναφέρομαι σε όποιον ξεπερνάει την συμβουλή και φτάνει στην χειραγώγηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ύβρεις. Και δεν είμαι ενάντιος στην αγορά κατευθείαν από Κϊνα. Απλά το φοβάμαι. Γιαυτό έχω πει ότι όποιος έχει εμπειρία από τέτοιες συναλλαγές να μας το λέει. Και να λέει εντυπώσεις και από την συναλλαγή, και από τα προιόντα, για να μαθαίνουμε και εμείς. Απλά ο φανατισμός δεν χρειάζεται.

Σεβαστή η άποψή σου και καλορίζικο να είναι να το χαρείς. Έχω δοκιμάσει πολλά κινέζικα και έχω δει από φίλους αλλά τόσα και όλα είναι μια χαρά. Τα μαγαζιά που σου ανέφερα είναι σοβαρά και στέλνουν τα τηλέφωνα δοκιμασμένα και με ελληνικό μενού και 1 χρόνο εγγύηση. Εγώ το έχω τώρα 6 μήνες και δεν το μετάνιωσα πότε και το επόμενο με το καλό από κίνα θα το πάρω. Εννοείται ότι αν είχα λεφτά θα εσκαγα 400 και θα έπερνα ένα από Ελλάδα απλά μπορούσα να δώσω 130 και πήρα ένα που βάζει κάτω πολλά τηλ 300+ (με 130 ρετινα οθόνη hd ούτε στο ύπνο μου δεν την φανταζόμουν) καλή συνέχεια και παλι καλορίζικο.

ΥΓ
Ούτε συμφέρον είχα από τους Κινέζους ούτε μαγαζί με κινητά το μόνο που ήθελα είναι να σε βοηθήσω να πάρεις ένα καλό κινητό να μην πετάξεις τα λεφτά σου, κρίμα πάντως.

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Τραβάει μακριά το πράγμα και δεν καταλαβαίνω γιατί. Προφανώς κάποια ευαίσθητη χορδή άγγιξα. Καταλαβαίνω τους φανατικούς της τεχνολογίας που ψάχνουν την καλύτερη τεχνολογία. Και που δεν λογαριάζουν τους κινδύνους. Είσαι σίγουρος ότι σε προσωπική συνδιαλλαγή με ένα κινέζικο site θα σου στείλουν αυτό που διάλεξες, και όχι ένα κουτάλι και ένα μανταλάκι; Αν γίνει αυτό, που θα απευθυνθείς για να παραπονεθείς και να αποζημιωθείς; Μερικά από τα κινητά που υπάρχουν εκεί είναι σχετικώς γνωστά, αν και όχι για όλους. Αλλά τα υπόλοιπα είναι σίγουρο ότι όντως έχουν τα χαρακτηριστικά που λένε; Αν πάθει κάτι υπάρχει εγγύηση; Τα κινητά που λες τα έχεις δοκιμάσει; Αποδίδουν όπως λένε; Έχεις διαβάσει καμία κριτική κάποιου που τα έχει δοκιμάσει; Αντέχουν πάνω από δύο βδομάδες; Έχουν καμία ασυμβατότητα με τα ευρωπαικά δεδομένα και συνθήκες;
Πολλά ερωτήματα, σέβομαι το θάρρος σου να παρακάμπτεις αυτούς τους κινδύνους, αλλά δεν σου επιτρέπω να κρίνεις εμένα που δεν τους παρακάμπτω. Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άλλη άποψη, τι μπορώ να βρω στην ελληνική αγορά, με κριτικές για αυτά, με service, και με 80 ευρώ να κάνω καλά την δουλειά μου. Και να το λέω για όποιον σκέφτεται το ίδιο με εμένα. Έχεις διαβάσει τις κριτικές για το LG που ανέφερα; Ανθρώπων που το βρήκαν πολύ καλό για τα λεφτά του; Το έχεις δοκιμάσει; 70 ευρώ πήρα πριν έναν μήνα τηλέφωνο για τον πατέρα μου, που είναι συμβατικό και κάνει μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα. Θα με κρίνεις που βρήκα android με 80 ευρώ, καλύτερο από το δικό μου που δεν την παλεύει πια καθόλου; Είσαι μέσα στην τσέπη μου για να ξέρεις αν μπορώ να δώσω ακόμα και μισό ευρώ παραπάνω; Το ανέφερα το LG για όποιον ενδιαφέρεται έχοντας τα ίδια κριτήρια. Όποιος δεν ενδιαφέρεται το προσπερνάει, δεν χρειάζεται να ανοίγεται πόλεμος. Όπως εσένα δεν σε φιμώνει κανένας στα τηλέφωνα που προτείνεις, παρότι δεν υπάρχει σιγουριά σε κανέναν τομέα, έτσι δεν ανέχομαι να βρίζουν εμένα και τις επιλογές μου. Ας τις λάβουν υπόψιν τους όσοι ενδιαφέρονται έχοντας τα ίδια κριτήρια. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν. Αυτός είναι ο επίλογος της κουβέντας, τουλάχιστον από εμένα. Δεν θα το συνεχίσω. Σήμερα εξάλλου το παραλαμβάνω.
Σημείωση: Δεν αναφέρομαι σε φίλους που δίνουν συμβουλές και προτείνουν πράγματα. Αυτό είναι χρήσιμο. Αναφέρομαι σε όποιον ξεπερνάει την συμβουλή και φτάνει στην χειραγώγηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ύβρεις. Και δεν είμαι ενάντιος στην αγορά κατευθείαν από Κϊνα. Απλά το φοβάμαι. Γιαυτό έχω πει ότι όποιος έχει εμπειρία από τέτοιες συναλλαγές να μας το λέει. Και να λέει εντυπώσεις και από την συναλλαγή, και από τα προιόντα, για να μαθαίνουμε και εμείς. Απλά ο φανατισμός δεν χρειάζεται.

