Αγορά Android κινητού

Samsung S8+ ή Huawei P10 Plus

Χαίρετε!

Είμαι σε διαδικασία αγοράς νέου smartphone και βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο συσκευές, βάσει των απαιτήσεων που έχω, αλλά και των χρημάτων που μπορώ και σκοπεύω να διαθέσω. Στο Samsung S8+ και το Huawei P10 Plus.

Βάζω κάτω τα δεδομένα κάτω ώστε να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε συσκευής...

Προφανώς το S8+ έχει καλύτερη οθόνη. Φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά, αλλά και βάζοντας δίπλα-διπλά τις συσκευές το καταλαβαίνεις με τη μια. Και εμφανισιακά σε design είναι σίγουρα καλύτερο. Αυτό το στοιχείο που μου ξινίζει στο S8+ -και αν δεν το είχε θα το έπαιρνα ασυζητητί- είναι τα 4gb στη ram του, διότι όλες οι συσκευές αυτής της κατηγορίας παίζουν στα 6gb, όπως συμβαίνει και με το P10.

Στην Ελλάδα δεν πωλείται πλέον η έκδοση με τα 6gb ram το s8+, παρά μόνο η dual που είναι φαρμάκι (κοντά 960 ευρώ). Εκτός αν ισχύει μόνο στη θεωρία ότι μειονεκτεί σε αυτό το κομμάτι (έναντι του p10) και αν μέσω του επεξεργαστή ή του λογισμικού καλύπτεται η αδυναμία και μένει στα... χαρτιά. Αν δεν φαίνεται η διαφορά διορθώστε με.

Σε ότι αφορά την κάμερα, νομίζω ότι βάσει χαρακτηριστικών, αλλά και φωτογραφιών που έχω δει, οι κάμερες είναι περίπου ισοδύναμες και ίσως το S8+ να βγάζει λίγο πιο ποιοτικές φωτογραφίες. Αν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι κάποιο ξεκάθαρα καλύτερο. Παρότι το P10 έχει διπλή κάμερα πίσω. Αν ισχύει το αντίθετο με διορθώνετε.

Πάμε τώρα στην μπαταρία! Που είναι και αυτή ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να τεθεί υπόψη για μια τέτοια αγορά. Το p10 υπερέχει θεωρητικά εδώ, έχοντας 3.750 [FONT=Verdana, Arial, sans-serif]mAh έναντι 3.500. Ακούω από κάποιους ότι το S8+ είναι καλύτερο στην πράξη και ότι έχει καλύτερη αυτονομία. Ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει...

Συνοπτικά...

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποιο είναι καλύτερο (θέτοντας υπόψη ότι κυκλοφορούν πάνω-κάτω στην ίδια τιμή) και δύο στοιχεία που με ενδιαφέρουν και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα είναι αν υπερτερεί το P10 λόγω ram, αλλά και στην μπαταρία.

Σας ευχαριστώ πολύ!
[/FONT]

Re: Samsung S8+ ή Huawei P10 Plus

Δεν θα σου πω ποια συσκευή να πάρεις μιας έχω το S8, οπότε η άποψη μου είναι υποκειμενική, έχοντας κάνει την επιλογή πριν 8-9 μήνες.

Αυτό που θα σου προτείνω όμως είναι να δεις ο ίδιος και τις 2 οθόνες, συγκεκριμένα εάν μπορείς να ανεχτείς αυτή του P10, πράγμα βασικό. Από εκεί και πέρα, από πλευράς δικτύου εάν έχεις Cosmote -το αναφέρω μιας και οι υπόλοιπου έχουν λίγο ως καθόλου Carrier Aggregation- αξίζει το Modem του S8, που υποστηρίζει μέχρι και 5CA, μαζί με το Note είναι τα δύο καλύτερα στον τομέα.

