ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Τοτε που εψαχνα για προβολεα, ειχα ακουσει οτι ο Χ10 ειχε θεματακι με την κινηση στα 24p.
Σαν εικονα παντως ηταν απο τους καλους της κατηγοριας...

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Μέχρι και τα 2,000 Επσον 3500 από εκεί και πάνω benq w6000

μια και χρησιμοποιείται εκτενώς η λέξη ´´έυκολα´´´θα πω ότι ο πανα 4000 και όλη η σειρά της jvc είναι εύκολα καλύτεροι προβολείς από τον benq...και με ποιότητα κατασκευής σκάλες πιο πάνω...μην πω ασανσέρ πιο πάνω...-bye-

συμφωνώ .....

όσοι είστε κοντά στα 2 χιλιάρικα ρίξτε και μια ματιά στον cf181d της lg..έχει μια μπλεδίζουσα χροιά αντίστοιχη με την πρασινίλα των σόνυ αλλά με τον Lg μπορείς να προβάλλεις στην απεναντι πολυκατοικία να χαρούν και οι γείτονες ενω στο σόνυ πρέπει να είσαι σε πυρηνικό καταφύγιο...ή 10000 λέυγες υπο τη θάλασσα..:laugh:

και για να σας προλάβω σέβομαι παρα πολύ τον κολοσσο που ακούει στο όνομα σόνυ και πάντα είχε τον τρόπο να κλείνει τα στόματα..αλλα δεν το πολυεφαρμόζει πλέον...είναι η χόντα στην εικόνα και τον ήχο ....αχ fd1 μου ποιά χωματερή να σε χαίρεται τώρα....;;;κλαψ-λύγμ....

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

γειά σας.
Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα μιας κι εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά βιντεοπροβολέα αλλά δεν εχω ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα ποτέ.

Έχω έναν mac mini και τον έχω συνδέσει στην samsung tv για να βλέπω τις ταινίες 720p (με το plex.app για όσους γνωρίζουν). Πριν το mac mini είχα το AppleTV.

Τώρα όμως θέλω να το πάω παραπέρα σε διαστάσεις και σκέφτομαι για βιντεοπροβολέα σε συνδιασμό με τις καλοκαιρινές νύχτες στην αυλή. Ένας συνδυασμός υπέροχος!

Τι να προσέξω, ποιόν να προτιμήσω;
Απο συνδεσμολογία θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον HDMI τόσο για το mac mini όσο και για το appletv.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για τη δουλειά που το θές δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά λεφτά. Έναν αξιοπρεπή προβολέα με πολύ φώς χρειάζεσαι που να μην κοστίζει γύρω στα 700 Ευρώ.
Ψάξε στα μικρά της Optoma τη σειρά HD.

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

Για τη δουλειά που το θές δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά λεφτά. Έναν αξιοπρεπή προβολέα με πολύ φώς χρειάζεσαι που να μην κοστίζει γύρω στα 700 Ευρώ.
Ψάξε στα μικρά της Optoma τη σειρά HD.

αν έχεις πρόβλημα με rainbow δες τον μικρό έπσον...δυστυχώς οι χαμηλής κατηγορίας τιμής dlp λόγω τεχνολογίας -μονότσιποι,με τροχό 4χ και κάτω- το έχουν έντονα...

πιο ασφαλής επιλογή οι lcd ...ίσως με κάποια μικρή παραχώρηση στο μαύρο και στην κίνηση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

αν έχεις πρόβλημα με rainbow δες τον μικρό έπσον...δυστυχώς οι χαμηλής κατηγορίας τιμής dlp λόγω τεχνολογίας -μονότσιποι,με τροχό 4χ και κάτω- το έχουν έντονα...

πιο ασφαλής επιλογή οι lcd ...ίσως με κάποια μικρή παραχώρηση στο μαύρο και στην κίνηση...

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα των LCD, ειδικά των φτηνών, είναι η ανομοιομοργία του panel που μετά από καμιά 200-αριά ώρες αντί για λευκό βλέπεις όλα τα χρώματα της ίριδας.
Αν υπάρχει όμως πρόβλημα με rainbow τότε πάω πάσο.

