Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Διαβασα με προσοχη ολα τα παραπανω και σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας και την βοηθεια σας.

Γιαννη με τιποτε δεν μου επιτρεπεται διαφορετικη διαρυθμιση επιπλων. Μακαρι να μπορουσα, θα ειχα βαλει πανι στον τοιχο εδω και χρονια.
Επισης, αφου ισχυει οτι η τοποθετηση πρεπει να ειναι καποια cm πανω ή κατω απο το πανι μαλλον καταληγω στην μεθοδο κατω απο το πανι (κι ας χασω προς ωρας ιντσες λογω μικρου throw distance)

Vas, ειχα σκοπο να φτιαξω σε φιλο (αν δεν υπηρχε ετοιμη) βαση για τον προβολεα οπου να μπορει να ρυθμιζεται καθ'υψος ωστε να σεταριστει ο προβολεας. Αν υποθεσουμε οτι το κατω μερος της εικονας θα ειναι π.χ. 65 cm, αφαιρω χοντρικα (θα υπολογιστει βεβαια) 40 cm και απο αυτο προκυπτει οτι ο φακος πρεπει να ειναι 25 cm απο το εδαφος. Σαφως μιλαμε για χαμηλη βαση.

Οσον αφορα να κερδισω επιπλεον ιντσες με τοποθετηση προβολεα πισω απο τον καναπε σε μια ψηλη βαση, με εναν προχειρο υπολογισμο (65 cm-απο εδαφος+120cm-υψος πανιου+40cm- φακος επανω απο το πανι, ξεπερνω το 1.80 οπου ειναι το φωτιστικο οροφης, οποτε θα κανει σκια. Ασε που θα φοβομουν να βαλω ενα μπαστουνι/βαση υψους 2.20 να πατα ο προβολεας. ενα μπερδεμα με τα καλωδια και παρτον κατω.

Ισως απο το να μην εχω καθολου τοσα χρονια βιντεοπροβολεα λογω χωροταξικοτητας, ειναι προτιμοτερο προσωρινα να τοποθετηθει εμπροσθεν του καναπε με λιγοτερες ιντσες. Αν αργοτερα (τρωγοντας ερχεται η ορεξη) καταφερω να γινω πειστικος ωστε να αφαιρεθει το φωτιστικο οροφης, ισως επανεξετασω τη θεση πισω απο τον καναπε και μεγαλωσω τις ιντσες.

Οποτε ανακεφαλαιωνοντας:

1) Αν δεν υπαρχει διαθεσιμο stock σε w6000 απο εκει που το βρηκα 1589 στο skroytz (περιμενω e-mail) αγοραζω τον w1200.

2) Θα εγκατασταθει μπροστα απο τον καναπε σε τετοια αποσταση ωστε να υπαρχει συμβιβασμος ιντσων/ηχητικου συστηματος με zoom στο φακο οχι πανω απο το μισο, γιατι χαλαει η εικονα.

3) Το πανι πρεπει να ειναι χρωματος γκρι, με gain 0.8, ή αν δεν υπαρχει σε φθηνη κατηγορια τιμης τετοιο πραγμα τοτε, γκρι με gain 1. (Αν εχετε υποψιν καποιο καταστημα Αθηνα να επισκεφθω για πανι και τριποδο (καπου στα 100 ευρω συνολο) θα βοηθουσε)

Ξεχασα κατι. ;

για τέτοιο σεταπ γνώμη μου είναι να πάρεις προβολέα με lens shift (δηλαδή τον w6000). οταν λές μπροστα από τον καναπέ εννοείς πάνω στο τραπέζι του σαλονιού ??? η θα βγάζεις το τραπέζι και θα τον βάζεις πάνω στο πάτωμα.

επίσης δεν νομιζω ότι με το zoom πάνω η κάτω από το μισό χαλάει η εικόνα. δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο σε manual προβολέων. γνωρίζω ότι καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του lens shift στα όρια.