Για τη μνήμη, προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, εάν τρέξεις ένα βαρύ παιχνίδι όπως το modern combat 5 και θέλεις να κάνεις multitask μεταξύ chrome με πολλά tabs ταυτόχρονα μάλλον πρέπει να στραφείς σε συσκευή με μεγαλύτερη μνήμη μιας και σχεδόν σίγουρα στο S8 θα σου κάνουν οι εφαρμογές refresh. Εάν τώρα χρησιμοποιείς productivity tools (office, drive etc) με ένα browser παράλληλα δεν θα δεις κανένα πρόβλημα.

Ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων.

Δεν θα σου πω ποια συσκευή να πάρεις μιας έχω το S8, οπότε η άποψη μου είναι υποκειμενική, έχοντας κάνει την επιλογή πριν 8-9 μήνες.

Αυτό που θα σου προτείνω όμως είναι να δεις ο ίδιος και τις 2 οθόνες, συγκεκριμένα εάν μπορείς να ανεχτείς αυτή του P10, πράγμα βασικό. Από εκεί και πέρα, από πλευράς δικτύου εάν έχεις Cosmote -το αναφέρω μιας και οι υπόλοιπου έχουν λίγο ως καθόλου Carrier Aggregation- αξίζει το Modem του S8, που υποστηρίζει μέχρι και 5CA, μαζί με το Note είναι τα δύο καλύτερα στον τομέα.

Για τη μνήμη, προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, εάν τρέξεις ένα βαρύ παιχνίδι όπως το modern combat 5 και θέλεις να κάνεις multitask μεταξύ chrome με πολλά tabs ταυτόχρονα μάλλον πρέπει να στραφείς σε συσκευή με μεγαλύτερη μνήμη μιας και σχεδόν σίγουρα στο S8 θα σου κάνουν οι εφαρμογές refresh. Εάν τώρα χρησιμοποιείς productivity tools (office, drive etc) με ένα browser παράλληλα δεν θα δεις κανένα πρόβλημα.

Ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση καταρχάς...

Από εκεί και πέρα, για την οθόνη έχω εικόνα. Και εντάξει προφανώς είναι καλύτερη του S8, αλλά δεν είναι ότι δεν παλεύεται του P10. Καλά δεν νομίζω να έχει κάποιος θέμα με τη μνήμη του Samsung. Φυσάει το κινητό από τις κριτικές που έχω διαβάσει. Απλά φαντάζομαι ότι σε βάθος χρόνου θα ήταν καλύτερα να έχεις μια 6αρα.

Θέλω να μου πεις για την μπαταρία πόσο σε βγάζει, διότι καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι heavy user.

Νομιζω οτι στα βασικα σημεια (οθονη, καμερα) το Samsung κερδίζει.
Η αυτονομία του σίγουρα ειναι εξαιρετική, ασχετως αν του huawei ειναι παρεμφερής η ελαφρά ανώτερη. Σιγουρα δεν θα σε προβληματίσει.
Θεωρώ οτι θα λαβεις και καλύτερη υποστηριξη σε επιπεδο ενημερώσεων απο τη Samsung.
Τα 4GB RAM ειναι υπεραρκετά για οτιδήποτε.

Η αυτονομία φτάνει τις 6-7 ώρες screen on time. Για μια μέση χρήση βγάζει 2 ημέρες, προσωπικά το φορτίζω κάθε βράδυ και στο τέλος της ημέρας είμαι στο ~50% με αρκετή χρήση και φυσικά 4G, updates εφαρμογών κλπ ανοιχτά όλη μέρα.

Η RAM δεν είναι θέμα για τα καθημερινά, κάθε άλλο. Η μονη διαφορά με το Note επί παραδείγματι που έχει 6GB και χρησιμοποιούν ίδιους launchers κλπ, είναι πως στα 6GB μπορείς να έχεις παράλληλα αρκετές βαριές εφαρμογές ανοιχτές όπως παιχνίδια και να εναλλάσεις μεταξύ τους. Κατ εμέ δεν απαιτούνται πάνω από 4GB αυτή τη στιγμή, έχοντας κατά νου πως όλες οι εφαρμογές χτίζονται πάνω σε mid range πλατφόρμες για λόγους συμβατότητας, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να χαρακτηρίσουμε τα 4gb ανεπαρκή.