αν τελικά δεν έχεις πρόβλημα με το rainbow και δεν θελείς να ξοδέψεις πολλά κοίτα και τον acer h5360...αν διαθέτεις και κάποιον υπολογιστή με καλή nvidia κάρτα τότε καλωςήρθες στον κόσμο του ...3d.... με κάτι λιγότερο από 6 κατοστάρικα....

αλλά τέσταρε για rainbow...αν κάποιος ξέρει να σου δείξει στην κατηγορία τιμής αυτή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ...τώρα το πόσο συχνά και κατα πόσο θα σε ενοχλεί στη θέαση της ταινίας εξαρτάται από σένα καθάρα...

χμμμμ....καλύτερα μάλλον να μη σου δείξει γιατί μετά θα επιδοθείς σε κυνήγι μαγισσών....ε rainbow ήθελα να πω....

είναι κρίμα δλδ γιατί υπάρχουν πολλοί που το βλέπουν και στην πραγματικότητα δεν τους ένοχλεί αλλά αντί να απολαύσουν την ταινία ...μετρούν τα rainbow...
στην πραγματικότητα ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΚΟΥΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ....ΛΟΛ!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

μια και χρησιμοποιείται εκτενώς η λέξη ´´έυκολα´´´θα πω ότι ο πανα 4000 και όλη η σειρά της jvc είναι εύκολα καλύτεροι προβολείς από τον benq...και με ποιότητα κατασκευής σκάλες πιο πάνω...μην πω ασανσέρ πιο πάνω...-bye-
Για τους jvc δεν τους εχω δει...αλλα τον Πανυ 4000 και τον 6000 τους εχω δει διπλα-διπλα και πιστευω το αντίθετο..

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε προβολείς μέχρι 2.000 ευρώ ο W6000 και ο Sony HW15 είναι μονόδρομος ,τόσο απο πλευράς εικόνας ,όσο και απο ποιότητα κατασκευής.Για το τελευταίο θα έλεγα ότι η διαφορά με όλους τους υπόλοιπους είναι χαοτική.

Φυσικά εάν μπορείς να μείνεις μακριά απο LCD ευχή θεού.Τα αναρίθμητα χρωματικά τους φίλτρα ,τα ευαίσθητα panel και το πολύπλοκο - τεράστιο οπτικό τους σύστημα υποφέρει κάτω απο τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσει η λάμπα και αλλάζει χρωματική συμπεριφορά κάθε ώρα που περνάει, με αποτέλεσμα όντως μετά απο κάποιες ώρες να βλεπεις αντί για λευκή καρτέλα, την χρωματική παλέτα του photoshop.

Αν σε αυτά προσθέσεις ότι κανένας απο τους μεγάλους κατασκευστές δεν ασχολείται με LCD (βλέπε SONY,SIM,BENQ,JVC,RUNCO,INFOCUS,OPTOMA,SHARP,MARANTZ) αυτομάτως καταλαβαίνεις ότι πέρνοντας LCD είναι σαν να παίρνεις αυτοκίνητο με wankel κινητήρα.Καλό ,γρήγορο άλλα καιει λάδια,θές τον βενζινά μπάρμπα,στο service ξεπαραδιάζεσαι και στο τέλος παίρνεις άλλο με συμβατικό κινητήρα.

Εγώ εαν ήμουν νέος στην βιντεοπροβολή θα διάλεγα τον sony.Soft εικόνα αξεπέραστη ποιότητα,πολύ καλός γενικά.Για το φως του θα έλεγα ότι ακούγονται πολλές υπερβολές.Γεμίζει άνετα 120 ιντσες και η πτώση στη λάμπα του είναι φυσιολογική (παράλογη είναι του benq που δεν πέφτει 20% ούτε μετά απο 2000 ώρες).
Που να δείς JVC που θές κάθε 300 ώρες λάμπα.Επίσης να αναφέρω ότι καλό μάυρο ,contrast και δυναμική εικόνα παίρνεις μόνο απο προβολέα με χαμηλό φως .Γιαυτό άλλωστε όλα τα homecinema προβόλια σε ρύθμιση για προβολή ταινιών καλιμπράρονται κοντά στα 400 lumens.Τώρα εάν κάποιος πιστέυει ότι ένας προβολέας που βγάζει 1800 ansi μπορεί να καλύψει ένα οικιακό homecinema ή να προβάλει καλύτερη εικόνα απο έναν που βγάζει 900 τότε πολύ απλά αυταπατάται.