Ο PanMan sto ποστ 2# μου επισημανε οτι δεν προτεινεται να ειναι το zoom στο τερμα, προφανως εννοουσε οτι κατι θα γινεται με την εικονα.
Αν δεν τιθεται θεμα, τοτε το βαζω τερμα και παιρνω 90 ιντσες ανετα. Αν ξερει καποιος επ'αυτου ας μας πει.

Ναι το τραπεζακι του καθιστικου θα αφαιρειται την ωρα της προβολης. Ο προβολεας θα ειναι σε δικο του τραπεζακι/βαση (πολυ χαμηλο) που θα ρυθμιζεται καθ'υψος.
Το lens shift στην δικη μου περιπτωση οπου πανι και προβολεας θα ειναι κινητα, δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο.
Ο φακος θα πηγαινει ακριβως απεναντι απο το πανι και το τραπεζακι/βαση του προβολεα θα ρυθμιζεται καθ'υψος ωστε να μπορει να ειναι στο υψος που πρεπει.
Δεν ειμαι σχετικος, αλλα αφου το τριποδο και το τραπεζακι θα μετακινουνται κατα βουληση, το lens shif σε τι θα με εξυπηρετησει. ? Ισως κοπιαζω λιγακι καθε φορα πριν την προβολη να στησω πανι και προβολεα στο ιδιο σημειο παντα, αλλα πιστευω οτι θα ειναι διαδικασια λιγων λεπτων ετσι δεν ειναι. ?

Αν δεν βρω στο καταστημα του skroytz τον w6000 στα 1589 ευρω, θα προτιμησω τον w1200, γιατι υστερα ξεφευγω απο τον προυπολογισμο με την τιμη του 6000 να ξεφευγει πολυ σε αλλα καταστηματα.

Last edited:
Πιστεύω οτι δέ θα ικανοποιήσει σε καθημερινή βάση μια τέτοια "modular" λύση. Πέρα απο το αισθητικό, καλώδια, όγκος μέσ' τη μέση του σαλονιού κλπ θα είναι μπελάς βάλε -βγάλε που στο τέλος θα μένει όλο και περισσότερο καιρό αχρησιμοποίητος ο προβολέας.
Με τρίποδο πανι κ προβολέα σε stand θα χρειάζεται κάθε φορα σετάρισμα, καλιμπράρισμα, νετάρισμα κλπ..Αύτά είναι για one-off προβολές οχι long-term...

Προσωπικά άν είναι να μπεί κανείς σε αυτή τη διαδικασία και κόστος αξίζει να γίνει "σωστά".
Ο προβολέας απο ταβάνι.
Όσο για το πανί, βλέποντας τις φωτό και αφού δέν υπάρχει η θέληση για μοντάρισμα απο ταβάνι, μπορέι να φτιαχτεί ένα δίμετρο επιτοίχιο ράφι πάνω απο τη τηλεόραση λίγο κάτω απο το δίσκο, με πάχος τριαντα-πόσους πόντους χρειάζεται και να τοποθετηθει εκεί ένα πανί που θα κατεβαίνει μπροστα απ'τη TV και θα μαζεύει όμορφα όταν δέ χρησιμοποιείται.

Πιστεύω οτι δέ θα ικανοποιήσει σε καθημερινή βάση μια τέτοια "modular" λύση. Πέρα απο το αισθητικό, καλώδια, όγκος μέσ' τη μέση του σαλονιού κλπ θα είναι μπελάς βάλε -βγάλε που στο τέλος θα μένει όλο και περισσότερο καιρό αχρησιμοποίητος ο προβολέας.
Με τρίποδο πανι κ προβολέα σε stand θα χρειάζεται κάθε φορα σετάρισμα, καλιμπράρισμα, νετάρισμα κλπ..Αύτά είναι για one-off προβολές οχι long-term...

Προσωπικά άν είναι να μπεί κανείς σε αυτή τη διαδικασία και κόστος αξίζει να γίνει "σωστά".
Ο προβολέας απο ταβάνι.
Όσο για το πανί, βλέποντας τις φωτό και αφού δέν υπάρχει η θέληση για μοντάρισμα απο ταβάνι, μπορέι να φτιαχτεί ένα δίμετρο επιτοίχιο ράφι πάνω απο τη τηλεόραση λίγο κάτω απο το δίσκο, με πάχος τριαντα-πόσους πόντους χρειάζεται και να τοποθετηθει εκεί ένα πανί που θα κατεβαίνει μπροστα απ'τη TV και θα μαζεύει όμορφα όταν δέ χρησιμοποιείται.

