Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

To οτι το calculator λεει οτι π.χ. απο 5.40 μετρα και ζουμ 1,32 δινει 70 nits (στις 106), αυτο σημαινει οτι τοποθετωντας στο 2d οσο μακρυτερα μπορω τον προβολεα ριχνοντας με αυτον τον τροπο την ισχυ του, αυτο θα με βοηθησει να αντανακλουν λιγοτερο οι τοιχοι, αρα καλυτερα μαυρα. ?

'Η οι λευκοι τοιχοι ακομη και με λιγα nits στο πανι την ζημια την κανουν. ?
Τον προβολεα μπορω να τον τοποθετω απο τα 3+ εως τα 5,50 μετρα, οποτε πιστευω οτι με πειραματισμο θα βρω ακρη.
Γλυτωνω και 150 ευρω (του γκρι πανιου) που θα πανε σε bluray player. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Δοκίμασε κι αυτό:
www.eliteprojectorcalculator.com
by coderguy

Το εχω δει αλλα οταν προσπαθω να βγαλω ακρη, ειναι σαν απο την ταξη της εκτης δημοτικου με πεταξες στο λυκειο.
Δυσκολευομαι να το κατανοησω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Επάνω σειρά:
Choose a Projector Brand: EPSON | Choose a Projector Model: 5010 | Adjust Screen Gain: 1.0 (ή 0.8) | Choose Aspect Ratio: 16:9

Δεύτερη σειρά:
Mounting Location: shelf | Screen Size: 106" (ή 92")

Με τις μπάρες (οριζόντια = zoom, κάθετη = ύψος) τοποθετείς τον προβολέα στη θέση που θα τον έχεις.
Δεξιά βάζεις τις αποστάσεις του χώρου σου (ύψος οροφής, απόσταση οθόνης από πάτωμα και οροφή κλπ).

Αφού περάσεις όλες τις παραμέτρους, στα σιέλ κελιά (πάνω - αριστερά) διαβάζεις τα αποτελέσματα.

Τελικα το πανι παραγγελθηκε απο εξωτερικο και ειναι pull up screen.

http://www.visivo.de/en/Mobile-Screens/Mobile-Screen/Mobile-Floor-Screen-16-9/88545.html

Το επελεξα γιατι υπολογιζοντας το υψος του πανιου, θα ηθελα καρεκλα ή σκαλα αν εβαζα κανονικο πανι σε αυτοσχεδια τριποδα. Ηταν μεσα στο budget και θα με βοηθησει στο θεμα φορητοτητας.

Ο προβολεας παραμενει ο ιδιος (epson 9000) αλλα δεν βαζω και το χερι μου στο ευαγγελιο.
Εχω δωσει προκαταβολη, αλλα μπορω να επιλεξω και αλλη μαρκα αν θελω μου ειπαν.

Επειδη δεν ειδα και ιδιαιτερα κολακευτικα σχολια για τον 9000 (συμπαθητικο 2d, οχι καλο 3d, καλουτσικο, ενταξει για τα λεφτα του, κλπ κλπ) ισως βιαστηκα να τον παραγγειλω πριν ακουσω τι ειχαν να πουν τα ατομα που πηγαν στην παρουσιαση της επσον και τον ειδαν.

Υστερα απο τα πρωτα σχολια, εχω την εντυπωση οτι ειναι κατι μετριο για τα χρηματα του.
Ισως να μου δοθηκε απλα λαθος εντυπωση. παντως, δεν ακουσα μεχρι στιγμης καποιον να λεει κατι πολυ καλο για αυτον σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Αν προλαβει να βγει (σε παραπλησια τιμη) ο benq w7000 πριν την αγορα μου (7-9 Φλεβαρη) ισως κοιταξω και προς τα εκει.

Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Επειδη δεν ειδα και ιδιαιτερα κολακευτικα σχολια για τον 9000 (συμπαθητικο 2d, οχι καλο 3d, καλουτσικο, ενταξει για τα λεφτα του, κλπ κλπ) ισως βιαστηκα να τον παραγγειλω πριν ακουσω τι ειχαν να πουν τα ατομα που πηγαν στην παρουσιαση της επσον και τον ειδαν.