φίλε μου
για κάποιο λόγο φαίνεται να περιχαρακώνεσαι γύρω από το καβούκι σου (με την καλή έννοια και την όποια καλή διάθεση) και να αμύνεσαι με νύχια και με δόντια στις προτροπές και συμβουλές μελών που ξεκάθαρα φαίνεται ότι έχουν εμπειρία.
Πέρα από το ψυχολογικό όριο των 80-100 ευρώ που απόλυτα κατανοώ, τους φόβους και την άγνοια για διαδικτυακές αγορές και μάλιστα από την μακρυνή Κίνα, θα σου έλεγα ότι εγώ αυτό που κατάλαβα για την συγκεκριμένη περίπτωση των απαντήσεων και συμβουλών των φίλων είναι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Και βλέπω ότι επανέρχεσαι και επανέρχεσαι με το αν τα έχουν δοκιμάσει, αν χαλάνε σε δυό εβδομάδες, αν το lg είναι καλό και ότι κάποιοι είτε σε βρίζουν είτε δεν κατανοούν τις ανασφάλειες που ενδεχομένως έχεις (και ενδεχομένως είχαμε όλοι μας κάποτε για τα ζητήματα αυτά).
Λάβε υπόψη ότι αυτά που ακούς γενικά για android (ότι δηλαδή με 100 ευρώ παίρνεις ένα τηλέφωνο και ξαφνικά μ αυτό ανοίγονται όλοι οι κόσμοι επικοινωνίας) είναι γενικά μαρκετίστικο κόλπο. Αν το κινητό δεν είναι γρήγορο (εντός ανεκτών ορίων), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ (το κυριώτερο) τουλάχιστον 1 γίγα και δεν είναι δοκιμασμένο στην πιάτσα ειλικρινά θα κλαις τα χρήματά σου.
Σίγουρα το ρίσκο είναι υπαρκτό, αλλά ψάξε και θα διαβάσεις απαντήσεις φίλων που αγόρασαν από Κίνα (όχι τυφλά, αλλά με ψάξιμο και συμβουλές γι αυτό υπάρχουν εδώ) και έμειναν ευχαριστημένοι.
Κανείς δεν θέλει ούτε να σε υποβιβάσει, ούτε να σε κακοκαρδίσει. Μάλλον το αντίθετο.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Τι γίνεται με τελωνεία κλπ από Κίνα;

Δεν έχω αγοράσει τελευταία κάτι σημαντικής αξίας αλλά ξέρω ότι από 3/12/2013 ισχύει νέο πλαίσιο εισαγωγών από τρίτες χώρες και για αξία + μεταφορικά από 45 έως 700 πληρώνεις δασμό 2,5% και ΦΠΑ.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Τι γίνεται με τελωνεία κλπ από Κίνα;

Όπως ανέφερα και πιο πριν έχω πάρει τελευταία 3 Κινητά και 4 ταμπλετ κανένα δεν πέρασε από τελωνειο.
Απλά βάζουμε αποστολή με singapore post και όχι με κουριερ EMS DHL Κ.Λ.Π
Τα τσακάλια τώρα οι Κινέζοι πάνω στο δεμα γράφουν τιμή χαμηλή 30-40 και περιγράφει προϊόντος home & garden.

