Αγορά Android κινητού

Απάντηση: Αγορά smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής.

η vodafone δε πουλάει dual sim κινητά γιατί λέει έχουν πολλή ακτινοβολία και δεν περνάνε τα τεστς για να έρθουν ευρώπη νόμιμα. (???????!!!!!!!!!)

Όταν ρώτησα τον υπάλληλο αν είναι τα 2 κινητά στην τσέπη έχουν λιγότερη ακτινοβολία από ένα δίκαρτο με κοιτούσε με αχανές βλέμα...

Στον γερμανό σε σχετική μου ερώτηση μου είπε ότι "δεν τα φέρνουμε γιατί κολλάνε"

Όπως και να'χει καλύτερο είναι να πουλάς δυο κινητά παρά ένα....

Re: Απάντηση: Αγορά smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής.

η vodafone δε πουλάει dual sim κινητά γιατί λέει έχουν πολλή ακτινοβολία και δεν περνάνε τα τεστς για να έρθουν ευρώπη νόμιμα. (???????!!!!!!!!!)
Κολοκύθια, το νέο Lumia της γυναίκας μου είναι δίκαρτο και έχει έρθει από τη Γερμανία μέσω προσφοράς του e-shop.gr

Καλημέρα, παιδιά.

Αυτά που γράψατε είναι γνωστά. Τα κινητά dual sim, αν τα έκανε διαθέσιμα η Vodafone, θα έδινε την ευκαιρία στους χρήστες της να μπορούν ανέξοδα να δοκιμάσουν και άλλο πάροχο. Τρίχες κατσαρές δηλαδή, λες και αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει, θα κολλήσει στο μοντέλο του κινητού.

Εν πάση περιπτώσει όμως, η ερώτησή μου είναι πραγματική, σε σχέση με το ξεκλείδωμα. Το ότι το P8 Lite μπορεί να ξεκλειδώσει είναι σίγουρο, το διάβασα κάπου σε άλλο φόρουμ, εδώ νομίζω.

Αλλά το ερωτηματικό μου επεκτείνεται και στα άλλα dual sim, που διατίθενται από τη Vodafone και αναφέρω παραπάνω. Ο λόγος φυσικά είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να αποκτηθεί κάποιο από αυτά με έκπτωση, όχι ακόμα με πλήρως εξακριβωμένο μέγεθος, αλλά υπαρκτή. Οπότε θα ήθελα να γνωρίζω αν αξίζει τον κόπο να το πάρω από αυτούς ή να το βρω στην ελεύθερη αγορά και ξεκλείδωτο.

Σημ.: Πρόκειται για συσκευή της κόρης μου, που την εξυπηρετεί στη δουλειά της και εγώ - ως καλός μπαμπάς - θέλω να την βοηθήσω.

Ευχαριστώ.

Re: Αγορά smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής.

Δες μήπως το ποσό της έκπτωσης μπορείς να το παρεις σαν εκπτωση παγιου και αγορασε τη συσκευή που θέλεις από αλλου

Ο λόγος που η Vodafone και η Cosmote δεν πουλάνε Dual Sim συσκευές ειναι προφανής και φυσικά αυτά που σου λένε στο κατάστημα ειναι μπούρδες.

Δες μήπως το ποσό της έκπτωσης μπορείς να το παρεις σαν εκπτωση παγιου και αγορασε τη συσκευή που θέλεις από αλλού.
Ασφαλώς, θα το ψάξουμε, να βρεθεί η οικονομικότερη λύση, δεν το συζητώ (αν και είναι υπόθεση της κόρης μου, βέβαια).

