Ένα πράγμα που δεν μου αρέσει έχω προσέξει τον τελευταίο καιρό σε διάφορα μοντέλα. Κυρίως με μεγαλούτσικες οθόνες, 5" ας πούμε. Βλέπω ότι αντί να έχουν εξωτερικά πλήκτρα, έχουν τα πλήκτρα μέσα στην οθόνη. Όπως τα έχουν τα τάμπλετ δηλαδή. Μία γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης με τα 3 ή 4 πλήκτρα που έχουν συνήθως εκτός οθόνης τα άλλα κινητά. Αλλά τα πλήκτρα έτσι δεσμεύουν χώρο στην οθόνη. Όταν τρέχει κάποια εφαρμογή (πχ browsing στο ίντερνετ) η γραμμή αυτή με τα πλήκτρα είναι αδιαφανής και βγαίνει στην ουσία εκτός ωφελίμου περιοχής της οθόνης. Και η 5άρα οθόνη γίνεται στην ουσία 4,8 ή 4,7 περίπου. Για παράδειγμα το δικό μου LG L80 έχει τα πλήκτρα εκτός οθόνης. Ήθελα να δω ένα για να δοκιμάσω πριν το πάρω, αλλά ήταν λίγο σπάνιο ακόμα τότε. Μου είπαν δοκίμασε το LG L Bello για να πάρεις μία ιδέα από τις πεντάρες IPS οθόνες της LG. Αλλά το Bello είχε εσωτερικά πλήκτρα. Δεν είναι 5άρα η οθόνη του έτσι. Ένας λόγος που επέμενα να βρω το L 80 που έχει εξωτερικά πλήκτρα. Το έχω δει σε διάφορα μοντέλα τώρα τελευταία. Και εκτός LG. Ομολογώ ότι δεν μου αρέσει.
Επίσης είχα διαβάσει παλιότερα ένα post κάπου εδώ μέσα στο forum που έλεγε πως αφαιρούσε ή έκανε διάφανη αυτή ακριβώς την γραμμή με τα εσωτερικά πλήκτρα. Για τάμπλετ νομίζω ήταν τότε. Αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Τώρα έχω τάμπλετ, θέλω να το ξαναβρώ, αλλά δεν θυμάμαι πια που είναι. Μήπως θυμάστε εσείς;