Φιλε evanfotis συμφωνω απολυτως μαζι σου.
Ομως δυστυχως το σπιτι ειναι με ενοικιο και δεν μου επιτρεπεται παρεμβαση. Τα τελευταια χρονια οπου ανεβαλα την αγορα προβολεα ηταν ακριβως γιατι ηθελα τον προβολεα στο ταβανι καθως και σωστο πανι.
Ειχα σκοπο την μετακομιση και συνεχως ημουν απο αναβολη σε αναβολη.
Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου ομως, μεχρι που μου τρυπωσε στο μυαλο η σκεψη για τριποδα και τραπεζακια.
Σκεφτηκα λοιπον αντι να αναβαλω την ευχαριστηση της βιντεοπροβολης μεχρι καποτε να μετακομισω, να επιλεξω την παραπανω οδο.
Ετσι, και θα βλεπω αμεσα, αλλα και οταν αλλαξω σπιτι να μπορεσω να κανω μονιμη εγκατασταση.

Οσον αφορα τα βαλε βγαλε, κοπος δεν μου ειναι ιδιαιτερος. Για τηλεοπτικο σημα και ταινιες/σειρες divx θα τις παρακολουθω απο την tv.
Ταινιες mkv 1080/720p απο τον προβολεα , οχι σε καθημερινη βαση.

Εξάλλου θελω να καλω φιλους και φιλες και να βλεπουμε παρεα ταινιες. Με ευχαριστει και μου δινει ιδιαιτερη χαρα να μοιραζομαι τις προβολες μου, οποτε λιγο σεταρισμα καθε φορα 1-2 φορες την εβδομαδα πιστευω οτι αξιζει.

Δεν γνωριζω βεβαια αν τα σεταρισματα καθε φορα ειναι επιπονη και χρονοβορα διαδικασια μιας και αμυητος στο χωρο, αλλα θα το παρω το κολαι γρηγορα πιστευω.

Ο PanMan sto ποστ 2# μου επισημανε οτι δεν προτεινεται να ειναι το zoom στο τερμα, προφανως εννοουσε οτι κατι θα γινεται με την εικονα.
Αν δεν τιθεται θεμα, τοτε το βαζω τερμα και παιρνω 90 ιντσες ανετα. Αν ξερει καποιος επ'αυτου ας μας πει.

Ναι το τραπεζακι του καθιστικου θα αφαιρειται την ωρα της προβολης. Ο προβολεας θα ειναι σε δικο του τραπεζακι/βαση (πολυ χαμηλο) που θα ρυθμιζεται καθ'υψος.
Το lens shift στην δικη μου περιπτωση οπου πανι και προβολεας θα ειναι κινητα, δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο.
Ο φακος θα πηγαινει ακριβως απεναντι απο το πανι και το τραπεζακι/βαση του προβολεα θα ρυθμιζεται καθ'υψος ωστε να μπορει να ειναι στο υψος που πρεπει.
Δεν ειμαι σχετικος, αλλα αφου το τριποδο και το τραπεζακι θα μετακινουνται κατα βουληση, το lens shif σε τι θα με εξυπηρετησει. ? Ισως κοπιαζω λιγακι καθε φορα πριν την προβολη να στησω πανι και προβολεα στο ιδιο σημειο παντα, αλλα πιστευω οτι θα ειναι διαδικασια λιγων λεπτων ετσι δεν ειναι. ?

Αν δεν βρω στο καταστημα του skroytz τον w6000 στα 1589 ευρω, θα προτιμησω τον w1200, γιατι υστερα ξεφευγω απο τον προυπολογισμο με την τιμη του 6000 να ξεφευγει πολυ σε αλλα καταστηματα.