Ο λόγος που η Vodafone και η Cosmote δεν πουλάνε Dual Sim συσκευές είναι προφανής και φυσικά αυτά που σου λένε στο κατάστημα είναι μπούρδες.
Μα δεν είπα κάτι το διαφορετικό. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο - προφανής - λόγος είναι η προστασία του δικού τους "μαγαζιού" έναντι του ανταγωνισμού. Άλλωστε στο κατάστημα δεν έκατσαν να εξηγήσουν τα "πως" και τα "γιατί" στην κόρη μου, απλά της είπαν ότι η Vodafone δεν διαθέτει συσκευές Dual Sim, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

(Άλλοι φίλοι έγραψαν κάποιες αιτιάσεις που ενδεχομένως έχουν κατά καιρούς λεχθεί από τη Vodafone)

Ωστόσο, σε περίπτωση που το ποσό της παρεχόμενης έκπτωσης σε πάγιο δεν είναι ικανοποιητικό, εξακολουθούμε να ψάχνουμε τη δυνατότητα-πιθανότητα αγοράς συσκευής από την ίδια τη Vodafone, εάν βέβαια μπορέσουμε να εντοπίσουμε κάποια συσκευή Dual Sim, κλειδωμένη μεν, αλλά με δυνατότητα ξεκλειδώματος. Γι' αυτό και η αρχική μου ερώτηση.

Κάθε γνώμη επ' αυτής ευπρόσδεκτη (όποιος ξέρει κάτι, φυσικά).
Καλό βράδυ.

Re: Απάντηση: Αγορά smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής.

Φίλε Παναγιώτη, θα μπορούσες να ρωτήσεις μήπως μπορεί να σου εξαργυρώσει την επιδότηση κάποιο από τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών (Πλαίσιο, Κωτσόβολος, MediaMarkt, κ.α.).

Παλαιότερα το έκαναν και δεν ξέρω εάν τη συνεχίζουν αυτή την πρακτική.

Εάν εξακολουθούν να το κάνουν, σε αυτούς θα βρείς σίγουρα κινητό με διπλή SIM και δεν θα χρειαστεί να καταφύγεις σε "επεμβάσεις" στο λειτουργικό.

Ηλίας

Φίλε Παναγιώτη, θα μπορούσες να ρωτήσεις μήπως μπορεί να σου εξαργυρώσει την επιδότηση κάποιο από τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών (Πλαίσιο, Κωτσόβολος, MediaMarkt, κ.α.).

Παλαιότερα το έκαναν και δεν ξέρω εάν τη συνεχίζουν αυτή την πρακτική.

Εάν εξακολουθούν να το κάνουν, σε αυτούς θα βρείς σίγουρα κινητό με διπλή SIM και δεν θα χρειαστεί να καταφύγεις σε "επεμβάσεις" στο λειτουργικό.

Ηλίας

Φίλε Ηλία, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Από όσο έχω καταλάβει, πρόσφατα αυτά τα άλλα καταστήματα δεν το κάνουν πια, τουλάχιστον όχι για τη Vodafone. Ωστόσο, δε χάνω κάτι να ρωτήσω.
Να 'σαι καλά.

Φτηνό smartphone με καλη φωτογραφική μηχανή

Η σύζυγος αρχισε να σκέφτεται αναβάθμιση απο το s3 που πλεον τα έχει παίξει τελείως. Πρωτη μου σκέψη ηταν το Α5 2016 καθώς φαίνεται πλήρες για λάιτ χρηση και έχει + στα δυο σημαντικότερα. Την οθόνη που είναι fullhd amoled και απ οτι διαβάζω γενικά τη φωτογραφική.
Υπάρχει καποιο άλλο τηλεφωνο στα λεφτά αυτά που να αξίζει να κοιτάξουμε;

Re: Φτηνό smartphone με καλη φωτογραφική μηχανή.

Έκανα ακριβως αυτή την αλλαγή σε Lenovo vibe shot z90, απο την πατρίδα του. Αξιολογότατο τηλεφωνο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Φαίνεται για εξαντλημένο. Οι τιμες Σκρουτζ είναι πολύ τσιμπιμενες. Μάλλον ξεχασμενες.

Αν δεν εγινε κατανοητό, το πηρα απο Κίνα (aliexpress νομίζω)
Στην ελλαδα αν θυμαμαι καλα έβγαινε πολυ ακριβότερο.

