Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά συμβαίνει το εξής: H Vodafone και η Cosmote έχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δικτύου τους το οποίο δε βασίζεται σε 4G με την 800/Β20. Για τη Wind δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού η πλειφοψηφία των κεραιών της είναι Β20.
Όσον αφορά σε νέα υποδομή, λόγω των χαρακτηριστικών της 800ρας μπάντας, όλοι οι πάροχοι μηδενός εξαιρουμένου, αναπτύσσουν δίκτυο βασισμένο και σε Β20, ειδικά σε επαρχία.
Στην πράξη βαδίζω για σχεδόν 3ο χρόνο χωρίς τη Β20 με Vodafone και οι μοναδικές διαφορές που έχω βρει με το κινητό της γυναίκας μου που έχει τη Β20 (Samsung), είναι σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένων επαρχιών..
Εν ολίγοις, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει θέμα, σίγουρα είναι προτιμότερο το τηλέφωνο να έχει υποστήριξη της 800ρας μπάντας, αλλά ακόμη και αν δεν έχει εξαρτάται απόλυτα από τις τοποθεσίες που ο καθένας από εμάς ζει/κινείται κλπ..
O Νίκος που είναι στην Κρήτη νομίζω ότι καλά θα κάνει να διαλέξει κινητό που να έχει την Β20.
Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο A1, παρότι φοράει στοκ Android σε συνεργασία με την Google, τα reviews δείχνουν ένα κινητό με πολύ μέτρια συμπεριφορά, ειδικά σε σχέση με το Redmi Note 4 με το οποίο φορόυν το ίδιο chipset. Ο Snapdragon 625 είναι ένας μετριότατος επεξεργαστής (τον έχω και εγώ στο Mi Max 2 μου) με απίθανη αυτονομία. Για να αποδώσει καλά θέλει προυποθέσεις και απ' ότι φαίνεται η Xiaomi τα έχει καταφέρει καλύτερα με το Miui απ' ότι η Google με το Android του A1.