Το lens shift θα σε εξυπηρετήσει μόνο στην περίπτωση που θέλεις να τον στήσεις πίσω από τον καναπέ και πάνω από τα κεφάλια των θεατών. Θυμίζω ότι μετακίνηση φακού έχει μόνο ο 6000. Επίσης, δεν χρειάζεται να πάει στα 2 μέτρα ύψος (αν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες...). Αν στηθεί στο 1,20-1,30 μ. είναι μια χαρά. Οπότε, βλέπεις πρώτα για προβολέα και μετά αποφασίζεις για πανί και διαστάσεις αφού στην περίπτωση του 1200 θα χρειαστείς μικρότερο πανί μιας και δεν στήνεται πίσω από τον καναπέ παρά μόνο μπροστά.

Το lens shift θα σε εξυπηρετήσει μόνο στην περίπτωση που θέλεις να τον στήσεις πίσω από τον καναπέ και πάνω από τα κεφάλια των θεατών. Θυμίζω ότι μετακίνηση φακού έχει μόνο ο 6000. Επίσης, δεν χρειάζεται να πάει στα 2 μέτρα ύψος (αν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες...). Αν στηθεί στο 1,20-1,30 μ. είναι μια χαρά. Οπότε, βλέπεις πρώτα για προβολέα και μετά αποφασίζεις για πανί και διαστάσεις αφού στην περίπτωση του 1200 θα χρειαστείς μικρότερο πανί μιας και δεν στήνεται πίσω από τον καναπέ παρά μόνο μπροστά.

Μισο λεπτο.
ο w1200 για να δωσει 90'' με το zoom στο μισο χρειαζεται 3.38 μ. και 39 cm επανω απο το πανι.
αν υποθεσουμε οτι το πανι ξεκινα στους 65 cm απο το εδαφος και προσθεσουμε αλλους 115 ποντους το υψος του πανιου, καταληγουμε οτι το πανω μερος του πανιου βρισκεται 175 cm επανω απο το εδαφος.

Στα 175 προσθετω αλλα 39 cm οπου πρεπει να ειναι επανω απο το πανι, οποτε συνολο 2.14 μετρα, που σημαινει οτι θα βρισκει το φωτιστικο.

Ομως, οταν επιλεγω στο calculator projection μοντελο w6000 δεν μου εμφανιζει το offset, ποσο πρεπει ο προβολεας να ειναι επανω ή κατω απο το πανι. Αρα κατι εχει να κανει με το lens shift. ?
Αν ναι, τοτε ισχυει αυτο που λες οτι πρεπει να τοποθετηθει στο 1,20-1,30 απο που προκυπτει αυτο το νουμερο, πως υπολογιζεται. ?

Tωρα, βρισκω τον w1200 στα 1300 ευρω και τον w6000 στα 1600 ευρω.
Αξιζουν τα 300 ευρω διαφορα στην εικονα. ?

Last edited:
δεν σου βγάζει οφσετ ο w6000 λόγω του lens shift σωστά. λογικά πρέπει να στον δείχνει κέντρο στο calculator.

για μένα αξίζουν τα 300 ευρώ.

Αν το παραπανω προκυπτει απο το οτι ο w6000 θα βρισκεται στο κεντρο του υψους του πανιου θα πρεπει να υπολογισω αν ειναι αρκετα μακρια το πανι απο το φωτιστικο (μπροστα) για να μην βρουν το φωτιστικο διαγωνια οι ακτινες του προβολεα καθως θα προσπαθουν να φτασουν το πανω μερος του πανιου (2.20) (φωτιστικο 1.80μ)
θα πρεπει να βαλω 2 αντικειμενα στο χωρο στο αναλογο υψος (προβολεα-επανω μερος πανιου) και να τραβηξω ενα ραμμα για να δω αν ο σπαγγος βρισκει φωτιστικο.

δεν χρειάζεται να είναι στο κέντρο. μπορεί να είναι και πιο κάτω ή πιο πάνω ή πιο δεξιά ή πιο αριστερά. το κάδρο θα το φέρεις μετά με το lens shift. αυτό είναι και το μεγάλο προσόν του.