Το ψιλοκαταλαβα. Στο gearbest είδα και φαίνεται εξαντλημένο. Το θέμα είναι ακόμα και να το βρω οτι πιθανόν να παίξει τελωνείο, απο Ελλάδα υπάρχει επαγγελματικό αφμ και η αγορά δε θα έχει ΦΠΑ, και το σημαντικότερο δεν παιζει να μπλεξω τη γυναικα μου με custom rom κλπ. Αυτή δεν έχει την υπομονή κι εγώ το χρονο.

Το ψιλοκαταλαβα. Στο gearbest είδα και φαίνεται εξαντλημένο. Το θέμα είναι ακόμα και να το βρω οτι πιθανόν να παίξει τελωνείο, απο Ελλάδα υπάρχει επαγγελματικό αφμ και η αγορά δε θα έχει ΦΠΑ, και το σημαντικότερο δεν παιζει να μπλεξω τη γυναικα μου με custom rom κλπ. Αυτή δεν έχει την υπομονή κι εγώ το χρονο.

Πάω πάσο τοτε.

Απάντηση: Φτηνό smartphone με καλη φωτογραφική μηχανή.

Ειχα για λιγο καιρό το P9 lite και θεωρώ οτι ειναι τρελό vfm. FHD οθονη, δακτυλικο αποτύπωμα, πολύ καλή κατασκευη, doube sim, γρήγορο αρκετά για οτιδήποτε θες να τρέξεις σήμερα σε android και θα παρει πολύ σύντομα και Nougat.

http://www.skroutz.gr/s/9043554/Huawei-P9-Lite-2GB-Dual-16GB.html

η καμερα ,χωρίς να ειναι φυσικά κορυφή ειναι σαφώς πολύ καλύτερη απο αυτή που περιμένεις σε κινητο 190ευρω.

https://goo.gl/photos/Ce3k7nJ7ZKvs6KGu6

https://goo.gl/photos/mPnP1tHca7DJ9Xrf6

https://goo.gl/photos/8TSbQT1XV8y4hEvT9

https://goo.gl/photos/Ye5GAyqLYzLLNpFn8

Xiaomi ή ένα απλό J7

το ερώτημα είναι τόσο απλό όσο ο τίτλος.
θα αντικαταστήσει S3 τετραετίας. (για να καταλάβετε απαιτήσεις....) :worshippy:

Απάντηση: Xiaomi ή ένα απλό J7

Είσαι "απλός" χρήστης. Έχεις χρόνια samsung με το ιδιαίτερο skin του.
Τα xiaomia σφυράνε. Το δικό μου xiaomi redmi note 4 είναι κινητάρα.
ΑΛΛΑ!
Έκανα βλακεία και το πήρα με custom rom (κατα λάθος).
Αυτό σημαίνει ότι δε παίρνει updates OTA, και ότι θα πρέπει σε κάποια φάση να κάνω μόνος μου φλασάρισμα σε original rom, κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο απλή δουλειά για τον απλό χρήστη.
Επίσης, άσχετα με το τι ρομ θα φοράει το xiaomi που σκέφτεσαι να πάρεις, το MIUI που φοράει σαν skin είναι και καλό και κακό.
Εγώ πχ έκανα κανα 2 βδομάδες για να καταλάβω τι ρυθμίσεις έπρεπε να κάνω για να "επιτρέπει" το λειτουργικό στο viber να μου έρχονται μυνήματα ακόμα και όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.
Έχει κάτι τέτοια χαζά.
Επίσης απο θέμα τιμής τα ζιαόμια αξίζουν αν τα πάρεις από την...πηγή. Αν είναι να δώσεις 250 για αυτό που έχω εγώ πχ μπορείς να δεις και άλλα τηλέφωνα (όπως το J7 ασούμε που είναι ωραίο, έχει και ωραία οθόνη, είναι γρήγορο, έχει καλή φωτογραφική και έχει και φλας μπροστά για να βγάζεις φωτεινές σέλφις!)

Βοήθησα λες ή μπα?