Επίσης αυταπάτη είναι να πιστευεις ότι ένας προβολέας επειδή βγάζει πολλα ansi ,μπορείς να τα έχεις 'καβάτζα' για αργότερα που θα πέσει η λάμπα ,ενώ με έναν που βγάζει λιγότερα πας για αλλαγή λάμπας.ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Είναι πολυ εύκολο να ρυθμίσεις έναν προβολέα με λίγα ansi έτσι ώστε να δείς καλή εικόνα και πολύ πιο δύσκολο να τιθασεύεις το φως ενός πολύ φωτεινού για να πάρεις τα αυτονόητα (καλό μαυρο ,σωστά χρώματα ,λευκό αναφοράς,υψηλό contrast).Εδώ οι εταιρείες βάζουν ίριδες (φωτοφράχτες) έτσι ώστε και αυτά τα λίγα ansi να γίνονται λιγότερα στις σκοτεινές σκηνές μπας και δούμε κάμια λεπτομέρεια.Φαντάσου να έχεις και πολύ φώς τι γίνεται.

Εάν τώρα είχα κάποια εμπειρία,θα διάλεγα benq διότι η δυναμική της εικόνας του σε εντυπωσιάζει.Το υψηλό ansi,η ευκρίνεια ξυράφι και το punch της εικόνας ενός DLP στα μάτια ενός 'άρωστου' βιντεοπροβολάκια' φαντάζει σαν όαση στην έρημο.

Γενικά στην επιλογή homecinema προβολέα δεν ασχολούμαστε καθόλου με το τι ansi ανακοινώνει η εταιρία.Όλα τα μηχανάκια έιναι ικανά να καλύψουν τουλάχιστον 100 ίντσες άνετα.Αντιθέτως όσο πιο χαμηλά είναι τα ansi που ανακοινώνονται, τόσο πιο ειλικρινής και σοβαρή φαντάζει στα μάτια μας η πρόταση του εκάστοτε κατασκευαστή για μηχανάκι, που αφορά (και το επαναλαμβάνω) homeconema επιλογή.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν..:FSGSFGS4:

ειλικρινά δεν ξέρω με τι να πρωτασχοληθώ από αυτά που γράφεις...ας τα δούμε ένα ένα:
1.ποιότητα κατασκευής του σόνυ χαοτική σε σχέση με τον πανασονικ ή έναν έπσον....χμμμ...δεν το νομίζω....

2.´´Φυσικά εάν μπορείς να μείνεις μακριά απο LCD ευχή θεού.Τα αναρίθμητα χρωματικά τους φίλτρα ,τα ευαίσθητα panel και το πολύπλοκο - τεράστιο οπτικό τους σύστημα υποφέρει κάτω απο τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσει η λάμπα και αλλάζει χρωματική συμπεριφορά κάθε ώρα που περνάει, με αποτέλεσμα όντως μετά απο κάποιες ώρες να βλεπεις αντί για λευκή καρτέλα, την χρωματική παλέτα του photoshop.´´
ΚΑΛΆ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ....να σου πώ τι ....για τον αν οι sxrd εχουν πολυπλοκότητα????????αν είχαν και ε´χουν προβλήματα σύγκλισης??αυτά για την παλέτα του φοτοσοπ δεν τα έχω δει στον πανα 3000 που έχω μετά από πολλές πολλες ώρες!!

3.ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.....ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΕΠΣΟΝ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ?????Η ΕΠΣΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 20% ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΚΜΙΑ ΑΓΟΡΑ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ ΠΟΥΛΑΝΕ ΌΣΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ......

