Αγορά Android κινητού

Re: Ως 6" και ως 200 !

Ναι, το οποίο δεν έχει B20.

Νίκο, αν έχεις Vf ή Wind ή εάν σκοπεύεις να βάλεις ποτέ, θα έχεις πραγματικά μεγάλο θέμα στη κάλυψη χωρίς B20. Μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολικός με τα δικτυακά, αλλά ειδικά τα xiaomi, έχουν πολύ κακή υποστήριξη σις baseband. Δεν συνεργάζονται με τους κατασκευαστές εξοπλισμού και ακόμα και εάν έχουν καλά modem -qualcomm- δεν υποστηρίζουν βασικές λειτουργίες όπως Carrier Aggregation.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά συμβαίνει το εξής: H Vodafone και η Cosmote έχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δικτύου τους το οποίο δε βασίζεται σε 4G με την 800/Β20. Για τη Wind δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού η πλειφοψηφία των κεραιών της είναι Β20.

Όσον αφορά σε νέα υποδομή, λόγω των χαρακτηριστικών της 800ρας μπάντας, όλοι οι πάροχοι μηδενός εξαιρουμένου, αναπτύσσουν δίκτυο βασισμένο και σε Β20, ειδικά σε επαρχία.

Στην πράξη βαδίζω για σχεδόν 3ο χρόνο χωρίς τη Β20 με Vodafone και οι μοναδικές διαφορές που έχω βρει με το κινητό της γυναίκας μου που έχει τη Β20 (Samsung), είναι σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένων επαρχιών..

Εν ολίγοις, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει θέμα, σίγουρα είναι προτιμότερο το τηλέφωνο να έχει υποστήριξη της 800ρας μπάντας, αλλά ακόμη και αν δεν έχει εξαρτάται απόλυτα από τις τοποθεσίες που ο καθένας από εμάς ζει/κινείται κλπ..

O Νίκος που είναι στην Κρήτη νομίζω ότι καλά θα κάνει να διαλέξει κινητό που να έχει την Β20.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο A1, παρότι φοράει στοκ Android σε συνεργασία με την Google, τα reviews δείχνουν ένα κινητό με πολύ μέτρια συμπεριφορά, ειδικά σε σχέση με το Redmi Note 4 με το οποίο φορόυν το ίδιο chipset. Ο Snapdragon 625 είναι ένας μετριότατος επεξεργαστής (τον έχω και εγώ στο Mi Max 2 μου) με απίθανη αυτονομία. Για να αποδώσει καλά θέλει προυποθέσεις και απ' ότι φαίνεται η Xiaomi τα έχει καταφέρει καλύτερα με το Miui απ' ότι η Google με το Android του A1.

Απάντηση: Ως 6" και ως 200 !

Στα 220 μπορεις να βρεις και απο αγγελια κανενα mate 8 dual active που ειναι ενεργες και οι δυο καρτες εχει αρκετα καλη καμερα εχει NFC και σιγουρα καλυτερο επεξεργαστη απο τον 625 των xiaomi
Τον Μαϊο θα παρει και Android 8 το εχω το ειχα βαλει αγγελια να το δωσω για να παρω το mi max 2 αλλα αλλαξα γνωμη και το κρατησα γιατι το δευτερο μπορει να εχει μεγαλυτερη οθονη αλλα σε ολα ειναι χειροτερο.

Τωρα για τα καινουρια με την μοδα να ειναι μακρυα σαν τηλεοκοντρολ αγοραζεις 6αρι και στην ουσια ειναι 5.5

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά συμβαίνει το εξής: H Vodafone και η Cosmote έχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δικτύου τους το οποίο δε βασίζεται σε 4G με την 800/Β20. Για τη Wind δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού η πλειφοψηφία των κεραιών της είναι Β20.

Όσον αφορά σε νέα υποδομή, λόγω των χαρακτηριστικών της 800ρας μπάντας, όλοι οι πάροχοι μηδενός εξαιρουμένου, αναπτύσσουν δίκτυο βασισμένο και σε Β20, ειδικά σε επαρχία.

Στην πράξη βαδίζω για σχεδόν 3ο χρόνο χωρίς τη Β20 με Vodafone και οι μοναδικές διαφορές που έχω βρει με το κινητό της γυναίκας μου που έχει τη Β20 (Samsung), είναι σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένων επαρχιών..

Εν ολίγοις, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει θέμα, σίγουρα είναι προτιμότερο το τηλέφωνο να έχει υποστήριξη της 800ρας μπάντας, αλλά ακόμη και αν δεν έχει εξαρτάται απόλυτα από τις τοποθεσίες που ο καθένας από εμάς ζει/κινείται κλπ..

O Νίκος που είναι στην Κρήτη νομίζω ότι καλά θα κάνει να διαλέξει κινητό που να έχει την Β20.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο A1, παρότι φοράει στοκ Android σε συνεργασία με την Google, τα reviews δείχνουν ένα κινητό με πολύ μέτρια συμπεριφορά, ειδικά σε σχέση με το Redmi Note 4 με το οποίο φορόυν το ίδιο chipset. Ο Snapdragon 625 είναι ένας μετριότατος επεξεργαστής (τον έχω και εγώ στο Mi Max 2 μου) με απίθανη αυτονομία. Για να αποδώσει καλά θέλει προυποθέσεις και απ' ότι φαίνεται η Xiaomi τα έχει καταφέρει καλύτερα με το Miui απ' ότι η Google με το Android του A1.

Vf & C-OTE χρησιμοποιούν εκός από τα 800Mhz για το 4G, και τα 1700 ως κύρια συχνότητα. Ωστόσο αυτό συμβαίνει κυρίως στα αστικά κέντρα για τη Vodafone. Στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, κάνει κοινή ανάπτυξη δικτύου με τη Wind και σε αρκετούς σταθμούς βάσης χρησιμοποιούν τα 800Mhz αποκλειστικά. Η Cosmote, έχει πλάνο μέχρι το τέλος του χρόνο όλοι οι σταθμοί βάσης να έχουν τουλάχιστον 2CA με 800&1700Mhz.

Το βασικό κατ εμέ για να έχεις μια καλή εμπειρία χρήσης είναι εκτός από το να υποστηρίζει το κινητό όλες τις μπάντες -τα 800Mhz ακόμη και στις ίδιες στάθμες έχουν μεγαλύτερη διαπερατότητα, συνεπώς καλύτερη κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους- να μπορεί να κάνει και Carrier Aggregation με 2 τουλάχιστον μπάντες. Στην τελική, όταν πληρώνεις μια υπεραξία σε ένα δίκτυο έναντι ενός άλλου για το δίκτυο, καλό είναι να μπορείς να το εκμεταλευτείς στα μέγιστα.

Απάντηση: Ως 6" και ως 200 !

Φαίνεται ενδιαφέρον κινητό αλλά έχω μερικές απορίες:
1. Γιατί αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά Android 6 ενώ γράφεις 7.1.1
2. Οι οπίσθιες κάμερες είναι 2 (12+12) ενώ η μπροστινή 13. Σε τι εξυπηρετούν οι 2 πίσω;

Δίκαρτο με καλή οθόνη και κάμερα

Ψάχνομαι για κινητό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Σε τιμή 300 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Έχοντας κάνει μια πρώτη έρευνα αγοράς κατέληξα στα Samsung a8, Nokia 7 plus και στο φτηνοτερο Xiaomi mi a1.
Μετά από βόλτα στο πλαίσιο και βλέποντας τα από κοντά το Xiaomi απορρίφθηκε καθώς αφήνει την αίσθηση ναι μεν αλλά. Σίγουρα θα μεβαλει να ψαχνομαι πάλι για αναβάθμιση στα κοντά.
Έχοντας διαβάσει πολλά καλά για την καμερα (και κάποια κακά ως προς το multitasking) πήγα θετικά προδιαθετιμενος με το Nokia και εκ πρώτης με κέρδισε αλλά σε αναπαραγωγή hd video από youtube η οθόνη και η επεξεργασία μου φάνηκαν κατά πολύ υποδεεστερες της φαινομενικά πιο κίτρινης και λιγότερο φωτεινής οθόνης του α8 ενώ και σε μέγεθος φάνηκε άβολο.
Να προχωρήσω με το Samsung ή να βάλω και τπτ άλλο στην εξισωση;

Re: Δικαρτο με καλή οθόνη και κάμερα.

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις το "Xiaomi Mi Note 3"

(Bestprice, Skroutz, Banggood)

dxomark
dxo-mi_note_3.png

Last edited:

Το Σκρουτζ λινκ ανοιγει στο Best Price... :grinning-smiley-043

Χμμμ... Έστω ότι ξεπερνάω το μέτριο design:
1) Tο λειτουργικό είναι καλό ή πάμε για root?
2) Tο playstore πώς εγκαθίσταται?
3) Υπάρχει έλλειψη κάποιας μπάντας στη global version και αν ναι τί σημαίνει αυτό?
4) Και σημαντικότερο. Η οθόνη τί λέει? Προφανώς δεν περιμένω amoled, αλλά για τα δεδομένα των IPS οθονών που βρίσκεται? Αν ας πούμε είναι ίδια με αυτή του Mi A1 δύσκολα να με ικανοποιήσει.

Και βλέπω ότι και σε αυτό το SAR είναι αρκετά ψηλό. Αυτό του σώματος δλδ. Όπου και θα περνάει την περισσότερη ώρα το τηλέφωνο.

Απάντηση: Δικαρτο με καλή οθόνη και κάμερα.

το sar δεν λέει κάτι ουσιαστικό εκτός και αν βρίσκεσαι συνέχεια σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς καλή κάλυψη οπότε το κινητό φτάνει το μάξιμουμ εκπομπής.
Μέσα στην πόλη ποτέ δε θα φτάσει αυτό το νούμερο οπότε μετά δε μπορείς να ξέρεις ποιο κινητό είναι χειρότερο.

αν κοιτάς το σαρ μόνο σάμσουνγκ

Όπως αντιλαμβάνομαι τις υποχωρήσεις δεν τις γλυτωνω Δημητρη. Αν πω οτι αφήνω την δεύτερη κάρτα το s7 θα μου κάτσει μικρο ενω το s8 ξεφεύγει στα σχεδόν 450. Σε αμεσότητα απόκρισης σίγουρα τα xiaomi είναι καλυτερα αλλα το sar το θεωρώ nogo. Το Α8 απο κάμερα είναι απλα οκ ενω και το nokia ναι μεν είναι καλυτερο αλλα δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή. Και φλερτάρει και με τον τιτλο "γκουμουτσα". Έχει όμως pure android χωρίς χαζό bloatware και υποθέτω υποστήριξη για μεγαλυτερο διαστημα. Παίρνει και το app της φωτογραφικής του google pixel.