στον w1200 που δεν έχει lens shift θα πρέπει για συγκεκριμένη απόσταση από το πανί να τοποθετηθεί χ πόντους κάτω από το κάτω μέρος του πανιού (δάπεδο) η χ πόντους πάνω από το πάνω μέρος του πανού (πχ ταβάνι). είναι το οφσετ που έχει. αν δεν είναι σωστή η θέση του με το πανί θα έχεις τραπέζιο όπως είπε και ο γιάννης παραπάνω.

Καταλαβα.
Τωρα οσον αφορα το πανι, αν επιλεξω τον w6000 για 90'' τις δινει απο αποσταση 3.90 μετρα.
Απο αυτη την αποσταση με πανι gain=0.8 δινει 123 nits και με πανι gain=1 δινει 154 nits.

Σε αυτη την περιπτωση τι gain πανι επιλεγω και τι χρωμα, ασπρο ή γκρι. ?
Βαζω gain 0.8 για να μην εχω υπερλαμπρη εικονα, ή βαζω gain 1 υποθετοντας οτι με την παροδο του χρονου που θα πεφτει η φωτεινοτητα της λαμπας θα ερθει στα ισια του. ?

Eπισης πηρα απαντηση με e-mail οτι ο w6000 υπαρχει ετοιμοπαραδοτος στα 1589 ευρω. Δεν ξερω αν το καταστημα ειναι ενταξει μιας και εχει αναφερθει οτι κανει δικες του εισαγωγες και δεν ξερω τι γινεται απο θεμα εγγυησης και βλαβων.

Δεν ξερω αν μπορω να αναφερω ονομα καταστηματος αλλα αν σκρουτζαρετε w6000 ενα καταστημα δινει τιμη 1589. Απο θεμα εγγυησης μηχανηματος ειναι αξιοπιστο αυτο το καταστημα. ?

Last edited:
Καταλαβα.
Τωρα οσον αφορα το πανι, αν επιλεξω τον w6000 για 90'' τις δινει απο αποσταση 3.90 μετρα.
Απο αυτη την αποσταση με πανι gain=0.8 δινει 123 nits και με πανι gain=1 δινει 154 nits.

Σε αυτη την περιπτωση τι gain πανι επιλεγω και τι χρωμα, ασπρο ή γκρι. ?
Βαζω gain 0.8 για να μην εχω υπερλαμπρη εικονα, ή βαζω gain 1 υποθετοντας οτι με την παροδο του χρονου που θα πεφτει η φωτεινοτητα της λαμπας θα ερθει στα ισια του. ?

Μην κολλάς τόσο στα νούμερα φωτεινότητας του projectorcentral διότι υπολογίζονται βάσει την ονομαστικής φωτεινότητας που δηλώνουν οι εταιρείες και φυσικά στο πιο φωτεινό mode. Όπως και να 'χει, ο 6000 είναι από τους πιο φωτεινούς προβολείς και σε 90άρι πανί στην κυριολεξία θα ''πνιγεί''. Γι' αυτό σου προτείνω γκρίζο πανί που θα φτιάξει ακόμα πιο πολύ τα μαύρα του και το φως δεν θα σου λείψει. Αν ήμουν στη θέση σου, θα προτιμούσα το μικρότερο κέρδος (0,8) και δεν θα ανησυχούσα διόλου για την πτώση της φωτεινότητας. Έχει πολύ ''γκάζι'' το προβόλι...

Και μιας και σας εχω βγαλει την πιστη, μερικες αποριες ακομη.

Ο Γιαννης ειχε προτεινει οθονη με gain 0.8 επειδη θα ηταν κοντα ο w1200 στο πανι.(2,80 μ)
Τωρα, σε περιπτωση που παρω τον w6000 και θα εχει αποσταση απο το πανι περιπου 4 μετρα, τι gain πανι να παρω. ?

Επισης, καπου διαβασα οτι το γκρι πανι μειωνει τις γωνιες θεασης. Θα εχω προβλημα αν θελει καποιος να παρακολουθησει απο τον πλευρικο καναπε. ?