φίλε μου με 148 ευρώ στην πόρτα μου ήρθε ένα ZTE 975 geek με καταπληκτική οθόνη, επεξεργαστή intel atom και 2 γίγα μνήμη, με google play κανονικά, ελληνικά κλπ κλπ.

Με 100 ευρώ υπάρχουν επίσης αξιοπρεπέστατα τηλέφωνα, καμία σχέση με αυτό που κοιτάς να πάρεις. Μιλάμε για τηλέφωνα που θα παραμείνουν σύγχρονα για 2-3 χρόνια ακόμα. Αυτό που κοιτάς ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Δε στα λέμε για να σε προσβάλουμε ή να σε κοροϊδέψουμε για τις επιλογές σου.

Προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις όσο το δυνατόν "περισσότερο" τηλέφωνο για τα λεφτά που διαθέτεις.

ΥΓ:μη φοβάσαι τις αγορές από Κινα, το ΖΤΕ που σου είπα είναι το 2ο τηλέφωνο που πήρα απο εκεί...

Τώρα που έψαχνα κινητό εκτός καταστημάτων WIND για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είδα ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις. Άσχετα με τι διάλεξα εγώ (που τελικά είναι το φθηνότερο της αγοράς, και είναι μία χαρά με την πρώτη επαφή, ακόμα και η οθόνη του μία χαρά κάνει την δουλειά της, καλή ευκρίνεια χωρίς ορατά pixel λόγω χαμηλής ανάλυσης, ακόμα και φωτογραφίες μία χαρά δείχνει), αλλά υπάρχουν και άλλες τελικά λύσεις κάτω από 100 ευρώ. Και μιλάω για την ελληνική αγορά.
Πρώτα από όλα εκτός από τα γνωστά μεγάλα μαγαζιά είδα ότι υπάρχουν και αρκετά μικρότερα και άγνωστα μαγαζιά, που μπορεί να μην είναι καν μαγαζιά αλλά να πουλάνε μόνο μέσω sites. Ένα παράδειγμα είναι ένα link με μαγαζιά που ανέβασε ένας φίλος πριν λίγες μέρες για το LG L5 II που ξεκίναγε η τιμή του στα 100 ευρώ. Πολύ φθηνότερο από την τιμή στα γνωστά μαγαζιά. Σήμερα είδα με τα μάτια μου τι γίνεται σε ένα μαγαζί στην 3η Σεπτεμβρίου (στην Αθήνα κοντά στην Ομόνοια). Εκεί φίλος μου σήμερα πήρε ένα iphone 130 ευρώ φθηνότερα από ότι το έδινε πχ το Πλαίσιο, και 170 φθηνότερα από ότι το έδινε ο Γερμανός. Και τα δύο μαγαζιά λίγα τετράγωνα μακρύτερα από αυτό που λέω στην 3η Σεπτεμβρίου. Γιαυτό το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν γεμάτο, και κάναμε και αρκετή ώρα να εξυπηρετηθούμε, ενώ τα άλλα που είπα ήταν άδεια.
Το μυστικό είναι ότι όλα τα μικρότερα μαγαζιά που αναφέρομαι κάνουν δικές τους εισαγωγές, από άλλες χώρες, ίσως με άλλους φορολογικούς συντελεστές κτλ. Στην ουσία και το eshop το ίδιο πράγμα κάνει, γιαυτό το LG που πήρα το βρήκα 80 ευρώ ενώ το Πλαίσιο το δίνει 119. Αλλά πάνω έγραφε POL που σημαίνει Πολωνικό μοντέλο. Βέβαια ρώτησα πριν την παραλαβή αν έχει ελληνικό μενού, και αν έχει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας. Μετά τις διαβεβαιώσεις τους το παρέλαβα.
Δηλαδή ο κίνδυνος είναι το κινητό να μην έχει ελληνικό μενού, ή ίσως να μην έχει κάλυψη αντιπροσωπείας. Μερικά από τα μαγαζιά αυτά έχουν και μεταχειρισμένα μαζί με καινούρια, και πρέπει να κοιτάξει κανείς αν πρόκειται για σφραγισμένη συσκευασία, δηλαδή καινούριο. Αν ρωτήσει ο ενδιαφερόμενος και ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα, μπορεί να ανακαλύψει πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Στα μεγάλα μαγαζιά υπάρχουν και δύο μάρκες που δεν είχα δώσει σημασία. Αλλά σήμερα στο Πλαίσιο τα είδα. Πολύ καλές προδιαγραφές για τα λεφτά τους, που είναι κάτω από 100 ευρώ. Είναι δύο Turbo-X και δύο Vodafone.
