ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
AVClub Fanatic
Σε ενα φυλλαδιο του Κωτσοβολου παντως, διαφημιζε νικον 3100 με 18-55 στα 460 περιπου...
την ειδα κι`αυτη,αλλα ανεβαινουμε παλι.
Σε ενα φυλλαδιο του Κωτσοβολου παντως, διαφημιζε νικον 3100 με 18-55 στα 460 περιπου...
οι μτχ. από ιδιώτες, ειδικά μέσα από ειδικά φόρουμ δεν αποτελούν πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα. Δίνονται συνήθως σε χαμηλότερη τιμή και προέρχονται από άτομα που κάνουν απλώς το χόμπι τους όπως εμείς.
Π.χ. βλέπω τώρα μια nikon d50. Παλιά μηχανή και δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι. Δίνεται 120 ευρώ. Αν κάποιος τραβά απλώς Jpgs, δεν ενδιαφέρεται για νυχτερινές λήψεις και για μεγάλες εκτυπώσεις, τότε γιατί όχι;;; Υπόχη ότι τα microstocks agencies Για τα οποία μιλούμε στο διπλανό θέμα δέχονται φωτο από dslr 6 μέγα μια χαρά.
Όχι. Άλλος φακός για άλλη χρήση.
Ξεκίνα με τον 18-55, και στο μέλλον θα δεις τι χρειάζεσαι..
Αυτοι που αναφερεις ειναι ζοομ φακοι,το πρωτο νουμερο αναφερεται στο ευρυγωνιο μερος του φακου,ενω το δευτερο στο τελε ακρο του φακου.
Οσο πιο μικρο το πρωτο νουμερο τοσο πιο ευρυγωνιος ο φακος ,ενω οσο πιο μεγαλο το δευτερο νουμερο μπορεις να φερεις πιο κοντα τα μακρυνα .
το vr αναφερετε στη σταθεροποιηση που εχει ο φακος ωστε να μπορεις να βγαζεις ακουνητες φωτογραφιες οταν το χερι κουνιετε στις χαμηλες ταχυτητες κλειστρου σε συνδιασμο με το εστιακο μηκος του φακου,π.χ. οταν ο φακος λεει 200mm η ταχυτητα κλειστρου που μπορεις να βαλεις για ακουνητη φωτο ειναι 1/200 χωρις τον σταθεροποιητη,αν ο φακος λεει 55mm τοτε βαζεις 1/55 ολα αυτα αν η μηχανη σου ειναι FF(D700) αν η μηχανη σου εχει μικροτερο αισθητηρα(d3200 π.χ.) πολλαπλασιαζεις τα νουμερα με το 1,5.
Ετσι στην πρωτη περιπτωση το 200 γινετε 300 και η ταχυτητα 1/300,οταν εχεις σταθεροποιητη μπορεις να βαλεις πιο αργη ταχυτητα(π.χ.1/100) ωστε να εισελθει περισοτερο φως στον αισθητηρα χωρις να ανεβασεις το iso,αρκει το θεμα σου να ειναι ακινητο.
Πρωτού δώσεις χρήματα για φακό, δούλεψε λίγο με αυτόν που έχεις για να δεις τι πραγματικα χρειάζεσαι. Αναλόγως μαζέυεις λεφτα για να πάρεις το φακό που σε ενδιαφέρει. Οι καλοί ως γνωστόν κοστίζουν αλλα απο την άλλη θα έχεις και ποιο αξιόλογα αποτελέσματα
Τι θελεις να φωτογραφιζεις;Απο αυτο εξαρταται (περαν του οικονομικου) και τα mm του φακου που χρειαζεσαι.
Εγω τραβάω σε raw+jpg αλλα γιατι θέλω να έχω τον έλεγχο πάνω στο white balance και να κάνω τις όποιες αλλαγές με ευκολία, ασε που στο Lightroom έχει preset για την αυτόματη διόρθωση του κίτ φακού της canon σε raw εικόνα. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου, καλύτερα να τραβάς και στα δυο
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.