Δε μπορώ να διαφωνήσω, όχι γιατί υπάρχει κάτι αυταπόδεικτο, πάει καιρός που δε δέχομαι χωρίς περίσκεψη, όσα γράφονται στο διαδίκτυο...Πιστεύω όσα γράφεις εσύ, ως χρήστης της D7 ή της NX5 (αν και με την τελευταία έχεις τον ενθουσιασμό του καινούργιου gadget και εγώ ,που δεν την έχω δει, δεν έχω άποψη), παρά την εκάστοτε ιστοσελίδα, αν δε μπορώ να διασταυρώσω, αυτά που γράφει. Ωστόσο και αν δεχθούμε ότι η ανάλυση είναι χαμηλότερη, όντως η φαινομενική εντύπωση είναι πως είναι υψηλότερη. Τέλος πάντων. Έτσι αλλιώς μετρήσεις δεν έχω κάνει, οπότε δεν επιμένω. Άλλωστε τελικά μετράει το τι εισπράττει το μάτι.
Έτσι, το συμπέρασμα είναι , ότι όσο και αν εντυπωσιάζουν ορισμένες φορές οι DSLR , ως βιντεοκάμερες, τα προβλήματα είναι τέτοια, που δε μπορούμε να τις δούμε ,παρά σα μια ειδική κατηγορία.
Κατά την αποψή μου δεν πρόκειται να δούμε το τέλειο σε dslr, πριν περάσει πολύς καιρός. (και αν...) Η Sony , ως βασίλισσα της βιντεοεικόνας (άπειρα επαγγελματικά μοντέλα) εδώ και δεκαετίες, ή η Panasonic που ακολουθεί κατά πόδας, δε θα δώσουν σε μια DSLR το απόλυτο στο βίντεο, για να μην ανταγωνιστούν τις επαγγελματικές (ή ημιεπαγγελματικές) βιντεοκάμερες. Η Canon φτιάχνει ημιεπαγγελματικές βιντεοκάμερες, οπότε και αυτή δεν....Άρα η έκπληξη μπορεί τελικά να έρθει από κάποια εταιρεία άσχετη με το βίντεο , όπως η Nikon, ή από κάποια νέα κυρία του χώρου, όπως η Samsung. Θα δούμε. Το πιθανότερο είναι να ξοδευτούμε κάμποσες φορές, για να έχουμε να λέμε...