4.αναφέρεσαι ότι όλοι γεμίζουν τις 100 ίντσες...αυτό είναι αληθές αλλά όχι και όλη η αλήθεια....όταν αγοράζω ε´να βιντεοπροβολέα που μου λέει ότι φτιάχνει κάδρο μέχρι 300 ιντσες περιμένω στις 130 να είναι αξιοπρεπής....γνωρίζεις τη διαφορά ένος κάδρου 16:9 100 ίντσων με ένα 130 ίντσων ???για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι έιναι ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ...αν επιμένεις και τώρα ότι ο σόνυ φωτίζει επαρκώς ....τί να πω....ίσως έχει βάλει ο συγκεκριμένος ''φώτα xenon'':laugh::laugh:

καλημερα απλα θα ηθελα να πω την ταπεινη μου γνωμη μιας και εγω ειχα ανοιξει το θεμα εχθες στησαμε με τον μανωλη καστρουνη τον benq w-6000 που αγορασα προσφατα μπορω να πω οτι εμεινα αφωνος (απο την μικρη πειρα που εχω σε βιντεοπροβλεις ) ο προβολεας ηταν αψογος τοσο στο σκοταδι οσο και σε φωτεινο περιβαλλον θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω τοσο στον μανωλη οσο και στα αλλα παιδια του avclub που με βοηθησαν στην επιλογη του συγκεκριμενου προβολεα

Φιλε libair προφανως εχεις μια εντονη κλιση στους panasonic.Καλα κανεις, αλλα μην τους συγκρινεις με τους jvc, ειναι ιεροσυλια...
Επισης οτι μοσχοπουλιεται δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο.Συνηθως το αντιθετο συμβαινει με τους προβολεις.

Φιλε libair προφανως εχεις μια εντονη κλιση στους panasonic.Καλα κανεις, αλλα μην τους συγκρινεις με τους jvc, ειναι ιεροσυλια...
Επισης οτι μοσχοπουλιεται δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο.Συνηθως το αντιθετο συμβαινει με τους προβολεις.
συγκρινα έγω ποτέ τον πανα με τους jvc??μιλούσα για την ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕΣ ΝΙΚΗΤΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ 3000 ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΝΥ.....τα πράγματα βλέπεις είναι λίγο πιο περίπλοκα και πρέπει να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στην κρίση μας....σχήμα υπερβολής έκανα....

αν και ψάξτο λίγο πόσο κοντά έρχεται ο πανα 4000 στο μικρό jvc....με το σωστό καλιμπράρισμα ...δεν χάνεις τπτ....

έκανε λόγο ο φίλος για τους μεγαλυτερους κατασκευαστές...παιδιά νομιζω ότι παίζουμε με τις λέξεις.....

καλημερα απλα θα ηθελα να πω την ταπεινη μου γνωμη μιας και εγω ειχα ανοιξει το θεμα εχθες στησαμε με τον μανωλη καστρουνη τον benq w-6000 που αγορασα προσφατα μπορω να πω οτι εμεινα αφωνος (απο την μικρη πειρα που εχω σε βιντεοπροβλεις ) ο προβολεας ηταν αψογος τοσο στο σκοταδι οσο και σε φωτεινο περιβαλλον θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω τοσο στον μανωλη οσο και στα αλλα παιδια του avclub που με βοηθησαν στην επιλογη του συγκεκριμενου προβολεα

μπράβο και σίγουρα με την πείρα του Μανώλη αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα έχεις το 100% από τον ήδη πολύ καλό προτζέκτορα....κρίμα αν δεν προ´λαβες το μουντιάλ...καλές θεάσεις....

συγκρινα έγω ποτέ τον πανα με τους jvc??μιλούσα για την ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕΣ ΝΙΚΗΤΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ 3000 ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΝΥ.....τα πράγματα βλέπεις είναι λίγο πιο περίπλοκα και πρέπει να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στην κρίση μας....σχήμα υπερβολής έκανα....

αν και ψάξτο λίγο πόσο κοντά έρχεται ο πανα 4000 στο μικρό jvc....με το σωστό καλιμπράρισμα ...δεν χάνεις τπτ....

Το μαυρο του jvc και η 3d αισθηση δεν ερχονται....

Last edited: