Αγορά dslr με 300-400

Εγω παντως για αρχαριο θα προτεινα CANON σαν πρωτη dslr ....
Με οσους εχω συζητησει (φωτογραφους, ερασιτεχνες, επαγγελματιες κλπ), μου εχουν πει οτι οι canon ειναι πιο κοντα στη φιλοσοφια του μεσου χρηστη και κανουν περισσοτερα πραγματα με λιγοτερα χρηματα και πιο "ευκολη" τεχνικα προσεγγιση .... Χρειαζονται λιγοτερη εμπειρια χρησης απο τις αντοιστιχες Nikon , για να τις μαθει καποιος καλα .... .... ( τελος, και παλι χωρις να ξερω αν οντως ισχυει αυτο , οι canon ειναι λιιιγο καλυτερες σε ταχυτητα διαφραγματος και ευαισθησια απο τις αντοιστοιχες σε τιμη και δυνατοτητες Nikon .... Διορθωστε με ΑΝ κανω λαθος .... )

Σαν αρχη , μια καλη προταση ειναι μια μεταχειρισμενη 450d η 550d με κιτ φακο , (η 550d εχει και πολυ καλυτερες δυνατοτητες σε βιντεο που θα εκτιμησει ιδιαιτερα ενας "πρωταρης" dlsr χρηστης) , και αργοτερα που θα μαζεψει καποια χρηματα να παρει εναν φωτεινο φακο 2.8 διαφραγμα ή και λιγότερο , για τα νυχτερινα πλανα ! Τους σταθερους φακους , επισης δεν τους προτεινω σε αρχαριους .... Γιατι οσο να ναι , ενας που ερχεται απο compact φιλοσοφια σε DSLR , θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχει και λιγο ζουμ στο φακό του .... Εστω και υποτυπώδες .... ;-)

Last edited:
παιδες να αρωτηξω και γω κατι... ειμαι στο τσακ να παρω την 600D...κοιταω λοιπον τιμες και απο οτι βλεπω στην Αυστραλια ειναι μεγαλη η διαφορα.. περιπου 430-450ε διχως φακο..
εχω μια ξαδερφη εκει και μπορει να μου την φερει...
το ερωτημα ειναι, τι γινεται με την εγγυηση?..Αν παθει κατι, η canon δε λεει οτι εχει international εγγυηση?..αρα λογικα αν παθω κατι, παω εδω στην Intersys και ολα κομπλε, σωστα?.. τι πρεπει να προσεξω?..
Αν αντι για 600d παρω kiss X5 που ειναι η ιδια μηχανη, που μαλον την βρισκω ακομα φθηνοτερα ,θα χω καποιο θεμα με την εγγυηση?

Εγω παντως για αρχαριο θα προτεινα CANON σαν πρωτη dslr ....
Με οσους εχω συζητησει (φωτογραφους, ερασιτεχνες, επαγγελματιες κλπ), μου εχουν πει οτι οι canon ειναι πιο κοντα στη φιλοσοφια του μεσου χρηστη και κανουν περισσοτερα πραγματα με λιγοτερα χρηματα και πιο "ευκολη" τεχνικα προσεγγιση .... Χρειαζονται λιγοτερη εμπειρια χρησης απο τις αντοιστιχες Nikon , για να τις μαθει καποιος καλα .... .... ( τελος, και παλι χωρις να ξερω αν οντως ισχυει αυτο , οι canon ειναι λιιιγο καλυτερες σε ταχυτητα διαφραγματος και ευαισθησια απο τις αντοιστοιχες σε τιμη και δυνατοτητες Nikon .... Διορθωστε με ΑΝ κανω λαθος .... )

Σαν αρχη , μια καλη προταση ειναι μια μεταχειρισμενη 450d η 550d με κιτ φακο , (η 550d εχει και πολυ καλυτερες δυνατοτητες σε βιντεο που θα εκτιμησει ιδιαιτερα ενας "πρωταρης" dlsr χρηστης) , και αργοτερα που θα μαζεψει καποια χρηματα να παρει εναν φωτεινο φακο 2.8 διαφραγμα ή και λιγότερο , για τα νυχτερινα πλανα ! Τους σταθερους φακους , επισης δεν τους προτεινω σε αρχαριους .... Γιατι οσο να ναι , ενας που ερχεται απο compact φιλοσοφια σε DSLR , θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχει και λιγο ζουμ στο φακό του .... Εστω και υποτυπώδες .... ;-)

ναι θα σε διορθώσω... η εισαγωγή στο σύστημα της CANON/NIKON/SONY είναι εξίσου εύκολη. Έχει μικροδιαφορές. Αν είναι κάποιος να μπει στα βαθιά, τότε η διαφοροποίηση είναι σημαντική, π.χ. στη διαχείριση του φωτισμού του φλας.

