Αγορά dslr

Οφείλεις, το ελάχιστο, να την φωτογραφίσεις και να μας την παρουσιάσεις εδώ. Να ξέρουμε και πώς είναι οι γυναίκες που ξέρουν από φωτογραφικές.

Αν πεσετε σε τσουρμο τουριστων το καλοκαιρι, παρατηρηστε ποιοι κρατουν SLR.

Τα ποσοστα γυναικων ειναι πολυ μεγαλα. Σχεδον 50-50.

Δεν έχεις άδικο, όμως αυτό που έχω παρατηρήσει σε τουρίστες με slr, είναι ότι 9 στους 10 θα έχουν μοντέλο κάποιας "εισαγωγικής" κατηγορίας, με κάποιο "φακό κιτ" (μα θα είναι ο κοινός 18-55, μα κάτι πιο αναβαθμισμένο, πχ 17-85, 18-105, 18-200 κλπ) και μόνο 1 στους 10 θα έχει κάτι πιο "σοβαρό", με περισσότερους, πιο "σοβαρούς" φακούς. Και αυτός ο 1 στους 10 θα είναι, σχεδόν παγίως, άνδρας.

Πάντως μου αρέσουν οι γυναίκες με σύστημα slr.

Την πήρα τελικά (τη μηχανή).

Για την κοπέλα..... δεν μπόρεσα να πείσω τη γυναίκα μου :flipout::flipout:

Ωραίο πράμα πάντως (η μηχανή). Από την Τρίτη που την πήρα, δεν έχω αξιωθεί ακόμα να τη βγάλω βόλτα, ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο κάτι να γίνει...

Πολλοί αυτοματισμοί ωραίες φωτό εντός σπιτιού. Πολύ ωραία ρύθμιση στο mode SCENE το Hi... μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω. Τράβηξα φωτογραφία σε χαμηλό σχετικά φωτισμό, μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή (ανοιχτή εννοείτε) εστιάζοντας όμως 30-40 εκατοστά πίσω από την οθόνη στη σκιά που έκανε ένα έπιπλο. Το σαγόνι έφτασε στο πάτωμα, γιατί φάνηκαν όλες οι λεπτομέρειες στη σκιά, πολύ φωτεινά κι όλας!

Είναι η πρώτη μου SLR μετά την compact της Sony, δεν ξέρω τι παίζει γενικά οπότε ο ενθουσιασμός μου μάλλον είναι ανεξάρτητος από την ποιότητα της μηχανής...

Από ρυθμίσεις ταχύτητα, διάφραγμα κτλ δεν σκαμπάζω και πολλά και ούτε θέλω να ασχοληθώ, οπότε μου έκατσε πολύ καλά η περίπτωση...

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και πάλι

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Τελικά δεν κατάφερα να την βγάλω βόλτα ούτε αυτές τις μέρες. Έχω βγάλει τον μικρό κάτι φωτογραφίες όμως....

Είμαι όντως καινούριος στις SLR, αλλά έχω διαβάσει αρκετά πράγματα στο παρελθόν και έπαιζα με διάφραγμα και ταχύτητα στην compact που είχα, όχι σπουδαία πράγματα όμως, λόγο βαρεμάρας κυρίως. Με το ISO έπαιζα πάρα πολύ.

Έχω περάσει αρκετές ώρες μέχρι τώρα για να μάθω τις επιλογές του μενού και τις δυνατότητες που έχει. Μου αρέσει η βαθμονόμηση της ισορροπίας του λευκού, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και μέσω λογισμικού στον υπολογιστή στην φωτογραφία εκ των υστέρων. Δεν ξέρω αν την έχουν όλες οι μηχανές, αλλά στην D5000 επιλέγεις την ρύθμιση στο μενού, βάζεις ένα λευκό φίλο χαρτιού για παράδειγμα να καλύψει το κάδρο και τραβάς φωτό. Δεν αποθηκεύεται η φωτό, αλλά παίρνει μετρήσεις για το άσπρο κάτω από τις συνθήκες φωτισμού που βρίσκεται ο χρήστης εκείνη την ώρα και περνάνε στη μνήμη στην επιλογή WB PRE για τις επόμενες φωτό. Τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια, αλλά είναι πολύ καλύτερα από τις αυτόματες επιλογές, τουλάχιστον για μέσα στο σπίτι που την έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Last edited:
ναι νομιζω ολες η DSLR το κανουν για να φωτομετρουν έτσι το manual WB αντί να βαλεις τους βαθμους Κelvin με το χερι.
ομως αν θες καλυτερα αποτελεσματα αντι για λευκο χαρτι πρεπει να βαλεις μια grey card 18% αφου αυτο ειναι το στανταρ του φωτομετρου της μηχανης.

@AlexTheodin

Πολύ ωραίο link :SFGSFGSF:

@giannis k.

Που βρίσκω τέτοια κάρτα?

Μ όλα αυτά γύρω μας και με το φόβο να μη μας μείνει μία στην τσέπη , αλλά και ίσως κάτι σαν τελευταία ευκαιρία πριν τη καταιγίδα παρήγγειλα και περιμάνω στην αρχή της άλλης εβδομάδας μια Canon 7D κιτ με τον 15-85.
Θα σας κρατήσω ενήμερους ....

Re: Απάντηση: Αγορά dslr

Μ όλα αυτά γύρω μας και με το φόβο να μη μας μείνει μία στην τσέπη , αλλά και ίσως κάτι σαν τελευταία ευκαιρία πριν τη καταιγίδα παρήγγειλα και περιμάνω στην αρχή της άλλης εβδομάδας μια Canon 7D κιτ με τον 15-85.
Θα σας κρατήσω ενήμερους ....

Τουλάχιστον να περνάμε καλά! Φαίνεται ωραίο πράμα πάντως. Με το καλό να παραλάβεις!