Τελος, ενω ψαχνω για πανι-τριποδο στα 100 ευρω διαστασεων 90 ιντσων (200Χ οσο παει) βρισκω, αλλα δεν μπορω να βρω με γκρι πανι και gain 0.8 Δεν υπαρχουν αυτα τα χαρακτηριστικα σε αυτης τις τιμης τις οθονες. ? Δεν βρισκω καποιο καταστημα που να εχει αυτο που ζητω.

Να συμπληρωσω επισης οτι συνεχιζοντας το ψαξιμο/διαβασμα καταλαβα οτι ο w6000 εχει καποιο θεμα με την ιριδα που δεν ειναι βηματικη και υπαρχει ενα θεμα οταν εμφανιζονται υποτιτλοι (ανεβοκατεβαζει την φωτεινοτητα).
Αυτο σε συνδιασμο με το γεγονος οτι θα παιξω σε 90 ιντσες, αρα πολυ φωτεινο αποτελεσμα με αυτον τον προβολεα με φοβιζει αφου δεν τον εχω δει στην πραξη πως παιζει. Φοβαμαι οτι σε συσκοτισμενο περιβαλλον θα φωτιζει τοσο πολυ το χωρο οπου θα υπαρχει και θεμα με το μαυρο καθως και η υπερλαμπρη εικονα θα ειναι ενοχλητικη.

Η συμβουλη του Γιαννη παραπανω για γκρι πανι με 0.8 gain ερχεται για την καταπολεμηση ολων αυτων. ?
Ενω διαβαζω οτι ειναι πολυ καλος φωτεινος προβολεας για πολλες ιντσες που οι πιο πολλοι ζητουν, δεν εχω βρει κατι να διαβασω για την συμπεριφορα του w6000 σε λιγες ιντσες (90'')
Αν ισχυουν τα παραπανω ακομα και με πανι (γκρι-0.8) αυτο σημαινει οτι πρεπει να ψαξω για αλλη μαρκα προβολεα για τις 90 ιντσες.

ναι η συμβουλή του γιάννη είναι για να μειώσεις τη φωτεινότητα και να φτιάξεις τα μαύρα. βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς πτυσσόμενη οθονη με gain κατω από 1. όσες έχω δει είναι 1+ γιατί κυρίως είναι για παρουσιάσεις σε φωτεινούς χώρους

Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς πτυσσόμενη οθονη με gain κατω από 1. όσες έχω δει είναι 1+ γιατί κυρίως είναι για παρουσιάσεις σε φωτεινούς χώρους

Μου φαινεται παλι συνομωτει το συμπαν. :bang:

Μου φαινεται παλι συνομωτει το συμπαν. :bang:

Μην ανησυχείς τόσο για το 0,2 στη διαφορά κέρδους. Αν βρεις γκρίζο πανί με gain 1, χτύπα το. Επίσης, δεν είναι και λίγες οι 90 ίντσες ώστε να σου κάνει ο 6000 τη νύχτα μέρα. Ναι, είναι φωτεινός προβολέας, αλλά, δεν υπάρχει θέμα υπερφωτεινότητας (με την έννοια που το διατυπώνεις) αν ρυθμιστεί σωστά και ρίξει την εικόνα σ' ένα γκρίζο πανάκι. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, τις τηλεοράσεις, ειδικά τις LCD, θα έπρεπε να τις πετάξουμε από το παράθυρο...:ernaehrung004:

βλεπω και σε αγγελια τον 5500 της επσον μεταχειρισμενο 1100
δεν ειναι dlp αλλα...

Μην ανησυχείς τόσο για το 0,2 στη διαφορά κέρδους. Αν βρεις γκρίζο πανί με gain 1, χτύπα το. :ernaehrung004:

Σκεφτηκα κατι που ισως ακουστει λιγο μπακαλιστικο, αλλα ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται.

Ψαχνοντας, εχω βρει οθονες δαπεδου που ειναι πολυ ακριβες, και οσον αφορα αυτες τις οθονες που ειναι σετ με τριποδο, ειναι οι πιο πολλες λευκο ή λευκο ματ πανι με gain 1-2.

