Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Harry_BMW

New member
28 November 2009
34
Καλησπερα παιδια.Ειμαι καινουργιος στο πολυ ενδιαφερον φορουμ σας και θα ηθελα μια βοηθεια.Εχοντας μηδενικη πραγματικα εμπειρια σκεφτομαι να ξεκινησω με την μια την ενασχοληση με τη φωτογραφια αγοραζοντας μια dslr.Kατελειξα στην canon eos 500d απλα επειδη μου την προτειναν ατομα που ασχολουνται και γνωριζουν αλλα θα ηθελα μερικα ακομα να μαθω.Ειμαι εντελος ασχετος (δεν γνωριζω καν τι ειναι ο θορυβος,το iso κτλ) και αναρωτιεμαι πως θα γινοταν να βγαζω με τη μηχανη φωτογραφιες υψηλης ποιοτητας.Φοβαμαι μην την αγορασω και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω καθολου.Απο photoshop δυστυχως δεν γνωριζω.Θα δω τεραστια διαφορα σε ολα ακομα και στο auto αν την αφησω?Καποιες τεχνικες που βλεπω οπως το επιλεκτικο θολωμα η το τρεμοπαιγμα του φωτος σε αυτοκινητο εν κινηση ειναι πραγματα εφικτα για καποιον που ξεκινα?Που μπορω να δω εναν οδηγο στα ελληνικα για καποιον ασχετο που παει να κανει τα πρωτα του βηματα?Συγνωμη αν σας κουρασα.

Αγχωμένο σε βρίσκω.

Κατ αρχήν καλώς ήρθες.-bye-

Η μηχανή είναι μια χαρά. Από ότι κατάλαβα τη θέλεις για γενική χρήση έστω στην αρχή μέχρι να δεις τι σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις. Μη περιμένεις από την αρχή να τα καταλάβεις όλα και είναι καλύτερα για τώρα να μη ξέρεις από το photoshop. Να μη ξεκινήσεις αμέσως ρετούς από την πρώτη φωτογραφία.

Στην αρχή θα το βάλεις στο αυτόματο ώστε να τη συνηθήσεις. Μετά υπάρχουν τα προγράματα S και Α που είναι οι προτεραιότητες διαφράγματος και κλείστρου. Μετά θα ασχοληθείς και με πιο manual ρυθμίσεις.

Στο ίντερνετ υπάρχουν αξιόλογοι οδηγοί. Κάνε μια αναζήτηση. Να δεις και την ορολογία.

Για ότι απορία, εδώ είμαστε.

Χαλάρωσε και απόλαυσε το καινούριο ταξίδι.-bye-

Καλησπερα παιδια.Ειμαι καινουργιος στο πολυ ενδιαφερον φορουμ σας και θα ηθελα μια βοηθεια.Εχοντας μηδενικη πραγματικα εμπειρια σκεφτομαι να ξεκινησω με την μια την ενασχοληση με τη φωτογραφια αγοραζοντας μια dslr.Kατελειξα στην canon eos 500d απλα επειδη μου την προτειναν ατομα που ασχολουνται και γνωριζουν αλλα θα ηθελα μερικα ακομα να μαθω.Ειμαι εντελος ασχετος (δεν γνωριζω καν τι ειναι ο θορυβος,το iso κτλ) και αναρωτιεμαι πως θα γινοταν να βγαζω με τη μηχανη φωτογραφιες υψηλης ποιοτητας.Φοβαμαι μην την αγορασω και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω καθολου.Απο photoshop δυστυχως δεν γνωριζω.Θα δω τεραστια διαφορα σε ολα ακομα και στο auto αν την αφησω?Καποιες τεχνικες που βλεπω οπως το επιλεκτικο θολωμα η το τρεμοπαιγμα του φωτος σε αυτοκινητο εν κινηση ειναι πραγματα εφικτα για καποιον που ξεκινα?Που μπορω να δω εναν οδηγο στα ελληνικα για καποιον ασχετο που παει να κανει τα πρωτα του βηματα?Συγνωμη αν σας κουρασα.

Φιλε μου μην βιαζεσαι και θα τα μαθεις ολα σιγα σιγα.

Η 500d δειχνει ωραια μηχανη,δε θα ειναι μια κακη επιλογη,αντιθετως.

Τωρα μη με ρωτας πως/γιατι κτλ,αλλα αν εχεις να δωσεις κατι τις παραπανω πηγαινε παρε την nikon d90 με τον 18-105 vr.

να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...

γιατί να προτιμήσουμε την 500D ... κι όχι την Nikon D5000???

ρωτώ γιατί το ψάχνω...κι εγώ για πρώτη φορά..

Νάσο και οι 2 μηχανές ειναι πραγματικά αριστες για τα λεφτά τους, οποιαδήποτε και αν προτιμήσει κάποιος θα εχει κανει μια άριστη αγορά..

Τα δύσκολα ειναι μετα..

Καποιες τεχνικες που βλεπω οπως το επιλεκτικο θολωμα η το τρεμοπαιγμα του φωτος σε αυτοκινητο εν κινηση ειναι πραγματα εφικτα για καποιον που ξεκινα?

δεν μας κουράζεις, το αντίθετο. Αυτό που ρωτάς πάντως είναι δύσκολο και δεν θα το πετύχεις εύκολα... είναι συγκεκριμένη τεχνική και λέγεται panning.

οι δυο σημαντικότερες μάρκες είναι οι CANON και οι ΝΙΚΟΝ. Μπορείς να πάρεις μηχανή εργοστάσιο και καλό φακό με λιγότερα από 1000 ευρώ.

Αλλά για να σου κάνουμε μι απρόταση, πές μας καλύτερα τί σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις... τί θέματα και πόσο πολύ. Τί ποσό θέλεις να δώσεις ...

Re: Απάντηση: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...

γιατί να προτιμήσουμε την 500D ... κι όχι την Nikon D5000???

ρωτώ γιατί το ψάχνω...κι εγώ για πρώτη φορά..

Νάσο καλησπέρα....

έχεις αρκετή εμπειρία από βιντεοκάμερες, αλλά τώρα θέλεις να μπεις και στις φωτογραφικές; Μπράβο!!!

Λοιπόν πές μας τί επιθυμείς να κάνεις με τη μηχανή, πόσο χρόνο θα αφιερώνεις και πόσα χρήματα επιθυμείς να δώσεις....

ετσι ξηγιεσαι ρε στελιο?Να μην ρωταω τοτε.Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια.Δεν ειμαι γεννημενος φωτογραφος αλλα ισως με πιασει η τρελα μου να παω καπου μονο για μια φωτογραφια.Κανω πολυ συχνα ταξιδια στο εξωτερικο κ θα ηθελα οι φωτο να μεινουν.Δεν θελω να δωσω παρα πολλα χρηματα γιατι δεν ξερω ακομα ποσο το εχω το πραγμα και ποσο θα με τραβηξει να ασχοληθω.Θα προτιμουσα να φωτογραφιζω τοπια η απλες αυθορμητες στιγμες οπου κανεις δεν ποζαρει.Οι αγαπημενες μου ειναι συνδιασμος τοπιου που με την πρωτη ματια δεν εχει ενδιαφερον με ανθρωπους που δεν ποζαρουν.Δεν ειμαι και πολυ οπαδος των industrial pics ομως.Ο θειος μου εχει απ τα μεγαλυτερα φωτογραφια στην Θεσσαλονικη και εχω γνωστους που ειναι φωτογραφοι σε περιοδικα και οταν βλεπω τις φωτο τους τρελενομαι και ειπα να δοκιμασω την τυχη μου και γω.

Ωραία....

ας ξεκινήσουμε. Προτάσεις δυο. CANON 500D + 17-85 IS ή NIKON D5000 ή NIKON D90 + 18-105 VR. Πρόκειται για δυο (ή τρεις) μηχανές εργοστάσια που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πολλά. ΟΙ ΝΙΚΟΝ έχουν καλύτερο φακό από τον 17-85 της CANON πάντως.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται να μάθεις τί πρέπει να κάνεις με τη μηχανή σε κάθε περίπτωση και φυσικά πώς να αιχμαλωτίζεις το θέμα σου.

Καλή αρχή πάντως...

Μία Canon 450D με έναν 18-55is για αρχή. Πολύ φθηνότερη λύση, απλώς δεν έχεις βίντεο (σε ενδιαφέρει; ). Tο διπλό κιτ (18-55is και 55-250is που έχουν μια χαρά απόδοση) βγαίνει κάτω από 800 ευρώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Νάσο καλησπέρα....

έχεις αρκετή εμπειρία από βιντεοκάμερες, αλλά τώρα θέλεις να μπεις και στις φωτογραφικές; Μπράβο!!!

Λοιπόν πές μας τί επιθυμείς να κάνεις με τη μηχανή, πόσο χρόνο θα αφιερώνεις και πόσα χρήματα επιθυμείς να δώσεις....

Βλάση καλησπέρα..

Καταρχήν να σου ζητήσω συγνώμη που δεν σούχω απαντήσει-ακόμα- στο θέμα με την ΤΜ-300...θα γράψω και θ´ απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα..

Ναι θέλω ν´ ασχοληθώ και με την φωτογραφία...παρότι η προτίμησή μου είναι να τραβάω ταινίες, η φωτογραφία δεν με αφήνει ασυγκίνητο...
Θέλω για αρχή ν´ ασχοληθώ με την απλή φωτογράφιση οικογενειακών στιγμών,κάποιων εκδηλώσεων και όποτε πάω κάποιο ταξίδι μαζί με ταινίες να φωτογραφίζω σε απλό και χαλαρό επίπεδο...αλλά από την άλλη αν κολήσεις το μικρόβιο δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί...
Γι αυτό με ενδιαφέρουν οι DSLR στο budget μέχρι 800 ευρώ...και μπροστά μου βρίσκω στην 500D και την D5000...

Απάντηση: Re: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Νάσο και οι 2 μηχανές ειναι πραγματικά αριστες για τα λεφτά τους, οποιαδήποτε και αν προτιμήσει κάποιος θα εχει κανει μια άριστη αγορά..

Τα δύσκολα ειναι μετα..

Geoha thanks...για το μήνυμα...αν και κάπως με...«τρομάζεις»...

Ειμαι εντελος ασχετος (δεν γνωριζω καν τι ειναι ο θορυβος,το iso κτλ) και αναρωτιεμαι πως θα γινοταν να βγαζω με τη μηχανη φωτογραφιες υψηλης ποιοτητας.Φοβαμαι μην την αγορασω και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω καθολου.Απο photoshop δυστυχως δεν γνωριζω.Θα δω τεραστια διαφορα σε ολα ακομα και στο auto αν την αφησω?Καποιες τεχνικες που βλεπω οπως το επιλεκτικο θολωμα η το τρεμοπαιγμα του φωτος σε αυτοκινητο εν κινηση ειναι πραγματα εφικτα για καποιον που ξεκινα?

Δυστυχώς, για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ασχοληθείς για αρκετό καιρό. Πρέπει να διαβάσεις και κάνεις εξάσκηση. Χρησημοποιόντας την dslr στο auto, θα δεις κάποια διαφορά από compact αλλά όχι τέτοια που να αξίζει τη διαφορά χρημάτων και σίγουρα δεν θα έχεις κάποιο από τα αποτελέσματα που περιγράφεις πιο πάνω. Αν σκοπεύεις να αφιερώσεις χρόνο λοιπον στη φωτογραφία, η 500d είναι μια εξαιρετική μηχανή.

Ωραία....

ας ξεκινήσουμε. Προτάσεις δυο. CANON 500D + 17-85 IS ή NIKON D5000 ή NIKON D90 + 18-105 VR. Πρόκειται για δυο (ή τρεις) μηχανές εργοστάσια που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πολλά. ΟΙ ΝΙΚΟΝ έχουν καλύτερο φακό από τον 17-85 της CANON πάντως.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται να μάθεις τί πρέπει να κάνεις με τη μηχανή σε κάθε περίπτωση και φυσικά πώς να αιχμαλωτίζεις το θέμα σου.

Καλή αρχή πάντως...

H canon με φακό της Nikon???...ή γράφω βλακείες???

Μία Canon 450D με έναν 18-55is για αρχή. Πολύ φθηνότερη λύση, απλώς δεν έχεις βίντεο (σε ενδιαφέρει; ). Tο διπλό κιτ (18-55is και 55-250is που έχουν μια χαρά απόδοση) βγαίνει κάτω από 800 ευρώ.

Δύο φάκοι???...μου φαίνεται...ζόρικο...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Δύο φάκοι???...μου φαίνεται...ζόρικο...

550 ευρώ το "απλό" κιτ. Ο 18-55 προσφέρει μια κάλυψη αντίστοιχη με 29-88mm σε μια παλιά φιλμάτη. Εάν σου αρκεί -για αρχή τουλάχιστον- δεν είναι καθόλου άσχημα, οπωσδήποτε.
Η 450D είναι μηχανή με 12mp, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας, η 500D (15Mp) στον τομέα αυτό, εάν δεν επενδύσεις σε πολύ καλούς φακούς, δεν θα σου δώσει ορατή διαφορά. Και τι τα θέλει κανείς τα 15mp... τα 12 αρκούν για εκτυπώσεις Α2 που λέει ο λόγος.

να σας πω κι εγώ τα δικά μου...

Ξεκίνησα με μια Olympus 5060. Μετά την πούλησα στον κουμπάρο μου και πήρα μια 350d. Μετά πούλησα την 350d για μια 20d.

Όσο καλύτερη μηχανή έπαιρνα, τόσο λιγότερες φωτογραφίες έβγαζα.

Γιατί την 5060 την έπαιρνα μαζί μου παντού, έβγαζα περισσότερες φωτό.
Για πάνε στο μπαράκι με φωτογραφικό βαλιτσάκι και έλα πες μου μετά.

Ναι μεν, έχω πολύ καλό εξοπλισμό πλέον, αλλά πολύ λιγότερες ευκαιρίες για να βγάζω φωτό. Δε μιλάω για καλές ή όχι, μιλάω για φωτογραφίες.
Γιατί καλό είναι να βγάζεις άρτιες τεχνικά και αισθητικά φωτό, αλλά τι να το κάνω αν δε μπορώ να έχω φωτό από τη χθεσινή κρασοκατάνυξη?

Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις...

Έχω πολλές φορές έρθει στο "τσακ" να βάλω αγγελία για να ανταλλάξω την 20d μου και τους 3 φακούς με μία καλή compact όπως η canon g10-g11 ας πούμε....

αυτά.