Η d3100 είναι σαφώς καλύτερη μηχανή από την d3000. Και η 550d είναι επίσης πολύ καλύτερη από την 450d. Ο κιτ φακός της νικον, αυτός με το vr είναι σαφώς καλύτερος σε σχέση με τον 18-55 is της canon εκτός από την ταχύτητα εστίασης, όπου ο canon ειδικά στο τηλέ άκρο υπερτερεί ελαφρώς σε ταχύτητα εστίασης. Αν κάποιος επιθυμεί φθηνό τηλεφακό, τότε οι canon (οι φθηνοί) εστιάζουν σαφώς πιο γρήγορα από τους αντίστοιχους νικον (π.χ. από τον afs 55-200 vr) αλλά χάνουν πιο εύκολα την εστίαση ("ξεκλειδώνουν" όπως λέμε) . Η οπτική απόδοσή τους είναι παρόμοια...

αν μιλούμε για ποιότητα φωτογραφίας σε jpg οι δυο μηχανές (d3100/550d) είναι ισάξιες όταν μιλούμε για κατευθείαν αρχεία Jpgs, αλλά τα αρχεία raw της νίκον σηκώνουν πολύ περισσότερη επεξεργασία, τόσο σε εύρος δυναμικού πεδίου, όσο και σε διαχείριση χρώματος. Έστω ότι έχει κάποιος μια φωτογραφία υπερφωτισμένη δηλ. άχρηστη σε jpg. Αν την έχει τραβήξει σε nef ή σε cr2 τότε το αρχείο της νίκον επιτρέπει μεγαλύτερη επέμβαση μέχρι να καταρρεύσει το αρχείο. Επομένως η πιθανότητα να σώσει κανείς τη φωτο είναι σαφώς μεγαλύτερη. Το ίδιο και στη χρωματική επεξεργασία. Έεστω ότι κάποιος έχει τραβήξει μια φωτο με 5500-6000 κέλβιν δηλ. φως ημέρας σε εσωτερικό χώρο, ενώ το φως θα έπρεπε να έχει όχι περισσότερο από 2600 κέλβιν. Η πιθανότητα να σώσεις τη φωτο και να έχεις όχι απλώς αξιοπρεπές αρχείο (αυτό θα γίνει και με τις δυο) αλλά πλήρως αξιοποιήσιμο αρχείο είναι σημαντικά μεγαλύτερη στην 3100. Η 550d κατεβαίνει εύκολα από τα 6000 μέχρι τα 2750. Μετά τέλος.... Από τα 5000 κατεβαίνει μέχρι τα 2600 με δυσκολία....

Η γνώμη των επαγγελματιών φωτογράφων δεν είναι κριτήριο επιλογής. Έχουν επιλέξει ο καθένας ένα σύστημα και με αυτό δουλεύει. Προτιμά να δουλεύει κι όχι να ασχολείται με τις μικροδιαφορές με τα άλλα συστήματα. Σωστήε πιλογή από μέρους τους, όχι όμως και η πιο κατάλληλη για εμάς....

χμμ..δεν βλεπω και μεγαλο φανατισμο σε αυτα τα λεφτα.
ουσιαστικα-απ`οτι καταλαβα-για να παρεις ενα σοβαρο αποτελεσμα,περνας το 500αρι(μονο σωμα).
εαν ειναι σε αυτα τα λεφτα(γιατι παραπανω τετοιες εποχες δεν με παιρνει)να μην δω σημαντικη διαφορα σε σχεση την panasonic dmc-fz7 που ηδη εχω,δεν περνω τιποτε.

ναι θα σε διορθώσω... η εισαγωγή στο σύστημα της CANON/NIKON/SONY είναι εξίσου εύκολη. Έχει μικροδιαφορές.

Δυστυχώς Βλάση έχουν διαφορά στο χειρισμό, μιας και σημαντικά πλήκτρα iso, wb λείπουν στις Νίκον (μόνο μέσω μενού) ενώ στις αντίστοιχες Κάνον υπάρχουν.

...να μην δω σημαντικη διαφορα σε σχεση την panasonic dmc-fz7 που ηδη εχω,δεν περνω τιποτε.