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-G310S-512-plus-4GB-Black.htm
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-Smart-Phone-G405-Black-W405.htm
http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Vodafone-Smart-mini#tabs-nav-0
http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Vodafone-Smart-3#tabs-nav-0
Το μικρό Turbo-X είναι μάλλον το φθηνότερο smartphone της αγοράς. Εγώ προσωπικά έχω κακή πείρα από την μάρκα Turbo-X γιατί ότι έχω πάρει το έχω γυρίσει πίσω. Ένα stic, δύο διαφορετικά mp3 players, και ένα DVD player. Αλλά εδώ το πράγμα σοβαρεύει, και δεν πρόκειται για φθηνά mp3 players. Πιθανότατα αυτά να μην έχουν προβλήματα. Εξάλλου η Turbo-X έχει επεκταθεί μέχρι και σε τηλεοράσεις, και δεν μπορεί όλα να είναι προβληματικά. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω.
Το μικρό Vodafone νομίζω κάνει 89 και όχι 69 ευρώ που γράφει. Και στο ίδιο το site τους παρακάτω γράφει 89, και 89 έχει και στο Πλαίσιο. Εδώ νομίζω πρόκειται για ακόμα πιο σίγουρες προτάσεις, λόγω του μεγέθους της Vodafone (είναι πολυεθνική). Παλιότερα νομίζω ένα από τα μοντέλα με το όνομα Vodafone ήταν Samsung.
Επίσης σήμερα ξαναπέρασα από το Public για να δοκιμάσω την οθόνη του LG που είχα παραγγείλει στο eshop. Αν την έβρισκα χάλια δεν θα το παραλάμβανα. Είπαμε, υπερασπίζομαι τις επιλογές μου, αλλά δεν είμαι και κορόιδο. Εκεί ξαναδοκίμασα το Alcatel One Touch Pop C3 που προχθές έγραψα ότι το είχα δοκιμάσει στο Public αλλά το βρήκα χάλια. Περιέργως σήμερα δούλευαν μία χαρά. Φαίνεται κάποιος τα είχε συμμαζέψει και τα είχε φέρει σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας. Λέτε να μας διαβάζουν; Πάντως το γράφω για να μην πάρω το μοντέλο στον λαιμό μου άδικα.
Αυτά για να ολοκληρώσω το "ρεπορτάζ" για τα τηλέφωνα κάτω από 100 ευρώ, μία που το είχα ψάξει πολύ, και είχα αναφέρει αρκετά. Να ολοκληρώσω την δουλειά, για να μην φαίνεται ότι δουλεύω μόνο για το LG που αγόρασα. Το τι έκανα εγώ είναι άλλο θέμα, και με την πρώτη επαφή, μία χαρά είμαι. Αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές, ακόμα και στην ελληνική αγορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Αν το κινητό δεν είναι γρήγορο (εντός ανεκτών ορίων), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ (το κυριώτερο) τουλάχιστον 1 γίγα και δεν είναι δοκιμασμένο στην πιάτσα ειλικρινά θα κλαις τα χρήματά σου.
Σίγουρα το ρίσκο είναι υπαρκτό, αλλά ψάξε και θα διαβάσεις απαντήσεις φίλων που αγόρασαν από Κίνα (όχι τυφλά, αλλά με ψάξιμο και συμβουλές γι αυτό υπάρχουν εδώ) και έμειναν ευχαριστημένοι.
Ναι, δυστυχώς στην ελληνική αγορά 1GB RAM μόνο σε κινητά κοντά στα 200 ευρώ υπάρχει. Μέχρι τα 150 ευρώ ένα μοντέλο μόνο είχε 785 MB. Σε WIND και Public που έψαχνα αρχικά γιατί υπολόγιζα στην επιδότηση τους. Και εγώ έχω καταλάβει την σημασία της RAM και ήταν βασικό κριτήριο να ξεπεράσω τα 512 MB. Αλλά με τα λεφτά που τελικά μπορούσα να διαθέσω μόνο στην Κίνα υπάρχει το 1GB. Γιαυτό είπα και εγώ, αν βρίσκετε κάτι καλό από Κϊνα πέστε το και σε εμάς. Να μην πηγαίνουμε τελείως στα τυφλά στα κινέζικα. Αλλά αν κάποιος το έχει πιάσει στα χέρια του και δουλεύει καλά, γιατί όχι; Και εγώ ψήνομαι έτσι.