Τι σκεφτηκα. ?
Να παρω μια χειροκινητη οθονη τοιχου (οπου εκει υπαρχουν με γκρι πανι και gain 1).
Σε αυτες παρατηρω στις φωτο στα διαφορα ιντερνετομαγαζα οτι το... κουρτινοξυλο τους ειναι λιγακι πιο μακρυ απο το πανι. (5-10 cm περιπου)

Μην γνωριζοντας πως στερεωνεται ενα πανι σε τριποδο(στις φωτο δεν φαινεται) υποθετω οτι ειναι κρεμασμενες με καποιο συρμα/σχοινι που αυτο ειναι δεμενο στις ακρες του κουρτινοξυλου.

Αρα λοιπον μπορω να προσαρμοσω και εγω ενα συρμα/σχοινι ή τουλαχιστον στις ακρες του κουρτινοξυλου να τοποθετησω στην χειροτερη περιπτωση δυο στηριγματα τριποδα με ενα γαντζο για στερεωση ενα απο καθε ακρη της κουρτινας.

Ακουγεται καπως... αλλα οπως εξηγησα , εως τωρα περιμενα (σχεδον 7 χρονια) καποια μετακομιση σπιτιου να λυθει το προβλημα. Απο την στιγμη που δεν το βλεπω μεσα σε εναν χρονικο οριζοντα 3ετιας, γιατι να μην αρχισω να απολαμβανω τα οφελη μιας μεγαλης εικονας, εστω και με αυτον τον μπακαλιστικο τροπο του στησε ξεστησε. ?

Βεβαια, γκρι πανι για 90-100 ιντσες δεν βρισκω μαλλον με 100 ευρω, για αυτο θα χρειαστει να ανεβασω το κασε ακριβως στο υψος που θα βρω το φθηνοτερο γκρι τοιχου χειροκινητο.
Δεν μπορει, καποιο προσιτο θα υπαρχει εκει εξω, μενει να το βρω. (Αν εχει παρει το ματι σας καποιο, σφυριξτε)

Οσον αφορα το θεμα στηριξης της κουρτινας, τα χερια μου πιανουν και εχω και φιλο οπου με τη βοηθεια του αν δεν βρω κατι προσιτο και ετοιμο, θα φτιαξω το(α) στηριγματα/τριποδα του κουρτινοξυλου μονος μου.

* κουρτινοξυλο= το κελυφος οπου τυλιγεται το πανι.

Last edited:
βρε παιδια χρειαζομαι βοηθεια. Απο εβδομαδα μαλλον θα παρω τον benq w6000.
Μη μπορωντας να βρω πανι γκρι με gain 0.8, αρχισα να ψαχνω για γκρι με gain 1.0

Ουτε απο αυτο ομως βρισκω. Γενικα, ενα γκρι που βρηκα κανει 650 ευρω.
Μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω σε μαγαζι απο Ελλαδα (σε καποιο site) πανι με τα παρακατω χαρακτηριστικα με τιμη εως 250 ευρω. ? (λιγοτερα ακομα καλυτερα)

διαστασεις: 90'' 200Χ115 (16:9)
χρωμα πανιου: γκρι
gain: απο 0.8-1.0
τυπος: χειροκινητη τοιχου (ΟΧΙ ηλεκτρικη) αν παρ ολα αυτα υπαρχει γκρι, gain 0.8-1.0 απο αυτες που κρεμιουνται σε τριποδο κανει και αυτη.

Οπως εξηγησα πιο πριν, μου κανει και επιτοιχια γιατι θα κανω πατεντα να την στηριξω σε stands (ή σε τριποδο)

Επειδη δεν βρηκα στα 100 ευρω κατι, ανεβασα το ποσο στα 200-250, αλλα και παλι δεν μπορω να βρω με τα παραπανω χαρακτηριστικα.
Αν καποιος γνωριζει να μου πει καποιο site, ή φυσικο καταστημα στην Αθηνα θα το εκτιμουσα.