Θα δεις τεραστια διαφορα στην ποιοτητα της φωτογραφιας..οχι απλα μικρη διαφορα... ενας αρχαριος εως και αρκετα προχωρημενος, με μια πχ 600d καλυπτεσαι μεχρι και το 99% του τι χρειαζεσαι.. οι "τρελοι" και παθιασμενοι με την φωτογραφια θα χρειαστουν τα εξτρα που εχουν καποια καλα - ακριβοτερα σωματα..

Δυστυχώς Βλάση έχουν διαφορά στο χειρισμό, μιας και σημαντικά πλήκτρα iso, wb λείπουν στις Νίκον (μόνο μέσω μενού) ενώ στις αντίστοιχες Κάνον υπάρχουν.

jim υπάρχουν τα κουμπιά, αλλά είναι μικρά (τουλάχιστον για τα δικά μου δάχτυλα) και κυρίως δεν είναι αφιερωμένα, αλλά λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλο πλήκτρο. Έτσιι δεν είναι;

jim υπάρχουν τα κουμπιά, αλλά είναι μικρά (τουλάχιστον για τα δικά μου δάχτυλα) και κυρίως δεν είναι αφιερωμένα, αλλά λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλο πλήκτρο. Έτσιι δεν είναι;

Βλάση με πιάνεις να μη θυμάμαι αλλά διάβαζα πρόσφατα πολλά παράπονα γιαυτό.

Εξακολουθώ να νομίζω ότι είναι μόνο μέσα από το μενού. Και σε συνδιασμό πάντως να είναι, ο αρχάριος θα τα μπλέξει λιγάκι....:a0210:

Στο μυαλό έχω τη 3100....

Βλάση με πιάνεις να μη θυμάμαι αλλά διάβαζα πρόσφατα πολλά παράπονα γιαυτό.

Εξακολουθώ να νομίζω ότι είναι μόνο μέσα από το μενού. Και σε συνδιασμό πάντως να είναι, ο αρχάριος θα τα μπλέξει λιγάκι....:a0210:

Στο μυαλό έχω τη 3100....

μιλώ για την canon, κι ότι δεν με βολεύουν...

Βέβαια μπορούμε να πούμε και για την ποιότητα κατασκευής των Canon, και για την αίσθηση που αφήνουν στο χρήστη. Όλα τα 3ψήφια μοντέλα τα βρίσκω απαράδεκτα μπροστά στα αντίστοιχα της Nikon. Η 1100D με τον 50άρη θα μπορούσε να πωλείται και στα Jumbo.. Ακόμα και η 5D MKII που είχα δει μου φάνηκε "κάπως" σε σχέση με τη D700. H 7D μου άρεσε περισσότερο.

εαν ειναι σε αυτα τα λεφτα(γιατι παραπανω τετοιες εποχες δεν με παιρνει)να μην δω σημαντικη διαφορα σε σχεση την panasonic dmc-fz7 που ηδη εχω,δεν περνω τιποτε.

Σημαντικη (και αμεση) διαφορα θα δεις πρωτα στο AF (λογω phase detection), μετα στο μηδενικο shutter lug (σε σχεση με τις κομπακτ) και τελος σε οτιδηποτε φωτο παρεις πανω απο τα 200iso με ελλειπη φωτισμο (αν τη δεις στο πισι σε καπως μεγαλη αναλυση ή και αν την τυπωσεις).

Ακομη μεγαλυτερη διαφορα θα δεις (παντα σε σχεση με την κομπακτ), οταν μαθεις να επεξεργαζεσαι, να εκμεταλευεσαι βαθος πεδιου, επιλεγεις απο πληθωρα φακων, ασχοληθεις με μακρο κτλ κτλ.

Αν προκειται να μεινεις σε απλα σναπσοτ, μεινε στην κομπακτ.

Παρε την φτηνοτερη και νεοτερη που θα βρεις με τον κιτ φακο... μεχρι να την μαθεις, ειτε σου αρεσει το σπορ και πας στα βαθια (αλλαζοντας και συστημα), ειτε οχι, αν δεν περασεις τα 400Ε που εβαλες οριο, θα τα εχεις κανει σιγουρα αποσβεση... (αρκει να τραβας και καμμια φωτο παραπανω απο οτι τωρα με την κομπακτ)....

Εχούν μεγάλη διαφορά που αξίζει να το ψάξεις.

Πρώτα απ'όλα στον αισθητήρα.