Η αυτονομία φτάνει τις 6-7 ώρες screen on time. Για μια μέση χρήση βγάζει 2 ημέρες, προσωπικά το φορτίζω κάθε βράδυ και στο τέλος της ημέρας είμαι στο ~50% με αρκετή χρήση και φυσικά 4G, updates εφαρμογών κλπ ανοιχτά όλη μέρα.

Η RAM δεν είναι θέμα για τα καθημερινά, κάθε άλλο. Η μονη διαφορά με το Note επί παραδείγματι που έχει 6GB και χρησιμοποιούν ίδιους launchers κλπ, είναι πως στα 6GB μπορείς να έχεις παράλληλα αρκετές βαριές εφαρμογές ανοιχτές όπως παιχνίδια και να εναλλάσεις μεταξύ τους. Κατ εμέ δεν απαιτούνται πάνω από 4GB αυτή τη στιγμή, έχοντας κατά νου πως όλες οι εφαρμογές χτίζονται πάνω σε mid range πλατφόρμες για λόγους συμβατότητας, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να χαρακτηρίσουμε τα 4gb ανεπαρκή.

Η μπαταρία είναι κάτι που αποτελούσε ερωτηματικό για εμένα, επειδή αρκετές ναυαρχίδες έχουν παραπάνω mAh πλέον από αυτά του S8. Αλλά βλέπω πολλούς να λένε ότι η αυτονομία του σε βγάζει ασπροπρόσωπο.

Κοιτα τώρα είχα 2gb ram με το LG G2 -που παρεμπιπτόντως βγήκε σούπερ αγορά, αλλά έβγαλε τα ψωμια της. Όπως και τα λεφτα της με το παραπάνω- και φαντάζομαι οτι τα 4gb είναι μια χαρά. Γενικά, δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό. Οπότε, λογικά θα είμαι κομπλέ. Απλά, όταν βλέπεις ότι τα περισσότερα κινητά ανάλογης κατηγορίας έχουν 6gb, μπαίνεις σε σκέψεις.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!

Γιατί δεν πας στο mate 10 pro 6/128 και κοιτάς το περσινό p10?

Γιατί δεν σκοπεύω να ξεπεράσω τα 600 ευρώ σε αγορά. Τα 690 που κάνει τωρα το mate δεν τα δίνω και ούτε έχω κάποιον που να θέλει κάποιο κινητο για να το αγορασω στα 799 μαζί με το p9 ουτως ώστε να μου βγει στα 650. Ούτε τόσα θέλω να δώσω. Και αυτά που θα δώσω μάλλον υπερβολικά είναι

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Samsung S8+ ή Huawei P10 Plus

εγω περασα απ'το S6 στο S8 κι επαθα πλακα με τη μπαταρια του S8.
Πριν μου κραταγε η μπαταρια απο 2-3 μερες,ενω τωρα φτανει και τις 5 μερες.

Απάντηση: Samsung S8+ ή Huawei P10 Plus

Την οθόνη την ανοίγεις καθόλου? :p

Γιατί δεν σκοπεύω να ξεπεράσω τα 600 ευρώ σε αγορά. Τα 690 που κάνει τωρα το mate δεν τα δίνω και ούτε έχω κάποιον που να θέλει κάποιο κινητο για να το αγορασω στα 799 μαζί με το p9 ουτως ώστε να μου βγει στα 650. Ούτε τόσα θέλω να δώσω. Και αυτά που θα δώσω μάλλον υπερβολικά είναι

Τότε ρίξε και μια ματιά στο OnePlus 5t, στα 500 ευρώ το 6/64, στην κάμερα θα χάσεις λίγο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από το s8, για την μπαταρία αν και 3300 είναι επιπέδου mate 10 pro που έχει 4000

Re: Απάντηση: Samsung S8+ ή Huawei P10 Plus

Την οθόνη την ανοίγεις καθόλου? :p

Μάλλον όχι... :laugh:

Εμένα το S8 μου κρατάει περίπου όσο το S5 Neo, όταν ήταν φρέσκια η μπαταρία του, δλδ μία φόρτιση κάθε 1,5 μέρα περίπου...

