Eυχαριστω για το χρονο σου και τη διαθεση να βοηθήσεις.Νομιζω ότι η oppo δεν είναι απλως μια κινεζικη εταιρια με <<εξευγενισμένα >> κινητα λιγο πανω από τις υπολοιπες, αν λαβουμε υπ'οψη μας το επιπεδο των συσκευών της στο homecinema. Aν κρατει τα ιδια standarts και στην παραγωγη κινητων (που απ´σο εχω καταλαβει με το διάβασμα σχολιων από κατοχους , ισχυει) δεν εχω καμια αμφιβολια ότι είναι πολύ ανωτερη από lg. Μονο και μονο το πλαστικο σε ένα κινητο τέτοιας κατηγοριας τιμης , μου λεει πολλα πραγματα. Η αληθεια είναι όμως οτι η lg εχει αρχισει να ανεβαινει στην εκτιμηση μου σταν τομεα των κινητων. Πριν αρκετο καιρο, δεν θα το σκεφτομουν καθολου.
Aς μη γινω λογος να ξεκινησει μια συζητηση αναμεσα σε αυτους που ξερουν την Oppo σαν εταιρια και σε αυτους που την θεωρουν άλλη μια κινεζικη. Το θεμα αυτό εχει συζητηθεί σε αλλα φορουμ και δεν υπαρχει καποιο νοημα , νομιζω. Ευχαριστω και παλι!
Νομίζω ότι έχεις ήδη άποψη για το θέμα, οπότε δεν χρειαζόταν καν να ρωτήσεις. Αλλά ας ξεκαθαρίσω την άποψη μου για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.
Γράφω καθαρά ότι δεν αμφισβητώ την ποιότητα του OPPO. Απλά δεν πιστεύω ότι το LG είναι κλάσεις κατώτερο. Είμαι παθών παλιότερα από ένα LG, γιαυτό είχα τα LG στην μαύρη λίστα. Αλλά λόγω περιορισμένων επιλογών αναγκάστηκα πρόσφατα να στραφώ πάλι στην LG. Και όπως έχω ξαναγράψει λίγο παλιότερα, με άφησε έκπληκτο η ποιότητα του τωρινού μου LG. Επίσης αναφέρω το περιστατικό με τον φίλο μου για να δείξω ότι μόλις προχθές ασχολήθηκα πάλι με τα LG, όπως και με άλλα μοντέλα. Έπιασα στα χέρια μου και περιεργάστηκα όλα τα μοντέλα της LG μέχρι τα 250 ευρώ που έχει το LG L9II στο Πλαίσιο. Μιλάω για την ελληνική αγορά, όχι αγορά απευθείας από Κίνα.
Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι τα LG όχι μόνο δεν υπολείπονται πια σε ποιότητα από τα υπόλοιπα, αλλά σε κάθε κατηγορία τιμής (150, 200, 250 ευρώ) τελικά πάλι ένα LG έμπαινε στα υποψήφια και για τον φίλο μου, με τελικό κριτήριο το ότι δεν τα βρήκαμε κατώτερα από τους συναγωνιστές τους από άλλες μάρκες, αλλά ταυτόχρονα έχουν και την καλύτερη μπαταρία από τους συναγωνιστές τους σε κάθε κατηγορία τιμής. Και για τον φίλο μου ήταν βασικό κριτήριο.
Σε σύγκριση με το OPPO, δεν ξέρω πόσο κατώτερο ποιοτικά είναι ένα κινητό που λανσάρεται στην αγορά με την διπλάσια σχεδόν τιμή από έναν ανταγωνιστή του, με τα δύο να έχουν πολύ κοντινά τεχνικά χαρακτηριστικά. Όσο και να είναι υπερτιμημένα κάποια κινητά, ή όσο καλύτερες να είναι οι τιμές στα κινητά κινέζων κατασκευαστών, δεν ξέρω πόσο κλάσεις κατώτερο ποιοτικά είναι ένα κινητό που πρωτολανσάρεται στην αγορά στα 599 ευρώ, σε σχέση με ένα κινητό που πρωτολανσάρεται στην αγορά στα 399 ευρώ όπως φαίνεται και στους τίτλους των παρακάτω threads:
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=375574
http://www.insomnia.gr/topic/487233-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-oppo-find-5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%E2%82%AC399-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB/
Και με την εμπειρία από την δοκιμή που είχα διάφορων κινητών αυτές τις μέρες όπως είπα, αν το LG είναι κλάσεις κατώτερο από το OPPO, τότε είναι κλάσεις κατώτερα και όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα μοντέλα των υπόλοιπων κατασκευαστών (Samsung, Sony κτλ). Άρα είναι το καλύτερο κινητό και μάλιστα στην καλύτερη τιμή από όλα. Οπότε μάλλον υπάρχει η απάντηση στο ερώτημα για το ποιο από τα δύο.
Επαναλαμβάνω, δεν υπονοώ τίποτα για το OPPO που όντως μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ καλό τηλέφωνο, και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Απλά δεν πιστεύω ότι ισχύει το λεγόμενο για τις κλάσεις κατώτερο ποιοτικά που είναι το LG. Όχι μόνο σαν LG, αλλά γιατί έτσι φαίνεται καλύτερο ποιοτικά από όλα τα υπόλοιπα, οπότε βγαίνει η αντίληψη ότι μία αγορά υπάρχει πια. Η αγορά από την Κίνα. Εντάξει, υπάρχει ένας μονόδρομος για τις τιμές, μην δημιουργούμε μονοδρόμους και για όλα τα υπόλοιπα, όπως την ποιότητα. Τότε δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης και τα μαγαζιά που πουλάνε κινητά, εκτός και αν έχουν όλα πια κινέζικα. Μην αυτοπεριοριζόμαστε.