ωραία τα THL αλλά έχουν μικρή μπαταρία .
το αγαπημένο μου τηλέφωνο που μάλλον θα είναι και το επόμενο είναι το Lenovo p780 4000mah είναι και κουκλί το άτιμο :)

μάλλον ο τίτλος του άρθρου πρέπει να γίνει αγορά κινητού από Κίνα

Ωχ, το έχω ζήσει αυτό παλιότερα με ένα LG που είχα. Η LG είναι γνωστή εταιρία, αλλά τότε ήταν καινούρια στον χώρο. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Σε εμένα είχε στο σπίτι τόσες διακοπές στην κλήση που μου προξένησε ψυχολογικό. Ακόμα διστάζω να πάρω LG. Δεν μπορώ να το ξαναπεράσω.
Τώρα που έχουν περάσει μερικές βδομάδες με το LG L3 II που είχα πάρει, και που είχα αναφέρει και εδώ, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει θέμα με το σήμα. Μία χαρά γίνονται οι κλήσεις, χωρίς διακοπές και προβλήματα που είχα με το παλιότερο LG μου. Δεν ξέρω τι γινόταν τότε με εκείνο το LG, αλλά δεν είναι γενικό πρόβλημα με τα LG. Μην αφήνουμε και υπονοούμενα που είναι αβάσιμα.
Γενικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το LG L3 II. Είναι πολύ καλύτερο από το Samsung Galaxy Pocket που αντικατέστησε. Αρκετά που δεν μπορούσα να κάνω με το Pocket τώρα τα έχω. Η απόδοση του είναι καλή για την κατηγορία του χωρίς να υστερεί κάπου. Η μικρή ανάλυση της οθόνης είναι ένα θέμα (και υπήρχε και κουβέντα σε αυτό το θέμα) , αλλά δεν με ενοχλεί σε κάτι. Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη οθόνη, απλά δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που ήθελα να απεικονίσω αλλά δεν φαινόταν. Και με εντυπωσίασε η μπαταρία. Κρατάει διπλάσιο χρόνο από το Pocket μου.
Τρία θέματα μόνο έχω. Πρώτον η οθόνη δείχνει να θέλει λίγη προσοχή στην πίεση. Μερικές φορές είναι λίγο ασαφής. Σαν να χρειάζεται βαθμονόμηση. Αυτό ταιριάζει και στα σχόλια που διάβασα στο myphone.gr ότι ταιριάζει σε γυναικεία χέρια. Απλά δηλαδή μερικές φορές πάτησα την διπλανή επιλογή από αυτή που ήθελα. Δεν νομίζω να έχει σχέση η μικρή ανάλυση. Και το Pocket είχε μικρή ανάλυση και μικρότερη οθόνη αλλά ήταν πιο σαφές. Δεν έχω σοβαρό πρόβλημα, ότι πατάω συνέχεια άλλα αντί άλλων, απλά το αναφέρω.
Και έχει λίγο περίεργη απόχρωση χρωμάτων, αλλά στην LG μάλλον το θεωρούν θετικό. Γιατί το λένε true colors. Ίσως αυτό να είναι και το σωστό. Από την εμπειρία μου από calibration τηλεόρασης ξέρω ότι το εντυπωσιακό δεν είναι και το σωστό ως προς τα χρώματα κτλ. Την ίδια αίσθηση είχα και όταν έκανα το πρώτο calibration στην τηλεόραση μου.
Πάντως η IPS τεχνολογία βοηθάει να ξεπεραστεί λίγο και το θέμα με την μικρή ανάλυση. Και δεν έχω και σοβαρό πρόβλημα με τον ήλιο.
Δεύτερο θέμα είναι το μέχρι πρόσφατα δύσκολο root. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του τηλεφώνου. E425, E430 που είναι το δικό μου, E435. Διαφέρουν στα κουμπιά της πρόσοψης. Το Ε435 έχει 3 κουμπιά, τα Ε425 και Ε430 έχουν δύο, μπορούν αυτά τα δύο να μοιραστούν το ίδιο λογισμικό, αλλά μετά δεν φωτίζονται τα μπροστινά κουμπιά. Μέχρι πρόσφατα γινόταν root μόνο στο E425 και για το Ε430 έπρεπε να μπει η ROM του Ε425 και μετά να γίνει root. Αλλά τώρα τελευταία βλέπω να έχει λυθεί το πρόβλημα με την τελευταία έκδοση του Framaroot. Μερικοί λένε ότι το ρούταραν κανονικά ως Ε430, άλλοι λένε ότι δεν μπόρεσαν. Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, γιατί κάποιες εφαρμογές που χρειαζόμουν στο Pocket δεν χρειάζονται εδώ, αφού η λειτουργία τους τώρα υπάρχει ήδη. Και γλυτώνω μνήμη. Και με την μεγαλύτερη μνήμη που ήδη έχει, δεν έχω σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει από χειροποίητες ROM. Αλλά δεν νομίζω ότι όποιος ψάχνεται πολύ με αυτά θα πάρει τέτοιο τηλέφωνο.
Και τρίτο θέμα, το καλώδιο είναι πολύ κοντό! Όπως και το πρώτο μου LG έχει έναν φορτιστή με αποσπώμενο καλώδιο. Δηλαδή ο φορτιστής έχει έξοδο USB, οπότε είναι και USB φορτιστής. Για συσκευή mp3 για παράδειγμα. Και μετά μπαίνει στην έξοδο USB καλώδιο USB-micro USB για το τηλέφωνο. Μόνο που το καλώδιο είναι κοντό. Ίσως μικρότερο από 1 μέτρο. Δεν ξέρω αν το ελληνικής εισαγωγής έχει κανονικού μήκους καλώδιο. Αλλά εγώ πρέπει να πάρω ένα μακρύτερο. Περίπου 2 ευρώ έξοδο δηλαδή.
Φυσικά έχει κανονικά ελληνικά σε μενού κτλ. Και υποστήριξη αντιπροσωπείας.
Δεν είναι το καλύτερο τηλέφωνο που υπάρχει, αλλά μία χαρά είναι για τα 80 ευρώ που έδωσα για αγορά από το eshop. Πληροφορικά μόνο τα λέω, αφού είχε γίνει κουβέντα για το τηλέφωνο, και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, αφού στην Κίνα υπάρχουν καλύτερα. Απλά για όποιον ενδιαφέρεται ή μπορεί να ενδιαφερθεί. Αλλά μιας που το έχω, ας γράψω τι είδα.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το θέμα που φοβούμουν με το σήμα, δεν υπάρχει. Όλο αυτόν τον καιρό απέφευγα τα LG γιατί φοβόμουν την λήψη. Αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στην επιλογή μου, γιατί γενικά τα LG έχουν και πολύ καλές τιμές.