Θα δεις τεραστια διαφορα στην ποιοτητα της φωτογραφιας..οχι απλα μικρη διαφορα... ενας αρχαριος εως και αρκετα προχωρημενος, με μια πχ 600d καλυπτεσαι μεχρι και το 99% του τι χρειαζεσαι.. οι "τρελοι" και παθιασμενοι με την φωτογραφια θα χρειαστουν τα εξτρα που εχουν καποια καλα - ακριβοτερα σωματα..

Σημαντικη (και αμεση) διαφορα θα δεις πρωτα στο AF (λογω phase detection), μετα στο μηδενικο shutter lug (σε σχεση με τις κομπακτ) και τελος σε οτιδηποτε φωτο παρεις πανω απο τα 200iso με ελλειπη φωτισμο (αν τη δεις στο πισι σε καπως μεγαλη αναλυση ή και αν την τυπωσεις).

Ακομη μεγαλυτερη διαφορα θα δεις (παντα σε σχεση με την κομπακτ), οταν μαθεις να επεξεργαζεσαι, να εκμεταλευεσαι βαθος πεδιου, επιλεγεις απο πληθωρα φακων, ασχοληθεις με μακρο κτλ κτλ.

Αν προκειται να μεινεις σε απλα σναπσοτ, μεινε στην κομπακτ.

Παρε την φτηνοτερη και νεοτερη που θα βρεις με τον κιτ φακο... μεχρι να την μαθεις, ειτε σου αρεσει το σπορ και πας στα βαθια (αλλαζοντας και συστημα), ειτε οχι, αν δεν περασεις τα 400Ε που εβαλες οριο, θα τα εχεις κανει σιγουρα αποσβεση... (αρκει να τραβας και καμμια φωτο παραπανω απο οτι τωρα με την κομπακτ)....

οκ παιδια.
θα κανω μια γυρα στα μαγαζια και θα αναλογως θα αποφασισω.
ευχαριστω

Δημήτρη,

εφόσον σκέφτεσαι να πας σε μεταχειρισμένη Canon 550D, αξίζει να ψάξεις και για μεταχειρισμένη Nikon D5000. Eίναι και η άμεση αντίπαλός της 550D και λογικά θα είναι και στις ίδιες τιμές. Αυτή είναι που έχει και τα μεγαλύτερα περιθώρια σε επεξεργασία, οχι η D3100.

Βέβαια μπορούμε να πούμε και για την ποιότητα κατασκευής των Canon, και για την αίσθηση που αφήνουν στο χρήστη. Όλα τα 3ψήφια μοντέλα τα βρίσκω απαράδεκτα μπροστά στα αντίστοιχα της Nikon. Η 1100D με τον 50άρη θα μπορούσε να πωλείται και στα Jumbo.. Ακόμα και η 5D MKII που είχα δει μου φάνηκε "κάπως" σε σχέση με τη D700. H 7D μου άρεσε περισσότερο.

η canon 5d mkii στην πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική μηχανή από την d700. Εκεί που η μια ήταν κορυφή η άλλη υστερούσε. Κι εκεί που η μια υπερτερούσε η άλλη μπορεί να ήταν ανύπαρκτη. Το θέμα ήταν (και είναι) να μπορεί ο καθένας να διαλέξει μηχανή ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν κάποιος ήθελε τεράστιες εκτυπώσεις ή βίντεο, τότε πολύ απλά έπαιρνε canon και δεν κοιτούσε τη νίκον. Αν κάποιος ήθελε μηχανή για πολύ κακές καιρικές συνθήκες ή για φωτογράφηση σπορ απλά έπαιρνε τη νίκον και δεν κοιτούσε την canon.

Γιατί μπορεί η ποιότητα της canon να φαινόταν κάπως.... αλλά με τον 24-105 ήταν μισό και πλέον κιλό ελαφρύτερη σε σχέση με το σετάκι της νίκον. Κι όταν κουβαλάς, αυτό το μισό κιλό μετρά..

Δημήτρη,

εφόσον σκέφτεσαι να πας σε μεταχειρισμένη Canon 550D, αξίζει να ψάξεις και για μεταχειρισμένη Nikon D5000. Eίναι και η άμεση αντίπαλός της 550D και λογικά θα είναι και στις ίδιες τιμές. Αυτή είναι που έχει και τα μεγαλύτερα περιθώρια σε επεξεργασία, οχι η D3100.

βλεπω παντως αρκετες προτασεις που αφορουν κυριως μεταχειρισμενες.
δεν ειναι επιφοβες ρε παιδια με τοσα ευαισθητα μηχανικα και οπτικα μερη?

Σε ενα φυλλαδιο του Κωτσοβολου παντως, διαφημιζε νικον 3100 με 18-55 στα 460 περιπου...