Υστερα απο τα πρωτα σχολια, εχω την εντυπωση οτι ειναι κατι μετριο για τα χρηματα του.
Ισως να μου δοθηκε απλα λαθος εντυπωση. παντως, δεν ακουσα μεχρι στιγμης καποιον να λεει κατι πολυ καλο για αυτον σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Αν προλαβει να βγει (σε παραπλησια τιμη) ο benq w7000 πριν την αγορα μου (7-9 Φλεβαρη) ισως κοιταξω και προς τα εκει.

Γιάννη, νομίζω πως τον αδικείς τον προβολέα με τα παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, χθες, δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης και όλα έγιναν σχετικά γρήγορα. Πάντως, η εικόνα του για τα λεφτά του είναι πολύ αξιόλογη. Δεν καταφεύγω σε επαίνους και υπερβολές διότι είχα λίγη ώρα στη διάθεσή μου, αλλά, από 'κει και πέρα δεν νομίζω κάποιος να εκφραστεί αρνητικά για το προβόλι. Είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τελικα το πανι παραγγελθηκε απο εξωτερικο και ειναι pull up screen.

http://www.visivo.de/en/Mobile-Screens/Mobile-Screen/Mobile-Floor-Screen-16-9/88545.html

.

Ο προβολεας παραμενει ο ιδιος (epson 9000) αλλα δεν βαζω και το χερι μου στο ευαγγελιο.
Εχω δωσει προκαταβολη, αλλα μπορω να επιλεξω και αλλη μαρκα αν θελω μου ειπαν.

δεν καταλαβα,αφου πηγες σε καταστημα,δεν τον ειδες και περιμενεις τη γνωμη αλλων?τα DLP εχουν μεινει πισω στο μαυρο και την αντιθεση,αλλα εχουν αυτο το δικο τους λουκ που ακομα εχει φανατικους οπαδους.Ειναι δυνατον δηλάδη να σου αρεσει καλυτερα ο DLP.

Σε διπλανό με την εκδήλωση θέμα ,είπα με λίγα λόγια ''καλά αυτό καταλάβατε από την εκδήλωση ,ότι ο 4000 παίζει πολύ καλύτερα από τον 9000 '' ??? και με πείρανε απ' τα μούτρα. Εκεί που ο 9000 μονοπολούσε το ενδιαφέρον ολων εδώ μέσα ,ξαφνικά η διαφορά με τον 4000 έγινε χαώδης (υπερ του 4000).
Εκτός του ότι σε καμια περίπτωση δεν συμφωνώ σε αυτό ,είναι τουλάχιστον άδικη η σύγκριση με τον τρόπο προβολής που έγινε.
Είναι κι ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να πάει στραβά ,στο θέμα πωλήσεων ενός προβολικού που του αξίζει , και να θαφτεί από λάθος τρόπο παρουσίασης.
Δηλαδή μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι η Epson αποσκοπούσε στην προώθηση του 4000 (προϊόν που δεν έχει διαθέσιμο άμεσα) έναντι του 9000 (που έχει παραγγελίες στα σκαριά).
Βέβαια ο Καστρουνής το διευκρίνησε ότι τους ήρθε λάθος μέγεθος οθόνης από αυτό που ζητήσανε για τον 4000 ,αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

μολις παραλαβεις το πανι να μας πεις για την ποιοτητα απο visivo

Κι εγω επειδή ενδιαφέρομαι για πανι απο visivo σε παρακαλώ όταν παραλαβεις να μας πεις εντυπώσεις!