Έβαλα προ μηνός το iphone 3gs στην άκρη, μετά την αγορά ενός δίκαρτου, και την ΚΥ αποφάσισα να το φορτίσω και να το δώσω στη σύζυγο που θέλει να ξεφύγει από το πανάρχαιο Nokia και να ανακαλύψει τον κόσμο των smartphones. Το iphone δυσκολεύτηκε πολύ να φορτίσει και μετά από 2 προσπάθειες να λειτουργήσει με τη sim, άδειασε η μπαταρία αμέσως (!!!). Φοβάμαι ότι φταίει είτε η μπαταρία είτε κάποιο άλλο εξάρτημα ακόμη πιο ακριβό και δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω πάνω στο κινητό αυτό.

Διάβασα τις τελευταίες σελίδες του νήματος και ειδικά τις προτάσεις γύρω στα 100 (THL T5S κλπ) που θεωρώ ότι υπερκαλύπτουν τις ανάγκες ενός νέου χρήστη. Έχουν αναφερθεί, βέβαια, αρκετά προβλήματα είτε με την αγορά τηλεφώνων από Κίνα (εγγύηση, αξιοπιστία πωλητών κλπ) είτε με την εισαγωγή τους στη χώρα.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν και κάποιες άλλες αξιόλογες (και δοκιμασμένες) προτάσεις είτε από Ευρώπη είτε από Κίνα, με ανώτατο budget τα 100 .