Τότε ρίξε και μια ματιά στο OnePlus 5t, στα 500 ευρώ το 6/64, στην κάμερα θα χάσεις λίγο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από το s8, για την μπαταρία αν και 3300 είναι επιπέδου mate 10 pro που έχει 4000

Το σκεφτηκα να πάρω κι αυτο. Βασικα, την έκδοση 8/128 με 570 από το site τους. Αλλά έκανα πίσω. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να έχεις υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης, δεν θέλω να έχω την καλύτερη κάμερα του κόσμου, αλλά ας υπάρχει μια ισορροπία στις δυνατότητες. Επίσης, προτιμώ να πάω σε μια πιο αξιόπιστη εταιρεία (ναι, εντάξει πληρώνεις και υπεραξία σε αυτήν την περίπτωση, δεν αμφιβάλω) και έχει πολύ υψηλό SAR το συγκεκριμένο Oneplus.

Το σκεφτηκα να πάρω κι αυτο. Βασικα, την έκδοση 8/128 με 570 από το site τους. Αλλά έκανα πίσω. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να έχεις υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης, δεν θέλω να έχω την καλύτερη κάμερα του κόσμου, αλλά ας υπάρχει μια ισορροπία στις δυνατότητες. Επίσης, προτιμώ να πάω σε μια πιο αξιόπιστη εταιρεία (ναι, εντάξει πληρώνεις και υπεραξία σε αυτήν την περίπτωση, δεν αμφιβάλω) και έχει πολύ υψηλό SAR το συγκεκριμένο Oneplus.

Για την υποστήριξη http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=445307
Τι εννοείς με το αξιόπιστη?
Για το sar και το p10 δεν πάει πίσω, γενικός τα Huawei

Για την υποστήριξη http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=445307
Τι εννοείς με το αξιόπιστη?
Για το sar και το p10 δεν πάει πίσω, γενικός τα Huawei

Εννοούσα ότι αλλιώς να πάρεις Samsung, αλλιώς Oneplus.

Ναι, ισχύει. όχι μόνο για το p10, αλλά και για άλλες συσκευές. Ωστόσο, αν θυμάμαι καλά, η διαφορά του p10 με του 5T είναι περίπου στο 0,4. Όσο έχει συνολικά (πάνω-κατω) το S8+

Η μπαταρία είναι κάτι που αποτελούσε ερωτηματικό για εμένα, επειδή αρκετές ναυαρχίδες έχουν παραπάνω mAh πλέον από αυτά του S8. Αλλά βλέπω πολλούς να λένε ότι η αυτονομία του σε βγάζει ασπροπρόσωπο.

Κοιτα τώρα είχα 2gb ram με το LG G2 -που παρεμπιπτόντως βγήκε σούπερ αγορά, αλλά έβγαλε τα ψωμια της. Όπως και τα λεφτα της με το παραπάνω- και φαντάζομαι οτι τα 4gb είναι μια χαρά. Γενικά, δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό. Οπότε, λογικά θα είμαι κομπλέ. Απλά, όταν βλέπεις ότι τα περισσότερα κινητά ανάλογης κατηγορίας έχουν 6gb, μπαίνεις σε σκέψεις.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!

Ξέχασα να ρωτήσω αν έχεις το S8 ή το S8+...

Re: [Επίσημο] OnePlus 5T

Όσοι έχετε το OnePlus 5T, πώς σας φαίνεται η κάμερα του; Στις ημερήσιες φώτο λογικά θα είναι πολύ καλό, περισσότερο στις νυχτερινές με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του. Ψάχνω για κινητό μέχρι 550 και έχω ξεχωρίσει αυτό, απλά η κάμερα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν και διαβάζω παντού ότι υστερεί.

Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus 5T

Στα ελάχιστα πιο πάνω βγαίνει το Samsung $8+ το οποίο έχει ίσως την καλύτερη κάμερα της αγοράς μαζί με του iPhone. Δεν ξέρω τι ζητάς από τηλέφωνο αλλά αν είναι η μόνη σου έννοια να πας εκεί. Το είχα από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβρη και το είχα λιώσει στις φωτογραφίες.