Σε διπλανό με την εκδήλωση θέμα ,είπα με λίγα λόγια ''καλά αυτό καταλάβατε από την εκδήλωση ,ότι ο 4000 παίζει πολύ καλύτερα από τον 9000 '' ??? και με πείρανε απ' τα μούτρα. Εκεί που ο 9000 μονοπολούσε το ενδιαφέρον ολων εδώ μέσα ,ξαφνικά η διαφορά με τον 4000 έγινε χαώδης (υπερ του 4000).
Εκτός του ότι σε καμια περίπτωση δεν συμφωνώ σε αυτό ,είναι τουλάχιστον άδικη η σύγκριση με τον τρόπο προβολής που έγινε.
Είναι κι ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να πάει στραβά ,στο θέμα πωλήσεων ενός προβολικού που του αξίζει , και να θαφτεί από λάθος τρόπο παρουσίασης.
Δηλαδή μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι η Epson αποσκοπούσε στην προώθηση του 4000 (προϊόν που δεν έχει διαθέσιμο άμεσα) έναντι του 9000 (που έχει παραγγελίες στα σκαριά).
Βέβαια ο Καστρουνής το διευκρίνησε ότι τους ήρθε λάθος μέγεθος οθόνης από αυτό που ζητήσανε για τον 4000 ,αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

Φίλε sdrolito, ποια σύγκριση έγινε? Καμμιά απ' όσο γνωρίζω...και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει σύγκριση με 2 προβολείς σε διαφορετικά δωμάτια που έπαιζαν από διαφορετικό player σε διαφορετικές ίντσες??

Εντυπώσεις καταθέτουμε τηρουμένων όλων των αναλογιών. Όσο για το ότι θάβεται ο 9000.........ε, όχι δα!!! Δόξα τω θεώ, εδώ και κάμποσες μέρες, μόνο ''ύμνους'' διαβάζουμε!!!-bye-

δεν καταλαβα,αφου πηγες σε καταστημα,δεν τον ειδες και περιμενεις τη γνωμη αλλων?τα DLP εχουν μεινει πισω στο μαυρο και την αντιθεση,αλλα εχουν αυτο το δικο τους λουκ που ακομα εχει φανατικους οπαδους.Ειναι δυνατον δηλάδη να σου αρεσει καλυτερα ο DLP.

Ναι, μας αρέσει καλύτερα ο DLP!!!:BDGBGDB55:-bye-

DimA, ναι πηγα σε καταστημα και ειδα τον 5900 και εναν optoma hd20 και hd33 που ειχε σε αντιπαραθεση.

Δεν μπορω να θεωρησω οτι βλεποντας απο κοντα εναν προβολεα για λιγο μην εχοντας προηγουμενη πειρα, μπορω να τον αξιολογησω. (ουτε ηξερα αν ειναι καλιμπραρισμενος, ουτε οι συνθηκες θεασης ηταν ιδανικες και ο χρονος ελαχιστος.)
Στην δικη μου περιπτωση οτι και να εβλεπα, ενταξει θα ελεγα οτι ειναι, λογω πρωτης εντυπωσης απο κοντα. (εντυπωσιασμου) Βεβαια, δεν ξερω αν η τιμη που βλεπω στο σκρουτζ ειναι ενδεικτικη για τον 4000, αλλα αν ειναι εκει κοντα, ειναι αδικο το μετρο συγκρισης με τον 9000. Παιζουν σε αλλο γηπεδο τιμολογιακα και αυτο λιγακι με ανακουφισε.

vazelos, cretan,
Οσον αφορα το πανι, θα γραψω εντυπωσεις, (μην ξεχνατε ειμαι αρχαριος) αλλα θα ανεβασω και φωτογραφιες.
Ηδη απο ups βλεπω οτι αρχισε το ταξιδι της οθονης.

Γιαννη, νομιζω οτι ο sdrolito καταλαβε καλυτερα τι ηθελα να πω (κι ας το διατυπωσα ισως λαθος)
Μην εχοντας πειρα οπως ξερεις, αν κατεληξα στον epson, ειναι γιατι μεχρι τωρα διαβαζα : σκοτωνει για τα λεφτα του, πολυ καλο μαυρο, τρομερη ευκρινεια για lcd, κλπ κλπ.
Βεβαια αφου ειδα και το μικρο αδελφακι του εχω μια ιδεα.
Ομως αισθανθηκα καπως βρε παιδι μου αδημονωντας για τα σχολια μετα την παρουσιαση.
Δεν χρειαζεται να τα επαναλαβω, ειναι γραμμενα. Δεν περιμενα διθυραμβικες κριτικες, αλλα λιγο πιο ζεστα.
Ισως παρεξηγησα γιατι ειναι καπως φυσικο λογω reflective ολων το ενδιαφερον να στραφηκε εκει.
Ισως ακομη γιατι βλεποντας στο skroutz τιμη για τον 4000 να ειναι στα 4999 ευρω, ηρθα στα ισια μου.
Ενταξει, διπλασια τιμη μηχανημα, λογικο να περιμενω να εχει διαφορες.
Απογοητευτηκα λιγο και απο τα σχολια 3d (αν και δεν ειναι το νο 1 ενδιαφερον μου) μου δοθηκε η εντυπωση οτι κατι δεν παει καλα σε υλοποιηση, οτι κουραζει στα ματια.
Και το κακο ειναι οτι δεν ειχα ζητησει να δω 3d απο τον 5900.

Οπως και να εχει, οπως εχω ξαναπει, αν προλαβω τον benq w7000 σε τιμη εως 2500 θα παω για αυτον (να τον δω κι ολας να παιζει)
Αν παλι στην τιμη του epson δεν υπαρχει κατι αλλο καλυτερο, τοτε δεν θα πεθανω κι ολας βρε παιδι μου.
Παραμενω σε αυτον.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Φίλε sdrolito, ποια σύγκριση έγινε? Καμμιά απ' όσο γνωρίζω...και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει σύγκριση με 2 προβολείς σε διαφορετικά δωμάτια που έπαιζαν από διαφορετικό player σε διαφορετικές ίντσες??

E! εγώ τι είπα? Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Στο δίπλα θέμα όμως κάποιος είπε ''Παντως η εικονα του (4000) απο τον 9000 ηταν συγκλονιστικα καλυτερη''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

E! εγώ τι είπα? Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Στο δίπλα θέμα όμως κάποιος είπε ''Παντως η εικονα του (4000) απο τον 9000 ηταν συγκλονιστικα καλυτερη''.

Φυσικά και μπορεί να σταθεί αυτό το σχόλιο, γιατί σου κάνει εντύπωση?? Τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των συνθηκών που τους είδαμε. Είναι δυνατόν ποτέ ένα, πιθανότατα καλύτερο μηχάνημα, να μην παίζει ρέστα σε 84άρι κάδρο σε σχέση με τις 106 που έπαιζε ο 9000??

Βρε παιδιά, προφανώς όσοι συνέκριναν την εικόνα των δυο μηχανημάτων το έκαναν στο συγκεκριμένο setup, το οποίο λόγω μεγέθους του πανιού και μόνο δεν προσφέρεται για ακριβή σύγκριση. Το είπαμε αυτό 10 φορές..

Όπως έγραψα, δεν είδα αρκετά (και όπως θα ήθελα) τον 9000 ώστε να μπορώ να εκφέρω άποψη, γιαυτό και δεν το έκανα.

Αλλά έπρεπε κάποιος να ήταν τυφλός για να μην καταλάβει ότι ο 4000 έπαιζε (πολύ) καλύτερα από τον 9000 στις δεδομένες συνθήκες. Αυτό έλειπε.. Άλλη τεχνολογία, άλλη κατηγορία τιμής, άλλο (πιο εύκολο για κάποιες παραμέτρους της εικόνας) κάδρο.

Όσο αφορά το 3D, τα πράγματα είναι απλά: όλες οι τεχνολογίες κουράζουν!!! Μην ξεχνάμε ότι προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον εγκέφαλό μας.. Τα πράγματα είναι δύσκολα και για πολλούς επώδυνα. Από το λίγο που είδα 3D στον 9000 δεν παρατήρησα κάποια σοβαρή διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

Τέλος, όπως μας πληροφόρησε η Epson, ο 9000 βρίσκεται στημένος στα γραφεία τους και μπορεί να κανονιστεί ραντεβού με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Όσο αφορά το 3D, τα πράγματα είναι απλά: όλες οι τεχνολογίες κουράζουν!!! Μην ξεχνάμε ότι προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον εγκέφαλό μας..

Α, ενταξει. Με την εννοια που το τοποθετεις το καταλαβαινω απολυτα.
Μαλιστα εχω δειξει ενα αρθρο που λεει ακριβως αυτο που εννοεις.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90873-Why-3D-doesn-t-work-and-never-will-Case-closed?highlight=

Για πολυ καιρο πιστευα οτι κουραζει το crosstalk.
Μπορει το crosstalk και το judder να συνεισφερουν αρνητικα και να χειροτερευουν τα πραγματα, αλλα πιστευω οτι εσυ μιλας για το παραπανω που λεει το link.

Ενταξει, οπως ξαναειπα σε αλλη τιμη ο 4000, απλα αρκετοι (μεταξυ τους και εγω πριν δω την τιμη του 4000) καταλαβαν οτι ισως εννοουσατε οχι οτι ο 4000 ειναι καλυτερος (λογικο βαση κατηγοριας τιμης) αλλα οτι ο 9000 ειναι μετριος (για την κατηγορια του). Αντιλαμβανεσαι τη διαφορα σε αυτο που λεω.

Το φορητο πανι ηρθε Ελλαδα και παραλαμβανω τη Δευτερα.
Θα ανεβασω φωτογραφιες και θα κανω μια μινι παρουσιαση, γιατι βλεπω οτι μερικοι εχουν το ιδιο προβλημα με εμενα.
Δεν εχουν τον καταλληλο χωρο και αναζητουν φορητη λυση.

Και μιας και ολα μπηκαν στην τελικη ευθεια, απο περιεργεια εψαξα για ποικιλια και τιμες για τραπεζακι που θα καθεται ο προβολεας.
Εκτος του οτι δεν υπαρχει και κατι ιδιαιτερο, παρατηρησα οτι για απλα τροχηλατα τραπεζακια (4 ροδες, ενας μεταλλικος σωληνας ρυθμιζομενου υψους, βαση) οι τιμες ειναι οπου θελουν.
Βλεπω κατι 150αρια και βαλε.

Σκεφτηκα, μιας και κατεληξα να αγορασω τη pull up floor οθονη και δεν θα φτιαξω αυτοσχεδια τριποδα στηριξης, μηπως εβγαζα απο τον κοπο τον φιλο που θα μου εφτιαχνε και το stand για τον προβολεα.

Αμ δε.
Οι τιμες στα υψη, ασε που θελοντας να αποφυγω εντελως τη χρηση lens shift προσπαθησα να βρω τραπεζακι που να ανεβαζει τη βαση σε υψος 150-160 (κατα προσεγγιση, δεν εχω ακομη το πανι για μετρησεις) και δεν βρισκω.

Παρατηρω οτι στην αγορα, σε οτι εχει να κανει με ειδη που δεν ειναι ιδιαιτερα καταναλωτικα (προβολεις/αξεσουαρ) στην Ελλαδα οσο θελουν χρεωνουν.
Ειναι δυνατον για 2 σωληνες που θα μπαινει η μια μεσα στην αλλη με ροδακια και μια λαμαρινα επανω να ζητανε τετοια ποσά. ?

Μαλλον δεν θα αποφυγω να αγγαρεψω τον φιλο να μου τη φτιαξει.

Γιάννη, έχοντας δουλέψει τον πρώτο χρόνο, όπως σκέφτεσαι να στήσεις το H.C. βάσει του χώρου σου, και βλέποντας εν έτει 2006 τις ''παλαβές'' τιμές των τροχήλατων επιδαπέδιων βάσεων, κατέφυγα στη λύση ξύλινης ανθοστήλης ύψους ~ 1,5 μέτρων και τελείωσα με την τοποθέτηση ευτυχής και πιο πλούσιος!!!

ccccccccccccccccccccc_022_24753108_large.10813516_std.jpg

http://www.hpmylonas.gr/457-560-thi...ko-anthostili-saloniou-xilino-simida-rafi.jpg